115+ professionele cv voorbeelden

Bekijk onze gratis cv-voorbeelden voor nog meer inspiratie. Gebruik een cv-voorbeeld en onze cv-maker om binnen een paar minuten een prachtig cv te maken. Wij hebben ook een bibliotheek met Cv-templates
Maak nu je cv
4.5 van 5
gebaseerd op 6.703 beoordelingen op Trustpilot
115+ professionele cv voorbeelden

Geneeskunde cv-voorbeelden
9

Laat ons je helpen een top cv voor de geneeskunde sector op te stellen waar je trots op kunt zijn. Krijg toegang tot uitstekende voorbeelden van medische cv's die als leidraad dienen tijdens het schrijfproces.

Onderwijs cv-voorbeelden
7

Maak het perfecte onderwijs cv – snel, gemakkelijk en zonder stress. Of je nu een leraar, kinderopvangmedewerker of docent aan de universiteit bent, onze cv-voorbeelden laten je zien wat werkgevers echt willen zien in een sollicitatie.
Toon meer

IT cv-voorbeelden
5

Op zoek naar voorbeelden van IT-cv's die indruk maken op toekomstige werkgevers? Kies voor een perfecte indeling, structuur en grammatica door te beginnen met onze cv-voorbeelden. Ontvang door AI aangestuurde tekstsuggesties en stel een geweldig cv op waarmee je jouw volgende baan zult vinden.
Toon meer

Detailhandel cv-voorbeelden
13

Creëer in recordtijd een effectief detailhandel cv. Gebruik onze online cv-maker en bibliotheek met meer dan 300 voorbeeld cv's die eenvoudig kunnen worden aangepast aan jouw situatie. Wij begeleiden je, inspireren je en vermijden giswerk: wij staan achter je!

Administratie cv-voorbeelden
12

Creëer binnen enkele minuten een geweldig administratief cv! Weet je niet zeker waar je moet beginnen? Blader door onze verzameling gratis cv-voorbeelden en gebruik de automatische tekstsuggesties in onze online cv-maker. Vergroot jouw kansen op succes op de arbeidsmarkt!

(HR) Human Resources cv-voorbeelden
4

Een HR cv van hoge kwaliteit nodig? Gebruik onze vakkundig ontworpen templates en de verzameling gratis HR cv-voorbeelden om je te onderscheiden van de concurrentie. Bouw binnen enkele minuten een geweldig sollicitatiedocument met behulp van onze geavanceerde online cv-maker.
Toon meer

Vastgoed cv-voorbeelden
2

Geen giswerk meer: ​​gebruik onze gratis bibliotheek met voorbeelden van vastgoed cv's. Dit is de beste manier voor makelaars, architecten, interieurontwerpers en andere vastgoed professionals om indruk te maken op werkgevers en klanten. Begin direct!
Toon meer

Marketing cv-voorbeelden
8

Marketing is een concurrerend werkveld. Zorg ervoor dat je opvalt in de massa! Gebruik in de praktijk geteste cv-voorbeelden en onze geavanceerde online cv-maker om een ​​indrukwekkend profiel te creëren. Vermijd giswerk, blaas werkgevers omver en zet jezelf op de eerste plaats in de markt.

Financiën en Boekhouding cv-voorbeelden
4

Verbeter je kansen op die ene perfecte baan in de financiële wereld door onze boekhoudkundige en financiële cv-voorbeelden te gebruiken. Probeer gratis onze voorbeelden van financiële cv's!
Toon meer

Business en management cv-voorbeelden
11

Op zoek naar een business of management cv dat echt indruk maakt? Begin met onze cv-voorbeelden en verbeter ze in onze geavanceerde online cv-maker. Creëer een perfect cv-format, een goede structuur en piekfijne grammatica. Ontdek de door AI aangedreven tekstsuggesties en bouw een geweldig sollicitatiedocument.

Hospitality en catering cv-voorbeelden
12

Creëer binnen enkele minuten top hospitality of catering cv! We hebben een collectie cv-voorbeelden waarmee je opvalt in de hospitality branche. Combineer ze met onze deskundige cv-templates, online cv-maker en bouw je weg naar carrièresucces.

Transport en logistiek cv-voorbeelden
7

Werken in de transport of logistiek? Zorg voor een cv die jou etaleert aan werkgevers op de best mogelijke manier. Gebruik onze hoogwaardige cv-voorbeelden als gids. Maak binnen enkele minuten een perfect cv met onze door AI-aangedreven online cv-maker!
Toon meer

Ingenieur cv-voorbeelden
4

Techniek is complex. Een geweldig ingenieur cv maken kan daarentegen heel eenvoudig zijn! Gebruik onze in de praktijk geteste cv-voorbeelden: raak geïnspireerd, bewerk en bouw binnen enkele minuten je eigen cv. Bespaar tijd en vergroot vandaag nog je kansen op een geweldige baan als elektrotechnisch-, civiel- of werktuigbouwkundig ingenieur.
Toon meer

Sport en fitness cv-voorbeelden
4

Verspil geen tijd aan het maken van het perfecte cv voor de sport- en fitnessbranche. Laat ons het voor je doen! Onze uitgebreide collectie voorbeelden en handleidingen voor sport en fitness cv's is speciaal ontworpen om je te helpen binnen enkele minuten een succesvol cv te maken.
Toon meer

Beauty en wellness cv-voorbeelden
3

Creëer binnen enkele minuten een geweldig cv voor de beauty en wellness branche! Gebruik onze cv-voorbeelden: laat je inspireren, kopieer, bewerk en voeg je eigen gegevens in. Onderscheid je van de massa met onze deskundige templates en vergroot je kansen om aangenomen te worden met onze geavanceerde online cv-maker.
Toon meer

Data analist cv-voorbeelden
4

We hebben alle tips, tools en cv-voorbeelden die je nodig hebt om een ​​top cv voor data-analist functies te maken. Kies simpelweg uit onze in de praktijk geteste data analist templates, voer je gegevens in en begin vandaag nog met solliciteren
Toon meer

Ontwikkelaar cv-voorbeelden
3

Creëer binnen enkele minuten een winnend ontwikkelaar cv! We hebben een verzameling cv-voorbeelden waarmee je opvalt in de technische industrie. Combineer ze met onze deskundige templates, online cv-maker en stap met vertrouwen in je volgende ontwikkelaarsrol.
Toon meer

Productiewerk cv-voorbeelden
3

Op zoek naar een baan in de productie? Begin met een indrukwekkend cv, gebouwd op basis van onze gratis collectie cv-voorbeelden. Ongeacht jouw specifieke rol in de productie, wij begeleiden je het hele traject met deskundige templates en een geavanceerde online cv-maker.
Toon meer

Handel cv-voorbeelden
10

Creëer het perfecte handel cv met onze gratis cv-voorbeelden: voer je gegevens in en laat ons de rest doen! Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om potentiële werkgevers en klanten omver te blazen.

Student cv-voorbeelden
5

Ben je een student en op zoek naar je eerste baan, een stage of een afstudeeropdracht? Onze voorbeelden van studenten-cv's kunnen je helpen bij het schrijven van het perfecte cv en laten je zien wat werkgevers echt willen zien tijdens een sollicitatie.
Toon meer

Een cv maken voor je droombaan was nog nooit zo makkelijk.

Bespaar tijd met onze cv-maker. Je gratis cv maken doe je in 3 eenvoudige stappen. Skip het writer's block, voorkom gedoe met de lay-out in Word, verlies nooit meer waardevolle informatie. Met CVster.nl schrijf je snel een curriculum vitae waarmee je scoort bij werkgevers.

Algemeen cv voorbeeld

Op zoek naar een goed cv voorbeeld dat kan worden aangepast naar elke functie? Het algemene voorbeeld hieronder dient als startpunt voor je volgende cv, ongeacht hoeveel ervaring je hebt of in welke sector je werkt.

Essentiële onderdelen van een cv in 2024

Als je cv niet de juiste secties bevat, wordt je waarschijnlijk overschaduwd door andere sollicitanten. Hier zijn de essentiële onderdelen die je in 2024 in je cv moet opnemen:

Kop: De cv kop staat bovenaan of aan de zijkant van je cv. Het belangrijkste doel is om je naam en contactgegevens weer te geven zodat de werkgever gemakkelijk een sollicitatiegesprek met je kan inplannen. De kop voegt uiteraard ook een vleugje opvallende opmaak toe aan je cv.

Professionele samenvatting: De cv samenvatting bestaat uit 3-4 zinnen die je belangrijkste vaardigheden, ervaringen en prestaties weergeven. Het doel van de samenvatting is om de aandacht van de wervingsmanager te trekken en hem/haar aan te moedigen om je cv verder te lezen.

Werkervaring: Dit is de plek om je eerdere functies op te sommen, samen met opsommingstekens die je taken en prestaties uitleggen, net als de vaardigheden die je in elke functie hebt toegepast.

Opleiding: Je opleidingsectie vermeldt diploma's, certificaten en titels om de werkgever een idee te geven van je achtergrond en kwalificaties voor de functie.

Vaardigheden: De vaardighedensectie is de plek om je unieke eigenschappen of expertisegebieden te benadrukken. Zorg ervoor dat je zowel harde vaardigheden (technische kennis) als zachte vaardigheden (persoonlijke eigenschappen) benadrukt.

Voeg toe: infographic om de secties te illustreren

Het juiste cv voorbeeld format kiezen

Bij het kiezen van het juiste cv format is het belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid ervaring die je hebt, het type baan waarvoor je solliciteert en de verwachtingen van de wervingsmanager.

Dit zijn drie verschillende type cv formats om uit te kiezen:

Chronologisch cv format:

Het chronologische — ook wel omgekeerd chronologisch — cv-format is de "standaard" structuur die de meeste wervingsmanagers gewend zijn om te zien. Dit format richt zich op de werkervaringsectie, waar je eerdere functies kunt opsommen en opsommingstekens kunt gebruiken om je belangrijkste kwalificaties voor de functies uit te leggen. We raden dit format aan aan professionals en iedereen met minstens drie eerdere banen om te vermelden.

Functioneel (of vaardigheden) cv format:

Het functionele cv format is het meest geschikt voor studenten en starters op de arbeidsmarkt  omdat het minder de nadruk legt op werkervaring. In plaats daarvan begint je cv met een vaardighedensectie waarin je je belangrijkste eigenschappen kunt beschrijven en hoe je die vaardigheden eerder hebt toegepast.

Gecombineerd cv format:

Het gecombineerde - of hybride – cv format is precies zoals het klinkt: een combinatie van de vorige twee cv formats, die maximale flexibiliteit biedt bij het samenstellen van je cv. Dit format is het meest geschikt voor freelancers en andere zelfstandige professionals.

Expert tip

Weet je niet zeker welk format je moet kiezen? Binnen onze cv maker kun je verschillende versies van je cv maken en opslaan zodat het juiste format altijd binnen handbereik is.

Voordelen van het gebruik van onze cv voorbeelden voor sollicitaties

Onze cv voorbeelden zijn ontworpen om werkzoekenden te helpen bij het vinden van hun volgende droombaan.

Ons team van deskundige carrière-schrijvers zorgt ervoor dat elk cv voorbeeld is afgestemd op het werkveld en het ervaringsniveau dat nodig is voor de betreffende functie.

Hier zijn enkele redenen waarom onze cv voorbeelden boven de rest uitsteken:

  • Deskundig advies: Ons schrijversteam houdt de sollicitatie- en wervingstrends nauwlettend in de gaten om ervoor te zorgen dat onze cv voorbeelden boordevol tips zitten voor je volgende sollicitatie.
  • Door HR goedgekeurde lay-outs: Ons ontwerpteam werkt samen met HR-professionals om cv lay-outs te creëren die opvallen bij werkgevers en sollicitanten een voorsprong geven in een grote groep sollicitanten.
  • Sneller en gemakkelijker: Onze cv voorbeelden integreren naadloos in onze cv maker, waar je eenvoudig je werkervaring kunt aanpassen, de lay-out kunt wijzigen en in een paar klikken een perfect cv kunt downloaden.
  • AI-voorbeeldzinnen en feedback: We hebben de kracht van AI benut om honderden voorbeeldzinnen te creëren die je cv een boost kunnen geven, ongeacht in welke sector je werkt. We bieden ook AI-aangedreven feedback om ervoor te zorgen dat je cv klaar is voor verzending.
  • Grote verscheidenheid aan templates: We weten dat verschillende banen om verschillende benaderingen vragen. Daarom hebben we cv templates gemaakt van accountant tot student — en alles daartussenin.
  • ATS-vriendelijk: We zorgen ervoor dat onze cv voorbeelden compatibel zijn met de huidige cv-scanners en ATS-software. Lees er hier meer over.
Expert tip

Elk van onze 125+ cv voorbeelden is voorzien van een schrijfgids met diepgaande informatie over het schrijven van het best mogelijke cv voor je functietitel.

Onze gidsen zijn 100 procent gratis te gebruiken, dus zorg ervoor dat je er gebruik van maakt en deel ze vooral met andere werkzoekenden!

Veelgestelde vragen over cv voorbeelden (FAQ)

Wat verwachten werkgevers van een cv?

Werkgevers hebben een aantal dingen waar ze op letten bij het beoordelen van een cv. Ten eerste zoeken ze een nette en georganiseerde structuur. Terwijl ze de informatie lezen, letten ze er tevens op of er geen typefouten of grammaticale fouten zijn.

Ze willen ook zien dat de sollicitant kennis heeft van de rol en het bedrijf. De cv voorbeelden van CVster.nl zijn ontworpen met deze criteria in gedachten. Onze professionele lay-outs, gecombineerd met deskundig geschreven cv voorbeelden, kunnen je helpen een perfect cv te maken dat indruk maakt op werkgevers.

Veelvoorkomende valkuilen om te vermijden in cv's

De meest voorkomende valkuilen die je wilt vermijden op je cv zijn een slechte opmaak, spelling- en grammaticafouten, een ongeorganiseerde lay-out en een algemeen cv. Gelukkig zijn de cv voorbeelden en templates van CVster.nl speciaal ontworpen om je te helpen al deze fouten te vermijden.

Zodra je hebt gekozen uit onze vele unieke cv voorbeelden, open je het in onze intuïtieve cv maker, waar je een schone lay-out kunt kiezen en onze AI-aangedreven voorbeeldzinnen en spellingscontrole kunt gebruiken om in enkele minuten een overtuigend cv te maken.

Heb ik een sollicitatiebrief nodig als aanvulling op mijn cv?

We raden aan om (indien mogelijk) een sollicitatiebrief bij je cv in te dienen om je kansen op het krijgen van de baan te vergroten.

Daarom bieden we ook tientallen voorbeelden en templates van sollicitatiebrieven. Om de best mogelijke eerste indruk te maken, kies je een bijpassend cv en een template voor een sollicitatiebrief uit onze professioneel ontworpen collecties — modern, professioneel, simpel en creatief.

Kan ik het cv voorbeeld aanpassen aan mijn eigen behoeften?

Ja, elk van onze 125+ cv voorbeelden is ontworpen om te worden aangepast aan je eigen werkgeschiedenis en kwalificaties.

Open het voorbeeld cv simpelweg in onze gebruiksvriendelijke cv maker, waar je de sectiekoppen, opsommingstekens, kleur, regelafstand en meer kunt wijzigen. Lees hier meer over het aanpassen van je cv.

Wat moet ik doen als een specifiek cv voorbeeld niet beschikbaar is voor mijn functie?

We voegen continu nieuwe functie- en werkgeversspecifieke cv voorbeelden toe, dus er is een grote kans dat jouw functietitel binnenkort beschikbaar zal zijn.

Je kunt ons ook altijd een bericht sturen om ons te laten weten welke functietitel je online wilt zien. In de tussentijd kun je door de categorieën bladeren om te zien of we momenteel een functietitel aanbieden die gerelateerd is aan die van jou.

Kun je hetzelfde cv voorbeeld gebruiken voor elke sollicitatie?

Hoewel je hetzelfde cv voorbeeld als basis kunt gebruiken voor elke sollicitatie, raden we ten zeerste aan om het aan te passen aan de functiebeschrijving waarvoor je solliciteert.

Dit is de beste manier om ervoor te zorgen dat je opvalt tussen andere sollicitanten en je kansen op het krijgen van de baan te vergroten.

Visuele verwachtingen voor een cv in 2024

Als het gaat over wat wervingsmanagers verwachten van de visuele presentatie van je cv in 2024, kun je uitgaan van ‘less is more’. Recruiters zijn vooral geïnteresseerd in het gemakkelijk scannen naar de informatie die ze zoeken, dus we raden aan om te kiezen voor een rustig en georganiseerd template dat je meest indrukwekkende prestaties benadrukt.

Dat gezegd hebbende, als je in een creatieve sector werkt, kun je prima kiezen voor een opvallender cv template om je persoonlijkheid en stijl te laten zien.

Wat zijn de categorieën van jullie cv voorbeelden?

Onze cv voorbeelden zijn onderverdeeld in brede subcategorieën, waaronder onderwijs, productiewerk, detailhandel, administratief, human resources, vastgoed, handel, productie, financiën & boekhouding, business & management, hospitality & catering, transport & logistiek,  geneeskunde, IT, sport & fitness, beauty & welness, en meer.

Je kunt ook door onze templatecategorieën bladeren: professioneel, modern, creatief en simpel.

Zijn de cv voorbeelden gratis?

De cv voorbeelden en bijbehorende schrijfgidsen van CVster.nl zijn 100% gratis te bekijken. Onze cv maker heeft een gratis versie en ook een abonnementsversie met verschillende abonnementsvormen. Je kunt hier meer lezen over het gratis gebruiken van CVster.nl.

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.703 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
720.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
580.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
57.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
550.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
350.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
930.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.400 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
70.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
19.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
31.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren