1. Cv voorbeelden
 2. Schilder
Geschreven door Natascha OssewaardeNatascha Ossewaarde

Schilder cv- voorbeeld & schrijfgids

Solliciteren als schilder? Of een nieuwe opdracht binnenhalen? Dit schilder cv voorbeeld en de schrijfgids leggen uit hoe je stap voor stap een cv voor een schilder opstelt.
4.4
Gemiddelde beoordeling
75 mensen die het al beoordeeld hebben
Schilder cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Ze zeggen dat iedereen kan schilderen. Maar laten we eerlijk zijn: wanneer je een professional ziet afplakken, een muur ziet schilderen of een laklaag ziet spuiten, herken je het vakmanschap meteen. Om je te onderscheiden van amateurs en de baan te bemachtigen die bij jou past, heb je een schilders-cv nodig waarin je jouw vaardigheden, professionaliteit en je bewezen talent etaleert.

Veel schilders zijn particuliere aannemers, die van klus naar klus gaan. Want, als je het ene jaar een huis schildert, hoef je dat het volgende jaar niet opnieuw te schilderen. Het continu binnenhalen van nieuwe opdrachten is dus een belangrijke vaardigheid voor een schilder. Een goed schilder cv kan een geweldige aanvulling zijn op de offerte die je indient bij een potentiële klant. Dus hoewel cv's meestal worden opgesteld als je solliciteert bij een bedrijf, zijn ze ook een geweldig hulpmiddel om individuele opdrachten binnen te halen.

Deze schrijfgids en ons bijbehorende cv voorbeeld voor schilders vertellen je alles wat je moet weten om dit cruciale sollicitatiedocument voor te bereiden. 

Hoe schrijf je een schilder cv?

Een schilder cv mag slechts één pagina beslaan, die opgebouwd is uit deze vijf elementen:

 • De cv koptekst
 • De cv samenvatting (ook wel profiel genoemd)
 • Het werkervaringgedeelte
 • Het cv vaardighedengedeelte
 • Het opleidingsgedeelte.

De koptekst bovenaan je cv bevat je cruciale contactgegevens. Je naam, beroep, telefoonnummer en e-mailadres. Je kunt ervoor kiezen om een LinkedIn-profiel toe te voegen, of je kunt zelfs een online portfolio toevoegen waarin het werk wordt getoond dat je in het verleden hebt gedaan.

Net als het eindresultaat van elke schilderklus die je doet, moet je koptekst (en de rest van je cv) er aantrekkelijk en professioneel uitzien. Als je cv er visueel aantrekkelijk uitziet, waarom zou iemand je dan niet vertrouwen om zijn/haar huis te schilderen? 

Expert tip

Weet dat er zoiets bestaat als Applicant Tracking Systems (ATS). Softwareprogramma's die werkgevers gebruiken om cv's te filteren op basis van cruciale trefwoorden. Deze worden meestal gebruikt door grotere werkgevers en zijn misschien niet op jou van toepassing, maar als je reageert op een vacature voor een schilder bij een grote hotelketen, moet je je wel degelijk in ATS verdiepen.

De manier waarop deze systemen werken is dat werkgevers eerst de belangrijkste kwalificaties invoeren waarnaar ze op zoek zijn, die meestal in de vacaturetekst worden beschreven. Zodra de cv's binnenstromen, worden ze naar het ATS-programma gestuurd, dat ze vervolgens rangschikt op basis van deze trefwoorden. Cv's die geen van de trefwoorden bevatten, worden waarschijnlijk automatisch afgewezen zonder menselijke beoordeling. Daarom is het van cruciaal belang om vacatureteksten zorgvuldig te bestuderen en ervoor te zorgen dat je cv zo goed mogelijk aansluit.

Het beste cv indeling voor een schilder

Kies je voor een omgekeerde chronologische volgorde of een functioneel cv? De omgekeerde chronologische volgorde is verreweg het populairst, maar wordt meestal gebruikt door mensen met traditionele loopbanen waarbij ze van een startersfunctie naar hogere functies zijn doorgestroomd, meestal bij fulltime werkgevers.

Voor aannemers of freelancers is de functionele opmaak misschien een betere keuze, omdat het werkervaring opbreekt in categorieën in plaats van chronologische volgorde. Bijvoorbeeld, een schilder cv zou kunnen worden opgedeeld in "Interieurs", "Exterieurs", "Woningen" en "Bedrijfspanden".

Schrijf een persoonlijk profiel of cv samenvatting: jouw professionele zelfportret

De cv-samenvatting (ook wel profiel genoemd) is een korte paragraaf onder de koptekst waarin je in je eigen woorden beschrijft wat je doet en waarin je uitblinkt.

Je hebt hier veel vrijheid om je verhaal op je eigen manier te vertellen, dus benut dat maximaal. Ervaring is de sleutel, dus vermeld hoeveel jaar je al werkt als schilder, en geef een overzicht van de soorten klussen die je hebt gedaan. Onderwijs is meestal geen grote troef voor een schilder, maar als je enige vervolgonderwijs of andere relevante training hebt gevolgd, is het zeker de moeite waard om dat te vermelden. 

Niet alle schilders zijn hetzelfde, dus jouw unieke vaardigheden zijn misschien wel het meest relevant. Als je een meester bent in exterieurs schilderen of ervaring hebt met werken op duizelingwekkende hoogten, is dit de plaats om dat te vermelden.

Gebruik origineel, fris taalgebruik om je zaak te bepleiten en vermijd clichés.

Bekijk de samenvatting van ons schilder cv voorbeeld hieronder.

Aanpasbaar cv-samenvatting voorbeeld

Ervaren en betrouwbare schilder, inzetbaar voor zowel grootschalige commerciële projecten als kleine opdrachten voor particulieren. Detailgerichte en efficiënte professional met veel kennis van uiteenlopende technieken en materialen voor zowel exterieurs als interieurs.

Gekopieerd!

Maak een overzicht van je schilder werkervaring 

Je werkervaring is het belangrijkste gedeelte op je cv als schilder. Als je een reeks banen hebt gehad bij schildersbedrijven, kun je die gewoon in omgekeerde chronologische volgorde vermelden - je laatste baan eerst, je eerste baan als laatst. Vermeld niet alleen waar je hebt gewerkt of hoe lang, maar specificeer wat je bij elk van deze banen hebt gedaan met behulp van specifieke voorbeelden en gedetailleerde opsommingstekens. Gebruik waar mogelijk feiten en cijfers, zoals het aantal m2, het aantal geschilderde gebouwen, enz.

Of je hebt misschien een minder traditioneel carrièrepad gevolgd. Niet in loondienst bij vaste werkgevers maar als zzp'er. Dan is je beste optie om de functionele opmaak voor je schilder cv te gebruiken, waarbij je de verschillende soorten werk die je hebt gedaan benadrukt.

Hier is het werkervaringsgedeelte uit ons cv voorbeeld voor een schilder:

Aanpasbaar cv-werkervaring voorbeeld

Professioneel schilder, Samson Vastgoed, Meppel 
Februari 2020 - Februari 2024 

 • Was op dagelijks basis vooral bezig met schilderen, kleurmenging, afplakken, grondverven en afwerken.
 • Werkte nauw samen met klanten om ervoor te zorgen dat hun visie en wensen volledig werden gerealiseerd.
 • Haalde hoge scores tijdens de jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoeken.
 • Werkte zowel individueel als in groepsverband aan uiteenlopende projecten.
 • Werd ingezet voor belangrijke opdrachtgevers van vanwege mijn nauwkeurige en efficiënte aanpak.

 

Assistent-schilder, David & Zoons, Soest 
Januari 2018 - December 2019 

 • Voltooide meer dan 100 schilder- en timmerprojecten.
 • Volgende instructies van senior professionals nauwkeurig op en ondersteunde hen bij complexe projecten.
 • Werkte hard om mooie resultaten te leveren en het schildersvak goed te leren.
 • Was verantwoordelijk voor het organiseren van de verfvoorraad in de opslag.
 • Assisteerde bij de voorbereiding en afbouw van grote projecten.
 • Combineerde de werkzaamheden met een opleiding tot schilder.
Gekopieerd!

Neem de belangrijkste vaardigheden op voor een schilder 

Neem een lijst met je vaardigheden op in je cv. Speciale talenten worden doorgaans onderverdeeld in harde vaardigheden (technische capaciteiten zoals uitstekende beheersing van spray painting) en zachte vaardigheden (interpersoonlijke vaardigheden zoals effectieve klantinteractie of het vermogen om een team schilders te leiden). De vaardigheden in ons schilder cv voorbeeld hieronder kunnen je houvast geven voor je eigen cv.

Aanpasbaar cv voorbeeld vaardigheden
 • Stressbestendig
 • Samenwerken
 • Betrouwbaar
 • Resultaatgericht
 • Diverse schildertechnieken
 • Tijdmanagement
 • Plamuren
 • Timmeren
 • Constructiemanagement
Gekopieerd!

Opleiding schilders-cv voorbeeld

Je hebt geen diploma van de kunstacademie nodig om huisschilder te worden, maar het zal potentiële werkgevers vertrouwen geven als je kunt aantonen dat je succesvol een bepaalde formele opleiding hebt afgerond.

Noem je middelbare school en, als je speciale trainingen hebt gevolgd aan vakopleidingen, of certificaten in je vakgebied hebt behaald, vermeld ze dan hier. Zie het onderwijsgedeelte uit ons schilder cv voorbeeld hieronder.

Aanpasbaar cv-opleiding voorbeeld

MBO Schilder (niveau 2), MBO College Noord 
Januari 2018 - December 2019 

 • Volgde de BBL-route.


VMBO-K, Rubens College, Meppel 
September 2014 - Juni 2018

Gekopieerd!

Kies de juiste lay-out voor een schilder cv

Een slordig ogend cv zal geen goede indruk maken op iemand die jou wil inhuren om zijn woonkamer te schilderen. In een werkveld waar visuele indrukken tellen, zegt de lay-out van je cv veel over je professionaliteit.

Een goede cv-opmaak omvat een goed lettertype, een geschikte lettergrootte (10-12 punten is het beste), voldoende marges, verstandig gebruik van witruimte en een algeheel gevoel van balans op de pagina.

Natuurlijk kan een te overdadig versierde of kleurrijk cv ook een negatief effect hebben. Een eenvoudig, clean ontwerp is prima. Zorg ervoor dat elk tussenkopje vetgedrukt is en dat je koptekst opvalt zodat een recruiter eenvoudig je naam en contactgegevens kan vinden. Een cv template kan dit klusje zeer eenvoudig maken.

Schilder cv voorbeeld (alleen tekst)

Profiel

Ervaren en betrouwbare schilder, inzetbaar voor zowel grootschalige commerciële projecten als kleine opdrachten voor particulieren. Detailgerichte en efficiënte professional met veel kennis van uiteenlopende technieken en materialen voor zowel exterieurs als interieurs.

 

Werkervaring

Professioneel schilder, Samson Vastgoed, Meppel 
Februari 2020 - Februari 2024 

 • Was op dagelijks basis vooral bezig met schilderen, kleurmenging, afplakken, grondverven en afwerken.
 • Werkte nauw samen met klanten om ervoor te zorgen dat hun visie en wensen volledig werden gerealiseerd.
 • Haalde hoge scores tijdens de jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoeken.
 • Werkte zowel individueel als in groepsverband aan uiteenlopende projecten.
 • Werd ingezet voor belangrijke opdrachtgevers van vanwege mijn nauwkeurige en efficiënte aanpak.

 

Assistent-schilder, David & Zoons, Soest 
Januari 2018 - December 2019 

 • Voltooide meer dan 100 schilder- en timmerprojecten.
 • Volgende instructies van senior professionals nauwkeurig op en ondersteunde hen bij complexe projecten.
 • Werkte hard om mooie resultaten te leveren en het schildersvak goed te leren.
 • Was verantwoordelijk voor het organiseren van de verfvoorraad in de opslag.
 • Assisteerde bij de voorbereiding en afbouw van grote projecten.
 • Combineerde de werkzaamheden met een opleiding tot schilder.

 

Opleiding

MBO Schilder (niveau 2), MBO College Noord 
Januari 2018 - December 2019 

 • Volgde de BBL-route.


VMBO-K, Rubens College, Meppel 
September 2014 - Juni 2018

 

Vaardigheden

 • Stressbestendig
 • Samenwerken
 • Betrouwbaar
 • Resultaatgericht
 • Diverse schildertechnieken
 • Tijdmanagement
 • Plamuren
 • Timmeren
 • Constructiemanagement
Gekopieerd!

Belangrijke tips voor een schilders-cv

 1. Je hebt een cv van één pagina nodig dat uit vijf secties bestaat.
 2. Je cv moet er net zo goed uitzien als het leest, dus kies voor een prettig ogende opmaak.
 3. Slaag voor de ATS-test door in je cv trefwoorden te gebruiken die overeenkomen met de vaardigheden in de vacaturetekst.
 4. Bekijk ons schilder cv voorbeeld voor meer ideeën over het maken van een aantrekkelijke en functionele pagina-indeling, zodat je je eigen cv kunt gaan opstellen.
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.4
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.745 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
750.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
60.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
570.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
35.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
240.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
160.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
61.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4.500 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
83.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
29.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.100.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren