Carrière Blog
CVSter.nl helpt u bij het schrijven en ontwerpen van professionele en effectieve CV's waar werkgevers naar zoeken
Create Resume
Create a professional resume in 5 minutes
Create Resume

Salarisonderhandelingen: zó scoor je duizenden euro’s extra op jaarbasis

In dit artikel laten we je zien dat loonsonderhandelingen helemaal niet zo eng hoeven te zijn. Want het begint vaak met het wegnemen van die mentale blokkade. En in plaats van je te overweldigen met een waslijst aan do’s en don’ts, geven we je slechts één regel waar je je aan dient te houden
Lees meer

Digitale nomade in loondienst? Deze werkgevers moedigen je aan om de wereld rond te reizen.

Dankzij internet is werkend reizen al een tijdje mogelijk. Maar om tot het selecte gezelschap van digitale nomaden te behoren hoef je niet langer een online onderneming te hebben of freelancer met IT-skills te zijn. Want ook in loondienst zijn er tegenwoordig genoeg opties voor reislustige millennials zoals jij.
Lees meer

Faillissement Onderzoek

In 2015 gingen twee grote Nederlandse ketens failliet, namelijk Schoenenreus en V&D. Duizenden werknemers kwamen hierdoor op straat te staan. Helaas komt het vaker voor dat ketens en bedrijven hun deuren moeten sluiten en dat werknemers noodgedwongen op zoek moeten naar een nieuwe baan.
Lees meer

Bijbanen onderzoek 2017

CVster dook dit jaar opnieuw in duizenden cv’s van jongeren. In totaal werden 63.371 cv’s geanalyseerd. De opvallendste onderzoeksresultaten van dit jaar zijn:
Lees meer

Baanwissel onderzoek onder Nederlanders 2017

Ieder jaar denken veel Nederlanders aan het wisselen van baan. Om de reden hiervoor in kaart te brengen heeft CVSter onderzoek gedaan onder 1.024 Nederlanders.
Lees meer

De niet te onderschatten invloed van een fijne werkplek

Wanneer je naar een nieuwe baan solliciteert, is de kans groot dat je de functie en het bedrijf idealiseert. Maar wanneer je eenmaal binnen bent, zul je vanzelf ontdekken dat er ook nadelen aan jouw nieuwe werk kleven. Misschien bemerk je fricties tussen collega’s, blijkt die dagelijkse rit toch best lang, of is jouw werkplek niet comfortabel.
Lees meer

Omscholen tot programmeur

Wie had dat durven denken: de nerds die vroeger met hun spelcomputers speelden en met programmeertalen speelden (terwijl vriendjes de geneugten van de puberteit ontdekten), zijn nu de helden van de arbeidsmarkt.
Lees meer

Sollicitatie-etiquette: 5 do's en don'ts

Als we in gezelschap eten, hebben we ons aan allerlei geschreven en ongeschreven regels te houden. En net zoals er voor het eten tafelmanieren gelden, bestaat er ook etiquette voor het solliciteren. De vergelijking met maaltijden is een goede, want ook in sollicitatiegesprekken bestaan er zaken die echte afknappers voor de recruiter kunnen zijn, maar die meestal onbesproken blijven. Soms omdat ze simpelweg gênant zijn, maar meestal omdat het om randzaken gaat die er eigenlijk niet toe zouden moeten doen. In deze blogpost zetten we de belangrijkste beleefdheidsregels en omgangsregels in sollicitatiegesprekken op een rij. Deze 5 aandachtspunten vertalen zich in do’s en don’ts die iedere sollicitant zou moeten kennen.
Lees meer

Bluffen tijdens een sollicitatiegesprek: hoe ver kun je gaan?

Er staat veel op het spel bij een sollicitatiegesprek. Een baan is zoveel meer dan een papiertje; het geeft richting aan jouw carrière en daarmee aan je leven, het zorgt voor een regelmatig inkomen en kan je zelfs voor levenslange vriendschappen opleveren. Geen wonder dat sollicitanten soms de neiging hebben om ‘er een schepje bovenop te doen’. Ze willen de best mogelijke indruk maken en zoeken daarbij het randje op. In deze blogpost willen we het over bluffen hebben. Want dat liegen op je cv of tijdens een sollicitatiegesprek not done is hoeven we jou niet te vertellen. Maar hoe zit dat met lichtelijk overdrijven? Doet iedereen dat niet en verwachten recruiters eigenlijk niet anders?
Lees meer

Engelse cv-voorbeelden

Ga je de internationale arbeidsmarkt op? Of het nu een baan in het buitenland betreft of een vacature bij een multinational die ook in Nederland actief is, een Engels cv is een vereiste. Maar hoe ziet zo'n document er eigenlijk uit? Net als een Nederlands cv of toch anders? Met dit artikel bieden we je helderheid in de vorm van een Engels cv-voorbeeld.
Lees meer