Carrière Blog
CVSter.nl helpt u bij het schrijven en ontwerpen van professionele en effectieve CV's waar werkgevers naar zoeken
CV Maken
Maak een perfect CV in 5 minuten
CV Maken

CVster onderzoekt: waar begint arbeidsmarktdiscriminatie?

Al in de mailbox, voordat de motivatiebrief en het cv zijn gelezen, maakt een sollicitant met een migrantenachtergrond minder kans. Maar ook als het cv van sollicitanten met een migrantenachtergrond wél wordt geopend, blijkt er alsnog discriminatie op basis van naam en/of afkomst plaats te vinden.
Lees meer

Hoe vraag je subtiel arbeidsvoorwaarden aan recruiters?

Hoe stuur je het gesprek richting dat voorwaardenpakket? En hoe haal je het meeste uit zo’n arbeidsvoorwaardengesprek zonder je uit de markt te prijzen? Lees verder voor de antwoorden
Lees meer

Solliciteren tijdens je huidige baan: 5 tips

In deze blogpost laten we je zien hoe je zo discreet mogelijk solliciteert als je al een baan hebt. Met de tips hieronder voorkom je dat je slordig bent en jouw huidige baan in gevaar brengt
Lees meer

Zelf pensioen opbouwen als je werkgever dat niet voor je doet

Als jij voor bedrijf werkt waar je geen pensioen opbouw, moet je dus zelf een oplossing voor je pensioen bedenken. Dus hoe doe je dat, zelf je pensioen opbouwen?
Lees meer

Solliciteren via Instagram

In deze blogpost open we eerst jouw ogen voor de vele vacatures die op Instagram worden geplaatst. Niet altijd kun je daar via Instagram op solliciteren, maar er zijn bedrijven die dat wel degelijk mogelijk maken. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je hieronder.
Lees meer

Salarisonderhandelingen: zó scoor je duizenden euro’s extra op jaarbasis

In dit artikel laten we je zien dat loonsonderhandelingen helemaal niet zo eng hoeven te zijn. Want het begint vaak met het wegnemen van die mentale blokkade. En in plaats van je te overweldigen met een waslijst aan do’s en don’ts, geven we je slechts één regel waar je je aan dient te houden
Lees meer

Digitale nomade in loondienst? Deze werkgevers moedigen je aan om de wereld rond te reizen.

Dankzij internet is werkend reizen al een tijdje mogelijk. Maar om tot het selecte gezelschap van digitale nomaden te behoren hoef je niet langer een online onderneming te hebben of freelancer met IT-skills te zijn. Want ook in loondienst zijn er tegenwoordig genoeg opties voor reislustige millennials zoals jij.
Lees meer

Faillissement Onderzoek

In 2015 gingen twee grote Nederlandse ketens failliet, namelijk Schoenenreus en V&D. Duizenden werknemers kwamen hierdoor op straat te staan. Helaas komt het vaker voor dat ketens en bedrijven hun deuren moeten sluiten en dat werknemers noodgedwongen op zoek moeten naar een nieuwe baan.
Lees meer

Bijbanen onderzoek 2017

CVster dook dit jaar opnieuw in duizenden cv’s van jongeren. In totaal werden 63.371 cv’s geanalyseerd. De opvallendste onderzoeksresultaten van dit jaar zijn:
Lees meer

Baanwissel onderzoek onder Nederlanders 2017

Ieder jaar denken veel Nederlanders aan het wisselen van baan. Om de reden hiervoor in kaart te brengen heeft CVSter onderzoek gedaan onder 1.024 Nederlanders.
Lees meer