Succesvolle CV templates

Elk cv template is ontworpen om sneller aangenomen te worden. Gebruik onze cv templates en krijg gratis toegang tot nog eens 18 carrièretools!

Onze rating bij Trustpilot

4.5 van 5
gebaseerd op 6.741 reviews
Handig en creative cv's
Via deze website heb ik veel kunnen oefenen aan mijn cv's, al jarenlang en je kan kiezen uit verschillende soorten opmaaksinstellingen.
HCH • ongeveer 2 maanden geleden
Makkelijk in gebruik
Makkelijk in gebruik, kan snel dingen aanpassen. Alleen de AI functies mogen uitgebreider en een optie om je hele CV te vertalen in het Engels zou fijn zijn. echt een aanrader wel.
Mirzoyan • ongeveer 2 maanden geleden
Handige site bij solliciteren
Handige site! Goede selectie opmaken, maar meer variatie is altijd welkom. Ondanks dat er een aantal dingen fout gingen (voornamelijk bij de betaling), ben ik hierbij snel en goed geholpen door het customer support team.
Daniël Munro • ongeveer 2 maanden geleden
Super eenvoudig en mooi!
Het werkt heel gemakkelijk! Exporteert de gegevens vanzelf waardoor je alleen nog zelf hoeft aan te passen. Veel keuze en makkelijk aan te passen. Zeker doen!
Nicky Houet • ongeveer 2 maanden geleden
Omdat zelfs mijn oude CV nog bewaard is…
Omdat zelfs mijn oude CV nog bewaard is gebleven. Ik heb maar 1keer gebruik gemaakt in het verleden. Super!
Chico • 3 maanden geleden

Waarom onze gratis cv templates gebruiken?

De cv templates van CVster.nl zijn deskundig ontworpen om je te helpen je volgende baan te bemachtigen. Of je nu haast hebt om je sollicitatie in te dienen of gewoon niet weet waar te beginnen: onze cv templates bieden een sterke basis om je ervaring en kwalificaties te laten opvallen.

Hier zijn enkele voordelen van onze professionele cv templates:

 • Makkelijk te gebruiken: Wij houden van een goed ontwerp zonder gedoe. Daarom zijn onze templates intuïtief en eenvoudig te gebruiken, waardoor je kostbare tijd bespaart bij het maken van een geweldig cv.
 • ATS-vriendelijk: Recruiters zijn niet de enigen die je cv zullen beoordelen. Daarom hebben we onze templates gemaakt met geautomatiseerde cv scanners in gedachten en ervoor gezorgd dat onze templates eenvoudig te lezen zijn voor zowel mensen als robots.
 • AI-aangedreven voorbeeldzinnen: Onze templates worden ondersteund door onze intuïtieve cv maker die het eenvoudig maakt om een overtuigend cv te maken met functies zoals een AI-aangedreven samenvattingsgenerator en voorbeeldzinnen voor honderden functietitels.
 • Volledig aan te passen: Elke sollicitant en elke baan is anders, daarom hebben we templates gemaakt die eenvoudig aan jouw behoeften kunnen worden aangepast. Verander het kleurenschema, voeg een foto toe of pas de regelafstand aan met slechts een paar klikken.
 • Aanpasbaar voor alle banen en vakgebieden: Onze collectie professioneel ontworpen cv templates varieert van simpel en minimalistisch tot modern en professioneel, zodat er een lay-out is voor elke baan en ieder vakgebied.
 • Gratis en premium opties: Onze (proef)abonnementen creëren een optie voor iedereen. Probeer onze service geheel gratis of abonneer je op CVster.nl om zoveel cv versies te downloaden als je wilt.
 • Download als Docx- of PDF-bestand: Verschillende werkgevers vereisen verschillende formats voor je sollicitatiedocumenten. Daarom hebben we de optie gecreëerd om veel van onze templates te downloaden als PDF- of Word Docx-bestand.

Het juiste cv template kiezen

Onze cv templates zijn onderverdeeld in vier categorieën zodat je snel een template kunt vinden dat het beste bij jou past.

Professionele cv templates

Onze collectie professionele cv templates bevat klassieke stijlen met beproefde lettertypen en opmaak. Deze templates stralen een gevoel van expertise uit over de functie waarop je solliciteert. Professionele cv templates zijn zeer geschikt voor advocatuur, bedrijfsleven, onderwijs, gezondheidszorg, financiën, boekhouding of onroerend goed.

Creatieve cv templates

Als je op wilt vallen, zoek dan niet verder dan onze creatieve cv templates. Deze collectie bevat opvallende lettergroottes, idem kopteksten en leuke kleurenschema's met patroonachtergronden. Deze templates zijn perfect voor creatieve professionals zoals kunstenaars, ontwerpers, fotografen, acteurs en iedereen in deze sector.

Moderne cv templates

Als je een frisse look zoekt die nog steeds professioneel oogt, dan zijn onze moderne cv templates de perfecte keuze. Deze innovatieve ontwerpen gebruiken minimalistische kopteksten en strakke scheidingslijnen om je cv net dat beetje extra te laten opvallen. Bekijk deze templates als je werkt in IT, engineering, marketing, administratie, HR en sales.

Simpele cv templates

Als je een cv nodig hebt dat aantrekkelijk is en gewoon zijn werk doet, zijn onze simpele cv templates er om je te helpen. Deze formats zijn gemakkelijk te lezen en bieden precies de juiste hoeveelheid kleur en ontwerpelementen. Als je werkt in de horeca, detailhandel, transport, of als student of stagiair, zijn onze simpele cv templates de juiste keuze voor jou.

Wat maakt dat een cv template de beste keuze is?

De beste cv templates bevatten de juiste secties en opmaakkeuzes om je ervaring van de pagina te laten spatten. Hier is waar je op wilt letten bij je volgende cv template.

 1. Een aantrekkelijke koptekst: De koptekst van een cv is onbetwist het belangrijkste onderdeel van de template omdat hier de meeste lay-out om de hoek komt kijken. Kies altijd een template met een koptekst die je naam benadrukt en voldoende ruimte laat voor je contactgegevens en linkjes naar je LinkedIn of professioneel portfolio.
 2. Leesbaarheid: Een goede cv template is eenvoudig te lezen. Hoewel leesbaarheid wordt bepaald door een combinatie van f actoren, waaronder het lettertype en de kleur, is één van de belangrijkste dingen de balans tussen witruimte en tekst. Je cv mag niet leeg aanvoelen, maar ook niet overladen met informatie.
 3. De juiste hoeveelheid ruimte voor je ervaring: Bij het kiezen van een cv template is het belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid ervaring die je hebt, en dus de hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op de pagina. Voor medior- en seniorniveau sollicitanten: zoek naar templates die voldoende ruimte bieden in de werkervaring  sectie. Studenten kunnen liever op zoek gaan naar designs die gemakkelijk gevuld kunnen worden met slechts twee of drie voorbeelden.
 4. Professionele lettertypen, lettergroottes en kleuren: Je lettertype moet gemakkelijk te lezen zijn en ergens tussen 10-12 punten groot. Zorg er ook voor dat je een professioneel kleurenschema kiest dat opvalt terwijl je nog steeds als een serieuze kandidaat overkomt.
 5. Aanpasbaar: Een geweldig cv template kan worden aangepast aan jouw behoeften. De templates van CVster.nl zijn allemaal ondergebracht in onze intuïtieve cv maker, waardoor het eenvoudig is om verschillende versies te maken en downloaden in slechts een paar klikken.
 6. Het juiste bestands formaat: Zorg ervoor dat je de vacature zorgvuldig leest en je cv downloadt in de bestandsindeling die de werkgever zoekt. Bij twijfel is PDF over het algemeen de beste optie voor e-mailen, afdrukken en uploaden naar online sollicitatieportals.

 

Veelgestelde vragen over cv templates (FAQ)

Is de cv maker van CVster.nl gratis?

De cv maker van CVster.nl biedt een gratis optie, een 7-daagse proefperiode en diverse abonnementsopties. Lees hier meer over het gratis gebruik van CVster.nl.

Wat zoeken werkgevers in een cv in 2024?

Werkgevers zoeken cv's die snel ter zake komen en laten zien waarom een kandidaat de exacte kwalificaties heeft voor de functie. Dit bereik je door je cv aan te passen voor elke baan waarop je solliciteert. Leer hier meer over het aanpassen van je cv.

Hoeveel banen moet je cv bevatten?

De algemene regel is om zoveel relevante ervaring op te sommen als je de afgelopen 10 jaar hebt opgedaan. Als je student of recent afgestudeerd bent, raden we aan om minstens drie banen op te nemen. Naarmate je carrière vordert, zorg ervoor dat je minder relevante functies verwijdert om ruimte te maken voor indrukwekkendere rollen.

Hoeveel pagina's moet mijn cv zijn?

We raden aan om je cv in vrijwel alle gevallen maximaal één pagina lang te maken. Echter, uitzonderingen kunnen gelden voor kandidaten op directieniveau of degenen met bijzonder indrukwekkende carrières.

Wat moet er niet op je cv staan?

Wat je moet opnemen in je cv koptekst is afhankelijk van het land waar je wilt werken. Je hoeft in Nederland geen burgerlijke staat of religie op te nemen. Een pasfoto komt steeds vaker voor, maar is niet verplicht. Behalve uiteraard in bepaalde sectoren waar het uiterlijk van de sollicitant deel uitmaakt van de baan. Ook een geboortedatum en adres zijn optioneel.

Moet je je adres op je cv zetten?

Een volledig adres op je cv zetten is niet verplicht. Hoewel het wel voordelen kan opleveren als je in de buurt van je woonplaats solliciteert. Een e-mailadres en telefoonnummer zijn over het algemeen voldoende. Je kunt er tevens voor kiezen om alleen een woonplaats en land toe te voegen.

Hoeveel opsommingstekens moet je opnemen op een cv?

Elke werkervaring vermelding moet 4 à 5 opsommingstekens bevatten. We raden aan om minimaal drie vermeldingen op elk cv te hebben voor een totaal van minstens 12-15 opsommingstekens.

Geven werkgevers de voorkeur aan cv templates?

Werkgevers willen cv's zien die gemakkelijk te lezen zijn en snel de informatie overbrengen die ze zoeken. Hoewel cv templates een handig hulpmiddel zijn voor het maken van een professionele cv indeling, zullen recruiters geen voorkeur geven aan kopieer/plak cv's die niet zijn aangepast aan de functie.

Hoe schrijf ik een cv samenvatting?

Een overtuigende cv samenvatting bevat een combinatie van positieve bijvoeglijke naamwoorden die je karakter omschrijven, je meest indrukwekkende prestaties en eventuele kwalificaties of ervaring die vereist zijn voor de functie.

Hoe vermeld ik vaardigheden op een cv?

Het vaardighedengedeelte van je cv wordt meestal opgemaakt als een lijstje opsommingstekens. Hierin wordt onderscheid gemaakt in zowel technische en functie-specifieke vaardigheden ( hard skills) als persoonlijkheidskenmerken of karaktereigenschappen ( soft skills). Zorg ervoor dat je de functiebeschrijving raadpleegt voordat je je vaardigheden op je cv vermeldt om te bepalen wat de werkgever graag ziet in een kandidaat.

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv

Een cv maken voor je droombaan was nog nooit zo makkelijk.

Bespaar tijd met onze cv-maker. Je gratis cv maken doe je in 3 eenvoudige stappen. Skip het writer's block, voorkom gedoe met de lay-out in Word, verlies nooit meer waardevolle informatie. Met CVster.nl schrijf je snel een curriculum vitae waarmee je scoort bij werkgevers.
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren