1. Cv voorbeelden
 2. Projectmanager
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Projectmanager cv- voorbeeld & schrijfgids

Ga je solliciteren als projectmanager? En heb je hulp nodig bij het maken van een overtuigend cv? Bekijk ons cv projectmanager voorbeeld en de praktische schrijfgids vol tips!
4.1
Gemiddelde beoordeling
77 mensen die het al beoordeeld hebben
Projectmanager cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Als projectmanager moet je nogal wat in huis hebben. Jij bent immers de aansturing achter allerlei projecten. Je houdt je bezig met plannen, klantcontact, budget en het aansturen van teams. De grote vraag is: hoe laat je jouw veelzijdigheid zien aan een toekomstig werkgever? Het antwoord is simpel. Door je project manager cv goed te organiseren. 

Bij cvster.nl ben je aan het juiste adres. Met deze schrijfgids en het bijbehorende cv projectmanager voorbeeld heb jij alle tools in handen om een succesvolle sollicitatie te schrijven! 

Hoe Schrijf Je Een Projectmanager CV?

De eerste stap bij het schrijven van je project manager cv is begrijpen welke secties je moet opnemen. Je cv moet de volgende elementen bevatten:

 • Een koptekst
 • Een cv samenvatting (persoonlijk profiel)
 • Een werkervaring sectie
 • Een vaardigheden sectie
 • Een opleiding sectie.

Een projectmanager cv die jou je nieuwe carrièrestap gaat opleveren moet deze richtlijnen volgen:

 • Geeft je cv antwoord op de vraag “Waarom zou ik je aannemen?”?
 • Gebruik een cv template voor een sterke visuele indruk. Dit is immers de eerste indruk die de recruiter van je krijgt.
 • Pas je cv aan voor iedere vacature, zodat je een grote kans maakt om de ATS-systemen te verslaan.
Expert tip

Je project manager cv optimaliseren voor Applicant Tracking Systems

Ieder project heeft specifieke vereisten. De vacature zal dan ook trefwoorden bevatten waarnaar de werkgever op zoek is in het cv van zijn ideale projectmanager. Om cv’s te scannen gebruiken steeds meer bedrijven ATS (Applicant Tracking Systems). Deze software scant cv’s op relevante trefwoorden. Alleen de cv's met de hoogste ranking worden doorgestuurd naar de recruiter. 

Volg dit eenvoudige stappenplan om je kansen te vergroten:

 • Analyseer de functieomschrijving op belangrijke zoekwoorden.
 • Vergelijk die zoekwoorden met de woorden in je eigen cv.
 • Pas je taalgebruik aan aan het bedrijf in kwestie.
 • Voeg missende zoekwoorden toe (mits op jou van toepassing).

De Beste CV Indeling Kiezen voor een Projectmanager

Voor een projectmanager werkt het omgekeerd chronologische cv het beste. Op dit type cv zet je je meest recente werkervaring bovenaan en werk je terug in de tijd. Hetzelfde doe je in de opleidingsectie.

Ben je freelancer en werk je op projectbasis? Dan kun je beter kiezen voor het vaardigheden cv dat je competenties uitlicht of kies voor een gecombineerd cv. 

Neem je contactgegevens op

Als projectmanager ben je altijd aan het regelen en bellen. Jij weet dus als geen ander hoe prettig het is als je snel iemands contactgegevens bij de hand hebt. De koptekst van je cv is als je visitekaartje en bevat overzichtelijk je belangrijkste gegevens. Zorg ervoor dat je in ieder geval de volgende gegevens opneemt:

 • Volledige naam + functietitel.
 • Een professioneel e-mailadres.
 • Je telefoonnummer.
 • Stad + land.
 • Link naar je Linkedin profiel / portfolio met projecten.
Wel

Geert Versluis

Projectmanager

[email protected]

06-84651277

Rotterdam, Nederland

Niet

Geert Versluis

Meester in projecten plannen

[email protected]

06-84651277

Rotterdam, Nederland

Maak gebruik van een cv samenvatting 

De cv samenvatting is een kort stukje tekst van ca. 3-5 zinnen waarin je laat zien wat je in huis hebt. Het maakt duidelijk welke omvang de projecten hadden die je aanstuurde en op welke manier je werkt. 

Als projectmanager wil je hier vertrouwen winnen en je ervaring etaleren. Je toekomstige baas moet na het lezen van je profiel overtuigd zijn dat jij een projectmanager bent die kan helpen het onmogelijke mogelijk te maken. En dat jij alles aankan wat toekomstige projecten van je zullen vragen. 

Beschrijf niet alleen wat je doet, maar beschrijf ook hoe je het doet. Help de lezer zich voor te stellen hoe het is om jou hun projectteam te laten leiden.

Kun je wat inspiratie gebruiken? Bekijk het voorbeeld cv projectmanager in dit artikel, of dit gerelateerde cv voorbeeld:

Hieronder vind je tevens enkele uitgeschreven voorbeelden van cv samenvattingen:

Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op instapniveau

Ervaren bouwkundig tekenaar met een grote passie voor projectmanagement in de bouw. Na twaalf jaar werkzaam te zijn geweest als bouwkundig tekenaar heb ik de Avans+ opleiding tot projectmanager afgerond. Als freelancer heb ik inmiddels twee grote bouwprojecten voor Van Agtmaal begeleid met een totaal budget van 12 miljoen euro. 

Gekopieerd!
Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op medior niveau

Gedreven projectmanager met vier jaar ervaring in de creatieve sector. Ik begeleid projecten bij marketingbureaus van concept tot eindproduct en stuur creatieve teams aan. Bij mijn vorige werkgever won ik twee jaar op rij de prijs voor het binnenhalen van de grootste nieuwe klanten. 

Gekopieerd!
Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op senior niveau

Ervaren en gemotiveerde projectmanager met acht jaar ervaring als effectieve projectmanager in de detailhandel. Bekwaam in alle aspecten van projectmanagement, inclusief planning, budgetbeheer en het coördineren van alle projectonderdelen. Ervaren in het nauw samenwerken met klanten zodat alle doelstellingen van een project worden behaald binnen scope, tijd en budget.

Gekopieerd!

Schets je project manager werkervaring: de puntjes op de ‘i’

De werkervaringsectie is het langste gedeelte van je cv. Maak een kopje voor elk van je vorige functies of projecten. Doe dat in omgekeerd chronologische volgorde, dus zet je meest recente baan of project bovenaan. 

Voeg vervolgens onder iedere functie drie tot vijf bullets toe die je belangrijkste verantwoordelijkheden en prestaties beschrijven. Gebruik waar mogelijk specifieke voorbeelden die je vaardigheden en expertise aantonen. Cijfers en meetbare informatie doen het altijd goed. Noem bijvoorbeeld budgetten die je hebt beheerd, hoe groot het team was dat je hebt aangestuurd, hoeveel projecten je tot een goed einde hebt gebracht, etc. 

Heb je voor veel werkgevers of opdrachtgevers gewerkt? Licht dan de projecten uit die het meest aansluiten bij de werkgever waar je solliciteert. Zie ook het voorbeeld uit ons cv project manager voorbeeld hieronder.  

Aanpasbare sectie werkervaring

Projectmanager, Hennes & Mauritz, Amsterdam 
September 2016 - Heden 

 • Samenwerken met cross-functionele teams om tijdig en effectief projectdoelen te bereiken.
 • Complexe projecten aansturen van eerste concept tot eindevaluatie met behulp van timemanagement- en projectmanagementvaardigheden.
 • De plannen voor presentatie, etalages en uitstraling van de winkels bewaken en het team Visual Merchandising aansturen.
 • In lijn met de missie van Hennes en Mauritz werken en het merk uitdragen en promoten.
 • Cruciale projectdoelen vaststellen en samenwerken met diverse teams om die doelen te bereiken.
 • Budgetbewaking en prioriteiten stellen passend bij doel en middelen.

 

Assistent Projectmanager, De Bijenkorf, Amsterdam 
September 2012 - Augustus 2016 

 • Samen met de senior projectmanager projectdoelen vaststellen en de planning (tijd en budget) maken.
 • Brainstormen met andere teamleden over projectinitiatieven en originele manieren om Bijenkorf te promoten.
 • Marketingactiviteiten voorstellen en uitvoeren, marktverzadiging meten en verbeteren.
 • Workflow marketingafdeling beheren.
Gekopieerd!

Hoe schrijf je een projectmanager cv zonder ervaring?

Weinig net-afgestudeerden worden meteen projectmanager. Meestal groei je door vanuit een eerdere functie. Als je het niet moet hebben van je eerdere werkervaring, leg dan de nadruk op je vaardigheden. En natuurlijk de kennis die je hebt van de branche.

Daarnaast moet je als project manager over bepaalde vaardigheden beschikken om dit beroep goed uit te voeren. 

Neem de belangrijkste vaardigheden op voor een projectmanager

Hoe stuur jij een projectteam aan? Welke skills zet je dagelijks in? De vaardigheden die je opneemt in je projectmanager cv geven inzicht in de vraag of jij past bij de cultuur van je toekomstige werkgever. Maak daarbij onderscheid tussen harde en zachte vaardigheden. Harde vaardigheden (zoals software kennis) zijn belangrijk om je vak uit te oefenen. Je zachte vaardigheden maken dat jij een goede projectmanager bent.

Welke vaardigheden mogen niet ontbreken op het cv van een projectmanager?

 • Communicatieve vaardigheden. Jij bent immers de schakel tussen de klant en het team dat je aanstuurt. Je moet zorgen dat iedereen weet wat er van hem/haar verwacht wordt.
 • Planning en organisatie. Zelfs de meest complexe projecten kun jij in goede banen leiden.
 • Oplossingsgericht. Jij hebt de taak om het project te leiden. En hoe goed je planning ook is, er kan altijd iets misgaan. Jij houdt het hoofd koel en weet hoe je het project alsnog tot een goed einde brengt.
 • Leidinggeven. Als project manager moet je in staat zijn een team aan te sturen.
 • Stressbestendig. Loopt het even niet volgens planning? Jij schakelt snel zodat alles vlot weer op de rit is.
Aanpasbaar cv voorbeeld vaardigheden
 • Samenwerken
 • Multitasking
 • Resultaatgericht
 • Projectmanagement
 • Aanpassingsvermogen
 • Leiderschapsvaardigheden
 • Intrinsiek gemotiveerd
 • Interpersoonlijke communicatie
Gekopieerd!

Geef een gedetailleerd overzicht van je opleidingen & relevante projectmanagement certificaten

In de opleidingsectie som je al je opleidingen, diploma’s en relevante certificaten op. Ook hier werk je in omgekeerd chronologische volgorde. 

Er is geen specifieke opleiding tot projectmanager. Wel vragen de meeste werkgevers om een hbo-diploma. Heb je een opleiding gevolgd in de sector waarin je solliciteert? Benadruk deze dan zeker! Zie ook ons cv projectmanager voorbeeld hieronder.  

Aanpasbare sectie opleidingen

Marketing (Master), Vrije Universiteit Amsterdam 
September 2011 - Juni 2012 


Communicatiewetenschap (Bachelor), Vrije Universiteit Amsterdam 
September 2007 - Juni 2011 


Vwo-Natuur en Gezondheid, Damstede Lyceum, Amsterdam 
September 2002 - Juni 2008

Gekopieerd!

Kies de Beste CV Lay-out en een Design Geschikt voor een Project Manager CV

Niet alleen de inhoud, maar ook de structuur van het cv van een projectmanager is belangrijk. Als projectmanager kies je voor een nette, gestroomlijnde opmaak met een vleugje kleur.

Een paar tips:

 • Zorg voor een duidelijke indeling. Marges, lettertype en tussenkopjes helpen je daarbij. Zo maak je je cv makkelijk te scannen.
 • Een beetje kleurgebruik is leuk, maar overdrijf niet!
 • Beperk je project manager cv bij voorkeur tot 1 A4’tje.

Projectmanager cv voorbeeld met alleen tekst

Volledig kopieerbaar CV voorbeeld

Profiel

Ervaren en gemotiveerde projectmanager met acht jaar ervaring als effectieve projectmanager in de detailhandel. Bekwaam in alle aspecten van projectmanagement, inclusief planning, budgetbeheer en het coördineren van alle projectonderdelen. Ervaren in het nauw samenwerken met klanten zodat alle doelstellingen van een project worden behaald binnen scope, tijd en budget.


Werkervaring

Projectmanager, Hennes & Mauritz, Amsterdam 
September 2016 - Heden 

 • Samenwerken met cross-functionele teams om tijdig en effectief projectdoelen te bereiken.
 • Complexe projecten aansturen van eerste concept tot eindevaluatie met behulp van timemanagement- en projectmanagementvaardigheden.
 • De plannen voor presentatie, etalages en uitstraling van de winkels bewaken en het team Visual Merchandising aansturen.
 • In lijn met de missie van Hennes en Mauritz werken en het merk uitdragen en promoten.
 • Cruciale projectdoelen vaststellen en samenwerken met diverse teams om die doelen te bereiken.
 • Budgetbewaking en prioriteiten stellen passend bij doel en middelen.

 

Assistent Projectmanager, De Bijenkorf, Amsterdam 
September 2012 - Augustus 2016 

 • Samen met de senior projectmanager projectdoelen vaststellen en de planning (tijd en budget) maken.
 • Brainstormen met andere teamleden over projectinitiatieven en originele manieren om Bijenkorf te promoten.
 • Marketingactiviteiten voorstellen en uitvoeren, marktverzadiging meten en verbeteren.
 • Workflow marketingafdeling beheren.


Vaardigheden

 • Samenwerken
 • Multitasking
 • Resultaatgericht
 • Projectmanagement
 • Aanpassingsvermogen
 • Leiderschapsvaardigheden
 • Intrinsiek gemotiveerd
 • Interpersoonlijke communicatie


Opleiding

Marketing (Master), Vrije Universiteit Amsterdam 
September 2011 - Juni 2012 


Communicatiewetenschap (Bachelor), Vrije Universiteit Amsterdam 
September 2007 - Juni 2011 


Vwo-Natuur en Gezondheid, Damstede Lyceum, Amsterdam 
September 2002 - Juni 2008

Gekopieerd!

Hulp nodig bij het gestructureerd opmaken van je projectmanager cv? Maak kennis met de gratis cv templates en de online cv-maker van cvster.nl. Hierin maak je jouw cv in een handomdraai! 

Succes met solliciteren!

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.1
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.696 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
720.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
580.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
57.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
550.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
33.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
350.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
930.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.400 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
69.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
18.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
30.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren