1. Cv voorbeelden
 2. Managementassistent
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Managementassistent cv- voorbeeld & schrijfgids

Deze handleiding cv schrijven voor Managementassistenten helpt je bij het maken van een cv waarin jouw werkervaring, vaardigheden en persoonlijkheid het stralende middelpunt zijn.
4.9
Gemiddelde beoordeling
24 mensen die het al beoordeeld hebben
Managementassistent cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Managementassistent CV voorbeeld & schrijfgids

Een overtuigend Managementassistent-cv helpt je snel richting jouw ideale baan. Maak een aansprekend cv waarmee je positief opvalt. 

Managementassistenten helpen managers, leidinggevenden, directeuren of bedrijfseigenaren hun zakelijke doelen te bereiken. Ze faciliteren, organiseren, plannen en sparren met hun baas. Managementassistenten pakken de taken op waarvoor de manager zelf geen tijd heeft. Taken waarin ze niet goed zijn of taken die een managementassistent gewoon tien keer sneller kan. 

Goede managementassistenten zijn goud waard. Ze laten de zaken op rolletjes lopen en zijn de poortwachters voor allerlei interne en externe problemen. Ze lossen problemen op nog voordat die het bureau van hun baas kunnen raken. Dat zorgt ervoor dat hun baas zich kan focussen en productief aan kerntaken kan werken.

Ben jij die stille kracht die het bedrijf praktisch runt, maar de baas altijd laat denken dat hij de baas is? Laat ons je dan helpen bij het schrijven van het perfecte cv voor een managementassistent.

CVster.nl is een krachtige kennisbron voor werkzoekenden. Met onze complete handleiding cv maken heb je alle tools in handen om zelf een overtuigend cv te schrijven. Daarnaast vind je bij CVster voor tientallen beroepen praktische cv-schrijfgidsen met cv-voorbeelden ter inspiratie. 

Hoe schrijf je een managementassistent cv?

In deze cv-schrijfgids voor managementassistenten vind je tips voor het opstellen van een overtuigend cv. Een cv waarin jouw werkervaring, vaardigheden en persoonlijkheid het stralende middelpunt zijn. Samen met het managementassistent voorbeeld-cv is deze gids jouw hulpbron voor je volgende carrièrestap. 

Deze cv-schrijfgids voor managementassistenten behandelt – samen met het cv-voorbeeld - de volgende onderwerpen:

 • Hoe schrijf je een managementassistent cv? (structuur en richtlijnen)
 • Algemene schrijftips voor je cv
 • Advies per cv-onderdeel: koptekst, profielschets, werkervaring, opleiding en vaardigheden.
 • Professionele cv-opmaak, design tips en je cv optimaliseren voor ATS
Expert tip

Bekijk voor diepgaand advies over cv’s maken onze uitgebreide handleiding Hoe maak je een cv? met info over elk aspect van een overtuigend cv. Daarnaast staan er in ons blog vele artikelen rond de thema’s carrière, cv’s, sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken voor je klaar. 

Opbouw cv managementassistent

Cv’s zijn opgebouwd uit vaste cv-onderdelen die je cv structuur geven. Zoals je in het managementassistent cv-voorbeeld kunt zien, zijn dit de vaste cv-onderdelen die in elk cv thuishoren:

 • De koptekst van je cv
 • Het persoonlijk profiel – ook wel profielschets genoemd
 • Werkervaring
 • Opleiding
 • Vaardigheden

Algemene schrijftips voor jouw managementassistent cv

Met een cv wil je jezelf verkopen aan een nieuwe werkgever. In dat opzicht lijkt een overtuigend cv voor managementassistenten op een succesvolle verkoopadvertentie. De stijl, toon en boodschap moeten in beide gevallen aansluiten op de doelgroep. De mensen met wie je communiceert. De doelgroep waar je je met je cv op richt, is de werkgever waar je als managementassistent aan de slag wilt. Je maakt dus elk cv op maat voor de vacature.

Om een doel(groep)-gericht cv te schrijven, is het nodig dat je de baan, de organisatie en de mensen leert kennen. Doe onderzoek, bekijk de website en socialemediakanalen. Probeer vooral een naam en een gezicht te geven aan de recruiter of selecteur, en aan je toekomstige baas - als dat niet dezelfde persoon is als de selecteur. Wanneer je meer weet van de bedrijfscultuur, kies je makkelijker de juiste toon voor je cv.

Lees de functiebeschrijving aandachtig door. 

 • Welke taken zijn belangrijk in deze rol?
 • Wat verwacht de werkgever van een goede managementassistent?
 • Welke eisen en wensen lees je terug in de vacaturetekst?

Markeer of noteer alle belangrijke taken, eisen, wensen en vaardigheden. Die informatie gebruik je om jouw managementassistent-cv helemaal op maat te maken voor de rol waarop je solliciteert. 

Schrijf je cv met deze succesformule in je achterhoofd:

 • Houd bij het schrijven telkens de werkgever in gedachten en pas je schrijfstijl en toon aan, zoals je ook in een persoonlijk gesprek zou doen.
 • Geef overtuigende voorbeelden en maak ze concreet met feiten en cijfers.
 • Zorg voor een professionele uitstraling en kies een visueel aantrekkelijke opmaak.
 • Voeg de juiste trefwoorden toe en optimaliseer je cv voor ATS-screeningssoftware.
 • Besteed aandacht aan spelling en grammatica. Zorg voor een foutloos cv.
Expert tip

We kunnen niet genoeg benadrukken dat je voor elke sollicitatie je cv helemaal op maat voor de functie moet maken. De vacaturetekst is de beste bron om te bepalen hoe je dat moet doen. Waarom? Ten eerste omdat elke functie uniek is en specifieke kennis, ervaring en vaardigheden vereist. Ten tweede omdat je trefwoorden uit de vacaturetekst wilt gebruiken in je cv. Dat zorgt ervoor dat je cv moeiteloos door de eerste selectie van een Applicant Tracking System (ATS) komt.

De beste cv-indeling voor een managementassistent kiezen

De meest gangbare cv-indeling is de omgekeerd chronologische cv-indeling. Recruiters zijn gewend om dit type cv’s te beoordelen en vinden het vaak de prettigste indeling. Ze kunnen het makkelijk scannen om zich snel een beeld te vormen. 

Bij deze cv-indeling volg je bij de cv-onderdelen werkervaring en opleiding de omgekeerd chronologische volgorde: je meest recente werkervaring staat netjes bovenaan, daaronder je vorige job en zo verder. De 5 vaste cv-onderdelen komen er sowieso in terug, eventueel aangevuld met extra secties zoals hobby’s en vrijwilligerswerk of buitenlandervaring.

Heb je als freelance managementassistent gewerkt? Of via een detacheringsbureau voor tientallen managers orde op zaken gesteld? Dan kan een vaardigheden-cv soms beter passen. Met een vaardigheden-cv heb je dan volop ruimte om je meest relevante kwalificaties te benadrukken in relatie tot projecten die je deed of specifieke vaardigheden die je hebt ingezet. Het benoemen van werkgevers en jaartallen is bij dit type cv niet of nauwelijks nodig.

De volgorde van onderdelen op je cv
Gerelateerde artikelen
De volgorde van onderdelen op je cv

Een recruiter moet je cv goed kunnen scannen. Een voorspelbare volgorde helpt daarbij. In deze blogpost bespreken we de onmisbare onderdelen en de structuur van een cv.

De cv koptekst 

De cv koptekst is de prominente plek voor je naam, functietitel en contactgegevens. De selecteur ziet in één oogopslag je naam en kan makkelijk contact opnemen. Onderscheid jezelf van andere kandidaten met een koptekst in een opvallend lettertype met een passende kleur.

Persoonlijk profiel managementassistent cv

Je toekomstige baas is vooral op zoek naar iemand die zijn werkzame leven makkelijker kan maken. In je persoonlijk profiel kan je laten zien dat jij een managementassistent bent die de zaken op rolletjes laat lopen en makkelijk communiceert met collega’s en zakenrelaties. De profielschets vertelt de lezer waarom jij een geschikte kandidaat bent en geeft een eerste indruk van hoe het is om jou als rechterhand te hebben. 

In het persoonlijk profiel gebruik je sterke actiewerkwoorden en verwerk je trefwoorden die ook in de functiebeschrijving staan. Creëer een sfeer van exclusiviteit en zorg ervoor dat de lezer verder wil lezen. Het persoonlijk profiel moet een gevoel oproepen van: “Ik wil samenwerken met deze managementassistent!”.

Hieronder vind je een aanpasbaar voorbeeld van een profielschets voor managementassistenten. Kopieer het en pas het aan voor je eigen persoonlijk profiel. 

Persoonlijk profiel - zo schrijf je een profielschets voor op je cv
Gerelateerde artikelen
Persoonlijk profiel - zo schrijf je een profielschets voor op je cv

Jezelf profileren in 3 zinnen op je cv. Hoe doe je dat? Met een ijzersterke profielschets. Lees hoe je een perfecte profieltekst schrijft

Aanpasbaar cv voorbeeld persoonlijk profiel

Enthousiaste managementassistent met een rijke ervaring. Een geboren regelaar die altijd 3 stappen vooruit denkt. Bedreven in het managen van informatiestromen en een expert in planning, organisatie en projectmanagement. Stelt de dagelijkse doelen en prioriteiten die nodig zijn om de organisatiedoelen te bereiken. Zoekt altijd naar procesverbetering en efficiëntieslagen. Voelt zich thuis binnen startups en snelgroeiende omgevingen. Ontwikkelt nieuwe processen en procedures op verschillende afdelingen. Goed thuis in project- en tijdmanagement vaardigheden, zoals prioritering van taken, multitasking en taakdelegatie.

Gekopieerd!

Werkervaring managementassistent cv

Het is belangrijk om alles in je cv af te stemmen op de positie waarop je solliciteert. En het cv-onderdeel werkervaring is de allerbelangrijkste sectie om dat te doen. Hoe meer werkervaring je hebt, hoe zorgvuldiger je moet zijn bij het selecteren en beschrijven van je meest relevante werkervaring. 

Laat zien dat je weet wat jouw toegevoegde waarde was in vorige functies. En schrijf belangrijke werkervaring op als een resultaatgerichte prestatie, in plaats van als een taak. Daarmee help je werkgevers of opdrachtgevers zich voor te stellen hoe jij dat straks in je nieuwe rol gaat doen. 

Managementassistenten gebruiken niet vaak feiten en cijfers in hun cv. Als jij dat wel doet, val je per definitie op. Kwantificeer alle meetbare resultaten die je hebt helpen realiseren met concrete feiten en cijfers. Je toekomstige baas zal zeker geïnteresseerd zijn in een managementassistent met een goed commercieel inzicht. Bekijk hieronder een voorbeeld van werkervaring op het cv van een managementassistent. 

Professionele vaardigheden in je cv en sollicitatiebrief verwerken
Gerelateerde artikelen
Professionele vaardigheden in je cv en sollicitatiebrief verwerken

Ben je een kei in je vak? Prachtig. Maar het is niet genoeg. Een succesvolle professional is vakinhoudelijk sterk én bezit goede professionele vaardigheden. Lees hier welke professionele vaardigheden belangrijk zijn op de werkvloer en daarmee ook op je cv.

Aanpasbaar cv voorbeeld werkervaring

Management Assistent, GLR Investment, Amersfoort
Juli 2021- heden

 • Dagelijkse ondersteuning van de Business Support Manager.
 • Complex agendabeheer, mailcorrespondentie,
 • Complexe reisschema’s opstellen en hotels en vluchten boeken.
 • Nieuwe collega’s onboarden en events organiseren.
 • Werkprocessen stroomlijnen en documenteren, efficiëntieslagen doorvoeren.
 • Meetings (op kantoor of extern) organiseren en notuleren.
 • Actielijsten opstellen en de follow-up bewaken.
 • Attenties voor personeel en relaties regelen.

 

Management Assistent, PepsiCo, Amsterdam
juli 2019 – juni 2021

 • Management ondersteuning op uitvoerend niveau bieden aan de directeur.
 • Dagelijks agendabeheer en e-mailbeheer.
 • Schema’s en actielijsten bijhouden, contact onderhouden met intern en externe klanten en reizen boeken.
 • Vergaderingen notuleren, notulen opstellen en actielijsten maken.
 • Events en lunches organiseren.
 • Deelnemen aan het maandelijks overleg met alle PepsiCo managementassistenten.
Gekopieerd!

Opleiding managementassistent cv

Hoewel je track record bij vorige werkgevers erg belangrijk is, kijken selecteur zeker ook het cv-onderdeel opleiding met grote interesse. Met een goede basisopleiding laat je zien dat je de nodige kennis in huis hebt om je taken goed uit te voeren. Schoevers staat in Nederland hoog aangeschreven als opleidingsinstituut voor management ondersteuners. Heb jij zo’n diploma op zak? Zet ‘m dan prominent op je cv. 

Zet je al je afgeronde opleidingen onder elkaar, de meest recente komt bovenaan. Noem hier ook bedrijfstrainingen. Managementassistenten volgen vaak nog trainingen on the job en doen aanvullende trainingen op het vlak van social media, website beheer, leidinggeven, timemanagement of een taaltraining. Ook certificeringen en lidmaatschappen van beroepsverenigingen kun je bij dit cv-onderdeel vermelden. 

Personal branding voor sollicitanten – laat jezelf zien!
Gerelateerde artikelen
Personal branding voor sollicitanten – laat jezelf zien!

Waarom is personal branding belangrijk voor sollicitanten? En wat is personal branding eigenlijk? Lees hier hoe een sterk personal brand bijdraagt aan een succesvolle sollicitatie.

Aanpasbaar cv voorbeeld opleiding

Schoevers Utrecht, Managementassistent
September 2018 – juli 2019

Havo E&M, Unic, Utrecht
2013 - 2018

Gekopieerd!

Vaardigheden ICT-medewerker cv

Een veel gemaakte fout op cv’s is dat sollicitanten denken dat werkgevers wel weten welke vaardigheden nodig zijn voor bepaalde taken. Ze nemen die dan niet apart op in hun cv. Maar werkgevers hebben dat lang niet altijd scherp op het netvlies. 

En daarnaast is een onvolledig cv een struikelblok vanuit ATS-perspectief. Wanneer je de juiste trefwoorden (vaardigheden horen daar ook bij) niet op je cv vermeldt, verwijst het ATS je cv onverbiddelijk door naar de nee-stapel.

Je kunt je vaardigheden verwerken in het kopje werkervaring in lopende zinnen:

 • Administratieve en operationele ondersteuning van de 3 bestuursleden.
 • Coördinatie en planning van alle aspecten van de bedrijfsvoering.
 • Presentaties opmaken in PowerPoint.
 • Zakelijke correspondentie in het Nederlands en Engels verzorgen.
 • Agenda’s, reizen en vergaderingen organiseren voor 4 MT-leden in een druk kantoor.

Daarnaast som je harde en zachte vaardigheden op in een scanbaar lijstje:

 • Monday
 • Asana
 • MS Teams
 • WordPress CMS
 • Projectmanagement
 • Complex agendabeheer
 • Notuleren
 • Timemanagement
 • Multitasken
 • Integer

Selecteer vaardigheden die echt jouw toegevoegde waarde voor de functie benadrukken. Maak het uniek, voeg context toe en noem zeker ook een aantal soft kills en een belangrijke karaktereigenschap

Aanpasbaar cv voorbeeld vaardigheden:
 • Monday
 • Asana
 • MS Teams
 • WordPress CMS
 • Projectmanagement
 • Complex agendabeheer
 • Notuleren
 • Timemanagement
 • Multitasken
 • Integer
Gekopieerd!

Belangrijkste punten voor jouw cv als managementassistent:

 • Als managementassistent heb je communicatieve vaardigheden nodig voor de contacten met je baas, collega’s en zakenrelaties. Zet jouw communicatieve skills in bij het afstemmen van je cv op de specifieke functievereisten en verwachtingen van je toekomstige baas.
 • Optimaliseer je cv voor het ATS met een goede opmaak.
 • Op maat gemaakte cv’s moeten trefwoorden bevatten die ook in de functiebeschrijving staan.
 • Vermeld hard skills in je cv. Dat kan je een voorsprong geven op kandidaten die te veel nadruk leggen op hun overdraagbare vaardigheden.

Bonustip:
Gebruik onze online cv-maker om snel en eenvoudig een goed managementassistent-cv te schrijven en je baankansen te vergroten. Onze sjablonen zijn afgestemd op de eisen en wensen van werkgevers en getest door recruiters. Met tekstsuggesties, spellingcontrole en een mooie opmaak heb je snel een goed cv in handen. 

Hoe maak je een inspirerend cv?
Gerelateerde artikelen
Hoe maak je een inspirerend cv?

Met een inspirerend cv val je op. Een inspirerend cv zorgt ervoor dat de selecteur denkt: ‘Die kandidaat wil ik spreken.’ Tips voor het maken van een inspirerend cv.

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.9
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.670 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
720.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
570.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
530.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
32.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
340.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
920.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
220.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
480.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
190.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
49.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.200 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
90.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
61.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
13.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
17.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren