1. Cv voorbeelden
 2. Secretaresse
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Secretaresse cv- voorbeeld & schrijfgids

Secretaresses doen zo veel meer dan de telefoon beantwoorden, notuleren en agendabeheer. Maar hoe laat je dat terugkomen op je cv? Deze handleiding cv schrijven voor secretaresses helpt je bij het maken van een cv waarin jouw werkervaring, vaardigheden en persoonlijkheid het stralende middelpunt zijn.
4.6
Gemiddelde beoordeling
79 mensen die het al beoordeeld hebben
Secretaresse cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Hoe schrijf je een secretaresse cv?

Het schaap met vijf poten, de spin in het web. Hoe je jezelf ook wilt noemen, feit is dat je als secretaresse een cruciale rol hebt in het soepel laten draaien van de backoffice. Vanuit dat perspectief moet jouw secretaresse cv laten zien aan welke verwachtingen van de werkgever jij kunt voldoen. CVster.nl kan je helpen bij het samenstellen van je cv. Deze handleiding cv schrijven voor secretaresses behandelt de volgende onderwerpen:

 • Hoe schrijf je een secretaresse cv waarmee je positief opvalt?
 • Welke cv-onderdelen horen op je cv te staan? (koptekst, profielschets, werkervaring, opleiding en vaardigheden)
 • Hoe maak je je cv professioneel op? Lay-out en design tips + je cv optimaliseren voor ATS
Expert tip

Bekijk voor diepgaand advies over cv’s maken onze uitgebreide handleiding Hoe maak je een cv? met info over elk aspect van een overtuigend cv. Daarnaast staan er in ons blog vele artikelen rond de thema’s carrière, cv’s, sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken voor je klaar. 

Opbouw secretaresse cv

Als secretaresse sta je in het hart van de organisatie. Je cv moet daarom professionaliteit uitstralen. Dat begint bij het opnemen van de vaste cv-onderdelen die in elk cv thuishoren. Zoals je in het secretaresse cv-voorbeeld kunt zien, volgt het cv een structuur met de volgende essentiële componenten:

 • Koptekst cv
 • Persoonlijk profiel
 • Werkervaring
 • Opleiding
 • Vaardigheden

Naast de juiste cv-onderdelen, is het belangrijk ook de juiste toon te kiezen. Een succesvolle secretaresse zorgt voor overzicht en communiceert op de juiste toon met collega’s, klanten en leveranciers. Doe dat ook in je cv. Zorg voor een professionele toon, overtuigende voorbeelden en een foutloos cv. 

Expert tip

Maak voor elke sollicitatie je cv helemaal op maat voor de functie. 

Waarom? Ten eerste omdat elke functie uniek is en specifieke kennis, ervaring en vaardigheden vereist. 

Ten tweede omdat je trefwoorden uit de vacaturetekst wilt gebruiken in je cv zodat je cv moeiteloos door de eerste selectie van een Applicant Tracking System (ATS) komt. De vacaturetekst is de beste bron om te bepalen welke accenten je moet leggen voor de baan waarop je solliciteert. 

" Voorbeeld hoe exacte taal uit de functieomschrijving te gebruiken"
Voorbeeld hoe exacte taal uit de functieomschrijving te gebruiken

Best cv-indeling voor een secretaresse 

Ook voor het cv van een secretaresse geldt dat de traditionele cv-indeling het beste werkt: het omgekeerd chronologische cv. 

Deze cv-indeling wordt in grote mate bepaald door je werkervaring:

 • Je werkervaring geeft je vorige banen weer: de meest recente bovenaan en de oudste werkervaring staat onderaan (omgekeerd chronologisch).
 • De sectie werkervaring is het grootste en meest prominente onderdeel op je cv (qua ruimte en tekst).
 • Bij elke baan die je noemt, beschrijf je je taken, verantwoordelijkheden en prestaties in een lijst met opsommingstekens.

Ben je starter op de arbeidsmarkt en solliciteer je op je eerste baan? Overweeg dan een vaardigheden-cv, daarin kun je jouw talenten en vaardigheden goed benadrukken en spelen jaartalen geen rol. 

Profielschets secretaresse  – een vriendelijke introductie van je cv

De profielschets op je cv biedt je de kans om je behulpzame karakter en communicatieve vaardigheden te illustreren. In dit cv-onderdeel kan je vrijuit schrijven en contact maken met de recruiter. 

In ongeveer 4 tot 6 zinnen laat je zien waar jouw sterke kanten liggen als secretaresse. Op welke prestaties ben je trots en wat zijn je ambities? In je persoonlijk profiel kan je het allemaal kwijt. 

Probeer ook in dit cv-onderdeel de link te leggen naar de vacature waarop je solliciteert. Is er een belangrijke functie-eis of aandachtsgebied in de baan? Sluit daar dan op aan in je persoonlijk profiel zodat de selecteur jouw eruit pikt als ideale kandidaat-secretaresse.

Aanpasbaar cv voorbeeld persoonlijk profiel

Ervaren en gemotiveerde secretaresse met meer dan tien jaar ervaring de onderwijsbranche. Zeer competente communicator, bekwaam in multitasking en het effectief ondersteunen van diverse afdelingen. Geniet van de dynamiek op van het onderwijs, het contact met leerlingen en docenten en het bijdragen aan het bereiken van gezamenlijke doelen. Staat bekend als het extern geheugen van de directie en sfeermaker tijdens personeelsfeesten.

Gekopieerd!

Werkervaring secretaresse: benoem relevante taken en verantwoordelijkheden

Of je nu één of meerdere banen hebt gehad. Gaandeweg heb je geleerd hoe je omgaat met veeleisende managers en collega’s, hoe je rustig blijft als alles anders loopt en dat een goede planning veel gedoe voorkomt. 

Laat in het cv-onderdeel werkervaring zien welke groei je hebt doorgemaakt en welke kennis en ervaring je door de tijd heen hebt opgedaan. Gebruik elke bullet point om de personeelsmanager te laten zien welke taken en verantwoordelijkheden jij had en ondersteun je prestaties waar mogelijk met cijfers om het concreet te maken. 

Aanpasbaar cv voorbeeld werkervaring

Secretaresse, Scholengemeenschap Pantarijn, Wageningen
Juli 2015- heden

Secretaresse op de havo-vwo locatie van deze openbare scholengemeenschap met vestigingen in de regio Wageningen, Kesteren en Rhenen en ca. 2500 leerlingen. 

 • De locatiedirecteur ondersteunen: agendabeheer, afspraken voorbereiden, correspondentie zelfstandig afhandelen, als sparringpartner fungeren.
 • Input geven aan de personeels- en financiële administratie.
 • Voorbereiden en notuleren van het wekelijkse MT en het maandelijkse TC overleg en actielijsten bewaken.
 • Personeelsuitjes organiseren, bloemen/cadeaus bestellen, restaurants reserveren.
 • Kantoorartikelen bestellen en de facturen goedkeuren.
 • Jaarkalender met schoolbrede en leerjaarspecifieke activiteiten bijhouden.

 

Secretaresse Team Eigentijds Onderwijs, MBO Rijn IJssel, Wageningen
Augustus 2013 – Juni 2015

 • Maakte de jaarplanning voor alle overlegmomenten van de stuurgroep op basis van onderliggende projectplanningen.
 • Overlegagenda opstellen, stukken verzamelen en verspreiden.
 • Notuleren, actiepuntenlijst opstellen en toezien op opvolging.
 • Agendabeheer stuurgroepleden.
 • Vergaderlocaties en catering regelen.
 • Klachtencommissie en de secretaris ondersteunen: klachtendossier compleet maken, de zitting voorbereiden, verslag maken van de zitting en terugkoppelen na afloop.
Gekopieerd!

Vaardigheden in het cv van een secretaresse

Het onderdeel vaardigheden op je cv is de perfecte plek om te laten zien dat je een balans hebt tussen mensgerichtheid en prestaties neerzetten. 

Dat doe je door enerzijds je karakter en persoonlijke eigenschappen te benadrukken en anderzijds te laten zien welke harde vaardigheden je in de vingers hebt. Denk aan:

 • agendabeheer, notuleren en powerpoints maken (baanspecifieke vaardigheden)
 • vriendelijk, communicatief en timemanagement ( zachte vaardigheden)

Bekijk welke vaardigheden in de vacaturetekst genoemd worden en of die op jou van toepassing zijn. Zo ja, neem ze letterlijk over (optimaliseer je cv voor het ATS). 

Aanpasbaar cv voorbeeld vaardigheden
 • Improviseren
 • Overzicht houden
 • Prioriteiten stellen
 • Office 365
 • Blindtypen (210 a.p.m.)
 • Complex agendabeheer
 • Notuleren
 • Organiseren
Gekopieerd!

Opleiding cv secretaresse

In het cv-onderdeel opleiding zet je al je afgeronde opleidingen onder elkaar. 

Secretaresses hebben vaak heel uiteenlopende vooropleidingen. Van hbo- en wo-opleidingen in een totaal andere richting, tot specifieke secretaresse opleidingen op mbo- of hbo-niveau. Schoevers is natuurlijk een gevestigde naam in opleidingen voor ondersteunend personeel, maar ook secretaresseopleidingen bij een ROC zijn heel gebruikelijk. 

Wat je opleiding ook is, noteer de naam van de onderwijsinstelling, de naam van de opleiding en de periode dat je het onderwijs volgde. Vergeet ook niet om cursussen en trainingen te vermelden die je tijdens je werkzame leven hebt gevolgd. Een leven lang leren mag zeker terugkomen op je secretaresse cv!

Aanpasbaar cv voorbeeld opleiding

Directiesecretaresse, Schoevers, Utrecht
Januari 2012 - juni 2013

Willibrord mavo, Wageningen
September 2008 – juni 2012

Gekopieerd!

Belangrijkste punten:

 • Secretaresses zijn de spil in menig bedrijf. Laat in je cv zien dat jij alle ballen in de lucht kunt houden, overzicht kunt bewaren en bijdraagt aan een positieve werksfeer.
   
 • Maak een combinatie van relevante harde en zachte vaardigheden op je cv.
   
 • Stem je cv af op de baan en maak het ATS vriendelijk met de juiste trefwoorden.
   
 • Gebruik onze online cv-maker om snel en eenvoudig een goed cv te schrijven.
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.6
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.731 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
590.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
59.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
560.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.700 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
130.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
76.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
23.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
41.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren