1. Cv voorbeelden
 2. Medisch secretaresse/secretaris
Geschreven door Susan ShorSusan Shor

Medisch secretaresse/secretaris cv- voorbeeld & schrijfgids

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2024 te vinden. Kies dit Medisch secretaresse/secretaris cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
4.1
Gemiddelde beoordeling
61 mensen die het al beoordeeld hebben
Medisch secretaresse/secretaris cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Als medisch secretaresse of secretaris ben je de schakel tussen patiënt en medisch specialist. Je bent aanspreekpunt, bereidt spreekuren voor, plant afspraken in, zorgt dat de patiëntendossiers op orde zijn en regelt zakelijke bijeenkomsten. Als medisch secretaresse moet je dus vele ballen hoog houden. Niet zo vreemd dus dat je als medisch secretaresse of secretaris een goed cv nodig hebt om recruiters te overtuigen van jouw talent. 

Maak jouw cv snel en eenvoudig met onze handleiding cv schrijven voor een medisch secretaresse of secretaris. Bekijk ook het medisch secretaresse cv voorbeeld. Bij CVster.nl ben je aan het juiste adres voor een succesvol cv. Je vindt bij ons een online cv-maker, professioneel ontworpen cv templates en vele voorbeeld cv's. 

Hoe Schrijf Je Een Medisch Secretaresse / Medisch Secretaris CV?

Een cv is opgebouwd uit vaste cv-onderdelen die je cv structuur geven. Dit zijn de vaste cv-onderdelen die in elk cv thuishoren:

 • De koptekst
 • Het persoonlijk profiel – ook wel profielschets genoemd
 • Werkervaring
 • Vaardigheden
 • Opleiding

Medisch secretaresses zijn een cruciaal onderdeel van elke zorginstelling en werken nauw samen met zorgprofessionals. Als medisch secretaresse of medisch secretaris moet je cv duidelijk aantonen dat je gekwalificeerd bent voor het verlenen van de beste secretariële ondersteuning in een medische setting. 

 • Laat zien dat je patiënten en zorgpersoneel uitstekend kan ondersteunen, met name op het gebied van communicatie en administratie.
 • Zorg ervoor dat je jouw sterke kwaliteiten benadrukt zoals het maken, bijhouden en beheren van patiëntendossiers, patiëntaccounts en agenda’s.
 • Toon relevante competenties op je medisch secretaresse cv, waaronder nauwkeurigheid, vriendelijkheid, plannen en organiseren en kennis van medische termen en softwaresystemen.
Expert tip

Optimaliseer je medisch secretaresse cv voor ATS

De meeste grotere werkgevers gebruiken tegenwoordig Applicant Tracking Systems (ATS) om cv's te filteren. ATS software scant cv’s op relevante trefwoorden en gebruikt algoritmen om cv’s te rangschikken. Cv's met een hoge score komen op het bureau van de selecteur terecht. Kandidaten met een cv dat de ATS software onvoldoende aanknopingspunten biedt, wijst het ATS automatisch af. 

Daarom is het essentieel om de juiste trefwoorden in je medisch secretaresse cv te verwerken voor het ATS. Belangrijke trefwoorden vind je in de vacature. Bestudeer de functiebeschrijving nauwkeurig om erachter te komen wat de werkgever belangrijk vindt en verwerk dat in je cv. Let daarbij vooral op de functie-eisen, cruciale kwalificaties en harde en zachte vaardigheden. Zo voorkom je dat je cv wordt afgewezen door software in plaats van door een mens. 

De Beste CV Indeling Kiezen voor een Medisch Secretaresse of Medisch Secretaris

Voor een medisch secretaresse of secretaris is de meest gangbare cv indeling - de omgekeerd chronologische cv-indeling - een prima keuze. Recruiters zijn gewend om dit type cv te beoordelen en vinden het vaak de prettigste indeling. Ze kunnen het namelijk makkelijk scannen.  

Bij de omgekeerd chronologische cv-indeling ligt de nadruk op je werkervaring en opleidingen. Uiteraard aangevuld met je vaardigheden. Zet bij het cv-onderdeel 'werkervaring' je meest recente werkervaring bovenaan, daaronder je vorige baan en zo verder. Ook bij het onderdeel 'opleiding' begin je met de laatst gevolgde opleiding of cursus en zo verder terug in de tijd. 

Neem je contactgegevens op

Als medisch secretaresse ken je als geen ander het belang van snel informatie verwerken. De koptekst van je cv zorgt ervoor dat een recruiter in één oogopslag je belangrijkste contactgegevens ziet. Zorg er daarom voor dat je in de koptekst in ieder geval de volgende gegevens opneemt:

 • Volledige naam + functietitel.
 • Een professioneel e-mailadres.
 • Je telefoonnummer.
 • Stad + land.
 • Optioneel: een link naar je LinkedIn profiel.

Het is niet nodig om je geboortedatum of volledige adres op te nemen. Dit i.v.m. de AVG richtlijnen. 

Maak gebruik van een samenvatting of persoonlijk profiel 

De meeste medisch secretaressen of secretarissen kunnen goed plannen, organiseren en zijn goed in multitasken. Jouw uitdaging is dus om jezelf te onderscheiden van de andere kandidaten. Hoe je dat doet? Met een ijzersterk persoonlijk profiel. In dit korte stukje tekst bovenaan je cv noem je je grootse prestaties en kwaliteiten. Geef duidelijk aan welke waarde jij als medisch secretaresse of secretaris kan toevoegen aan een zorgpraktijk of noem de highlights uit je carrière. 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk het medisch secretaresse cv voorbeeld in dit artikel of bekijk andere gerelateerde cv voorbeelden:

Benoem je medisch secretaresse werkervaring: een keurig administratief overzicht

In de werkervaring sectie noem je alle werkervaring die relevant is voor de functie van medisch secretaresse of medisch secretaris. Dat kan werk zijn in de medische wereld, maar ook administratief en ondersteunend werk in een andere sector. Als je nog geen werkervaring hebt, omschrijf dan stages die je hebt gelopen. Zet onder iedere functies in een aantal bullets de belangrijkste taken die je had. Vergeet niet om krachtige actiewerkwoorden te gebruiken die bewijzen dat je een ideale kandidaat bent. Zie het onderstaande voorbeeld uit ons medisch secretaresse cv voorbeeld.

Voorbeeld
 • Beantwoordde vragen van patiënten en bezoekers zowel aan de telefoon als face-to-face.
 • Verzamelde en ordende noodzakelijke informatie voor de administratieve verwerking in patiëntendossiers en boekhoudprogramma’s.
 • Zorgde ervoor dat de wachtkamers en behandelkamers schoon en netjes klaarstonden om patiënten welkom te heten.
 • Gaf voorlichting aan patiënten en familieleden over behandelingen, medicatie, voeding, of adviezen van de behandelaar.
Gekopieerd!

Neem je belangrijkste vaardigheden op voor een medisch secretaresse

Als medisch secretaresse of medisch secretaris ben je een soort manusje van alles. Jij bent de schakel die ervoor zorgt dat alles goed op rolletjes loopt binnen een medische organisatie. Een uitstekend cv van een medisch secretaresse vermeld daarom alle indrukwekkende vaardigheden waar een werkgever in de zorg op zoek naar is. Gebruik een mix van hard en soft skills die specifiek betrekking hebben op zowel de zorgsector als administratie. Zie het onderstaande voorbeeld.

Voorbeeld
 • Sterke communicatievaardigheden
 • Oplossingsgericht
 • Sterk oog voor detail
 • Expert in medische terminologie
 • Goed in administratieve taken
 • Inlevingsvermogen
 • Prioriteiten stellen
 • Gestructureerd en nauwkeurig
Gekopieerd!

Maak een gedetailleerd overzicht van je opleidingen & relevante medisch secretaresse certificaten

In de opleidingsectie van je cv maak je een opsomming van al je diploma’s en certificaten. Als je bepaalde onderscheidingen hebt gekregen kun je die hier ook opschrijven. Als je een hoger diploma hebt dan een bachelordiploma, kun je het diploma van je middelbare school weglaten. 

Voorbeeld
 • 2008-2009 MBO-diploma, Medisch Secretaresse, Schoevers, Arnhem
 • 2004-2008 MBO-diploma, Office Assistant, Rijn IJssel, Arnhem
 • 2000-2004 MAVO-diploma, Montessori College, Arnhem
Gekopieerd!

Kies de Beste CV Lay-out en een Design Geschikt voor een Medisch Secretaresse CV 

Als medisch secretaresse moet je laten zien dat je nauwkeurig bent en belangrijke informatie op een nette manier kunt ordenen en presenteren. Neem deze vaardigheden mee in je cv en zorg voor een professionele uitstraling en een visueel aantrekkelijk design. Zo val je positief op tussen de andere sollicitanten. Denk bijvoorbeeld aan voldoende witruimte voor voldoende leesbaarheid, een duidelijk en zakelijk lettertype en professioneel kleurgebruik. 

Een online cv template is de snelste manier om een mooi cv te maken. Daarmee voorkom je veelgemaakte opmaakfouten en creëer je snel een professioneel opgemaakt cv. Gebruik onze online cv-maker om binnen 5 minuten een goed cv te schrijven. Onze sjablonen zijn afgestemd op de eisen en wensen van werkgevers en getest door recruiters. Met tekstsuggesties, spellingcontrole en een mooie opmaak heb je snel een goed cv in handen. Succes met solliciteren!

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.1
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.670 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
720.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
570.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
530.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
32.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
340.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
920.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
220.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
480.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
190.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
49.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.200 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
90.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
61.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
13.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
17.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren