1. Cv voorbeelden
 2. Monteur
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Monteur cv- voorbeeld & schrijfgids

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2024 te vinden. Kies dit Monteur cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
4.6
Gemiddelde beoordeling
22 mensen die het al beoordeeld hebben
Monteur cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Hoe schrijf je een cv voor de functie van automonteur?

Met een technische opleiding zit je gebakken. De vraag naar technisch geschoold personeel is onverminderd groot en dat gaat voorlopig niet veranderen. 

Ook automonteurs profiteren van een goede arbeidsmarkt, want er is volop vraag naar zowel startende als meer ervaren monteurs. Maak gauw jouw cv en solliciteer naar een geweldige baan als automonteur. Inspiratie nodig? Bekijk alle cv-voorbeelden.

Wat doet een automonteur?

Een automonteur houdt zich uiteraard bezig met onderhoudswerkzaamheden zoals het vervangen van remblokken en het verversen van olie. Maar het takenpakket wordt steeds breder.

 Moderne auto’s maken dat het ouderwetse sleutelen steeds meer wordt vervangen door digitale technieken. Boordcomputers, navigatie- en audiosystemen zijn niet meer weg te denken uit de dagelijkse praktijk van een monteur. 

Slimme technologie is de toekomst en een automonteur draait er zijn hand niet voor om! 

De eerste hindernis: het Applicant Tracking System (ATS)

Om als automonteur de aandacht van een wervingsmanager te vangen, moet je jouw cv eerst voorbij het ATS loodsen. De meeste werkgevers gebruiken namelijk een of andere vorm van een ATS.

ATS-systemen zijn softwaresystemen die een algoritme of formule gebruiken om cv's te scannen en deze vervolgens te rangschikken. Dit gebeurt op basis van criteria die de werkgever vaststelt, bijvoorbeeld vaardigheden, werkervaring en contactgegevens. Het hangt ervan af hoe goed jouw cv scoort in een ATS of het ooit in handen komt van een persoon die je cv daadwerkelijk leest en je uitnodigt voor een gesprek. 

Voorbeeld Persoonlijk profiel: een professionele samenvatting

Wat voor soort automonteur ben jij en waarom pas jij bij de functie en de werkgever? Je professionele samenvatting, ook wel een persoonlijk profiel of profielschets genoemd, is jouw kans om personeelsmanagers hiervan op de hoogte te stellen. 

In deze ongeveer vier zinnen kan je jezelf presenteren en uitleggen waarom jij als automonteur de ideale kandidaat bent voor de vacature. In je persoonlijk profiel benadruk je je werkervaring, prestaties en belangrijke vaardigheden.

Persoonlijk profiel - zo schrijf je een profielschets voor op je cv
Gerelateerde artikelen
Persoonlijk profiel - zo schrijf je een profielschets voor op je cv

Jezelf profileren in 3 zinnen op je cv. Hoe doe je dat? Met een ijzersterke profielschets. Lees hoe je een perfecte profieltekst schrijft

Voorbeeld van persoonlijk profiel

Toegewijde en gecertificeerde automonteur met meer dan vijf jaar ervaring bij erkende merk-dealers en garages. Een extreem gefocuste en detailgerichte technicus, in staat tot het nauwkeurig analyseren, diagnosticeren en repareren van uiteenlopende problemen met behulp van geavanceerde apparatuur en uitgebreide checklists. Heeft uitgebreide praktijkervaring met mechanisch onderhoud en reparaties, in overeenstemming met alle verplichte (APK-)keuringen. Communicatief sterk, beantwoordt met plezier alle vragen en zorgen van de klant. Toegewijd aan een optimale klantenservice en het juiste onderhoud en reparatie van voertuigen.

Gekopieerd!

Voorbeeld Werkervaring: stuur jouw carrière de goede kant op

Stuur jouw carrière in de richting van je ideale baan als monteur. Je toekomstige werkgever wordt niet warm van een droge opsomming die haast gekopieerd lijkt uit de functiebeschrijving. Ze weten echt wel dat automonteurs auto’s repareren. 

Wat werkgevers willen weten, is

 • hoe jij auto's repareert
 • wat voor soort auto's je onderhouden hebt
 • welke soorten reparaties je hebt uitgevoerd
 • je nieuwe klanten naar de garage hebt gebracht
 • of je bekend bent met de nieuwste software

Kortom, werkgevers willen weten welke ervaringen je hebt zodat ze kunnen inschatten of jij waarde kan toevoegen aan hun bedrijf. Schrijf dus gedetailleerd op wat je bij vorige werkgevers als monteur hebt gedaan en geleerd.

Voorbeeld van werkervaring

Automonteur bij Wassink Peugeot en Ford Nijmegen 
februari 2018 - mei 2023

 • Diagnostische motorprestatie checks uitvoeren.
 • Volledige motorreparaties en vervangingen uitvoeren.
 • Remsystemen repareren en reviseren.
 • Voorraadbeheer: voorraden bijhouden en bijbestellen.
 • Bijdragen aan een goede klantenservice door aanspreekbaar te zijn en vragen van klanten te beantwoorden.
 • Aankoopinspecties voor dealers verrichten en auto’s afleveringsklaar maken.
   

Automonteur bij Bochane Renault Nijmegen
oktober 2016 - januari 2018

 • APK-keuringen uitvoeren.
 • Noodzakelijke reparaties voor de APK uitvoeren.
 • Meewerken in de winkel voor carrosserie en plaatwerk.
 • Op de hoogte blijven van de nieuwste autotechnologieën.
 • Probleemoplossende, diagnostische en technische vaardigheden gebruikt voor onderhoud en reparatie van voertuigen.
   

Automonteur bij Oostendorp Toyota en Nissan Nijmegen
augustus 2015 - oktober 2016

 • Problemen met elektrische systemen vaststellen en repareren.
 • Onderhoudsbeurten uitvoeren voor gepland onderhoud.
 • Testritten maken om storingen te diagnosticeren.
Gekopieerd!

Voorbeeld vaardigheden: markeer jouw capaciteiten

Op je cv gaat het gedeelte met vaardigheden over alles wat jij als automonteur kunt doen! Een monteur heeft een mix nodig van harde en zachte vaardigheden om zijn werk goed te kunnen doen.

De harde (technische) vaardigheden zijn nodig om de auto’s te repareren en onderhouden. De zachte vaardigheden – ook welk interpersoonlijke of menselijke vaardigheden genoemd – zijn nodig voor een goede samenwerking met je collega’s en klantgericht werken. 

Aan technische vaardigheden worden steeds meer eisen gesteld. Natuurlijk moet je weten hoe auto’s werken en ze kunnen repareren en onderhouden. Maar monteurs moeten ook geautomatiseerde diagnosetools kunnen gebruiken die de meeste auto's tegenwoordig nodig hebben. En het werken met die tools vraagt om onderzoekende, analytische en probleemoplossende vaardigheden. Benadruk die 21ste eeuwse vaardigheden in je cv en val op als monteur!

Voorbeeld van vaardigheden
 • Reparaties & onderhoud
 • Complete motorrevisies
 • Remsystemen repareren en vervangen
 • Communicatief vaardig
 • Klantgericht
 • Probleemoplossend vermogen
 • Nauwkeurig
 • Teamspeler
Gekopieerd!
" Het gebruik van het hybride cv-formaat"
Het gebruik van het hybride cv-formaat

Voorbeeld Opleiding: denk verder dan je diploma

De sectie met opleidingen mag geen bijzaak zijn bij een cv voor een monteur. Naast een passende opleiding laat training on-the-job zien dat je altijd groeit en bereid bent om nieuwe vaardigheden te leren. Een vereiste, want de autotechnologie verandert snel. 

De educatieve eis voor een monteur is meestal een mbo-opleiding tot autotechnicus of automonteur. Maar werkgevers kunnen het zeer waarderen als je daarna nog extra certificaten hebt behaald. 

Bijvoorbeeld voor het uitvoeren van APK-keuringen, tachograaf keuringen of de keuring van autobeveiligingssystemen. Misschien heb je een groot rijbewijs gehaald of specifieke kennis van motorische, mechanische, elektrische, hydraulische en pneumatische systemen. Benoem alles waarmee jij je onderscheidt als automonteur. 

Voorbeeld van opleiding

september 2012 - juli 2015
Autotechnicus MBO 2, ROC Arnhem

september 2008 - juli 2012
VMBO-T, Mondial College Meeuwse Acker, Nijmegen

Gekopieerd!

Het juiste cv-template of cv-sjabloon kiezen

Als je geen tijd hebt om te vechten met lastige tekstverwerkers, kun je overwegen om een ​​cv-sjabloon te gebruiken. Deze vooraf ontworpen templates maken het gemakkelijk om jouw gegevens en informatie in te voeren en een mooi opgemaakt cv te maken in slechts een paar minuten. 

CVster.nl biedt je tientallen templates in meerdere categorieën. Voor automonteurs raden we onze eenvoudige sjablonen aan. Die kennen geen opvallende kleuren of ontwerpelementen en laten daarmee jouw ervaring en vaardigheden schitteren.

Een cv maken in 2024: complete gids met stappenplan, tips en voorbeelden
Gerelateerde artikelen
Een cv maken in 2024: complete gids met stappenplan, tips en voorbeelden

De ultieme handleiding voor het maken van je cv! Hier vind je alle tips, tools, templates en voorbeelden die je nodig hebt om een overtuigend cv te schrijven.

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.6
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.670 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
720.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
570.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
530.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
32.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
340.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
920.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
220.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
480.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
190.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
49.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.200 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
90.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
61.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
13.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
17.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren