1. Cv voorbeelden
 2. Techniek
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Techniek cv- voorbeeld & schrijfgids

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2024 te vinden. Kies dit Techniek cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
4.6
Gemiddelde beoordeling
20 mensen die het al beoordeeld hebben
Techniek cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Technici werken in uiteenlopende gebieden en lossen allerlei soorten problemen op. Daarom moet uit het cv van een professional in de techniek duidelijk blijken wat je doet en kan als technicus en waarom jij de juiste persoon voor de vacature bent. Deze handleiding techniek cv schrijven helpt je bij het maken van een cv waarin jouw werkervaring, vaardigheden en persoonlijkheid het stralende middelpunt zijn.

Hoe schrijf je een cv als technicus?

Wie in de techniek werkt, is een probleemoplosser. Sommige technici focussen op inspectie en onderhoud, anderen op productie, constructie en ontwikkeling. 

Wat jouw aandachtsgebied ook is, voor de volgende stap in je carrière heb je een overtuigend cv nodig. Vanuit dat perspectief moet jouw techniek cv laten zien aan welke verwachtingen van de werkgever jij kunt voldoen. 

CVster.nl kan je helpen bij het samenstellen van je cv. Deze handleiding cv schrijven voor professionals in de techniek en het bijbehorende cv voorbeeld techniek behandelt de volgende onderwerpen:

 • Hoe schrijf je een technicus cv? (structuur en richtlijnen)
 • Advies per cv-onderdeel: koptekst, profielschets, werkervaring, opleiding en vaardigheden.
 • Professionele cv-opmaak, design tips en je cv optimaliseren voor ATS
Expert tip

Bekijk voor diepgaand advies over cv’s maken onze uitgebreide handleiding Hoe maak je een cv? met info over elk aspect van een overtuigend cv. Daarnaast staan er in ons blog vele artikelen rond de thema’s carrière, cv’s, sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken voor je klaar. 

Opbouw cv technicus

Voordat je aan de slag gaat met je techniek cv, moet je weten welke elementen er in je cv thuishoren. Bouw je cv op met de volgende essentiële cv-onderdelen:

 • Koptekst cv
 • Persoonlijk profiel
 • Werkervaring
 • Opleiding
 • Vaardigheden

Naast de juiste cv-onderdelen, is het belangrijk ook de juiste toon te kiezen. Een succesvolle technicus heeft goede communicatieve skills, denkt probleemoplossend en analyseert de situatie voordat hij aan de slag gaat. Doe dat ook in je cv. Zorg voor een professionele toon, overtuigende voorbeelden en een foutloos cv. 

Expert tip

Maak je cv telkens op maat voor de functie. Elke sollicitatie weer. Waarom? Ten eerste omdat elke functie uniek is en specifieke kennis, ervaring en vaardigheden vereist. Ten tweede omdat je trefwoorden uit de vacaturetekst wilt gebruiken in je cv zodat je cv moeiteloos door de eerste selectie van een Applicant Tracking System (ATS) komt.

Best cv-indeling voor een techniek cv

Ook voor het cv van een technicus geldt dat de traditionele cv-indeling het beste werkt: het omgekeerd chronologische cv. Deze cv-indeling wordt in grote mate bepaald door je werkervaring:

 • Je werkervaring geeft je vorige banen weer: de meest recente bovenaan en de oudste werkervaring staat onderaan (omgekeerd chronologisch).
 • De sectie werkervaring is het grootste en meest prominente onderdeel op je cv (qua ruimte en tekst).
 • Bij elke baan die je noemt, beschrijf je je taken, verantwoordelijkheden en prestaties in een lijst met opsommingstekens.

Ben je starter op de arbeidsmarkt en wordt deze functie als technicus je eerste baan? Overweeg dan een vaardigheden-cv, daarin kun je jouw talenten en vaardigheden goed benadrukken en spelen jaartalen geen rol. Bekijk vooral even ons techniek cv voorbeeld hieronder.

Technicus 

Gebruik dit cv

Profielschets techniek cv voorbeeld

In de techniek is het belangrijk dat je analytisch kunt denken en goed bent in problemen oplossen. De profielschets op je cv biedt je de kans je belangrijkste kwaliteiten te benadrukken en je persoonlijkheid te laten zien. 

In dit cv-onderdeel kan je vrijuit schrijven en contact maken met de recruiter. In ongeveer 4 tot 6 zinnen vertel je over eerdere prestaties, je ambities en persoonlijkheid en je belangrijkste vaardigheden. 

Aanpasbaar cv voorbeeld persoonlijk profiel

Innovatieve technicus met een bewezen staat van dienst in het identificeren van prestatieproblemen en het doorvoeren van updates en verbeteringen om optimale prestaties te bereiken. Werkt graag samen met collega’s aan complexe projecten waarin we de hoogste kwaliteit waarmaken en vooruitstrevend blijven in onze ontwerpen. Ervaren teamleider die mensen weet te motiveren en inspireren om state-of-the-art technische ontwerpen te ontwikkelen en projecten succesvol af te ronden.

Gekopieerd!

Arbeidsprestaties laten zien in je werkervaring

Of je nu één of meerdere banen hebt gehad, gaandeweg heb je geleerd hoe je complexe problemen oplost, met tevreden en ontevreden klanten moet omgaan en ben je gegroeid als professional. 

Laat in het cv-onderdeel werkervaring zien welke groei je hebt doorgemaakt en welke kennis en ervaring je door de tijd heen hebt opgedaan. Welke toegevoegde waarde heb jij het bedrijf te bieden en waaruit blijkt dat? Gebruik concrete details en cijfers om je prestaties inzichtelijk te maken. Inspiratie nodig? Bekijk dan ons cv voorbeeld techniek hieronder.

Aanpasbaar cv voorbeeld werkervaring

Technicus, Suduko, Best
Juli 2012- heden

 • Maakte 35+ trainingshandleidingen over de bediening en het onderhoud van apparatuur.
 • Samenwerken met collega’s om de werking van systemen en machines continu te verbeteren.
 • Samenwerken met klanten en leveranciers om problemen te identificeren en op te lossen rond geproduceerde kunststof producten.
 • Teaminitiatieven leiden om elektronische ontwerpen te verbeteren.
 • Projecten (15+) geleid tot een succesvol resultaat binnen planning en budget.
 • Interne trainingen gevolgd om nieuwe kennis op te doen en vaardigheden te verbeteren.

 

Technicus, Swartjes B.V. Waalre
September 2008 – Juni 2011

 • Bouwmaterialen testen op veiligheid en effectiviteit.
 • Tests en inspecties uitvoeren op grond, aggregaten, beton, wapeningsstaal en asfalt
 • Werk in uitvoering observeren en ervoor zorgen dat procedures goed gevolgd worden.
 • Dagelijks bijhouden van logboeken van inspectie activiteiten en resultaten.
 • Controleren op naleving van regels en richtlijnen, werkinstructies up to date houden.
Gekopieerd!

Opleiding cv voorbeeld technicus

Werken in de techniek vereist technische kennis. Kennis die je hebt opgedaan in de schoolbanken én on the job.

In dit cv-onderdeel laat je zien welke opleiding(en) ten grondslag liggen aan jouw kennis en kunde. Vermeld telkens de naam van de opleiding, de opleidingsinstelling, de locatie en de periode waarin je er studeerde. 

Heb je incompany trainingen of externe workshops gevolgd? Heb je relevante certificeringen op zak? Noem alles wat van belang is op het gebied van jouw techniek- opleiding in dit cv-onderdeel.

Aanpasbaar cv voorbeeld opleiding

Bachelor Engineering, Zuyd Hogeschool, Heerlen
Augustus 2004 – Juni 2008

Gekopieerd!

Techniek cv voorbeeld: vaardigheden 

Vaardigheden vormen de kern van je werk als technicus. Vermeld ze daarom prominent op je cv. 

Gebruik de vacaturetekst als inspiratiebron en laat de vaardigheden die je noemt aansluiten op wat de werkgever zoekt. Door vaardigheden toe te voegen die de werkgever belangrijk vindt, vergroot je de kans dat je cv succesvol door het ATS komt. Noem 5 tot 10 vaardigheden (zoals in ons cv voorbeeld techniek hieronder) en maak een mix van harde en zachte vaardigheden. 

Daarnaast is het een cv-onderdeel dat recruiters makkelijk kunnen scannen. Zo kunnen ze snel beoordelen of jij in huis hebt wat ze zoeken in een nieuwe technicus. 

Aanpasbaar cv voorbeeld vaardigheden
 • Analyseren
 • Communiceren
 • Ontwerpen
 • Commercieel
 • Nauwkeurig
 • Conflicthantering
Gekopieerd!

Belangrijkste punten:

 • Laat in je technicus cv zien welke werkzaamheden je in de vingers hebt.
 • Geef de werkgever een beeld van wie je bent en hoe jij in het bedrijf zou passen.
 • Voeg de essentiële cv-secties (persoonlijk profiel, werkervaring, opleiding, vaardigheden) toe aan je cv.
 • Vul je cv eventueel aan met hobby's, vrijwilligerswerk, referenties en talenkennis.
 • Met een goed cv-ontwerp val je op. Gebruik onze online cv-maker om snel en eenvoudig een goed cv te schrijven.
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.6
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.703 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
720.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
580.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
57.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
550.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
350.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
930.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.400 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
70.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
19.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
31.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren