1. Cv voorbeelden
 2. Front-end Developer
Geschreven door Susan ShorSusan Shor

Front-end Developer cv- voorbeeld & schrijfgids

Solliciteren als frond-end developer en een gebruiksvriendelijk cv nodig? Deze handleiding en het cv-voorbeeld helpen je daarbij.
4.4
Gemiddelde beoordeling
43 mensen die het al beoordeeld hebben
Front-end Developer cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Als front-end developer ben je gewend om je werk aan de wereld te presenteren. Je hebt een voorsprong bij de jacht naar een baan omdat je weet hoe je uitstekende gebruikerservaringen kunt creëren. Dit front-end developer cv voorbeeld en de handleiding bieden ideeën om dat te vertalen naar een opvallend cv.

Alle goede cv's combineren gebruiksvriendelijkheid met een overtuigend pleidooi voor een baan. Het lastige kan zijn om de juiste balans te vinden tussen een spannend design en eentje die je boodschap overbrengt. Hoeveel zelfvertrouwen kun je uitstralen zonder arrogant over te komen? Daar helpen deskundige tools en adviezen je bij. De tijd nemen om te onderzoeken wat de positieve aandacht trekt van recruiters, zal resulteren in meer reacties. Het doel is tenslotte om dat gesprek te krijgen. De schat aan hulpmiddelen van Cvster.nl voor werkzoekenden, inclusief onze cv-voorbeelden, kan je die boost geven.

In deze cv-handleiding en het bijbehorende front-end developer cv-voorbeeld vind je informatie over de volgende onderwerpen:

 • Wat doet een front-end developer?
 • Het raamwerk voor het schrijven van een front-end cv, plus tips en trics.
 • Het beste format voor een front-end developer cv.
 • Advies over de samenvatting, werkervaring, opleiding en vaardigheden.
 • Ideeën voor het maken van een professionele lay-out en extra design tips.

Wat doet een front-end developer?

Front-end developers zijn de programmeurs van alle gebruikersgerichte elementen van websites, webapplicaties en mobiele applicaties. Ze interpreteren de behoeften van het bedrijf en zijn klanten en creëren gebruiksvriendelijke, interactieve webapps. Front-end developers moeten bedreven zijn in zowel programmeertalen als ontwerptechnieken.

Veelgebruikte talen door front-end developers zijn HTML, CSS en JavaScript. Deze developers bouwen de navigatie, lay-out en knoppen die gebruikers in staat stellen gemakkelijk rond te bewegen in applicaties. Ze zorgen er ook voor dat gebruikersinterfaces goed werken.

Sommige front-end developers richten zich op de client-side logic van webapplicaties met behulp van JavaScript of TypeScript en frameworks zoals React of Vue.

Front-end developer arbeidsmarkt en vooruitzichten

De opkomst van snelcursussen coderen en andere kortlopende manieren om softwareontwikkeling te leren heeft het aantal front-end developers op de arbeidsmarkt doen toenemen, maar laat je daardoor niet ontmoedigen. Als je de vaardigheden hebt, zijn er genoeg banen.

Hoe schrijf je een front-end developer cv?

De woorden die je kiest in je front-end developer cv wegen zwaar - vooral omdat ze beperkt zijn. Maar voordat je je richt op wat je moet zeggen, moet je weten in welk format je het moet zeggen.

Je cv moet de volgende standaard elementen bevatten:

 • De cv kop
 • De cv samenvatting (ook wel profiel of persoonlijke verklaring)
 • De werkervaring sectie
 • De cv vaardigheden sectie
 • De opleiding sectie
Expert tip

Houd rekening met algoritmes

Als front-end developer weet je dat een raamwerk slechts het begin is. Hoewel het lijkt alsof het moeilijk is om iets unieks te creëren uit iets standaards, is dat allerminst het geval. Sterker nog, recruiters kunnen een generiek cv vrij snel herkennen. Dat betekent dat je elke sollicitatie opnieuw moet benaderen, en wel met een front-end developer cv dat direct aansluit bij elke potentiële werkgever.

Algoritmes beheersen de online wereld en sollicitaties zijn daarop geen uitzondering. Het Applicant Tracking System scant en sorteert cv's deels op basis van keywords en zinsdelen die aan de vacaturetekst zijn gekoppeld. Vergroot je kansen door de exacte bewoordingen en vaardigheden te gebruiken waarvan je weet dat je potentiële werkgever ze zoekt. Dit heeft als extra voordeel dat de software aan de recruiters laat zien dat je de baan en de vereisten begrijpt.

Het beste cv-format kiezen voor een front-end developer

Wat is het verschil tussen het raamwerk van je front-end developer cv en het cv-format? Het raamwerk zijn de onderdelen, en de structuur is de manier waarop je ze presenteert. De meeste cv’s volgen de omgekeerd chronologische volgorde. Dat komt omdat recruiters het meest geïnteresseerd zijn in wat je recent hebt gedaan.

We raden deze methode in de meeste gevallen aan, maar jij bent misschien een uitzondering. Je moet beslissen of je al je technische vaardigheden binnen deze cv-stijl kunt onderbrengen. Zo niet, dan kun je overwegen een functioneel cv te ontwikkelen, waarin de vaardigheden sectie voorrang krijgt op de ruimte voor je werkervaring. Als je een pas gecertificeerde developer bent, kun je een hybride format overwegen.

Laten we nu kijken naar de inhoud van je front-end developer cv.

CV samenvatting voorbeeld

Hoewel het het woord 'samenvatting' bevat, lijkt deze sectie van je front-end developer cv meer op een professioneel profiel. In ongeveer 100 woorden moet je je ervaring, je grootste carrièresucces en misschien je designfilosofie benadrukken.

Dit is het enige deel van je cv dat in volledige zinnen is geschreven, maar pas op dat je geen woorden verspilt. Hieronder staan cv-voorbeelden om je te helpen het maximale uit de beschikbare ruimte te halen:

Goed Beter
Ik heb meer dan 10 jaar ervaring met JavaScript. In 10+ jaar JavaScript ervaring heb ik tientallen applicaties verbeterd.
Mijn code filosofie is dat minder regels betere code opleveren. Het stroomlijnen van codes creëert meer flexibele applicaties.

Om te laten zien dat je deze baan echt wilt, kun je een zin toevoegen over waarom je bij het bedrijf solliciteert en welke waarde je kunt toevoegen.

Aanpasbare cv samenvatting voorbeeld

Zeer deskundige en op de gebruiker gerichte Frontend Developer. Werkte veel samen met UX- en ontwerpteams om de technische schrijfplanning en uitvoering van functionele implementaties voor websites en applicaties te realiseren. Bekwaam in het bouwen van multiplatform-websites door middel van Responsive Web Design (RWD).

Gekopieerd!

Werkervaring voorbeeld

Net als je samenvatting is de werkervaring sectie van je front-end developer cv meer dan een opsomming van je verantwoordelijkheden. Illustreer in plaats daarvan dat je op de werkvloer hebt geleerd en bent gegroeid en dat je aanzienlijke successen kunt laten zien.

Elegante code doet het werk met weinig verspilde regels; in elegante cv’s telt elk woord. Begin elk punt met een krachtig actiewoord gevolgd door de resultaten van je actie. Deze sectie bestaat uit bullets. Elke bullet benadrukt een carrièresucces dat de vaardigheden laat zien die je zult gebruiken om de doelen van je nieuwe werkgever te bevorderen.

Expert tip

Eerste baan cv

Iedereen heeft een eerste baan – of de eerste baan in een nieuwe carrière. In beide gevallen: focus op overdraagbare vaardigheden die je kunt aantonen via vrijwilligerswerk, academische projecten of werk in een eerdere carrière.

Belicht je vaardigheden en opleiding boven je werkervaring. Leg je positie uit in je samenvatting. Voor meer richtlijnen, bekijk dit carrièreswitch cv voorbeeld of onze gedetailleerde handleiding voor het schrijven van een cv zonder ervaring.

Aanpasbaar werkervaring cv voorbeeld

Senior Frontend Developer, IXF, Eindhoven 
Augustus 2015 - Heden 

 • Ontwerpen, ontwikkelen en testen van technische implementaties.
 • Continue bezig met het optimaliseren van de gebruikerservaring.
 • Balans creëren tussen functionele en esthetische ontwerpen.
 • Bewaken en versterken van de merkidentiteit gedurende het ontwerpproces.
 • Technische ontwikkelingen in het vakgebied bijhouden en hierop inspelen.
 • Oplossen van complexe uitdagingen door zowel standaard methoden als nieuwe strategieën toe te passen.
 • Creëren van wireframes om geavanceerde oplossingen voor applicaties te illustreren.

 

Frontend Developer, Sasco IT, Leiden 
Oktober 2012 - Juli 2015 

 • Leverde belangrijke bijdragen aan het optimalisatieteam.
 • Werkte efficiënt samen met verschillende teams om problemen op te lossen en te voorkomen.
 • Ontwierp innovatieve technische oplossingen in samenwerking met de productmanagers.
 • Droeg bij aan de ontwikkeling van tools die de gebruikerservaring in elke browser verbeterden.
 • Zorgde ervoor dat geprogrammeerde features de efficiëntie, snelheid en functionaliteit bevorderde.
 • Testte de websites regelmatig op gebruikersvriendelijkheid en eventuele bugs.
Gekopieerd!

CV vaardigheden voorbeeld

Een goed front-end developer cv zal de vaardigheden sectie gebruiken om de ogen van een recruiter te richten op precies die vaardigheden die voor de baan nodig zijn. Een typische vaardigheden sectie bevat 4-7 eigenschappen, zorgvuldig afgestemd op de functie waarop je solliciteert.

Als je het functionele cv-format kiest, kun je deze sectie uitbreiden om alle technische kennis op te nemen die overeenkomt met de baanvereisten. Omdat jouw baan vaardighedengericht is, kun je overwegen niet alleen de vaardigheid maar ook je expertiseniveau te vermelden. Een ATS-tip: spel de volledige naam en zet vervolgens het acroniem tussen haakjes erachter om er zeker van te zijn dat je algoritmisch alle credits meepakt.

Aanpasbare cv vaardigheden sectie voorbeeld
 • HTML
 • JavaScript
 • CSS en JS
 • Angular JS
 • Deskundig in User Interface/User Experience (UI/UX)
 • SEO-toepassingen
 • Complexe problemen oplossen
Gekopieerd!

Front-end developer cv voorbeeld - opleiding

In jouw vakgebied heb je waarschijnlijk een bachelor in computerwetenschappen nodig, tenzij je een indrukwekkend portfolio hebt. De opleiding sectie van je front-end developer cv is dé plek om al je academische prestaties te vermelden. Je moet ook alle IT-certificaten vermelden die je hebt behaald.

Als je een master of hoger hebt, hoef je je middelbare school diploma hier niet te vermelden. 

Expert tip

Blijf up-to-date

Programma's, frameworks en computertaal ontwikkelen zich snel in de IT-wereld, dus houd je skills up-to-date via professionele ontwikkelingsmogelijkheden.

Dit zijn de 10 vaardigheden die je vandaag nodig hebt:

 • HTML, CSS en Javascript
 • Front-end frameworks zoals React, Angular en Vue.js
 • Responsiviteit
 • Versiebeheersystemen
 • CSS preprocessors
 • Command line interface
 • Testen en debuggen
 • Web performance optimalisatie
 • DOM manipulatie
 • RESTful API's
Aanpasbaar cv opleiding voorbeeld

Informatica, Hogeschool Leiden (HSL), Leiden 
September 2007 - Juli 2011

Gekopieerd!

CV lay-out en design

Hier komt je expertise in gebruiksvriendelijkheid goed van pas. Het belangrijkste doel van het design van je front-end developer cv is de aandacht trekken van recruiters. En natuurlijk een vlotte visuele route door je document creëren.

Houd er rekening mee dat je een professionele indruk wilt maken, dus vermijd overdreven creatieve of kleurrijke ontwerpen die de aandacht van de inhoud zullen afleiden (hoewel je dit weet - het is je vak!).

Denk bij het ontwerpen aan deze cv-specifieke tips:

 • Houd je tussenkopjes eenvoudig, zodat recruiters gemakkelijk kunnen vinden wat ze nodig hebben.
 • Als je je header wilt verfraaien, zorg er dan voor dat je naam, e-mailadres, telefoonnummer en functie opvallen.
 • Onthoud dat de beste webfonts anders kunnen zijn dan de beste printfonts.
 • Gebruik een cv-bouwer zoals de onze om vanuit je cv direct te linken naar je portfolio.

Belangrijke tips voor een front-end developer cv

 1. Front-end developers met ervaring en up-to-date vaardigheden zijn gewild in de IT-wereld.
 2. Je kennis in het creëren van geweldige gebruikerservaringen zal je ook helpen een superieur cv te ontwikkelen.
 3. Een functioneel cv-format past misschien het beste als je expertise hebt in meerdere software talen en andere zeer technische kennis.
 4. Als je na een zware werkdag geen zin hebt om nog meer te coderen, maak dan gebruik van onze deskundig ontworpen cv-templates om je banenjacht een boost te geven.
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.4
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.731 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
590.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
59.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
560.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.700 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
130.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
76.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
23.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
41.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren