1. Cv voorbeelden
 2. Software Ontwikkelaar
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Software Ontwikkelaar cv- voorbeeld & schrijfgids

Solliciteren als software developer? En hulp nodig bij het opstellen van een goed cv? Bekijk ons cv voorbeeld software ontwikkelaar en de schrijfgids vol tips!
4.9
Gemiddelde beoordeling
58 mensen die het al beoordeeld hebben
Software Ontwikkelaar cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Bedrijven staan te springen om goede software ontwikkelaars. Maar ze willen het liefst wel een software developer met aantoonbare ervaring. Een goed cv helpt je een potentieel werkgever te overtuigen.  

Bij cvster.nl ben je aan het juiste adres voor jouw IT cv. Met deze schrijfgids en het bijbehorende cv voorbeeld software ontwikkelaar heb jij alle tools in handen om een succesvolle sollicitatie te schrijven. In onze online cv-maker vind je bovendien tal van bewezen effectieve cv-templates. 

Hoe Schrijf Je Een Software Ontwikkelaar CV?

Werkgevers staan in de rij voor goede software ontwikkelaars. Op een cv voor software developers krijg je de kans om te laten zien dat jij een aanwinst bent voor het bedrijf. 

Er zijn enkele basiscriteria waaraan een cv moet voldoen. Neem daarom onderstaande onderdelen op in je software ontwikkelaar cv:

 • Koptekst
 • Persoonlijk profiel (ook wel professionele samenvatting)
 • Werkervaring sectie
 • Vaardigheden sectie
 • Opleiding sectie

In je cv leg je de nadruk op je opleiding, maar vooral ook op je ervaring. Heb je stages gelopen? Al jarenlange ervaring als software developer? Dit geeft een werkgever het vertrouwen dat jij kennis van (IT)zaken hebt. 

Daarnaast wil je je vaardigheden benadrukken. Zoals jij als geen ander weet is een software ontwikkelaar zoveel meer dan een ‘stoffige’ IT’er in een kantoortje. Jij barst van de creativiteit en heb een uitstekend analytisch én probleemoplossend vermogen. 

Expert tip

Versla de software - optimaliseer je cv voor ATS!

Veel grotere werkgevers gebruiken Applicant Tracking Systems (ATS) om cv's te filteren. Software scant de cv’s op essentiële trefwoorden en wijst sollicitaties die hier onvoldoende op scoren automatisch af. 

De belangrijkste trefwoorden vind je in de vacaturetekst. Let op de functie-eisen, cruciale kwalificaties en harde en zachte vaardigheden die in de vacature voor softwareontwikkelaar genoemd worden. Dat zijn de woorden die het ATS-programma zal gebruiken om je cv te rangschikken. Bestudeer de functiebeschrijving om erachter te komen wat de werkgever belangrijk vindt en verwerk dat in je cv.

Optimaliseer je cv voor ATS, zo voorkom je dat je cv wordt afgewezen door software in plaats van door een mens. 

De Beste CV Indeling Kiezen voor een Software Developer

Ben je een software developer met aantoonbare werkervaring? Dan komen jouw kwaliteiten het best tot hun recht in een omgekeerd chronologische cv-indeling. Dit type cv legt de nadruk op je eerdere werkervaring, je opleiding en vaardigheden. Recruiters zijn bovendien gewend om dit type cv te beoordelen. Bij de omgekeerd chronologische cv indeling zet je bij het cv onderdeel ‘werkervaring’ en ‘opleidingen’ je meest recente ervaring bovenaan en werk zo in de tijd. 

Heb je nog niet veel werkervaring? Dan kun je kiezen voor het vaardigheden cv waarin de nadruk ligt op je competenties als software developer.

Neem je contactgegevens op

Een cv is niet compleet zonder je contactgegevens. Zorg ervoor dat je in ieder geval de volgende gegevens opneemt:

 • Volledige naam + functietitel.
 • Een professioneel e-mailadres.
 • Je telefoonnummer.
 • Stad + land.
 • Optioneel: link naar LinkedIn en/of link naar je website.
Wel

Barrie Snijder

Software ontwikkelaar

Eindhoven, Nederland

06-53649875

[email protected]

Niet

Barrie Snijder

IT’er

Eindhoven, Nederland

06-53649875

[email protected]

Maak gebruik van een cv samenvatting 

De cv samenvatting (of profielschets) kun je zien als de elevator pitch van je software ontwikkelaar cv. In dit cv onderdeel benadruk je je kennis en prestaties. De sleutel tot een goede profielschets is sterke taal met levendige details. Je wilt recruiters een inkijkje geven in je professionele persoonlijkheid en wat je hebt bereikt in je carrière als softwareontwikkelaar tot nu toe. 

Wees niet bang om jezelf geweldig goed te positioneren in je persoonlijk profiel. Werkgevers willen weten welke kennis, vaardigheden en persoonlijke eigenschappen je meeneemt naar de baan. Denk na over resultaten en succesmomenten waar je trots op bent en vertel erover in ongeveer 3-5 zinnen. Denk ook na over de kwaliteiten die jou een uitstekende softwareontwikkelaar maken en voeg die toe aan je profiel.

Kun je wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan het cv voorbeeld software developer onderaan dit artikel of één van de andere gerelateerde cv voorbeelden:

 Hieronder vind je tevens profielvoorbeelden voor een software ontwikkelaar per niveau:

Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op instapniveau

Gedreven IT’er met een specialisatie in Artificial Intelligence. Ik bedenk, maak en test bedrijfssoftware voor de toekomst. Een nieuwe app nodig? Of een AI virtual assistent voor uw webshop? Mijn hart gaat sneller kloppen van software engineering. 

Gekopieerd!
Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op medior niveau

Software ontwikkelaar in het bedrijfsleven met 4+ jaar ervaring. Ik zorg ervoor dat uw bedrijf online floreert. Zo heb ik voor een bekende modeketen een app ontwikkeld waarmee de jaaromzet steeg met maar liefst 35%. En voor een koel- en vrieshuisbedrijf heb ik een software project opgestart waarmee de technische dienst machines op afstand kan bedienen en resetten. 

Gekopieerd!
Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op senior niveau

Ervaren softwareontwikkelaar die zijn expertise inzet voor het ontwerpen, ontwikkelen, testen en onderhouden van softwaresystemen. Bekwaam in verschillende platforms en programmeertalen en 100% thuis in Microsoft technologie. Werkt met de nieuwste geavanceerde ontwikkelingstools en volgens de laatste procedures. Kan goed zelfstandig aan projecten werken, maar floreert ook als betrokken teamlid in multidisciplinaire projectteams. Houd van analyseren, sparren met collega’s, ‘clean’ code en blije opdrachtgevers.

Gekopieerd!

Schets je software developer werkervaring: minder ingewikkeld dan programmeren

Met een opsomming van je werkgevers laat je zien dat je kennis van (IT) zaken hebt. Omdat je hebt gekozen voor een omgekeerd chronologisch cv, vermeld je je meest recente werkervaring bovenaan en werk je zo verder terug in de tijd.

Benadruk je prestaties, probleemoplossend vermogen en de uitdagingen die je hebt overwonnen om taken en ​​projecten succesvol af te ronden. Doe dit in de bullets onder iedere werkgever. 

Gebruik cijfers en andere relevante data waar mogelijk. Vermeld met welke software je hebt gewerkt en welke resultaten je hebt geboekt. 

Bekijk ter inspiratie de werkervaringsectie uit ons cv voorbeeld software ontwikkelaar:

Aanpasbare sectie werkervaring

.NET Developer, Aquadis, Woerden 
September 2015 - Heden 

 • Ontwikkelen van oplossingen voor klanten en bedrijfsprocessen.
 • Identificeren van snel veranderende business- en klantwensen.
 • Opstellen requirements en uitwerken van de oplossingen.
 • Software opleveren, oplossingen vastleggen en een goede overdracht borgen.
 • Technische uitdagingen oppakken en tot een goed resultaat brengen.

 

Front-end Software specialist, Sogeti, Vianen 
Juli 2012 - Augustus 2015 

 • Softwaresystemen in kaart brengen en technische oplossingen formuleren.
 • Software doorontwikkelen en keuzes toetsen op schaalbaarheid, onderhoudbaarheid, betrouwbaarheid en andere architectuurprincipes.
 • Architectuurkeuzes voor software structuren vastleggen en bewaken (Microfrontends en Nrwl monorepositories).
 • Design systems vertalen naar component libraries (StencilJS, LitElement, Storybook en Native Webcomponents).
Gekopieerd!

Hoe schrijf je een software ontwikkelaar cv zonder ervaring? 

Als je recent bent afgestudeerd moet je het nog niet hebben van je werkervaringsectie om een potentieel werkgever te overtuigen. Daarom wil je de nadruk leggen op je vaardigheden! 

Want ook al heb je nog niet veel banen gehad, ervaring heb je meer dan je denkt! Los van harde vaardigheden zoals programmeren, heb jij ook veel creativiteit in je, uitstekende communicatieve vaardigheden om de wensen van de opdrachtgever te vertalen naar software etc. Laat je niet ontmoedigen. Iedereen is ergens begonnen. 

Neem de belangrijkste vaardigheden op voor een software developer

In je vaardighedensectie kun je laten zien wat je in huis hebt. Maak hierin een duidelijk onderscheid tussen je harde en zachte vaardigheden.

Onder harde vaardigheden valt je technische kennis. Zoals bijvoorbeeld je programmeertaal. 

Onder zachte vaardigheden vallen je communicatieve vaardigheden (om wensen van een opdrachtgever om te zetten in concrete software), je creatieve brein, maar ook je analytisch en probleemoplossend vermogen. Ook persoonlijke eigenschappen zoals leergierig of nauwkeurig kun je hier kwijt.

Aanpasbaar cv voorbeeld vaardigheden
 • DevOps
 • Scrum en Agile
 • Ontwerptechnieken
 • Modelleertechnieken
 • Samenwerken
 • Analyseren
 • Klantgericht
 • Resultaatgericht
 • Leergierig
Gekopieerd!

Geef een gedetailleerd overzicht van je IT-opleidingen & relevante certificaten

Als software ontwikkelaar ben je nooit uitgeleerd. Je moet je vaardigheden voortdurend opfrissen en nieuwe ontwikkelingen bijhouden. Zorg er daarom voor dat je naast je initiële opleiding ook vermeldt welke opleidingen en cursussen je daarna gevolgd hebt. 

Veel software developers hebben een bachelor of masterdiploma op zak. Maar er zijn er ook genoeg die via een andere route kennis hebben vergaard. Sowieso geldt dat hoe langer het geleden is dat je je opleiding afrondde, hoe minder belangrijk deze is. Technologie evolueert voortdurend en daarom moeten je vaardigheden ook evolueren. 

Laat in dit cv onderdeel zien dat je kennis up-to-date is. Als je specialisatiecertificaten hebt, vermeld deze dan in dit deel van je cv of wijd er een aparte kop aan om ze extra te benadrukken.

Bekijk ook de opleidingsectie uit ons cv voorbeeld software ontwikkelaar hieronder.

Aanpasbare sectie opleidingen

Master Computing Science, Universiteit 
Utrecht 2010 - 2012 

 • Track: Programming Technology - Advanced functional programming, Automatic program analysis, Program semantics and verification, Technologies for learning.


Bachelor Informatica, Universiteit 
Utrecht 2007 - 2010

Gekopieerd!

Kies de Beste CV Lay-out en een Design Geschikt voor een Software Ontwikkelaar CV

Je bent een softwareontwikkelaar, dus je hebt waarschijnlijk oog voor een goed ontwerp. Kies een cv design dat aansluit bij jouw persoonlijkheid. Zo val je positief op tussen andere sollicitanten die kiezen voor een zwart/wit cv.

Enkele opmaaktips:

 • Kleurgebruik in een cv is aan te raden, maar niet teveel. Beperk je tot 1 à 2 kleuren.
 • Zorg voor een prettig leesbare indeling. Dit doe je met voldoende paginamarge, witruimte en tussenkopjes. Zo maak je jouw cv makkelijk te scannen.
 • Beperk je cv bij voorkeur tot maximaal één A4’tje.

Een cv template is de eenvoudigste manier om een mooi cv te maken. Daarmee creëer je snel een perfect opgemaakt cv. 

Cv voorbeeld software ontwikkelaar met alleen tekst

Volledig kopieerbaar CV voorbeeld

Profiel

Ervaren softwareontwikkelaar die zijn expertise inzet voor het ontwerpen, ontwikkelen, testen en onderhouden van softwaresystemen. Bekwaam in verschillende platforms en programmeertalen en 100% thuis in Microsoft technologie. Werkt met de nieuwste geavanceerde ontwikkelingstools en volgens de laatste procedures. Kan goed zelfstandig aan projecten werken, maar floreert ook als betrokken teamlid in multidisciplinaire projectteams. Houd van analyseren, sparren met collega’s, ‘clean’ code en blije opdrachtgevers.


Werkervaring

.NET Developer, Aquadis, Woerden 
September 2015 - Heden 

 • Ontwikkelen van oplossingen voor klanten en bedrijfsprocessen.
 • Identificeren van snel veranderende business- en klantwensen.
 • Opstellen requirements en uitwerken van de oplossingen.
 • Software opleveren, oplossingen vastleggen en een goede overdracht borgen.
 • Technische uitdagingen oppakken en tot een goed resultaat brengen.

 

Front-end Software specialist, Sogeti, Vianen 
Juli 2012 - Augustus 2015 

 • Softwaresystemen in kaart brengen en technische oplossingen formuleren.
 • Software doorontwikkelen en keuzes toetsen op schaalbaarheid, onderhoudbaarheid, betrouwbaarheid en andere architectuurprincipes.
 • Architectuurkeuzes voor software structuren vastleggen en bewaken (Microfrontends en Nrwl monorepositories).
 • Design systems vertalen naar component libraries (StencilJS, LitElement, Storybook en Native Webcomponents).


Vaardigheden

 • DevOps
 • Scrum en Agile
 • Ontwerptechnieken
 • Modelleertechnieken
 • Samenwerken
 • Analyseren
 • Klantgericht
 • Resultaatgericht
 • Leergierig


Opleiding

Master Computing Science, Universiteit 
Utrecht 2010 - 2012 

 • Track: Programming Technology - Advanced functional programming, Automatic program analysis, Program semantics and verification, Technologies for learning.


Bachelor Informatica, Universiteit 
Utrecht 2007 - 2010

Gekopieerd!

Als je snel en efficiënt een cv voor softwareontwikkelaars wilt maken, is een cv template van cvster.nl een slimme optie. Cvster.nl heeft talloze templates om uit te kiezen en onze online cv maker bevat tekstsuggesties om je schrijfproces te vereenvoudigen. Gebruik ook onze gratis handleiding cv maken. Zo zorg je dat ook de inhoud staat als een huis.

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.9
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.731 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
590.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
59.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
560.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.700 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
130.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
76.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
23.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
41.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren