1. Cv voorbeelden
 2. Software Ontwikkelaar
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Software Ontwikkelaar cv-voorbeeld

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2024 te vinden. Kies dit Software Ontwikkelaar cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
4.9
Gemiddelde beoordeling
58 mensen die het al beoordeeld hebben
Software Ontwikkelaar cv-voorbeeld
Bewerk dit cv

Hoe schrijf je een Software Ontwikkelaar cv?

Werkgevers staan in de rij voor goede software ontwikkelaars. Op een cv voor software ontwikkelaars krijg je de kans om te laten zien dat jij een aanwinst bent voor het bedrijf. 

Er zijn enkele basiscriteria waaraan een cv moet voldoen. Neem de onderstaande onderdelen op in je software ontwikkelaar cv:

 • koptekst / cv-header
 • persoonlijk profiel (ook bekend als profielschets of professionele samenvatting)
 • cv-onderdeel werkervaring
 • cv-onderdeel vaardigheden
 • cv-onderdeel opleiding

Voorbeeld Profielschets software ontwikkelaar 

De profielschets heet ook wel een persoonlijk profiel of persoonlijke samenvatting. Deze tekst kan je zien als de elevator pitch van je cv. 

In dit cv-onderdeel vertel je over je prestaties zonder op te scheppen of te overdrijven. De sleutel tot een goede profielschets is sterke taal met levendige details. Je wilt recruiters een inkijkje geven in je professionele persoonlijkheid en wat je hebt bereikt in je carrière als softwareontwikkelaar. Het is de enige plek op je cv waar je écht creatief met taal kunt zijn. 

Wees niet bang om jezelf geweldig goed te positioneren in je persoonlijk profiel. Werkgevers willen weten welke kennis, vaardigheden en persoonlijke eigenschappen je meeneemt naar de baan. Houd dat in gedachten terwijl je schrijft. Denk na over resultaten en succesmomenten waar je trots op bent en vertel erover. 

Je hebt ongeveer vier tot zes zinnen om jezelf te verkopen aan recruiters. Wees dus niet bescheiden, maar ga ook niet overdrijven. Denk ook na over de kwaliteiten die jou een uitstekende softwareontwikkelaar maken en voeg die toe aan je profiel.

Aanpasbaar voorbeeld van een profielschets

Ervaren softwareontwikkelaar die zijn expertise inzet voor het ontwerpen, ontwikkelen, testen en onderhouden van softwaresystemen. Bekwaam in verschillende platforms en programmeertalen en 100% thuis in Microsoft technologie. Werkt met de nieuwste geavanceerde ontwikkelingstools en volgens de laatste procedures. Kan goed zelfstandig aan projecten werken, maar floreert ook als betrokken teamlid in multidisciplinaire projectteams. Houd van analyseren, sparren met collega’s, ‘clean’ code en blije opdrachtgevers.

Gekopieerd!

Vaardigheden voorbeeld: geef werkgevers wat ze willen

Softwareontwikkelaars hebben veel technische kennis nodig, maar kunnen niet zonder professionele vaardigheden zoals samenwerken, luisteren, adviseren en probleemoplossend handelen. 

Het cv-onderdeel vaardigheden is de plek waar je kunt laten zien wat je in huis hebt. Zorg voor een lijstje van 5 à 10 vaardigheden en maak een mix van:

Zo laat je de recruiter weten wat je in huis hebt. 

Aanpasbaar voorbeeld van vaardigheden
 • DevOps
 • Scrum en Agile
 • Ontwerptechnieken
 • Modelleertechnieken
 • Samenwerken
 • Analyseren
 • Klantgericht
 • Resultaatgericht
 • Leergierig
Gekopieerd!

Voorbeeld Werkervaring: deel jouw loopbaanverhaal

Welke cv-indeling je kiest, hangt af van je carrièrepad. 

 • Chronologisch cv
  Voor de ene softwareontwikkelaar zal een opsomming van werkgevers en taakinhoud goed werken. Daarbij beschrijf je je arbeidsverleden in omgekeerd chronologische volgorde – je laatste baan staat bovenaan. 
   
 • Vaardigheden cv
  De andere software developer komt beter tot zijn recht wanneer hij de verschillende softwareprojecten waaraan hij werkte op een rij zet. Hierbij kan je ervoor kiezen om alle soortgelijke projecten bij elkaar te zetten, of ze te groeperen op jouw rol in het project.

Met een opsomming van je werkgevers creëer je een ander imago dan wanneer je kiest voor een project cv. Welke indeling je ook kiest, benadruk je prestaties, probleemoplossend vermogen en de uitdagingen die je hebt overwonnen om taken en ​​projecten succesvol af te ronden. 

Gebruik cijfers en andere relevante data waar mogelijk. Vermeld met welke software je hebt gewerkt en welke resultaten je hebt geboekt. 

Aanpasbaar voorbeeld van werkervaring

.NET Developer, Aquadis, Woerden
September 2015 – heden

 • Ontwikkelen van oplossingen voor klanten en bedrijfsprocessen.
 • Identificeren van snel veranderende business- en klantwensen.
 • Opstellen requirements en uitwerken van de oplossingen.
 • Software opleveren, oplossingen vastleggen en een goede overdracht borgen.
 • Technische uitdagingen oppakken en tot een goed resultaat brengen.

 

Front-end software specialist, Sogeti, Vianen
Juli 2012 - Augustus 2015

 • Softwaresystemen in kaart brengen en technische oplossingen formuleren.
 • Software doorontwikkelen en keuzes toetsen op schaalbaarheid, onderhoudbaarheid, betrouwbaarheid en andere architectuurprincipes.
 • Architectuurkeuzes voor software structuren vastleggen en bewaken (Microfrontends en Nrwl monorepositories)
 • Design systems vertalen naar component libraries (StencilJS, LitElement, Storybook en Native Webcomponents)
Gekopieerd!

Voorbeeld Opleidingen: een software ontwikkelaar is nooit uitgeleerd

Softwareontwikkelaars moeten hun vaardigheden voortdurend opfrissen en nieuwe ontwikkelingen bijhouden. Zorg ervoor dat je naast je initiële opleiding ook vermeldt welke opleidingen en cursussen je daarna nog gevolgd hebt. 

Veel software developers hebben een bachelor of master diploma op zak. Maar er zijn er ook genoeg die via een andere route kennis hebben vergaard. Sowieso geldt dat hoe langer het geleden is dat je je opleiding afrondde, hoe minder belangrijk deze is. Technologie evolueert voortdurend en daarom moeten je vaardigheden ook evolueren. 

Laat in dit cv-onderdeel zien dat je kennis up-to-date is. Als je specialisatiecertificaten hebt, vermeld deze dan in dit deel van je cv of wijd er een aparte kop aan om ze extra te benadrukken.

Aanpasbaar voorbeeld van opleiding

Master Computing Science, Universiteit Utrecht 
2010 - 2012
Track: Programming Technology - Advanced functional programming, Automatic program analysis, Program semantics and verification, Technologies for learning. 

Bachelor Informatica, Universiteit 
Utrecht 2007 — 2010

Gekopieerd!

Versla de software - optimaliseer je cv voor ATS

De meeste grotere werkgevers gebruiken Applicant Tracking Systems (ATS) om cv's te filteren. Software scant de cv’s op essentiële trefwoorden en wijst sollicitaties die hier onvoldoende op scoren automatisch af. 

De belangrijkste trefwoorden vind je in de vacaturetekst. Let op de functie-eisen, cruciale kwalificaties en harde en zachte vaardigheden die in de vacature voor softwareontwikkelaar genoemd worden. Dat zijn de woorden die het ATS-programma zal gebruiken om je cv te rangschikken. Bestudeer de functiebeschrijving om erachter te komen wat de werkgever belangrijk vindt en verwerk dat in je cv.

Optimaliseer je cv voor ATS, zo voorkom je dat je cv wordt afgewezen door software in plaats van door een mens. 

Koppeling naar uw website
Koppeling naar uw website

Kies een overtuigende template voor je cv

Je bent een softwareontwikkelaar, dus je hebt waarschijnlijk oog voor een goed ontwerp. Toch betekent dat niet dat je uren wilt besteden aan de indeling en opmaak van je cv. 

Als je snel en efficiënt een cv voor softwareontwikkelaars wilt maken, is een cv-template van CVster.nl een slimme optie. Cvster.nl heeft talloze cv-templates om uit te kiezen en onze online cv-maker bevat tekstsuggesties om je schrijfproces te vereenvoudigen. Gebruik ook onze gratis handleiding cv maken, zo zorg je ervoor dat de inhoud ook staat als een huis. 

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.9
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.609 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
680.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
550.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
30.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
330.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
470.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
93.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
140.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
190.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
180.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
43.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
2.700 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
60.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
49.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
4.600 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren