1. Cv voorbeelden
 2. ICT-medewerker
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

ICT-medewerker cv- voorbeeld & schrijfgids

ICT-medewerkers zijn onmisbaar in veel organisaties. Goed werkende ICT-systemen zijn tegenwoordig een basisbehoefte voor een soepele bedrijfsvoering. Vandaar dat er al jarenlang een grote vraag is naar ICT-medewerkers. Deze handleiding cv schrijven voor ICT-medewerkers helpt je bij het maken van een cv waarin jouw werkervaring, vaardigheden en persoonlijkheid het stralende middelpunt zijn.
5.0
Gemiddelde beoordeling
52 mensen die het al beoordeeld hebben
ICT-medewerker cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Hoe schrijf je een ICT-medewerker cv?

Als ICT-medewerker help je mee om de bedrijfssoftware en -hardware goed te laten werken. Wat je exact doet, kan enorm verschillen per functie. 

Daarom aan jou de taak om de functiebeschrijving grondig door te nemen en te markeren wat de werkgever precies verwacht van een goede kandidaat. Met die informatie in het achterhoofd, ga je aan de slag met jouw ICT-medewerker cv waarin je laat zien aan welke verwachtingen van de werkgever jij kunt voldoen. 

CVster.nl helpt je met deze handleiding cv schrijven voor ICT-medewerkers en een ICT-medewerker voorbeeld cv. Dit zijn de onderwerpen:

 • Hoe schrijf je een ICT-medewerker cv? (structuur en richtlijnen)
 • Advies per cv-onderdeel: koptekst, profielschets, werkervaring, opleiding en vaardigheden.
 • Professionele cv-opmaak, design tips en je cv optimaliseren voor ATS
Expert tip

Bekijk voor diepgaand advies over cv’s maken onze uitgebreide handleiding Hoe maak je een cv? met info over elk aspect van een overtuigend cv. Daarnaast staan er in ons blog vele artikelen rond de thema’s carrière, cv’s, sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken voor je klaar. 

De opbouw van een ICT-medewerker cv

Elk cv – dus ook een ICT-medewerker cv – kent vaste cv-onderdelen die in elk cv thuishoren. Zoals je in het cv-voorbeeld kunt zien, bevat een cv een structuur met de volgende essentiële componenten:

 • Koptekst cv
 • Persoonlijk profiel
 • Werkervaring
 • Opleiding
 • Vaardigheden

Naast de juiste cv-onderdelen, is het belangrijk ook de juiste toon te kiezen. Een succesvolle ICT-medewerker heeft vakkennis, goede communicatieve skills en onderzoekt telkens wat er exact moet gebeuren in een specifieke situatie. 

Doe dat ook in je cv. Zorg voor een professionele toon, overtuigende voorbeelden en een foutloos cv. 

Expert tip

We kunnen niet genoeg benadrukken dat je voor elke sollicitatie je cv helemaal op maat voor de functie moet maken. De vacaturetekst is de beste bron om te bepalen hoe je dat moet doen. Waarom? Ten eerste omdat elke functie uniek is en specifieke kennis, ervaring en vaardigheden vereist. Ten tweede omdat je trefwoorden uit de vacaturetekst wilt gebruiken in je cv. Dat zorgt ervoor dat je cv moeiteloos door de eerste selectie van een Applicant Tracking System (ATS) komt.

De beste cv-indeling voor een ICT-medewerker kiezen

De meest gangbare cv-indeling – en daarmee de veilige optie – i s de omgekeerd chronologische cv-indeling. Recruiters zijn gewend om dit type cv’s te beoordelen en vinden het vaak ook de prettigste indeling om zich snel een beeld te vormen. Je meest recente werkervaring staat netjes bovenaan, daaronder je vorige job en zo verder. 

Maar soms is een vaardigheden-cv de betere keuze. Bijvoorbeeld wanneer je als zzp’er diverse opdrachten en advieswerk hebt gedaan op het gebied van ICT. Met een vaardigheden-cv heb je dan volop ruimte om je meest relevante kwalificaties te benadrukken in relatie tot projecten die je deed of specifieke vaardigheden die je hebt ingezet. 

Een laatste optie is een gecombineerd cv. Dit type cv is een mix van een chronologisch cv en een vaardigheden-cv. Bij werkervaring en opleiding volg je de omgekeerd chronologische indeling en daarnaast benadruk je in de sectie 'persoonlijk profiel' en onder de kop 'vaardigheden' jouw vaardigheden en talenten. 

Voorbeeld persoonlijk profiel ICT-medewerker cv

Het persoonlijk profiel op je cv is dé plek om over te brengen dat je een ICT-medewerker bent die voortvarend aan de slag gaat en het eindresultaat scherp op het netvlies houdt. 

Je kunt het vergelijken met een beknopte LinkedIn samenvatting waarin je vertelt waarom jij een geschikte kandidaat bent. In het persoonlijk profiel gebruik je sterke actiewerkwoorden en verwerk je trefwoorden die ook in de functiebeschrijving staan. Leg een overtuigend verband tussen wat de werkgever zoekt en wat jij te bieden hebt. 

Hieronder vind je een aanpasbaar voorbeeld voor ICT-medewerkers. Kopieer het en pas het aan voor je eigen persoonlijk profiel

Voorbeeld persoonlijk profiel ICT-medewerker

Als optimistische en kwaliteitsgerichte ICT-medewerker werk ik al meer dan 6 jaar met eindgebruikers en ICT-support teams op het brede vlak van ICT-ondersteuning. Ik lever met veel plezier eersteklas technische ondersteuning aan interne en interne klanten. Ook adviseer ik de directie over risicomanagement en ben ik CRISC gecertificeerd. Om mijn voorliefde voor Franse kaas te compenseren, ren ik elke ochtend 5 km en wandel ik in de lunchpauze graag met collega’s.

Gekopieerd!

Voorbeeld werkervaring ICT-medewerker 

Het is belangrijk om alles in je cv af te stemmen op de ICT-baan waarop je solliciteert. En het cv-onderdeel werkervaring is de allerbelangrijkste sectie om dat te doen. 

Hoe meer werkervaring je hebt, hoe zorgvuldiger je moet zijn bij het selecteren en beschrijven van je meest relevante werkervaring. Zorg ervoor dat je belangrijke werkervaring opschrijft als een resultaatgerichte prestatie, in plaats van als een taak. Daarmee help je werkgevers of opdrachtgevers zich voor te stellen hoe jij dat straks in je nieuwe rol gaat doen. 

Kwantificeer alle meetbare resultaten die je hebt helpen realiseren met concrete feiten en cijfers. Bijvoorbeeld besparingen, winsten en efficiency slagen. Bekijk hieronder een voorbeeld van werkervaring op het cv van een ICT-medewerker. 

Voorbeeld werkervaring ICT-medewerker

ICT-medewerker, Callubra, Hilversum
Juli 2019- heden

 • Technische ondersteuning voor IT- en AV- infrastructuur op 18 verschillende klantlocaties.
 • ICT-ondersteuning in de breedste zin van het woord geleverd, inclusief het implementeren van nieuwe AV- en IT-infrastructuren bij de klant.
 • Technische problemen snel en passend oplossen voor interne en externe klanten.
 • Werkprocessen stap voor stap uitgewerkt en werkprocedures up-to-date gehouden.
 • Servers en back-end netwerksystemen technisch onderhouden.
 • Als CRISC-specialist in een multidisciplinair projectteam een succesvolle bijdrage geleverd aan een project van meer dan 2 miljoen euro.
 • Interne trainingen gevolgd om nieuwe kennis op te doen en vaardigheden te verbeteren.

 

ICT-medewerker, Universiteit Utrecht, Utrecht
Jan 2016 – Juni 2019

 • Hardware en software selecteren en aankopen, passende bij de ICT-doelstellingen van de faculteitsdirectie.
 • Onder directe aansturing van de manager bedrijfsvoering samen met 4 ICT-collega’s verantwoordelijk voor een betrouwbare ICT-infrastructuur.
 • Nauwkeurig registeren van de inventaris: welke computers en randapparatuur zijn er op de faculteit en aan welke medewerker of afdeling zijn ze toegewezen?
 • ICT-support bieden voor de 12 softwaresystemen binnen de faculteit.
 • Ontving twee keer de onderscheiding Customer Service Agent van het kwartaal.
 • Geholpen bij het behouden en vergroten van de klantloyaliteit door een goede follow-up en oprechte aandacht voor de klanten.
Gekopieerd!

Voorbeeld opleiding cv ICT-medewerker

In het cv-onderdeel opleiding zet je al je afgeronde opleidingen onder elkaar. Noem hier ook bedrijfstrainingen. ICT-medewerkers worden namelijk vaak on the job getraind, aangezien elk bedrijf zijn eigen ICT-systemen heeft en je daarnaast doorlopend je kennis op peil moet houden. 

Ook gevolgde cursussen, certificeringen en lidmaatschappen van beroepsverenigingen kun je bij dit cv-onderdeel vermelden. Zijn het er veel, maak er dan een aparte cv-sectie voor aan.

Aanpasbaar cv voorbeeld opleiding

Hogeschool Utrecht, HBO-ICT
Afstudeerrichting: Cyber Security & Cloud
2012 – 2016

Gekopieerd!

Vaardigheden noemen in een ICT-medewerker cv

Het onderdeel vaardigheden op je cv is de perfecte plek om je capaciteiten te benadrukken. Het is een cv-onderdeel dat recruiters makkelijk kunnen scannen. Zo kunnen ze snel beoordelen of jij in huis hebt wat ze zoeken in een nieuwe ICT-medewerker. 

Noem hier geen basisvaardigheden die elke ICT-medewerker in huis heeft, maar selecteer vaardigheden die echt jouw toegevoegde waarde voor de functie benadrukken. Maak het uniek, voeg context toe en noem zeker ook een aantal soft kills

Een ICT-medewerker heeft een heel aantal zachte vaardigheden nodig om het werk goed te kunnen uitvoeren. Laat zien wat voor een persoon en collega jij bent en waarin je uitblinkt. 

 • Ben jij empathisch als een collega gefrustreerd is over een computerprobleem?
 • Kan je goed prioriteiten stellen?
 • Of kan je in simpele bewoordingen uitleggen wat er moet gebeuren om een softwareprobleem op te lossen?

Laat jouw competenties zien op je cv!

Belangrijkste punten voor jouw cv als ICT-medewerker:

 • Stem je cv af op de functie en optimaliseer je cv voor het ATS.
 • Vermeld soft skills in je cv. Dat kan je een voorsprong geven op kandidaten die te veel nadruk leggen op hun technische expertise.
 • Gebruik onze online cv-maker om snel en eenvoudig een goed cv te schrijven.
Hoe maak je een inspirerend cv?
Gerelateerde artikelen
Hoe maak je een inspirerend cv?

Met een inspirerend cv val je op. Een inspirerend cv zorgt ervoor dat de selecteur denkt: ‘Die kandidaat wil ik spreken.’ Tips voor het maken van een inspirerend cv.

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
5.0
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.731 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
590.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
59.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
560.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.700 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
130.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
76.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
23.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
41.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren