1. Cv voorbeelden
 2. Systeembeheerder
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Systeembeheerder cv- voorbeeld & schrijfgids

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2024 te vinden. Kies dit Systeembeheerder cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
4.2
Gemiddelde beoordeling
22 mensen die het al beoordeeld hebben
Systeembeheerder cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Hoe schrijf je een systeembeheerder CV?

De meest indrukwekkende prestaties van systeembeheerders zijn meestal verborgen achter schermen. Dat is een uitdaging bij het maken van een systeembeheerder cv voor een nieuwe baan. 

Om recht te doen aan je expertise en ervaring, heb je een systeembeheerder cv nodig waarmee je positief opvalt in een groep sollicitanten. 

In deze schrijfgids voor een systeembeheerder cv laten we je zien hoe je een overtuigend cv schrijft. Te beginnen bij de vaste onderdelen waarmee je een cv opbouwt.

Opbouw cv systeembeheerder

 • koptekst / cv-header
 • persoonlijk profiel (ook bekend als profielschets of professionele samenvatting)
 • cv-onderdeel werkervaring
 • cv-onderdeel vaardigheden
 • cv-onderdeel opleiding

Wat doet een systeembeheerder?

Een organisatie zonder computernetwerken is ondenkbaar. Maar die systemen draaien niet volledig op zichzelf. 

Systeembeheerders zijn ervoor verantwoordelijke dat de computernetwerken elke dag als een zonnetje draaien en dat eventuele storingen snel worden opgelost. Met hun expertise organiseren, installeren en ondersteunen zij Local Area Networks (LAN's), Wide Area Networks (WAN's), netwerksegmenten en datacommunicatiesystemen. 

De onopvallende maar onmisbare aanwezigheid van systeembeheerders houdt de boel draaiende en stelt hun collega’s in staat om hun werk te doen in een – voor hun vanzelfsprekende – omgeving waarin de automatisering en ICT op rolletjes loopt. 

Een systeembeheerder cv op maat voor de functie

Om de kans te vergroten dat je systeembeheerder cv zijn doel bereikt, zijn er 3 basisregels:

 • voeg de vaste cv-onderdelen toe (koptekst, profielschets, werkervaring, vaardigheden, opleiding)
 • beperk je cv tot één, maximaal twee A4’tjes.
 • maak je cv telkens op maat voor de functie waarop je solliciteert.

Een cv toespitsen op de vacature is belangrijk. Alleen dan kan je de werkgever ervan overtuigen dat jij kan bieden wat nodig is en verwacht wordt. Wat dat is? Daar kom je achter door de functiebeschrijving zorgvuldig te lezen en de website van het bedrijf te bekijken.

Je cv optimaliseren met woorden die je ook in de functiebeschrijving ziet staan, heeft nog een voordeel: het zorgt ervoor dat je cv door de cv-screening van ATS-software komt die veel organisaties gebruiken in hun wervingsproces. 

Persoonlijk profiel voorbeeld: je professionele persoonlijkheid

Een opvallend persoonlijk profiel, is je directe verbinding met de recruiter. In deze beknopte tekst vertel je in zo min mogelijk woorden (gebruik ATS-proof trefwoorden) wie je bent, wat je hebt bereikt en waarom jij een ideale kandidaat bent voor deze baan en werkgever. 

Het ik ook de plek waar je je persoonlijkheid kunt laten zien en over je ambities en doelen kunt vertellen. 

Onderstaande cv-tekst is een prima startpunt voor je eigen persoonlijk profiel als systeembeheerder.

Aanpasbaar voorbeeld persoonlijk profiel

Oplossingsgerichte systeembeheerder die zich toelegt op het waarborgen van een optimale technologiefunctie binnen complexe omgevingen met hoge behoeften. Sterke communicatieve vaardigheden, in staat om samen te werken met niet-technische leiders om de kernbehoeften van het bedrijf te definiëren, technische aanbevelingen vorm te geven en innovatieve systemen te ontwerpen/implementeren die zijn afgestemd op unieke zakelijke behoeften.

Gekopieerd!

Werkervaring voorbeeld systeembeheerder

Hoe meer werkervaring je hebt, hoe selectiever je moet zijn bij het bepalen welke prestaties en kwalificaties je op je cv opneemt bij het onderdeel werkervaring. Beschrijf je arbeidsverleden in termen van prestaties, niet als opsomming van taken en verantwoordelijkheden. 

Help werkgevers zich voor te stellen dat je jouw bijdragen uit het verleden in de toekomst bij hun bedrijf herhaalt. Voeg feiten en cijfers toe om besparingen, efficiëntieslagen en andere meetbare resultaten die je bereikt hebt te kwantificeren. 

De onderstaande cv-voorbeeldtekst geeft je enkele ideeën voor het benoemen van je werkervaring als systeembeheerder.

Aanpasbaar voorbeeld werkervaring

Systeembeheerder, Symantec, Boskoop
Juli 2019 — Heden

 • Analyseerde de bestaande infrastructuur en hardware om op behoeften afgestemde systemen en tools te ontwikkelen.
 • Leidde de volledige cyclus van de ontwikkeling, van het eerste concept tot en met de uitrol.
 • Werkte samen met afdelingshoofden om de belangrijkste zakelijke behoeften te ontdekken en strategische systemen en technologieplannen te creëren om op die manier het behalen van toekomstige doelen te ondersteunen.
 • Hield voortdurend toezicht op nieuwe systemen om problemen snel te detecteren, waardoor snel herstel mogelijk was en de downtime van het bedrijf verminderde met 46%.

 

Systeembeheerder, Apex B.V, Boskoop
Mei 2015 - Juni 2019

 • Installeerde, configureerde en onderhield complexe zakelijke technologiesystemen.
 • Inventariseerde de IT-systemen en apparatuur, hield het gebruik ervan bij.
 • Voerde tests uit op systemen en hardware waarbij geconstateerde problemen direct werden opgelost.
 • Plande en leidde reguliere onderhoudsactiviteiten.
 • Beheerde alle interne accounts en toegangsrechten.
Gekopieerd!
Competenties in cv, sollicitatiebrief en werksituaties
Gerelateerde artikelen
Competenties in cv, sollicitatiebrief en werksituaties

Wat zijn jouw competenties? Met competenties onderscheid je jezelf van andere sollicitanten en collega’s. Val positief op en laat je competenties zien op je cv, in je sollicitatiebrief en op de werkvloer.

Vaardigheden systeembeheerder voorbeeld 

Selecteer voor elk cv op maat de juiste harde en zachte vaardigheden. Kies voor de skills die je terugvindt in de functiebeschrijving én die je naar alle waarschijnlijkheid een voorsprong geven op andere systeembeheerders die solliciteren naar deze baan. Wees specifiek over je competenties. Nauwkeurig zijn en een unieke context toevoegen, kan een cruciaal verschil maken. 

Onthoud dat veel harde vaardigheden – met name computervaardigheden – ook bij andere sollicitanten een gegeven zullen zijn. En dat recruiters ervan uitgaan dat je die in de vingers hebt. Voeg daarom zeker een aantal zachte vaardigheden toe. Dat geeft een beeld van hoe jij bent als collega, je sterke eigenschappen en hoe makkelijk je communiceert met collega’s en derden. 

Aanpasbaar voorbeeld vaardigheden
 • IT-ontwerp en -ontwikkeling
 • Routing, switching en beheer
 • Industriële besturingssystemen
 • Cybersecurity en cryptografie
 • Kwaliteitsmanagement
 • Gestructureerd werken
 • Analytisch
 • Leergierig
 • Probleemoplossend vermogen
Gekopieerd!

Opleiding systeembeheerder

Op een systeembeheerder cv kan je het gedeelte met opleidingen kort houden. Vermeld simpelweg de opleidingen die je deed en eventuele extra cursussen en certificaten die je hebt behaald. 

Zet je meest recente opleiding bovenaan en vermeld daarna overige cursussen in omgekeerd chronologische volgorde. Ook trainingen die je on-the-job volgde kan je hier vermelden, net als lidmaatschappen en certificeringen. 

Gebruik de onderstaande cv-voorbeeldtekst als inspiratie bij het opstellen van het cv-onderdeel opleidingen voor systeembeheerders.

Aanpasbaar voorbeeld opleiding

HBO-ICT Network & Systems Engineering, Haagse Hogeschool, Den Haag
2011 — Mei 2015

Gekopieerd!

 

Expert tip

Bekijk voor diepgaand advies over cv’s maken onze uitgebreide handleiding Hoe maak je een cv? met info over elk aspect van een overtuigend cv. Daarnaast staan er in ons blog vele artikelen rond de thema’s carrière, cv’s, sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken voor je klaar. 

Belangrijkste punten voor jouw cv als systeembeheerder:

 • Als systeembeheerder heb je communicatieve vaardigheden nodig om jouw ingewikkelde werkveld te verduidelijken aan collega's. Diezelfde vaardigheden komen je goed van pas bij het opstellen van je cv. Leg uit wat je toegevoegde waarde is en laat je persoonlijkheid zien.
 • Stem je cv af op de functie en optimaliseer je cv voor het ATS met trefwoorden uit de vacaturetekst.
 • Vermeld belangrijke soft skills in je cv. Met zachte vaardigheden en persoonlijke eigenschappen onderscheidt jij je van je concurrenten.

Bonustip:
Gebruik onze online cv-maker om snel en eenvoudig een goed cv te schrijven. Onze sjablonen zijn afgestemd op de eisen en wensen van werkgevers en getest door recruiters. Met tekstsuggesties, spellingcontrole en een mooie opmaak heb je snel een goed cv in handen. 

Hoe maak je een inspirerend cv?
Gerelateerde artikelen
Hoe maak je een inspirerend cv?

Met een inspirerend cv val je op. Een inspirerend cv zorgt ervoor dat de selecteur denkt: ‘Die kandidaat wil ik spreken.’ Tips voor het maken van een inspirerend cv.

 

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.2
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.731 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
590.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
59.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
560.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.700 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
130.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
76.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
23.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
41.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren