1. Cv voorbeelden
 2. Loodgieter
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Loodgieter cv- voorbeeld & schrijfgids

Deze handleiding cv schrijven voor Loodgieters helpt je bij het maken van een cv waarin jouw werkervaring, vaardigheden en persoonlijkheid het stralende middelpunt zijn.
4.8
Gemiddelde beoordeling
69 mensen die het al beoordeeld hebben
Loodgieter cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Loodgieter CV voorbeeld & schrijfgids

Een overtuigend Loodgieter-cv helpt je snel richting jouw ideale baan. Maak een aansprekend cv waarmee je positief opvalt. 

Loodgieters zijn verantwoordelijk voor het aanleggen en repareren van waterleidingen en afvoeren. Ze verhelpen lekkages en verstoppingen, ontdooien bevroren leidingen, installeren sanitair en gootstenen en leggen dakgoten en hemelwaterafvoeren aan. 

Naast werk aan leidingen, doen loodgieters het nodig installatiewerk. Denk aan het installeren en onderhouden van cv-ketels, verwarmings- en koelsystemen. Kortom, een veelzijdig beroep waar ook nog eens veel vraag naar is. Zoek je een baan als loodgieter? Dan heb je een goed cv nodig. 

CVster.nl is een krachtige kennisbron voor werkzoekenden. Met onze complete handleiding cv maken heb je alle tools in handen om zelf een overtuigend cv te schrijven. Daarnaast vind je bij CVster voor tientallen beroepen praktische cv-schrijfgidsen met cv-voorbeelden ter inspiratie. 

Hoe schrijf je een Loodgieter cv?

In deze cv-schrijfgids voor Loodgieters vind je tips voor het opstellen van een overtuigend cv. Een cv waarin jouw werkervaring, vaardigheden en persoonlijkheid het stralende middelpunt zijn. Samen met het Loodgieter voorbeeld-cv is deze gids jouw hulpbron voor je volgende carrièrestap. 

Deze cv-schrijfgids voor Loodgieters behandelt – samen met het cv-voorbeeld - de volgende onderwerpen:

 • Hoe schrijf je een Loodgieter cv? (structuur en richtlijnen)
 • Algemene schrijftips voor je cv
 • Advies per cv-onderdeel: koptekst, profielschets, werkervaring, opleiding en vaardigheden.
 • Professionele cv-opmaak, design tips en je cv optimaliseren voor ATS
Expert tip

Bekijk voor diepgaand advies over cv’s maken onze uitgebreide handleiding Hoe maak je een cv? met info over elk aspect van een overtuigend cv. Daarnaast staan er in ons blog vele artikelen rond de thema’s carrière, cv’s, sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken voor je klaar. 

Opbouw Loodgieter cv

Cv’s zijn opgebouwd uit vaste cv-onderdelen die je cv structuur geven. Zoals je in het Loodgieter cv-voorbeeld kunt zien, zijn dit de vaste cv-onderdelen die in elk cv thuishoren:

 • De koptekst van je cv
 • Het persoonlijk profiel – ook wel profielschets genoemd
 • Werkervaring
 • Opleiding
 • Vaardigheden

Algemene schrijftips voor jouw Loodgieter cv

Loodgieters moeten goed kunnen communiceren met particuliere opdrachtgevers, aannemers en elektriciens. Daarvoor moeten ze hun verhaal telkens afstemmen op hun gesprekspartner. Een aannemers weet immers meer over standpijpen en expansievaten dan de gemiddelde huiseigenaar. 

Die communicatie op maat is ook nodig voor je cv. In een overtuigend cv voor Loodgieters is de stijl, toon en boodschap afgestemd op de persoon met wie je communiceert: je toekomstige werkgever. 

Daarvoor is het nodig dat je de baan, de organisatie en je toekomstige collega’s wilt leren kennen. Doe onderzoek. Bekijk de website van het installatiebedrijf en socialemediakanalen. Probeer vooral een naam en een gezicht te geven aan de recruiter of selecteur, en aan degene die je baas zal zijn als dat niet dezelfde persoon is. 

Neem ook de functieomschrijving grondig door. Welke functievereisten springen eruit? Welke taken zijn belangrijk in deze rol? Ligt de focus op installatiewerk of op onderhoud?  Wat verwacht de werkgever van een goede kandidaat? Zijn er certificeringen vereist? 

Markeer of noteer alle belangrijke taken, eisen, wensen en vaardigheden. Die informatie gebruik je om jouw Loodgieter cv helemaal op maat te maken voor de specifieke functie waarop je solliciteert. 

Schrijf je cv met deze succesformule in je achterhoofd:

 • Houd bij het schrijven telkens de werkgever in gedachten en pas je schrijfstijl en toon aan, zoals je ook in een persoonlijk gesprek zou doen.
 • Geef overtuigende voorbeelden en maak ze concreet met feiten en cijfers.
 • Zorg voor een professionele uitstraling en kies een visueel aantrekkelijke opmaak.
 • Voeg de juiste trefwoorden toe en optimaliseer je cv voor ATS-screeningssoftware.
 • Besteed aandacht aan spelling en grammatica. Zorg voor een foutloos cv.
Expert tip

We kunnen niet genoeg benadrukken dat je voor elke sollicitatie je cv helemaal op maat voor de functie moet maken. De vacaturetekst is de beste bron om te bepalen hoe je dat moet doen. Waarom? Ten eerste omdat elke functie uniek is en specifieke kennis, ervaring en vaardigheden vereist. Ten tweede omdat je trefwoorden uit de vacaturetekst wilt gebruiken in je cv. Dat zorgt ervoor dat je cv moeiteloos door de eerste selectie van een Applicant Tracking System (ATS) komt.

De beste cv-indeling voor een Loodgieter kiezen

De meest gangbare cv-indeling is de omgekeerd chronologische cv-indeling. Recruiters zijn gewend om dit type cv’s te beoordelen en vinden het vaak de prettigste indeling. Ze kunnen het makkelijk scannen om zich snel een beeld te vormen. 

Bij deze cv-indeling volg je bij de cv-onderdelen werkervaring en opleiding de omgekeerd chronologische volgorde: je meest recente werkervaring staat netjes bovenaan, daaronder je vorige job en zo verder. De 5 vaste cv-onderdelen komen er sowieso in terug, eventueel aangevuld met extra secties zoals hobby’s en vrijwilligerswerk.

Maar soms is een vaardigheden-cv de betere keuze. Bijvoorbeeld wanneer dit je eerste baan wordt, of wanneer je als zelfstandig loodgieter een veelheid aan opdrachtgevers hebt gehad. Met een vaardigheden-cv heb je dan volop ruimte om belangrijkste vaardigheden te benadrukken. Je focust op wat je kan en minder op waar en wanneer je die vaardigheden hebt geleerd en gebruikt. 

De cv koptekst 

In de cv koptekst schrijf je je naam, functietitel en contactgegevens. De selecteur ziet dan snel hoe hij je kan bereiken. Gebruik kleur en een opvallend lettertype om op te vallen. Tip: heeft het bedrijf waar je solliciteert een logo met donkergrijs en paars? Kies dan voor diezelfde kleuren in je cv. 

Persoonlijk profiel Loodgieter cv

De profielschets of het persoonlijk profiel geeft wat persoonlijkheid aan je cv. Het is dé plek om over te brengen dat je een Loodgieter bent die voortvarend aan de slag gaat en het eindresultaat scherp op het netvlies houdt. Deze beknopte samenvatting vertelt de lezer waarom jij een geschikte kandidaat bent en draagt bij aan de eerste indruk die je maakt. 

In het persoonlijk profiel gebruik je sterke actiewerkwoorden en verwerk je trefwoorden die ook in de functiebeschrijving staan. Leg een overtuigend verband tussen wat de werkgever zoekt en wat jij te bieden hebt.

Bijvoorbeeld: 

 • Enthousiaste loodgieter met 8 jaar ervaring in nieuwbouwprojecten.
 • Ervaren loodgieter die gewend is om met strakke deadlines en krappe budgetten te werken in commerciële projecten.
 • Leerling-loodgieter met meer dan 400 uur ervaring in het aanleggen van airco’s.

Hieronder vind je een aanpasbaar voorbeeld van een profielschets voor Loodgieters. Kopieer het en pas het aan voor je eigen persoonlijk profiel. 

Aanpasbaar cv voorbeeld persoonlijk profiel

Nauwkeurige loodgieter met ruim 7 jaar ervaring in installatie-, onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. Heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en de nodige humor om de waan van de dag te relativeren. Een snelle schakelaar die in oplossingen denkt en moeiteloos communiceert met veeleisende klanten en jachtige aannemers. Geniet van afwisselende werkzaamheden en blije opdrachtgevers.

Gekopieerd!

Werkervaring Loodgieter cv

Na het afronden van je opleiding duurt het enkele jaren voordat je het loodgietersvak écht onder de knie hebt. Het cv-onderdeel werkervaring is de allerbelangrijkste sectie om te laten zien dat jij je kennis en vaardigheden dagelijks in praktijk hebt gebracht. Hoe meer werkervaring je hebt, hoe zorgvuldiger je moet zijn bij het selecteren en beschrijven van je meest relevante werkervaring. 

Zorg ervoor dat je belangrijke werkervaring opschrijft als een resultaatgerichte prestatie, in plaats van als een taak. Daarmee help je werkgevers of opdrachtgevers zich voor te stellen hoe jij dat straks in je nieuwe rol gaat doen. Kwantificeer alle meetbare resultaten die je hebt helpen realiseren met concrete feiten en cijfers. Hoeveel klanten help je per week? Hoeveel toiletten sluit je per dag aan tijden een routinematige opdracht bij een nieuwbouwproject? Bekijk hieronder een voorbeeld van werkervaring op het cv van een Loodgieter. 

Aanpasbaar cv voorbeeld werkervaring

Loodgieter, Ventario Installateurs, Niftrik
Juli 2019- heden

 • Verwarmingsinstallaties aanleggen en onderhouden bij particulieren en bedrijven in de retail en industie.
 • Leidingen aanleggen voor riolering, verwarming, gas- en warmwatertapinstallaties.
 • Bouwkundige en installatietechnische tekeningen lezen en interpreteren.
 • Klantcontact op locatie onderhouden op een dusdanige manier dat de klant tevreden is.
 • Praktische problemen inventief oplossen.
 • Intern doorspelen van commerciële kansen voor verdere opvolging.
 • Deelname aan de storingsdienst (nacht en weekend).

Loodgieter, GWI Installatietechniek, Elst
Jan 2016 – juni 2019

Als loodgieter verantwoordelijk voor uiteenlopende projecten bij particulieren en bedrijven:

 • Sanitair-, gas- en cv installaties aanleggen en installeren.
 • Renovatiewerk in de utiliteitsbouw en woningbouw, verantwoordelijk voor de uitvoering en de kwaliteit.
 • Lekkages detecteren en repareren.
 • Vervangen van sanitair en/of radiatoren.
 • Storingen oplossen en service bieden.
Gekopieerd!

Opleiding Loodgieter cv

De meeste loodgieters zullen een opleiding installatietechniek of een opleiding monteur service en onderhoud op zak hebben. Praktijkgerichte opleidingen waarin je uit boeken hebt geleerd over leidingsystemen, gereedschappen, veiligheid etc. 

En die kennis heb je in praktijkstages kunnen inzetten. Tijdens die stages heb je leren werken aan installaties in huizen, kantoorgebouwen en fabrieken. Ook heb je leren timmeren, lassen en solderen.

Bij de cv-sectie Opleidingen noteer je welke opleidingen, cursussen en trainingen je tot nu toe gevolgd hebt. De meest recente (of belangrijkste) komt bovenaan. Ook certificeringen (bijvoorbeeld je VCA) kun je bij dit cv-onderdeel vermelden. 

Aanpasbaar cv voorbeeld opleiding

ROC Nijmegen, MBO Installatietechniek
2012 – 2016

Gekopieerd!

Vaardigheden Loodgieter cv

Het onderdeel vaardigheden op je cv is de perfecte plek om je capaciteiten te benadrukken. Noem hier geen basisvaardigheden die elke loodgieter in huis heeft, maar selecteer vaardigheden die echt jouw toegevoegde waarde voor de functie benadrukken. Maak het uniek, voeg context toe en noem zeker ook een aantal soft kills. 

Harde vaardigheden versus zachte vaardigheden voor loodgieters

Als het om loodgieterswerk gaat, is het onderscheid tussen hard skills en soft skills vrij duidelijk.  Harde vaardigheden vereisen een hulpmiddel of gespecialiseerde kennis, terwijl zachte vaardigheden je persoonlijkheidskenmerken en sterke punten zijn als het gaat om het werken met anderen.

Voorbeeld van lijst met harde vaardigheden voor loodgieters:

 • Inmeten en plaatsen van PVC, metalen en koperen leidingen onder vloeren en boven plafonds
 • Aanleg, reiniging en beheer van rioleringen en hemelwaterafvoeren
 • Solderen, lassen en kitten
 • Installatie en vervanging van gootstenen, toiletten, ligbaden, douches, sauna’s, airco’s, vloerverwarming etc.
 • Lekkages en verstoppingen opsporen en verhelpen

Voorbeeld lijst met soft skills:

Belangrijkste punten voor jouw cv als loodgieter:

 • Als loodgieter heb je communicatieve vaardigheden nodig om de opdracht goed te begrijpen en klanten helpen. Diezelfde vaardigheden komen je goed van pas bij het afstemmen van je cv op de specifieke functievereisten en verwachtingen van je toekomstige werkgever.
 • Stem je cv af op de functie en optimaliseer je cv voor het ATS.
 • Op maat gemaakte cv’s moeten trefwoorden bevatten die ook in de functiebeschrijving staan.
 • Vermeld soft skills in je cv. Dat kan je een voorsprong geven op kandidaten die te veel nadruk leggen op hun technische expertise.

Bonustip:
Gebruik onze online cv-maker om snel en eenvoudig een goed cv te schrijven en je baankansen te vergroten. Onze sjablonen zijn afgestemd op de eisen en wensen van werkgevers en getest door recruiters. Met tekstsuggesties, spellingcontrole en een mooie opmaak heb je snel een goed cv in handen. 

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.8
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.745 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
750.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
60.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
570.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
35.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
240.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
160.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
61.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4.500 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
83.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
29.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.100.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren