1. Cv-voorbeelden
 2. Civiel Ingenieur

Civiel Ingenieur cv-voorbeeld

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2023 te vinden. Kies dit Civiel Ingenieur cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
4.2
Gemiddelde beoordeling
58 mensen die het al beoordeeld hebben
Civiel Ingenieur cv-voorbeeld
Bewerk dit cv

Hoe schrijf je een cv voor de functie Civiel Ingenieur?

Civiel ingenieurs ontwerpen, bouwen en onderhouden de infrastructuur waarvan we allemaal afhankelijk zijn, inclusief gebouwen, snelwegen, bruggen, dammen, spoorwegen, watervoorziening en riolering. Daar waar de ene civiel ingenieur op kantoor projecten ontwerpt, vind je de andere civiel ingenieur voornamelijk buiten op de bouwplaats.

Wat jouw specialiteit als civiel ingenieur ook is, als je wilt starten of doorgroeien in dit competitieve werkveld dan heb je een overtuigend cv nodig. Lees hier je hoe je jouw cv opstelt en bekijk ons Civiel Ingenieur voorbeeld cv. Nog meer inspiratie nodig? Bekijk al onze cv-voorbeelden.

De eerste uitdaging: het Applicant Tracking System

Applicant Tracking Systems (ATS) zijn softwaretools die bedrijven gebruiken om hun wervingsprocessen te stroomlijnen. Een ATS scant cv's en maakt doorzoekbare bestanden. Belangrijker nog: het jaagt op trefwoorden en andere informatie die werkgevers als relevant markeren en gebruikt vervolgens algoritmen om cv's te rangschikken. Het is dus zaak de juiste zoekwoorden te verwerken in je cv, daarmee scoor je hoger in het ATS. De vacaturetekst staat vol met woorden die de werkgever belangrijk vindt, dus gebruik die in je cv.

Vaardigheden: zet je talenten op een rij

Als civiel ingenieur beschik je uiteraard over een flinke dosis belangrijke technische kennis, maar ook je persoonlijke vaardigheden zijn van belang. Een lijst met al je vaardigheden is een handig hulpmiddel bij het maken van je cv. Maak daarom eerst een basislijst met alle kennis, vaardigheden, eigenschappen en kwaliteiten die je in huis hebt. Die lijst kun je telkens raadplegen als je relevante vaardigheden voor op je cv moet kiezen. 

Je vaardigheden vallen uiteen in harde en zachte vaardigheden. Harde vaardigheden zijn de technische, wiskundige en software (AutoCAD) vaardigheden die je nodig hebt om je werk te doen. Zachte vaardigheden zijn skills die je nodig hebt om met anderen om te gaan en om goed te functioneren op de werkvloer, denk aan creativiteit, oplossingsgerichtheid, analytisch denken en samenwerken. Beide type vaardigheden zijn belangrijk voor werkgevers en daarom belangrijk om op te nemen op je cv als civiel ingenieur.

Voorbeeld van vaardigheden
 • Analytisch denken
 • AutoCAD
 • Civil3D
 • Parametrisch ontwerpen
 • Elementen modellen berekenen
Gekopieerd!

Het persoonlijk profiel van een civiel ingenieur

Het persoonlijk profiel geeft recruiters een idee van wie je bent als professional en als persoon. Je civiel ingenieur cv is een weergave van je opleiding, ervaring en successen, maar in je profielschets kan je creatief zijn en je persoonlijkheid laten zien. Het is een prima plek om belangrijke vaardigheden te benadrukken en aspecten van je persoonlijkheid te profileren. Zo krijgt de recruiter in een paar zinnen een gevoel bij jou als persoon en bij je geschiktheid voor de functie. Het persoonlijk profiel prijkt boven aan je cv. Een belangrijk stukje tekst dus waar je echt even voor moet gaan zitten. 

Voorbeeld van persoonlijk profiel

Toegewijde en ervaren civiel ingenieur met uitgebreide kennis van technische principes, theorieën, specificaties en normen. Leiderschap, gedrevenheid en meer dan zeven jaar ervaring in het vak maken dat ik complexe projecten binnen budget en planning succesvol afrond. Volop ervaring met het toepassen van duurzame materialen en risicobeheersing van langlopende projecten op technisch en financieel vlak.

Gekopieerd!

Civiel ingenieur, vertel jouw loopbaanverhaal!

Het onderdeel Werkervaring is veel meer dan een chronologische lijst van banen. Als het goed is vertelt dit cv-onderdeel recruiters dat je constant leert en groeit als civiel ingenieur. Een van de eerste dingen waar een recruiter je cv op scant, is je meest recente werkervaring. Vervolgens willen ze een patroon van prestaties en successen zien. Werkgevers willen weten wat jij het bedrijf gaat brengen en of je bereid en in staat bent om te leren en nieuwe uitdagingen aan te gaan als hun nieuwe civiel ingenieur.

Voorbeeld van werkervaring

Civiel Ingenieur bij Volantis, Venlo
september 2015 - heden

 • Managet projecten tot een succesvol resultaat binnen tijd en budget en naar volle tevredenheid van interne en externe opdrachtgevers.
 • Vergaderingen bijwonen of leiden om projecten te bespreken met klanten, aannemers, vermogensbezitters en aandeelhouders.
 • Gedetailleerde plannen maken en regelmatig de voortgang bewaken om ervoor te zorgen dat de projectdoelen worden gehaald.
 • Ervoor zorgen dat alle bouwvoorschriften worden nageleefd.
 • Adviseren over ongebruikelijke of moeilijke engineering kwesties.

 

Civiel ingenieur bij Sweco, De Bilt
augustus 2013 - augustus 2015

 • Diverse projecten plannen en aansturen, in lijn met de interne en externe eisen aan inhoud, tijd, geld en kwaliteit.
 • Nieuwe ingenieurs ingewerkt en opgeleid conform de normen en protocollen binnen Sweco.
 • De dagelijkse rapportages geschreven ter verantwoording en kwaliteitsborging.
 • Projectmanagers geadviseerd over financiële consequenties van verschillende oplossingen en keuzes binnen het project.

 

Junior Civiel Ingenieur bij Friso Bouwgroep, Sneek
augustus 2010 - augustus 2013

 • Senior engineers geassisteerd bij hun taken en bijgedragen al de succesvolle afronding van diverse projecten.
 • Alle materialen gecontroleerd en gewaarborgd dat deze in lijn zijn met de benodigde hoeveelheden en specificaties per project.
 • Belangrijke constructies grondig geïnspecteerd en toezicht gehouden op eventuele revisies.
 • Controleerde de bouw en installatie van grote systemen.
Gekopieerd!

De opleiding(en) van een Civiel ingenieur

Civiel ingenieurs zijn werkzaam op mbo, hbo of WO-niveau. Van de ingenieurs met een bachelor diploma op zak, studeert ongeveer een kwart van hen daarna verder voor een master diploma. Er zijn nogal wat opleidingsrichtingen, zowel op mbo- en hbo- als op WO-niveau, die je klaarstomen voor verschillende aandachtsgebieden. Denk aan bouwkunde, civiele techniek, luchtvaarttechnologie, maritieme techniek en werktuigbouwkunde. Vermeld daarom altijd duidelijk je opleidingsinstelling, afstudeerrichting en eventuele aanvullende cursussen, trainingen en nascholing die je bij vorige werkgevers hebt gedaan. 

Voorbeeld van opleiding

September 2008 - juni 2010
Master Civil Engineering and Management, Universiteit Twente

September 2005 - Juni 2008
Bachelor Civil Engineering, Universiteit Twente, Summa Cum Laude (9,2/10)

September 2006 – February 2008
Bachelor Honours programme Shaping The Future, Universiteit Twente

Gekopieerd!

Het juiste cv-template of cv-sjabloon kiezen

Als civiel ingenieur weet je gestroomlijnde projecten te realiseren. Zie je cv als civiel ingenieur als zo’n project. Recruiters willen snel en zonder moeite toegang hebben tot belangrijke informatie over jou. Maak indruk op recruiters met je vaardigheden, prestaties en successen en maak die items gemakkelijk te vinden door je cv duidelijk te houden. CVster.nl heeft de perfecte tool voor het maken van je cv. Met onze geteste cv-indelingen en templates presenteer jij je op je paasbest voor je droombaan als civiel ingenieur!

Overige cv voorbeelden in de techniek sector 

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan deze onderstaande cv voorbeelden

 

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.2
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.434 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
7.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
3.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
2.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
650.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
620.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
43.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
460.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
24.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
470.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
850.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
160.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
450.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
77.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
160.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
96.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
29.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
1.500 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren