1. Cv voorbeelden
 2. Medewerker salarisadministratie
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Medewerker salarisadministratie cv- voorbeeld & schrijfgids

Deze handleiding cv schrijven Medewerker Salarisaministratie helpt je bij het maken van een cv waarin jouw werkervaring, vaardigheden en persoonlijkheid het stralende middelpunt zijn.
4.5
Gemiddelde beoordeling
42 mensen die het al beoordeeld hebben
Medewerker salarisadministratie cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Medewerker salarisadministratie CV voorbeeld & schrijfgids

Een overtuigend medewerker salarisadministratie-cv helpt je snel richting jouw ideale baan. Maak een aansprekend cv waarmee je positief opvalt. 

Als medewerker salarisadministratie zorg je ervoor dat elke medewerker op tijd salaris ontvangt. Gewapend met een analytisch brein en gevoel voor cijfers verwerk je de loonbelastingen en afdrachten en houd je een nauwkeurige salarisadministratie bij. Daarvoor verzamel, verwerk en controleer je alle benodigde gegevens. Je draagt zorg voor de loonstroken en beantwoord vragen van medewerkers over hun salarisstrookje. 

Als medewerker salarisadministratie werk je op de personeelsafdeling van een bedrijf. Of je werkt op een salarisadministratiekantoor. In dat laatste geval doe je de salarisadministratie voor meerdere organisaties. Het is belangrijk dat je goed bent met cijfers, nauwkeurig kunt werken, integer bent én goed met softwaresystemen overweg kunt. 

CVster.nl is een krachtige kennisbron voor werkzoekenden. Met onze complete handleiding cv maken heb je alle tools in handen om zelf een overtuigend cv te schrijven. Daarnaast vind je bij CVster voor tientallen beroepen praktische cv-schrijfgidsen met cv-voorbeelden ter inspiratie. 

Hoe schrijf je een medewerker salarisadministratie cv?

In deze cv-schrijfgids voor medewerkers salarisadministratie vind je tips voor het opstellen van een overtuigend cv. Een cv dat jouw werkervaring, vaardigheden en persoonlijkheid laat zien. Samen met het medewerker salarisadministratie voorbeeld-cv is deze gids jouw hulpbron voor je volgende carrièrestap. 

Deze cv-schrijfgids voor medewerkers salarisadministratie behandelt – samen met het cv-voorbeeld - de volgende onderwerpen:

 • Hoe schrijf je een medewerker salarisadministratie cv? (structuur en richtlijnen)
 • Algemene schrijftips voor je medewerker salarisadministratie cv
 • Advies per cv-onderdeel: koptekst, profielschets, werkervaring, opleiding en vaardigheden.
 • Professionele cv-opmaak, design tips en je cv optimaliseren voor ATS
Expert tip

Bekijk voor diepgaand advies over cv’s maken onze uitgebreide handleiding Hoe maak je een cv? met info over elk aspect van een overtuigend cv. Daarnaast staan er in ons blog vele artikelen rond de thema’s carrière, cv’s, sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken voor je klaar. 

Opbouw cv medewerker salarisadministratie

Cv’s zijn opgebouwd uit vaste cv-onderdelen die je cv structuur geven. Zoals je in het medewerker salarisadministratie cv-voorbeeld kunt zien, zijn dit de vaste cv-onderdelen die in elk cv thuishoren:

 • De koptekst van je cv
 • Het persoonlijk profiel – ook wel profielschets genoemd
 • Werkervaring
 • Opleiding
 • Vaardigheden

Algemene schrijftips voor jouw medewerker salarisadministratie cv

Weet jij de overeenkomst tussen een overtuigend cv voor medewerkers salarisadministratie en een succesvolle verkoopadvertentie? Dat is dat de stijl, toon en boodschap moeten zijn afgestemd op de persoon met wie je communiceert. Je doelgroep. In dit geval is dat de werkgever waar je solliciteert. 

Daarvoor is het nodig dat je de baan, de organisatie en de mensen wilt leren kennen. Doe onderzoek, bekijk de website en sociale media kanalen. Probeer vooral een naam en een gezicht te geven aan de recruiter of selecteur, en aan degene die je baas zal zijn als dat niet dezelfde persoon is. 

Neem ook de functieomschrijving grondig door. Welke functievereisten springen eruit? Welke taken zijn belangrijk in deze rol? Wat verwacht de werkgever van een goede kandidaat? Typische taken en verantwoordelijkheden voor een medewerker salarisadministratie zijn:

 • Berekening van het inkomen van elke werknemer, inclusief overuren en bonussen.
 • Grootschalige databases bijhouden.
 • Communiceren met diverse afdelingen.
 • Contacten onderhouden met het management om goedkeuring te krijgen voor bepaalde betalingen
 • Bijwerken van personeelsdossiers en betalingscijfers.
 • Betalingsopdrachten voorbereiden via een elektronisch systeem
 • Beheer van de uitgaande werknemers- en bedrijfsbelastingen

Markeer of noteer alle belangrijke taken, eisen, wensen en vaardigheden die je opvallen in de functiebeschrijving. Die informatie gebruik je om jouw medewerker salarisadministratie cv helemaal op maat te maken voor de specifieke positie waarop je solliciteert. 

Schrijf je medewerker salarisadministratie cv met deze tips op je netvlies:

 • Schrap jargon. Degene die je cv leest, zal zelf geen salarisadministratie voeren dus vermijd termen die een leek niet kent.
 • Houd bij het schrijven telkens de werkgever in gedachten en pas je schrijfstijl en toon aan, zoals je ook in een persoonlijk gesprek zou doen.
 • Geef overtuigende voorbeelden en maak ze concreet met feiten en cijfers.
 • Kies voor een aantrekkelijke opmaak met een professionele uitstraling.
 • Voeg de juiste trefwoorden toe en optimaliseer je cv voor ATS-screeningssoftware.
 • Besteed aandacht aan spelling en grammatica. Zorg voor een foutloos cv.

De beste cv-indeling voor een medewerker salarisadministratie kiezen

De meest gangbare cv-indeling is de omgekeerd chronologische cv-indeling. Recruiters zijn gewend om dit type cv’s te beoordelen en vinden het vaak de prettigste indeling. Ze kunnen het makkelijk scannen om zich snel een beeld te vormen. 

Bij deze cv-indeling volg je bij de cv-onderdelen werkervaring en opleiding de omgekeerd chronologische volgorde: je meest recente werkervaring staat netjes bovenaan, daaronder je vorige job en zo verder. De 5 vaste cv-onderdelen komen er sowieso in terug, eventueel aangevuld met extra secties zoals hobby’s en vrijwilligerswerk.

Ben je nieuw in de wereld van salarisadministratie? Dan past een vaardigheden-cv wellicht beter bij je. Daarmee benadruk je complexe vaardigheden en competenties. Een gebrek aan kennis en ervaring compenseer je dan met indrukwekkende competenties en vaardigheden.

De cv koptekst 

De cv koptekst is de prominente plek voor je naam, functietitel en contactgegevens. De selecteur ziet in één oogopslag je naam en kan makkelijk contact opnemen. 

Onderscheid jezelf van andere kandidaten met een koptekst in een opvallend lettertype met een passende kleur.

Persoonlijk profiel medewerker salarisadministratie cv

Wie ben jij als persoon? En als collega? Dat kan je hier laten zien! De profielschets of het persoonlijk profiel geeft wat persoonlijkheid aan je cv. Het is de aangewezen plek om jouw unieke kwalificaties te benadrukken. Handig, want medewerkers salarisadministratie hebben veelal dezelfde opleiding en ook de werkervaring is vaak vergelijkbaar. Deze beknopte samenvatting vertelt de lezer waarom jij een geschikte kandidaat bent en draagt bij aan de eerste indruk die je maakt. 

In het persoonlijk profiel gebruik je sterke actiewerkwoorden en verwerk je trefwoorden die ook in de functiebeschrijving staan. Leg een overtuigend verband tussen wat de werkgever zoekt en wat jij te bieden hebt. Hieronder vind je een aanpasbaar voorbeeld van een profielschets voor een medewerker salarisadministratie. Kopieer het en pas het aan voor je eigen persoonlijk profiel. 

Persoonlijk profiel - zo schrijf je een profielschets voor op je cv
Gerelateerde artikelen
Persoonlijk profiel - zo schrijf je een profielschets voor op je cv

Jezelf profileren in 3 zinnen op je cv. Hoe doe je dat? Met een ijzersterke profielschets. Lees hoe je een perfecte profieltekst schrijft

Aanpasbaar cv voorbeeld persoonlijk profiel

Nauwkeurig werken en de salarisrun soepel laten verlopen. Als ervaren medewerker salarisadministratie draai ik mijn hand er niet voor om. Ik houd het hoofd koel bij de maandelijkse werkpiek en zorg voor overzicht en duidelijkheid. Collega’s weten mij te vinden met hun vragen en ik vind het leuk om uitleg te geven over mutaties, berekeningen en cao-bepalingen. In mijn vrije tijd organiseer ik activiteiten voor de buurtkinderen en ren ik zo’n 75 kilometer per week.

Gekopieerd!

Werkervaring medewerker salarisadministratie cv

Heb je veel werkervaring? Kies dan zorgvuldig de ervaringen uit die het beste passen bij je toekomstige baan. Selecteer en beschrijf alleen je meest relevante werkervaring. Heb je weinig werkervaring? Ook sen bijbanen dragen bij aan je skills, dus put dan uit die bron.

Zorg ervoor dat je belangrijke werkervaring opschrijft als een resultaatgerichte prestatie, in plaats van als een taak. Daarmee help je werkgevers of opdrachtgevers zich voor te stellen hoe jij dat straks in je nieuwe rol gaat doen. Kwantificeer alle meetbare resultaten die je hebt helpen realiseren met concrete feiten en cijfers. Bijvoorbeeld besparingen, tijdswinsten en efficiency slagen. 

Bekijk hieronder een voorbeeld van werkervaring op het cv van een medewerker salarisadministratie. 

Aanpasbaar cv voorbeeld werkervaring

Medewerker salarisadministratie, Dormibo BV, Zeist
April 2018- heden

 • Loonadministratie bijhouden: personeelsinformatie verwerken, controleren en archiveren.
 • Aanspreekpunt en vraagbaak zijn voor het personeel omtrent salaris en cao.
 • Mutaties in loon- en persoonsgegevens verwerken.
 • Rapportages maken voor de afdeling Personeel en Organisatie.
 • Loonaangiften voor de belasting voorbereiden en uitvoeren.
 • De salarisuitbetalingen voorbereiden en uitvoeren.
 • Pensioenpremies berekenen en controleren.
 • Proforma berekeningen, intentieverklaringen en werkgeversverklaringen maken.
 • Financiële gegevens voor de kwartaal- en jaarafsluiting aanleveren aan de accountant.

 

Medewerker salarisadministratie, Zorggroep De Meern, De Meern
September 2016 – maart 2018

 • Urenregistraties verzamelen en verwerken in de salarisadministratie.
 • Salarisafhandeling rond in dienst / uit dienst tredende medewerkers doen.
 • Contact onderhouden met pensioenfondsen, de belastingdienst en UWV.
 • Het verwerken van arbeidsvoorwaardelijke en rechtspositionele regelingen.
 • Onregelmatigheidstoeslagen, overuren en meer-uren verwerken in de salarisadministratie.
Gekopieerd!

Opleiding medewerker salarisadministratie cv

Er zijn verschillende opleidingen die je voorbereiden op een baan als medewerker salarisadministratie. Gangbaar zijn opleidingen op mbo-niveau 4 of op hbo-niveau. In alle gevallen zul je je verdiepen in boekhouden, salarisadministratie, bedrijfseconomische aspecten, personeelsadministratie, informatiestromen, softwaresystemen en juridische aspecten. 

Heb jij tijdens je opleiding bijzondere, verdiepende modules gevolgd? Noteer die dan ook. Zet telkens je hoogst genoten, meest relevante opleiding bovenaan. Noem de naam van de opleiding, de onderwijsinstelling en locatie en de periode waarin je onderwijs volgde.

Aanpasbaar cv voorbeeld opleiding

Vakopleiding Payroll Services (VPS), Markus Verbeek Praehep, Utrecht
September 2015 - Juni 2016

 • Fiscaal recht, sociaal verzekeringsrecht en arbeidsrecht
 • HR, IT en administratieve processen
 • Adviesvaardigheden

 

Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL), Scheidegger, Utrecht
Januari 2014 – juni 2014

 • Geregistreerd als salarisadministrateur bij het Nederlands Instituut voor Payroll Accounting (NIRPA)
Gekopieerd!

Vaardigheden medewerker salarisadministratie cv

Als medewerker salarisadministratie heb je een gevarieerd palet aan harde en zachte vaardigheden nodig. Werkgevers vinden het vaak plezierig als je al ervaring hebt met de software die zij gebruiken. Benoem dus altijd welke salarissoftwaresystemen je in de vingers hebt (Nmbrs, Cobra Salaris, LogiSal, HR2Day, Exact, AFAS, etc.) 

Benadruk je capaciteiten en noem geen basisvaardigheden die elke medewerker salarisadministratie in huis heeft, maar selecteer vaardigheden die echt jouw toegevoegde waarde voor de functie benadrukken. 

Maak het uniek, voeg context toe en noem zeker ook een aantal soft kills zoals probleemoplossend vermogen, nauwkeurig werken en communicatieve vaardigheden.

Belangrijkste punten voor jouw cv als medewerker salarisadministratie:

 • Stem je cv op de specifieke functievereisten en verwachtingen die je toekomstige werkgever stelt aan een medewerker salarisadministratie.
 • Schrap jargon maar benoem wel de salarissoftware waarmee je kunt werken.
 • Optimaliseer je cv voor het ATS zodat je de software je cv niet zo maar op de nee-stapel legt.
 • Voeg trefwoorden toe die ook in de functiebeschrijving staan.
 • Vermeld soft skills in je cv. Dat kan je een voorsprong geven op kandidaten die te veel nadruk leggen op hun vakspecifieke harde vaardigheden.

Bonustip:
Gebruik onze online cv-maker om snel en eenvoudig een goed cv te schrijven en je baankansen te vergroten. Onze sjablonen zijn afgestemd op de eisen en wensen van werkgevers en getest door recruiters. Met tekstsuggesties, spellingcontrole en een mooie opmaak heb je snel een goed cv in handen. 

Hoe maak je een inspirerend cv?
Gerelateerde artikelen
Hoe maak je een inspirerend cv?

Met een inspirerend cv val je op. Een inspirerend cv zorgt ervoor dat de selecteur denkt: ‘Die kandidaat wil ik spreken.’ Tips voor het maken van een inspirerend cv.

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.5
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.670 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
720.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
570.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
530.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
32.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
340.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
920.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
220.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
480.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
190.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
49.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.200 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
90.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
61.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
13.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
17.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren