1. Cv voorbeelden
 2. Financieel Administratief Medewerker
Geschreven door Natascha OssewaardeNatascha Ossewaarde

Financieel Administratief Medewerker cv- voorbeeld & schrijfgids

Hulp nodig bij het schrijven van jouw cv voor een financieel administratief medewerker? Bekijk ons voorbeeld cv financieel administratief medewerker en de praktische schrijfgids vol tips!
4.3
Gemiddelde beoordeling
42 mensen die het al beoordeeld hebben
Financieel Administratief Medewerker cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Jij bent fantastisch met cijfers en boekhouden. Maar ben je ook secuur in het opstellen van een cv? Als een bedrijf op zoek is naar een financieel administratief medewerker zoeken zij iemand waar ze op kunnen bouwen. Je bent immers verantwoordelijk voor de gehele financiële administratie. Om deze competenties over te brengen, heb je een overtuigend cv nodig.  

cvster.nl is er om je te helpen. Met deze schrijfgids en ons voorbeeld cv financieel administratief medewerker heb jij alle tools in handen om een succesvolle sollicitatie te schrijven.

Hoe Schrijf Je Een Financieel Administratief Medewerker cv?

Jij kunt volledige financiële rapporten schrijven. Dus een overzichtelijk cv opstellen zal geen hogere wiskunde zijn. Let erop dat er geen onderdelen ontbreken. Een recruiter is namelijk gewend om cv’s te scannen en bepaalde vaste onderdelen terug te zien:

 • De cv koptekst
 • De cv samenvatting (ook wel persoonlijk profiel genoemd)
 • De werkervaring sectie
 • De vaardigheden sectie
 • De opleiding sectie.

Jouw financieel administratief medewerker cv moet de volgende twee vragen beantwoorden:

 1. Waarom zou ik je aannemen?
 2. Kan ik jou vertrouwen met de financiële administratie van mijn bedrijf?

Als financieel administratief medewerker wil je een werkgever allereerst laten zien dat je kundig genoeg bent om het werk uit te voeren. Bijvoorbeeld door een opleiding te vermelden of relevante werkervaring te noemen.

Ook betrouwbaarheid uitstralen is essentieel. Je wilt overkomen als iemand aan wie je vertrouwelijke financiële gegevens kunt toevertrouwen. Dit vertrouwen wordt deels gewekt door je opleiding en werkervaring, maar ook met een overtuigend geschreven cv samenvatting en natuurlijk je vaardigheden.

Expert tip

Je cv optimaliseren voor ATS systemen

ATS staat voor Applicant Tracking Systems. Dit algoritme scant cv’s op trefwoorden (meestal overeenkomend met de functieomschrijving) en rangschikt ze. Alleen de cv's met de hoogste score worden doorgestuurd om door een recruiter te worden beoordeeld. De rest wordt automatisch afgewezen.

Volg dit eenvoudige stappenplan om je kansen te vergroten:

 1. Analyseer de vacaturetekst op belangrijke vaardigheden, eigenschappen en trefwoorden.
 2. Vergelijk die trefwoorden en zinnen met die in je eigen cv.
 3. Pas je taalgebruik aan aan het bedrijf om extra punten te scoren.
 4. Voeg eventuele vereisten/ zoekwoorden toe die je niet hebt opgenomen– mits op jou van toepassing.

De Beste cv Indeling Kiezen voor een Financieel Administratief Medewerker

Voor een financieel administratief medewerker is de omgekeerd chronologische cv indeling het meest geschikt. Dit is het ‘standaard type cv’ dat recruiters gewend zijn om te scannen. Het vermeldt je werkervaring en opleiding in omgekeerd chronologische volgorde. Je meest recente baan staat dus bovenaan.

Ben je werkzaam geweest als freelance boekhouder? En wordt je cv twintig pagina’s lang als je al je klanten moet opsommen? Gebruik dan een vaardigheden cv waarin de nadruk ligt op je vaardigheden en competenties.  

Neem je contactgegevens op

Nu je weet welke cv indeling je kunt aanhouden, is het tijd om te beginnen met uitwerken. Het eerste onderdeel is de koptekst van je cv. Oftewel: je visitekaartje met je belangrijkste contactgegevens. Zorg ervoor dat je in ieder geval de volgende gegevens opneemt:

 • Volledige naam + functietitel.
 • Een professioneel e-mailadres.
 • Je telefoonnummer.
 • Stad + land.
 • Optioneel: link naar LinkedIn.
Wel

Michelle Reijkers

Financieel administratief medewerker

Middelburg, Nederland

06-89623145

[email protected]

Niet

Michelle Reijkers

Baas in boekhouden

Middelburg, Nederland

06-89623145

[email protected]

Maak gebruik van een cv samenvatting

De cv samenvatting zijn 3-5 zinnen bovenaan je cv. Zie het als een korte introductie waarin je jezelf voorstelt aan de recruiter. Dit kleine stukje tekst is als een elevator pitch die de recruiter moet overtuigen om verder te lezen.

Wat vaak mis gaat, is dat werkzoekenden deze alinea gebruiken om de werkgever te overtuigen waarom zij de baan verdienen. Maar dat is niet hoe het werkt. Als je indruk wilt maken op een recruiter, moet je hier vertellen wat jij hén komt brengen.

Noem voorbeelden van bedrijven waar jij de complete financiële administratie verzorgde. Noem cijfers (mits het uiteraard geen vertrouwelijke informatie betreft). Vermeld je aantal jaren werkervaring of een financieel advies dat je gaf en dat leidde tot een enorme verhoging van de omzet. Wat je hier ook schrijft: je wil laten zien waarom jij dé kandidaat voor de baan bent.

Kun je wat inspiratie gebruiken? Bekijk het cv voorbeeld financieel administratief medewerker onderaan dit artikel, of één van deze cv voorbeelden:

Hieronder vind je aanpasbaar profielvoorbeelden voor een financieel administratief medewerker:

Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op instapniveau

Gemotiveerde financieel administratief medewerker die recent is afgestudeerd aan de gelijknamige mbo-opleiding. Tijdens mijn stage op de financiële afdeling van Loyens & Loeff heb ik ontdekt dat ik veel plezier haal uit complexe financiële vraagstukken vertalen naar begrijpelijke adviezen. Zo heb ik een vijftal presentaties verzorgd voor de volledige directie van Loyens & Loeff.

Gekopieerd!
Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op medior niveau

Gedreven financieel administratief medewerker met ervaring in medische werkomgevingen. Ik heb de financiële- en salarisadministratie verzorgd in een ziekenhuis en op een polikliniek waar ik een team van zes administratieve medewerkers aanstuur. Met onze financiële adviezen aan de directie zorgden we voor een omzetstijging van 12%.

Gekopieerd!
Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op senior niveau

Ervaren financieel administratief medewerker met een grote passie voor boekhouden. In mijn 16 jaar werkervaring heb ik de financiële bedrijfsadministratie verzorgd bij o.a. Philips, Achmea en Lamb Weston. Ik sta bekend om mijn nauwkeurigheid en scherpe analytische vaardigheden. Daarnaast ben ik uiteraard zeer discreet.

Gekopieerd!

Schets je financieel administratieve werkervaring en boek de winst!

Voor een financieel administratief medewerker geldt: werkervaring wekt vertrouwen. Het laat de werkgever immers zien dat je al eerder in dit vakgebied hebt gewerkt. Omdat je een omgekeerd chronologische cv indeling hebt gekozen, vermeld je je meest recente functie bovenaan en werk zo terug in de tijd.

Vermeld je functietitel, het bedrijf waar je werkte, het aantal jaren dat je werkzaam was en de plaatsnaam. Daarnaast vermeld je in een aantal bullets je belangrijke werkzaamheden voor iedere werkgever.

Wat je echter wilt voorkomen is herhaling. Als financieel administratief medewerker zal je takenpakket bij iedere werkgever min of meer dezelfde strekking hebben. Probeer daarom bij iedere werkgever een unieke taak of prestatie te vermelden. Heb je een baanbrekend financieel advies gegeven? Hield je presentaties over kwartaalcijfers voor een volledige directie? Probeer indruk te maken met de taken en prestaties die je hier noemt.

Bekijk ter inspiratie de werkervaringsectie uit ons voorbeeld cv financieel administratief medewerker.

Aanpasbare sectie werkervaring

Financieel administratief medewerker, Polikliniek De Hoop GGZ, Vlissingen 
Juli 2020 - Heden 

 • Aansturen team van 6 administratieve medewerkers.
 • Eindverantwoordelijke boekhouding.
 • Bijhouden debiteuren- en crediteurenadministratie.
 • Kwartaalpresentatie verzorgen voor de directie.
 • Financieel advies uitbrengen aan de directie.

 

Financieel administratief medewerker, Bravis ziekenhuis, Bergen op Zoom 
September 2018 - Juli 2020 

 • Debiteuren- en crediteurenadministratie.
 • Salarisadministratie 170+ medewerkers.
 • Volledige boekhouding ziekenhuis, samen met 2 collega's.
 • Controleren van facturen, afschrijvingen en declaraties.
 • Kwartaalrapportage schrijven voor / presenteren aan de directie.
Gekopieerd!

Hoe schrijf je een financieel administratief medewerker cv zonder ervaring?

Een financieel administratief medewerker cv zonder ervaring schrijven is een uitdaging. De werkgever moet immers vertrouwen krijgen dat jij hun complete financiële bedrijfsadministratie kan verzorgen. Als je het (nog) niet moet hebben van je werkervaring om de werkgever te overtuigen, zul je dit op andere manieren moeten doen.

De eerste manier is met je opleiding. Heb je een relevante financiële of administratieve opleiding afgerond? Dan is dat waar je de nadruk op wilt leggen. Daarnaast kun je overtuigen met je vaardigheden. Ben je een wonder met cijfers? Een tovenaar met getallen? Kun je goed communiceren? Overzichtelijk werken? Vermeld deze competenties prominent op je cv.

Neem de belangrijkste vaardigheden op voor een financieel administratief medewerker

Voor het beroep van financieel administratief medewerker zijn zowel harde als zachte vaardigheden nodig.

Harde vaardigheden zijn de praktische vaardigheden die nodig zijn om je vak te kunnen uitoefenen. Denk aan je rekenvaardigheden en kennis van boekhoudsystemen, spreadsheets en fiscale regels.

Maar als financieel administratief medewerker beschik je ook over zachte vaardigheden. Die net zo interessant zijn als je harde vaardigheden. Een paar voorbeelden:

 • Communicatieve vaardigheden. In jouw baan moet je veel overleggen. Met andere collega’s van de administratieve afdeling, de directie maar ook met klanten.
 • Nauwkeurigheid. Een getalletje meer of minder kan grote gevolgen hebben. Jij werkt daarom zeer gestructureerd.
 • Overzichtelijk. Jij maakt getallen inzichtelijk én bent in staat om complexe financiële berekeningen in begrijpelijke taal over te brengen.
 • Analytisch. Jij moet cijfers niet alleen nauwkeurig invoeren, maar ook kunnen interpreteren en op basis hiervan adviezen uitbrengen.
 • Betrouwbaar en integer. Een directeur vertrouwt jou de financiële administratie van zijn/haar bedrijf toe. Daarom is het essentieel dat je vertrouwelijk met deze informatie omgaat.
Aanpasbare sectie vaardigheden
 • Boekhoudsoftware (o.a. Twinfield)
 • Analytisch
 • Nauwkeurig
 • Communicatief
 • Zelfstandig
 • Discreet
Gekopieerd!

Maak een gedetailleerd overzicht van je opleidingen & relevante administratieve certificaten

In de opleidingsectie van je cv som je overzichtelijk je opleidingen, diploma’s en certificaten op. Financieel administratief medewerker kun je worden met zowel een mbo- als hbo-opleiding. Of zelfs zonder diploma als je maar genoeg relevante werkervaring hebt!

Op mbo-niveau is er de opleiding financieel administratief medewerker. Op hbo-niveau moet je denken aan een opleiding boekhoudkunde of bedrijfsadministratie.

Ook in deze sectie geldt: vermeld je meest recente diploma of opleiding bovenaan en werk zo terug in de tijd. Heb je relevante (vervolg)cursussen gevolgd? Vergeet deze dan niet te vermelden!

Zie ook de opleidingsectie uit ons cv voorbeeld financieel administratief medewerker hieronder:

Aanpasbare sectie opleidingen

Administration & finance (Bedrijfsadministrateur), Summa College, Eindhoven 
September 2015 - Augustus 2018 


VMBO TL+, Calvijn College, Middelburg 
September 2011 - Juni 2015

Gekopieerd!

Kies de Beste CV Lay-out en een Design Geschikt voor een Financieel Administratief Medewerker CV

Naast een overtuigende inhoud is ook de opmaak van je cv belangrijk voor een goede eerste indruk.

Enkele tips:

 • Als financieel administratief medewerker kies je bij voorkeur voor een zakelijke cv stijl.
 • Kleurgebruik kan, maar met mate. Met een subtiele, zakelijke kleurtint val je op tussen de zwart/ wit cv van concurrenten.
 • Zorg ervoor dat je cv makkelijk te scannen is. Dit doe je met voldoende marges, witruimte en tussenkopjes.
 • Kies voor een zakelijk lettertype en lettergrootte 10 tot 12.
 • Beperk je financieel administratief medewerker cv bij voorkeur tot 1 A4’tje.

Voorbeeld cv financieel administratief medewerker met alleen tekst

Volledig kopieerbaar CV voorbeeld

Profiel

Gedreven financieel administratief medewerker met ervaring in medische werkomgevingen. Ik heb de financiële- en salarisadministratie verzorgd in een ziekenhuis en op een polikliniek waar ik een team van zes administratieve medewerkers aanstuur. Met onze financiële adviezen aan de directie zorgden we voor een omzetstijging van 12%.


Werkervaring

Financieel administratief medewerker, Polikliniek De Hoop GGZ, Vlissingen 
Juli 2020 - Heden 

 • Aansturen team van 6 administratieve medewerkers.
 • Eindverantwoordelijke boekhouding.
 • Bijhouden debiteuren- en crediteurenadministratie.
 • Kwartaalpresentatie verzorgen voor de directie.
 • Financieel advies uitbrengen aan de directie.

 

Financieel administratief medewerker, Bravis ziekenhuis, Bergen op Zoom 
September 2018 - Juli 2020 

 • Debiteuren- en crediteurenadministratie.
 • Salarisadministratie 170+ medewerkers.
 • Volledige boekhouding ziekenhuis, samen met 2 collega's.
 • Controleren van facturen, afschrijvingen en declaraties.
 • Kwartaalrapportage schrijven voor / presenteren aan de directie.


Vaardigheden

 • Boekhoudsoftware (o.a. Twinfield)
 • Analytisch
 • Nauwkeurig
 • Communicatief
 • Zelfstandig
 • Discreet


Opleiding

Administration & finance (Bedrijfsadministrateur), Summa College, Eindhoven 
September 2015 - Augustus 2018 


VMBO TL+, Calvijn College, Middelburg 
September 2011 - Juni 2015

Gekopieerd!

Kun jij hulp gebruiken bij de opmaak of indeling van jouw cv? Maak kennis met de professionele (en bewezen effectieve) cv templates van cvster.nl. In onze online cv maker maak je vervolgens in 5 minuten een perfect opgemaakt cv. Jij verzorgt de inhoud. Wij hebben het opmaakwerk voor je gedaan.

Succes met solliciteren!

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.3
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.703 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
720.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
580.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
57.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
550.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
350.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
930.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.400 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
70.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
19.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
31.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren