1. Cv voorbeelden
 2. Financieel adviseur
Geschreven door Susan ShorSusan Shor

Financieel adviseur cv- voorbeeld & schrijfgids

Solliciteren als financieel adviseur? Deze praktische schrijfgids legt overzichtelijk uit hoe je een succesvol cv voor een financieel adviseur opstelt, incl. cv-voorbeeld!
4.2
Gemiddelde beoordeling
63 mensen die het al beoordeeld hebben
Financieel adviseur cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Als financieel adviseur kijk je naar de activa, schulden en potentiële inkomsten van je klant. Je bespreekt financiële doelen en ontwikkelt een plan om klanten te helpen dat doel te behalen. Met andere woorden: je ziet hun grote financiële geheel. Een krachtig cv voor een financieel adviseur zorgt ervoor dat recruiters jouw grote geheel zien. Investeer in een cv dat opvalt en je op weg helpt naar je droombaan.  

Download financieel adviseur cv-voorbeeld

Met schrijfgidsen en cv-voorbeelden voor 125+ beroepen, helpt CVster.nl je sollicitatie naar een hoger niveau te tillen. We onderbouwen onze expertise met een eenvoudig te gebruiken cv-bouwer waarmee je je volledig kunt focussen op de inhoud, niet de opmaak. Laat ons je helpen een cv te maken dat leidt tot jouw nieuwe baan.

Hoe schrijf je een financieel adviseur cv?   

Wanneer je met klanten over hun financiën, activa, schulden en investeringen praat, moet je het grotere geheel begrijpen om ervoor te zorgen dat je de details juist krijgt. Wanneer je nadenkt over jouw cv voor een financieel adviseur, moet je ook naar het grotere geheel kijken. Dit zijn de elementen die je moet opnemen:

 • De cv-kop
 • De cv-samenvatting (ook wel profiel of persoonlijke verklaring)
 • De sectie werkervaring
 • De vaardighedensectie
 • De opleidingssectie

Jouw cv voor een financieel adviseur moet je potentiële werkgever en klanten overtuigen van je vaardigheden en kennis. Om klanten te laten geloven in jouw advies en het feit dat je in hun beste belang handelt, moet je zelfvertrouwen en bekwaamheid uitstralen. Daarom moet de toon van je cv van begin tot eind professioneel zijn.

Als het om financieel advies gaat, is er geen standaardoplossing die voor alle klanten werkt. Om dezelfde reden is er ook geen enkel cv voor een financieel adviseur dat voor alle banen geschikt is. Onderzoek elke potentiële werkgever en maak een sollicitatie die inspeelt op de behoeften van dat specifieke bedrijf. Een succesvol, op maat gemaakt cv kan deuren openen naar geweldige kansen.

Expert tip

Houd rekening met ATS!

De meeste HR-afdelingen gebruiken applicatietrackingsystemen om de overvloed aan sollicitaties die ze ontvangen te scannen en sorteren. Deze ATS-software gebruikt algoritmen om je cv te rangschikken en filteren. Om in handen van een mens terecht te komen, moet je je cv voor een financieel adviseur dus optimaliseren.  

Volg dit eenvoudige stappenplan om je kansen te vergroten:

 1. Analyseer de vacaturetekst op belangrijke vaardigheden en eigenschappen die je potentiële werkgever zoekt.
 2. Vergelijk trefwoorden en zinnen met die in je cv.
 3. Pas je taalgebruik aan aan de vacature.
 4. Voeg eventuele vereisten toe die je niet had opgenomen op je cv – uiteraard alleen als ze op jou van toepassing zijn.

Houd wel in de gaten dat je natuurlijk blijft schrijven. Forceer de trefwoorden en zinnen niet. Recruiters zijn bedreven in trucs en je wilt dat je cv een professionele, niet houterige, toon behoudt.

Het beste cv-format voor een financieel adviseur   

Naarmate je de ladder van succes beklimt, wordt je eerste sport steeds minder belangrijk. Daarom is het meest gebruikte cv-format de omgekeerd chronologische volgorde. Binnen je werkervaringsectie plaats je je meest recente positie bovenaan en werk je terug in de tijd. Laat banen ouder dan 10 jaar achterwege, tenzij je een goede reden hebt om dat niet te doen. 

Een hybride cv-format kun je kiezen als je carrière verandert of je voor het eerst de arbeidsmarkt betreedt. Een vaardigheden cv is doorgaans geen favoriet bij recruiters. Je moet dit format alleen overwegen als je in een technisch of gespecialiseerd werkveld werkt, omdat het je in staat stelt je vaardigheden te benadrukken boven je werkervaring.  

Wij raden de omgekeerd chronologische volgorde aan voor financiële adviseurs.

Schrijf een persoonlijk profiel: vertrouwend op succes  

Voordat klanten besluiten gebruik te maken van je diensten, moet jij je eerdere financiële successen verkopen. Je cv-samenvatting is jouw verkooppraatje aan je potentiële werkgever. Hier heb je 3-5 zinnen de ruimte om uit te leggen waarom jij de juiste persoon bent voor de baan.

Begin met een zin waarin je jezelf en je professionele ervaring voorstelt. Duik dan de hoogtepunten van je carrière in. Het idee hier is recruiters een reden te geven om jou te bellen door je financiële kennis en beleggingsfilosofie te etaleren.  

Wel

Gebruik krachtige taal, cijfers en details om je betoog te beargumenteren.

Niet

Overdrijven of afwijken van je hoofdboodschap. Je hebt slechts een paar zinnen!

Hieronder vind je de samenvatting van een financieel adviseur uit ons cv-voorbeeld.

Aanpasbaar voorbeeld samenvatting 

Gedreven financieel adviseur met meer dan vijf jaar ervaring in het ondersteunen van cliënten bij het beheren van hun financiën. Heeft onder andere ervaring met pensioenplanning, vermogensbeheer, beleggingsadviezen en fiscale strategieën. Bewezen staat van dienst in het uitbreiden van marktaandelen en het ondersteunen van bedrijven bij het bereiken van financiële doelstellingen. Ambitieuze en detailgerichte professional die goed presteert onder druk.

Gekopieerd!

Maak een overzicht van je financieel adviseur werkervaring: je handel en wandel

Je werkervaring als financieel adviseur bewijst de prestaties die je uiteen hebt gezet in je samenvatting. Hier vermeld je alle functies die relevant zijn voor de baan waarnaar je solliciteert. Toch moet je cv verder gaan dan een droge opsomming van elke verantwoordelijkheid die je ooit hebt gehad.  

Om kostbare ruimte te besparen, gebruik je opsommingen en beschouw elke bullet als bewijs waarom een bedrijf in jou zou moeten investeren. Aangezien getallen jouw specialiteit zijn, gebruik je zoveel mogelijk data om te laten zien dat je weet hoe je je klantenbestand en de portefeuilles van je klanten laat groeien.

Expert tip

Houd opsommingspunten consistent. Begin met een actief werkwoord in de verleden tijd (tenzij je over je huidige functie schrijft). Kies of je elk punt met een punt afsluit of niet. Houd elke bullet beperkt tot één of twee regels.

Hieronder vind je de werkervaringssectie van een financieel adviseur uit ons cv-voorbeeld.

Aanpasbaar voorbeeld werkervaring cv  

Financieel adviseur, UBC Investments Nederland, Utrecht 
Januari 2021 - Januari 2024 

 • Ontwikkelde en implementeerde nieuwe financiële beleidsstrategieën op basis van uitgebreide onderzoeken.
 • Onderhield constructieve relaties met meer dan 200 klanten en voorzag hen van optimaal financieel advies.
 • Adviseerde voor in totaal €40 miljoen aan activa.
 • Begeleidde junior adviseurs en werkte multidisciplinair samen met diverse financieel specialisten.

 

Financieel adviseur, Rabobank, Nijmegen 
Januari 2019 - Januari 2021 

 • Zorgde ervoor dat de klanttevredenheid in mijn eerste jaar met 8% toenam.
 • Gaf financiële planningsseminars aan bestaande en potentiële klanten.
 • Identificeerde investeringskansen voor duurzame groei.
 • Leverde beleggingsadvies aan klanten en stemde dit af op hun behoeften, doelen en levensstijl.
 • Droeg bij aan een productieve en positieve werkomgeving waarin klanttevredenheid centraal werd gesteld.
Gekopieerd!

Neem de belangrijkste vaardigheden voor een financieel adviseur op: een kwaliteitsinvestering

Waarom zou je kostbare ruimte op je cv innemen met een vaardighedensectie? Het doel van je cv is het zo gemakkelijk mogelijk maken voor wervingsmanagers om de informatie te vinden die zij zoeken. Een korte lijst met je eigenschappen vertelt hen precies wat je in huis hebt, maar ook wat jij denkt dat de belangrijkste vaardigheden zijn voor de functie. Dat is meteen een subtiele herinnering om elke sollicitatie te personaliseren!  

Overweeg een lijst te maken van al je vaardigheden en eigenschappen, zodat je ze binnen handbereik hebt elke keer dat je solliciteert naar een nieuwe functie. Vergeet je luistervaardigheden niet, aangezien je moet begrijpen wat de doelen en risicobereidheid van je klanten zijn.  

Expert tip

Maak een balans tussen zachte en harde vaardigheden  

Als financieel adviseur heb je kennis nodig van de markt. Die moet je kunnen analyseren, evenals financiële producten en diensten. Die harde vaardigheden zijn erg belangrijk. Aan de andere kant moet je je zachte vaardigheden die van jou een prettige financieel adviseur maken, niet onderschatten.

De beste financieel adviseurs delen deze eigenschappen:  

 • Betrouwbaar
 • Proactief
 • Erkend en ervaren
 • Zelfverzekerd
 • Toegewijd

Hieronder vind je de vaardighedensectie van een financieel adviseur uit ons cv-voorbeeld.

Aanpasbaar voorbeeld vaardigheden cv
 • Marktanalyses
 • Relatiebeheer en netwerken
 • Bedrijfsstrategieën
 • Portfoliomanagement
Gekopieerd!

Voorbeeld opleidingen op een cv voor een financieel adviseur   

De onderwijssectie van je cv is het meest simpele deel. Je vermeldt hier alleen je diploma's. Een bachelorgraad is een vereiste voor een financieel adviseur en velen gaan verder voor een masterdiploma in financiën en andere verwante gebieden. Als je een masterdiploma hebt, kun je je middelbareschooldiploma van deze lijst schrappen.  

Hieronder vind je ons cv-voorbeeld die je kunt gebruiken als leidraad voor de opmaak van je onderwijssectie.

Aanpasbaar voorbeeld opleiding cv 

Bedrijfskunde (post-hbo), Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Nijmegen 
September 2017 - December 2018 


Bachelor Finance, Tax and Advice (hbo), Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Arnhem 
September 2013 - Juni 2017

Gekopieerd!

Kies de juiste cv-opmaak voor een financieel adviseur: de uitstraling van een professional

Je kleedt je netjes voor een afspraak met klanten en je moet hetzelfde doen wanneer je jezelf aan potentiële werkgevers presenteert. De eerste indruk is belangrijk voor je klanten en dat geldt dus ook voor de eerste indruk die je recruiters geeft. Wat wil je dat ze denken wanneer ze jouw cv voor een financieel adviseur oppakken? Professioneel, georganiseerd, zelfverzekerd, toch? 

Om die indruk te maken, wil je een lezersvriendelijk, opvallend ontwerp dat vrij is van trucs. Je moet voldoende witruimte overlaten en goed leesbare lettertypes gebruiken die gezag uitstralen. 

Ben je geen visueel ingesteld persoon? Geen zorgen! Gebruik één van onze kant-en-klare cv-templates in de praktische online cv-bouwer. Jij hoeft je uitsluitend te richten op de inhoud, wij hebben het opmaakwerk voor je verzorgd.

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.2
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.745 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
750.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
60.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
570.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
35.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
240.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
160.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
61.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4.500 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
83.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
28.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
51.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.100.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren