1. Cv voorbeelden
 2. Bankier
Geschreven door Karl KahlerKarl Kahler

Bankier cv- voorbeeld & schrijfgids

Solliciteren in het bankwezen? Dit bankier cv voorbeeld en de schrijfgids leggen uit hoe je stap voor stap een cv voor een bankier opstelt.
4.9
Gemiddelde beoordeling
55 mensen die het al beoordeeld hebben
Bankier cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

De wereld van financiële dienstverlening is altijd al een lucratief carrièrepad geweest, en de wereldeconomie van vandaag maakt dat meer dan ooit waar. Als je een specialist bent op het gebied van bankieren (of dat wilt worden), is een uitstekend bankier cv de sleutel tot het krijgen van een topbaan met een geweldig salaris.

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat recruiters meestal maar een paar seconden de tijd nemen voor het lezen van een cv. Daarom is er weinig ruimte voor fouten en ook weinig tijd om indruk te maken. Dit vormt de basis voor de steeds grotere verzameling tips en tools van CVster.nl. Het omvat meer dan 125 beroepsspecifieke cv-schrijfgidsen, plus bijbehorende cv voorbeelden die werkzoekenden naar wens kunnen aanpassen.

Deze schrijfgids, samen met een bankier cv voorbeeld, is bedoeld om iedereen in de banksector te helpen een baan te vinden die het beste bij hem of haar past. Lees verder en ontdek hoe je een cv opstelt dat je kwaliteiten aantoont om deel te nemen aan het bankwezen. 

Hoe schrijf je een bankier cv?

Alle cv's, ongeacht het beroep, bevatten deze onderdelen:

 • Koptekst
 • Samenvatting
 • Werkervaring
 • Vaardigheden
 • Opleiding

De beste cv-indeling voor bankiers

De meest gebruikte cv-indeling voor bankiers is de omgekeerd chronologische. Het is tevens het format dat recruiters prefereren, omdat het gemakkelijk te beoordelen is. Het is namelijk de eenvoudigste manier om de hoogtepunten van je loopbaan in trefwoorden onder de koppen van werkgevers te organiseren, in omgekeerde chronologische volgorde.

Andere cv-formats kunnen geschikt zijn voor sollicitanten die gespecialiseerde of overdraagbare vaardigheden willen benadrukken in plaats van eerdere werkgevers. Een functioneel cv, of het hybride (combinatie) format, geniet vaak de voorkeur van mensen die zelfstandig als consultant hebben gewerkt of dat willen doen.

De cv koptekst 

Onderschat het belang van een opvallende cv-kop niet. De koptekst onderscheidt je sollicitatie van die van alle anderen, als jouw eigen visuele merk. Het trekt de aandacht van de lezer naar je naam, beroep en contactgegevens. Dit zal het voor recruiters makkelijker maken om contact met je op te nemen als ze je willen uitnodigen voor een gesprek. Bonustip: zorg ervoor dat je in je cv-koptekst dezelfde opmaakelementen gebruikt als in je sollicitatiebrief. Zo ziet een recruiter in één oogopslag dat het een set betreft. 

Zo schrijf je een persoonlijk profiel voor je bankier cv

Je bent waarschijnlijk bekend met de term "elevator pitch". Je stapt met iemand die je wilt overtuigen in een lift en je moet dit doen voordat die persoon uit de lift stapt. Kort maar overtuigend. Dat is ook het idee van een cv-profiel, ook wel bekend als een samenvatting.

Dit is je eerste en beste kans om potentiële werkgevers te vertellen over je talenten en interesses. Hoewel cv's worden gedomineerd door opsommingen met vorige banen, opleidingen en vaardigheden, biedt de profielsectie je de mogelijkheid om in je eigen woorden wat bescheiden opschepperij te bedrijven. Het moet zelfvertrouwen, bekwaamheid en professionaliteit uitstralen. 

Onthoud ook dat een cv geen document is dat voor iedereen geschikt is. De formulering moet worden afgestemd op de wensen en behoeften van elke potentiële werkgever. En hoewel er in de werkervaring- of opleidingsectie weinig flexibiliteit is, is er in het persoonlijk profiel meer speelruimte. Als je een specialist in bitcoin bent, maar dit niet relevant is voor de baan waarop je solliciteert, is het wellicht beter om dit niet te vermelden en in plaats daarvan iets te benadrukken waar de werkgever daadwerkelijk naar op zoek is. 

Expert tip

De gevaren van ATS

Veel werkgevers gebruiken ATS software om cv's te filteren op relevante zoekwoorden. Als die trefwoorden ontbreken in je cv, wordt het mogelijk aan de kant geschoven zonder enige menselijke beoordeling.

Deze innovatie heeft geleid tot "cv-optimalisatie", waarbij cv's worden afgestemd op de behoeften en wensen van werkgevers. ATS-technologie biedt zowel kansen als gevaren, omdat enkel de cv's die de ATS-tests doorstaan groen licht krijgen voor beoordeling.

De beste manier om de ATS-uitdaging te tackelen, is om de vacaturetekst grondig door te nemen om te bepalen welke vaardigheden en kwaliteiten de werkgever daadwerkelijk zoekt. Je moet uiteraard de waarheid vertellen en geen vaardigheden noemen die je niet hebt. Een eenvoudig voorbeeld: als in een vacaturetekst staat dat sollicitanten bedreven moeten zijn in Microsoft Office, inclusief Word, Excel en PowerPoint - en jij bent dat toevallig - dan zou het een fout zijn om dit niet in de vaardighedensectie van je cv te vermelden.

Hieronder vind je het profielvoorbeeld uit ons bankier cv voorbeeld dat je kunt aanpassen aan je eigen situatie.

Aanpasbaar cv-profiel voorbeeld

Ervaren bankier met sterke wiskundige vaardigheden en een scherp oog voor klantbehoeften. Zeer bedreven in het in goede banen leiden van complexe banktransacties en het bieden van strategische adviezen aan particulieren. Uitgebreide kennis van krediet- en leenprocessen, en altijd op zoek naar manieren om de professionele expertise nog verder uit te breiden. Een sterke teamspeler met het vermogen om zowel zelfstandig als in groepsverband optimaal te presteren.

Gekopieerd!

Maak een overzicht van je relevante werkervaring in het bankwezen

Iedereen die ooit heeft gesolliciteerd naar een baan kent de magische uitwerking van het woord "ervaring". Als je veel werkervaring in de bankensector hebt, benut dat dan. Vermeld je werkgevers in omgekeerd chronologische volgorde en schrijf onder elk van hen wat je hebt bereikt met krachtige actiewerkwoorden.

Expert tip

De omgekeerd chronologische volgorde is de beste keuze voor zowel werkervaring als opleiding. Dat wil zeggen dat je je laatste baan als eerst vermeldt, en hetzelfde geldt voor je opleidingen. Hopelijk zet dit je meest indrukwekkende prestaties op de eerste plaats. Het is ook wat werkgevers verwachten.

Beschrijf bij het omschrijven van je rol in elke baan geen termen als "was verantwoordelijk voor", "kreeg de opdracht" of soortgelijke bewoordingen. Vertel in plaats daarvan wat je daadwerkelijk hebt gedaan, en wees zo specifiek mogelijk. Als je werkervaring minder indrukwekkend is (bijvoorbeeld omdat je net bent afgestudeerd), benadruk dan relevante stages of vrijwilligerswerk. 

Had je een baan buiten de banksector die je ervaring heeft opgeleverd die nuttig kan zijn in de banksector? Wees dan creatief in het beschrijven. Bijvoorbeeld:

 • Ik werkte op de financiële afdeling van een groot logistiek bedrijf, en hield me bezig met kredietkwesties, financiële planning, beheer en begroting.

Hieronder volgt ons voorbeeld van de werkervaringsectie.

Aanpasbaar cv voorbeeld werkervaring

Bankier, ING Groep, Amsterdam 
November 2020 - Januari 2024 

 • Zette zich in voor leveren van hoogwaardige klantenservice.
 • Beheerde klantportfolio's effectief en bood advies over investeringen.
 • Voerde risicobeoordelingen uit en bestudeerde markttrends.
 • Beoordeelde en verwerkte complexe kredietaanvragen van vermogende individuen.
 • Was er verantwoordelijk voor dat grootschalige internationale transacties veilig en volgens ING-beleid werden verwerkt.
 • Werkte nieuwe teamleden in en begeleidde stagiaires.

 

Bankier, ASN Bank, Breda 
Oktober 2017 - Oktober 2020 

 • Werkte als toegewijd teamlid van het ASN Bank-team.
 • Beoordeelde en verwerkte lening- en kredietaanvragen van particulieren.
 • Verschafte klanten nieuwe product- en programma-informatie.
 • Bood klanten strategische begeleiding bij hun spaar- en pensioenplanning.
Gekopieerd!
Expert tip

Opsommingstekens zijn zeer populair in cv's, en over het algemeen een goed idee. Maar wat als je er zoveel hebt dat ze te veel ruimte in beslag nemen en je over de één pagina-limiet duwen? Veel prestaties hebben is zeer positief, dus wees creatief en voeg twee punten samen waar mogelijk: 

 • Beheerde tweewekelijkse salarisadministratie, controleerde alle bedrijfsboeken.

Benoem jouw belangrijkste vaardigheden voor een bankier

Elk cv moet een sectie bevatten waarin de essentiële vaardigheden van de sollicitant worden belicht. Dit kunnen technische vaardigheden zijn (op het gebied van accountancy of relevante softwaretoepassingen) maar ook zachte vaardigheden zoals communicatie, teamwork en klantenservice.

De vaardighedensectie is tevens de uitgelezen plek om een relevante kwalificatie te vermelden die nergens anders aan bod kwam in je cv. Een manier om je vaardighedenlijst samen te stellen, is door een uitgebreide lijst te maken met werkelijk alles waar je goed in bent, zelfs als je denkt dat het in eerste instantie niet relevant is. Maak een te lange lijst. Bekijk je lijst dan kritisch en beperk deze tot wat je potentiële werkgever daadwerkelijk zoekt. Onthoud ook dat je cv individueel moet worden afgestemd op verschillende werkgevers, waarbij de voor hen belangrijke eisen worden benadrukt (ook om hun ATS-tests te doorstaan). 

Aanpasbaar cv voorbeeld vaardigheden
 • Analytisch denkvermogen
 • Uitstekende communicatievaardigheden
 • Kennis van relevante softwaresystemen
 • Financiële strategieën
 • Risico’s analyseren
 • Kennis van marktwerking
Gekopieerd!

Bankiers cv voorbeeld: je opleiding

Bankierscarrières vereisen over het algemeen een bachelor-diploma, hoewel een masterdiploma in bedrijfskunde, financiën, economie of accountancy je een grote voorsprong kan geven, en vaak vereist is voor de meer competitieve banen. Presenteer je genoten opleidingen in omgekeerd chronologische volgorde, net als je werkervaring, waarbij je het meest gevorderde niveau het eerst noemt. Indien van toepassing kun je ook een indrukwekkend gemiddeld eindcijfer, lidmaatschap van een studentenvereniging of academische onderscheidingen vermelden.

Hier volgt ons voorbeeld van hoe je je onderwijskwalificaties kunt vermelden in een bankiers-cv.

Aanpasbaar cv voorbeeld: opleidingen

WO Economie en Bedrijfskunde (BSc), Universiteit van Amsterdam (UvA), Amsterdam 
September 2014 - Juli 2017 


VWO , Alexanderlyceum, Breda 
September 2018 - Mei 2014

Gekopieerd!

Kies de juiste lay-out voor je bankier cv

Bankieren is één van 's werelds meest conservatieve sectoren, zoals wel blijkt uit de kledingvoorschriften. Net als je gemiddelde werkoutfit moet ook je cv schoon, professioneel en vrij van overdadige versiering zijn. Een cv van één pagina is ideaal, zodat recruiters je essentiële kwalificaties en vaardigheden snel kunnen scannen.

Bovendien moet je bankier cv vrij zijn van fouten die kunnen worden veroorzaakt door een ander format dan PDF. De eerder genoemde ATS-technologie screent hier ook op. Bekijk de collectie kant-en-klare cv templates op CVster.nl, kies er een die bij jouw smaak past en gebruik deze om je persoonlijke gegevens in te vullen. Deze cv's zijn ontworpen door experts en uitgebreid getest. Kijk specifiek naar de eenvoudige en professionele templates - de tijdloze klassiekers of gestroomlijnde ontwerpen. Alles waar jij je dan nog druk over hoeft te maken, is de inhoud. Wij hebben het ontwerp voor je verzorgd.

Bankier tekst cv-voorbeeld

Bankier tekst cv-voorbeeld

Profiel

Ervaren bankier met sterke wiskundige vaardigheden en een scherp oog voor klantbehoeften. Zeer bedreven in het in goede banen leiden van complexe banktransacties en het bieden van strategische adviezen aan particulieren. Uitgebreide kennis van krediet- en leenprocessen, en altijd op zoek naar manieren om de professionele expertise nog verder uit te breiden. Een sterke teamspeler met het vermogen om zowel zelfstandig als in groepsverband optimaal te presteren.


Werkervaring

Bankier, ING Groep, Amsterdam 
November 2020 - Januari 2024 

 • Zette zich in voor leveren van hoogwaardige klantenservice.
 • Beheerde klantportfolio's effectief en bood advies over investeringen.
 • Voerde risicobeoordelingen uit en bestudeerde markttrends.
 • Beoordeelde en verwerkte complexe kredietaanvragen van vermogende individuen.
 • Was er verantwoordelijk voor dat grootschalige internationale transacties veilig en volgens ING-beleid werden verwerkt.
 • Werkte nieuwe teamleden in en begeleidde stagiaires.

 

Bankier, ASN Bank, Breda 
Oktober 2017 - Oktober 2020 

 • Werkte als toegewijd teamlid van het ASN Bank-team.
 • Beoordeelde en verwerkte lening- en kredietaanvragen van particulieren.
 • Verschafte klanten nieuwe product- en programma-informatie.
 • Bood klanten strategische begeleiding bij hun spaar- en pensioenplanning.


Vaardigheden

 • Analytisch denkvermogen
 • Uitstekende communicatievaardigheden
 • Kennis van relevante softwaresystemen
 • Financiële strategieën
 • Risico’s analyseren
 • Kennis van marktwerking


Opleiding

WO Economie en Bedrijfskunde (BSc), Universiteit van Amsterdam (UvA), Amsterdam 
September 2014 - Juli 2017 


VWO , Alexanderlyceum, Breda 
September 2018 - Mei 2014

Gekopieerd!

Kernpunten voor een bankiers-cv

 1. Het bankwezen is een veld dat voortdurend opnieuw vorm krijgt door nieuwe technologieën en veranderingen in de manier waarop we geld uitgeven, lenen en investeren. Sollicitanten in dit veranderende werkveld moeten manieren vinden om zich te onderscheiden van de concurrentie, en het beginpunt is een superieur cv.
 2. Een cv is een dynamisch document dat moet worden afgestemd op elke potentiële werkgever, waarbij de punten worden benadrukt die die specifieke werkgever zoekt.
 3. Dit is vooral belangrijk in het meer flexibele profiel- en vaardighedengedeelte van je cv, waar je in je eigen woorden je beste beentje voor moet zetten om duidelijk te maken waarom jij de ideale kandidaat bent voor deze baan.
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.9
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.703 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
720.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
580.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
57.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
550.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
350.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
930.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.400 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
70.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
19.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
31.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren