1. Cv voorbeelden
 2. Accountant
Geschreven door Ivan ShovkopliasIvan Shovkoplias

Accountant cv- voorbeeld & schrijfgids

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2024 te vinden. Kies dit Accountant cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
4.0
Gemiddelde beoordeling
22 mensen die het al beoordeeld hebben
Accountant cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Als accountant heb je een grote verantwoordelijkheid. Jij helpt mensen namelijk met belangrijke financiële beslissingen. Wil jij aan de slag als accountant? Dan heb je een overtuigend cv nodig. Maak jouw cv snel en overzichtelijk met onze handleiding cv schrijven voor accountants en het bijbehorende accountant voorbeeld cv. 

Jij bent klaar voor je volgende stap in je carrière, en CVster.nl is er om je te helpen. Bepaal de inhoud, kies een professioneel cv template en maak je accountant cv binnen 5 minuten in onze online cv-maker.

Hoe Schrijf Je Een Accountant CV?

Een goed cv is opgebouwd uit vaste cv-onderdelen die je accountant cv structuur geven. Zorg ervoor dat je in ieder geval deze secties opneemt:

 • De koptekst
 • Het persoonlijk profiel – ook wel profielschets genoemd
 • Werkervaring
 • Vaardigheden
 • Opleiding.

Een cv voor een accountant moet de vaardigheid benadrukken om analytisch en helder te denken wanneer het aankomt op financiële beslissingen. Daarnaast moeten accountants hun luistervaardigheid noemen, die belangrijk is wanneer het gaat om het begrijpen van de wensen en verlangens van de klant.

Accountants moeten beschikken over uitstekende wiskundige en rekenvaardigheden, die hen in staat stellen om cijfers en budgetten te verwerken en interpreteren. Ze moeten ook zeer detailgericht zijn en in staat om situaties accuraat in te schatten. Een overtuigend cv voor de functie van accountant toont tot slot een gemotiveerde houding en het vermogen om gegevens effectief te analyseren. 

Expert tip

Optimaliseer je accountant cv voor ATS

Steeds meer werkgevers gebruiken Applicant Tracking Systems (ATS) om cv's te filteren. De software scant alle ontvangen cv’s op relevante trefwoorden en gebruikt algoritmen om de cv’s vervolgens te rangschikken. Kandidaten met een hoge cv score komen op het bureau van de recruiter terecht. Andere cv's worden automatisch afgewezen.

Daarom is het belangrijk om de juiste trefwoorden in je cv te verwerken voor het ATS. Belangrijke trefwoorden vind je in de vacaturetekst. Bestudeer de functiebeschrijving om erachter te komen wat de werkgever zoekt in de nieuwe accountant en verwerk dat in je cv. Let daarbij vooral op de functie-eisen, cruciale kwalificaties en harde en zachte vaardigheden. Zo voorkom je dat je cv wordt afgewezen door software in plaats van door een mens. 

De Beste CV Indeling Kiezen voor Accountants

Welk type cv je kiest, is afhankelijk van je arbeidsverleden. Heb je vooral in loondienst gewerkt? Dan is de omgekeerd chronologische cv-indeling een prima keuze. Dit type cv legt namelijk de nadruk op je eerdere werkervaring en opleidingen. Iets wat erg belangrijk is voor accountants. De meest recente functie of opleiding staat bovenaan, en werkt zo terug in de tijd.

Ben je zelfstandig ondernemer geweest en solliciteer je nu naar een baan in loondienst of ben je op zoek naar nieuwe klanten als accountant? Dan is een vaardigheden cv juist een uitstekende optie. Aangezien een cv veel te lang wordt wanneer je al je klanten als zzp'er moet opsommen, legt dit type cv juist de nadruk op je vaardigheden als accountant. 

Neem je contactgegevens op

De koptekst van je cv is als een visitekaartje en bevat dus je belangrijkste contactgegevens. Zo kan een recruiter of klant snel contact met je opnemen. Zorg ervoor dat je in ieder geval de volgende gegevens opneemt:

 • Volledige naam + functietitel.
 • Een professioneel e-mailadres.
 • Je telefoonnummer.
 • Stad + land.
 • Een link naar je LinkedIn profiel en eventuele website.

Tegenwoordig is het niet nodig om je geboortedatum of volledige adres op te nemen. Dit i.v.m. de AVG richtlijnen.  

Maak gebruik van een samenvatting of persoonlijk profiel 

Een cv slechts een droge opsomming feiten? Gelukkig niet. In het persoonlijk profiel van je cv heb je de ruimte om in een paar zinnen je beste prestaties en eigenschappen als accountant te benadrukken. Zie het als een eerste kennismaking of handdruk met de recruiter. Onderschat de kracht van dit stukje tekst niet! Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk krachtige actiewerkwoorden en functiespecifieke informatie gebruikt. Accountants hebben de verantwoordelijkheid om klanten te voorzien van hoogwaardig financieel advies en begeleiding. Noem bijvoorbeeld hoeveel jaren werkervaring je hebt, hoeveel klanten je hebt geadviseerd of een anekdote over je beste advies ooit. 

Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk het accountant cv voorbeeld in deze schrijfgids of andere relevante cv voorbeelden:

Schets je accountant werkervaring: jouw persoonlijk advies aan de recruiter

Als accountant is je eerdere werkervaring belangrijk. Vermeld daarom alle functies die relevant zijn voor de functie van accountant. Onder iedere functie maak je vervolgens een opsomming van 4 à 5 bullets waarin je je specifieke taken binnen die functie opneemt. Zorg ervoor dat je krachtige actiewerkwoorden gebruikt en teveel herhaling bij iedere functie voorkomt. Waar het in deze sectie om gaat is bewijzen dat je een uitmuntende kandidaat bent.

Voorbeeld
 • Jul 2017 – Jul 2017 Accountant, Van der Ley, Amsterdam
 • Nov 2012 – Sep 2016 Assistent Accountant, Ernst & Young Haarlem
 • Okt 2011 – Okt 2012 Boekhoudkundig manager, Pepsico Nederland, Broek op Langedijk
Gekopieerd!

Neem de belangrijkste vaardigheden op voor een accountant

Hoe zorg je ervoor dat jouw accountant cv eruit springt ten opzichte van andere kandidaten? Omdat veel accountants eenzelfde soort opleiding of achtergrond hebben, maak je slim gebruik van de vaardighedensectie. Een uitmuntend cv voor accountants bevat een aantal indrukwekkende vaardigheden waarnaar je werkgever op zoek is. Een recruiter is op zoek naar een accountant die gemotiveerd en hardwerkend is en die bovendien uitstekende boekhoudkundige vaardigheden heeft. Zoek de balans tussen hard skills en soft skills. Dus noem zowel je kennis van cijfers, maar ook je communicatieve vaardigheden. 

Voorbeeld
 • Communicatieve vaardigheden
 • Analytisch vermogen
 • Probleemoplossend vermogen
 • Integriteit
 • Proactief
 • Detailgericht
 • Uitstekend cijfermatig inzicht
 • Nauwkeurig
Gekopieerd!

Maak een gedetailleerd overzicht van je opleidingen & relevante accountant certificaten

De titel accountant is, net als arts of advocaat, een wettelijk beschermde titel. Je mag jezelf dus niet zomaar een accountant noemen. Je wordt alleen accountant als je een relevante opleiding hebt gevolgd en enkele jaren praktijkervaring hebt. In Nederland zijn er twee soorten accountants: Accountant-Administratieconsulent (AA) en Registeraccountant (RA). Je begrijpt mijn punt: het is belangrijk om je opleidingen te vermelden op je cv. De recruiter zal deze informatie namelijk zeker willen weten!

Voorbeeld
 • Jul 2017 – Jul 2017 Universiteit van Amsterdam, Master Accountancy and Control, Amsterdam
 • Sep 2006 – Mei 2010 Hogeschool Utrecht, HBO Accountancy Utrecht
Gekopieerd!

Kies de Beste CV Lay-out en een Design Geschikt voor een accountant CV 

Accountant is een serieus vak waarbij aandacht voor detail zeer belangrijk is. Jouw accountant cv moet beide uitstralen. Houd je cv daarom netjes en zakelijk en ga vooral niet aan de slag met teveel kleur of opvallende lettertypes. Daarnaast kun je je geen foutjes permitteren in een accountant cv. 

Een online cv template is de beste manier om een mooi en foutloos cv te maken. Daarmee voorkom je veelgemaakte opmaakfouten en creëer je snel een perfect opgemaakt cv in een zakelijk design. 

Kun je wat hulp gebruiken? Gebruik onze online cv-maker om binnen 5 minuten een uitstekend cv te schrijven. Onze cv templates zijn afgestemd op de eisen vanuit de praktijk en succesvol getest. Dankzij tekstsuggesties, spellingcontrole en een nette opmaak heb je snel een goed cv in handen. Succes met solliciteren!

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.0
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.731 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
590.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
59.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
560.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.700 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
130.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
76.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
23.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
41.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren