1. Cv voorbeelden
 2. HR-medewerker
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

HR-medewerker cv- voorbeeld & schrijfgids

Deze handleiding cv schrijven voor HR-medewerkers helpt je bij het maken van een cv waarin jouw werkervaring, vaardigheden en persoonlijkheid het stralende middelpunt zijn.
4.8
Gemiddelde beoordeling
66 mensen die het al beoordeeld hebben
HR-medewerker cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

HR-medewerker CV voorbeeld & schrijfgids

Een overtuigend HR-medewerker-cv helpt je snel richting jouw ideale baan. Maak een aansprekend cv waarmee je positief opvalt. 

Als HR-professional weet je al dat je een uitstekend cv nodig hebt om je te onderscheiden van andere HR-medewerkers die azen op de baan. HR-medewerkers zien veel sollicitaties voorbij komen. Ze hebben een goed idee van hoe een overtuigend cv eruitziet. Toch is het een stuk eenvoudiger om kritiek te leveren op het cv van iemand anders dan zélf een goed cv te maken. En daarom ben je hier en gaan wij je helpen. 

CVster.nl is een krachtige kennisbron voor werkzoekenden. Met onze complete handleiding cv maken heb je alle tools in handen om zelf een overtuigend cv te schrijven. Daarnaast vind je bij CVster voor tientallen beroepen praktische cv-schrijfgidsen met cv-voorbeelden ter inspiratie. 

Hoe schrijf je een HR-medewerker cv?

In deze cv-schrijfgids voor HR-medewerkers vind je tips voor het opstellen van een overtuigend cv. Een cv waarin jouw werkervaring, vaardigheden en persoonlijkheid het stralende middelpunt zijn. Samen met het HR-medewerker voorbeeld-cv is deze gids jouw hulpbron voor je volgende carrièrestap. 

Deze cv-schrijfgids voor HR-medewerkers behandelt – samen met het cv-voorbeeld - de volgende onderwerpen:

 • Hoe schrijf je een HR-medewerker cv? (structuur en richtlijnen)
 • Algemene schrijftips voor je cv
 • Advies per cv-onderdeel: koptekst, profielschets, werkervaring, opleiding en vaardigheden.
 • Professionele cv-opmaak, design tips en je cv optimaliseren voor ATS
Expert tip

Bekijk voor diepgaand advies over cv’s maken onze uitgebreide handleiding Hoe maak je een cv? met info over elk aspect van een overtuigend cv. Daarnaast staan er in ons blog vele artikelen rond de thema’s carrière, cv’s, sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken voor je klaar. 

Opbouw cv HR-medewerker

Cv’s zijn opgebouwd uit vaste cv-onderdelen die je cv structuur geven. Zoals je in het HR-medewerker cv-voorbeeld kunt zien, zijn dit de vaste cv-onderdelen die in elk cv thuishoren:

 • De koptekst van je cv
 • Het persoonlijk profiel – ook wel profielschets genoemd
 • Werkervaring
 • Opleiding
 • Vaardigheden

Algemene schrijftips voor jouw HR-medewerker cv

Weet jij de overeenkomst tussen een overtuigend cv voor HR-medewerkers en een succesvolle verkoopadvertentie? Dat is dat de stijl, toon en boodschap moeten zijn afgestemd op de persoon met wie je communiceert. Je doelgroep. In dit geval is dat de werkgever waar je solliciteert. 

Daarvoor is het nodig dat je de baan, de organisatie en de mensen wilt leren kennen. Doe onderzoek, bekijk de website en socialemediakanalen. Probeer vooral een naam en een gezicht te geven aan de recruiter of selecteur, en aan degene die je baas zal zijn als dat niet dezelfde persoon is. 

Neem ook de functieomschrijving grondig door. Welke functievereisten springen eruit? Welke taken zijn belangrijk in deze rol? Wat verwacht de werkgever van een goede kandidaat? Markeer of noteer alle belangrijke taken, eisen, wensen en vaardigheden. Die informatie gebruik je om jouw HR-medewerker cv helemaal op maat te maken voor de specifieke functie waarop je solliciteert. 

Schrijf je cv met deze succesformule in je achterhoofd:

 • Houd bij het schrijven telkens de werkgever in gedachten en pas je schrijfstijl en toon aan, zoals je ook in een persoonlijk gesprek zou doen.
 • Geef overtuigende voorbeelden en maak ze concreet met feiten en cijfers.
 • Zorg voor een professionele uitstraling en kies een visueel aantrekkelijke opmaak.
 • Voeg de juiste trefwoorden toe en optimaliseer je cv voor ATS-screeningssoftware.
 • Besteed aandacht aan spelling en grammatica. Zorg voor een foutloos cv.
Expert tip

We kunnen niet genoeg benadrukken dat je voor elke sollicitatie je cv helemaal op maat voor de functie moet maken. De vacaturetekst is de beste bron om te bepalen hoe je dat moet doen. Waarom? Ten eerste omdat elke functie uniek is en specifieke kennis, ervaring en vaardigheden vereist. Ten tweede omdat je trefwoorden uit de vacaturetekst wilt gebruiken in je cv. Dat zorgt ervoor dat je cv moeiteloos door de eerste selectie van een Applicant Tracking System (ATS) komt.

De beste cv-indeling voor een HR-medewerker kiezen

De meest gangbare cv-indeling is de omgekeerd chronologische cv-indeling. Recruiters zijn gewend om dit type cv’s te beoordelen en vinden het vaak de prettigste indeling. Ze kunnen het makkelijk scannen om zich snel een beeld te vormen. 

Bij deze cv-indeling volg je bij de cv-onderdelen werkervaring en opleiding de omgekeerd chronologische volgorde: je meest recente werkervaring staat netjes bovenaan, daaronder je vorige job en zo verder. De 5 vaste cv-onderdelen komen er sowieso in terug, eventueel aangevuld met extra secties zoals hobby’s en vrijwilligerswerk.

Maar soms is een vaardigheden-cv de betere keuze. Bijvoorbeeld wanneer je als zzp’er diverse opdrachten en advieswerk hebt gedaan op het gebied van Human Resources. Met een vaardigheden-cv heb je dan volop ruimte om je meest relevante kwalificaties te benadrukken in relatie tot projecten die je deed of specifieke vaardigheden die je hebt ingezet. Het benoemen van werkgevers en jaartallen is bij dit type cv niet of nauwelijks nodig.

De cv koptekst 

De cv koptekst is de prominente plek voor je naam, functietitel en contactgegevens. De selecteur ziet in één oogopslag je naam en kan makkelijk contact opnemen. 

Onderscheid jezelf van andere kandidaten met een koptekst in een opvallend lettertype met een passende kleur.

Persoonlijk profiel HR-medewerker cv

De profielschets of het persoonlijk profiel geeft wat persoonlijkheid aan je cv. Het is dé plek om over te brengen dat je een HR-medewerker bent die voortvarend aan de slag gaat en het eindresultaat scherp op het netvlies houdt. Deze beknopte samenvatting vertelt de lezer waarom jij een geschikte kandidaat bent en draagt bij aan de eerste indruk die je maakt. 

In het persoonlijk profiel gebruik je sterke actiewerkwoorden en verwerk je trefwoorden die ook in de functiebeschrijving staan. Leg een overtuigend verband tussen wat de werkgever zoekt en wat jij te bieden hebt. Hieronder vind je een aanpasbaar voorbeeld van een profielschets voor HR-medewerkers. Kopieer het en pas het aan voor je eigen persoonlijk profiel. 

Aanpasbaar cv voorbeeld persoonlijk profiel

Ervaren en toegewijde HR-medewerker met diepgaande kennis van administratieve processen en het managen van succesvolle relaties met medewerkers. Heeft kennis van relevante wet- en regelgeving  en adviseert collega’s in begrijpelijke taal over verschillende HR-kwesties. Is enthousiast, empathisch en nauwkeurig. Werkt zorgvuldig en snel aan personeelsdossiers, verzuimregistraties en praktische managementinformatie. 

Gekopieerd!

Werkervaring HR-medewerker cv

Het is belangrijk om alles in je cv af te stemmen op de HR-baan waarop je solliciteert. En het cv-onderdeel werkervaring is de allerbelangrijkste sectie om dat te doen. Hoe meer werkervaring je hebt, hoe zorgvuldiger je moet zijn bij het selecteren en beschrijven van je meest relevante werkervaring. 

Zorg ervoor dat je belangrijke werkervaring opschrijft als een resultaatgerichte prestatie, in plaats van als een taak. Daarmee help je werkgevers of opdrachtgevers zich voor te stellen hoe jij dat straks in je nieuwe rol gaat doen. Kwantificeer alle meetbare resultaten die je hebt helpen realiseren met concrete feiten en cijfers. Bekijk hieronder een voorbeeld van werkervaring op het cv van een HR-medewerker. 

Aanpasbaar cv voorbeeld werkervaring

HR-medewerker, Faculteitsbureau Geesteswetenschappen, Universiteit Leiden
september 2019- heden

 • Administratieve ondersteuning van het HR-team (5 fte) en diverse commissies: afspraken plannen, actielijst bijhouden, digitaal archiefbeheer, procesbeschrijvingen opstellen, uitzoekklussen voor verlof, verzuim en arbeidsovereenkomsten.
 • Digitale vacatureplaatsing in SuccesFactors in samenspraak met de HR-adviseur, ca. 15 vacatures per maand.
 • Verzuimmeldingen bijhouden en uitzetten conform de wet Poortwachter, ca. 30 per week.
 • Managementinformatie genereren uit Business Objects en voorzien van een toelichting en analyse voor de HR-adviseurs en de instituutsmanagers.
 • Mede-beoordelen van sollicitatiebrieven en cv’s: eerste selectie maken op basis van de gestelde functievereisten.
 • Leidinggevenden, managementondersteuners en overig personeel te woord staan over HR-onderwerpen zoals verlof, verzuim en resultaat- en ontwikkeling gesprekken.
 • Cadeautjes en attenties regelen voor collega’s (ziekte, jubileum, verhuizing, trouwen, geboorte, etc.)

 

HR-stagiair, Faculteitsbureau Geesteswetenschappen, Universiteit Leiden
2018 - 2019

 • Digitaal personeelsarchief opschonen en herorganiseren.
 • Digitaliseren van papieren personeelsdossiers (ca. 175 dossiers)
 • Hoofd HR ondersteunen: agendabeheer, e-mails beantwoorden, administratie.
 • Verzuimcijfers van de faculteit analyseren en erover rapporteren aan hoofd HR.
Gekopieerd!

Opleiding HR-medewerker cv

In het cv-onderdeel opleiding zet je al je afgeronde opleidingen onder elkaar. Je meest recente opleiding komt bovenaan. Noem de naam van de opleiding, de onderwijsinstelling, de locatie en de periode waarin je er onderwijs volgde. 

Noem hier ook bedrijfstrainingen waarin je als HR-medewerker on the job werd getraind en aanvullende cursussen.

Aanpasbaar cv voorbeeld opleiding

Hogeschool Leiden, Bachelor Human Resource Management 
2015 - 2019

Gekopieerd!

Vaardigheden HR-medewerker cv

Het onderdeel vaardigheden op je cv is de perfecte plek om je capaciteiten te benadrukken. Het is een cv-onderdeel dat recruiters makkelijk kunnen scannen. Zo kunnen ze snel beoordelen of jij in huis hebt wat ze zoeken in een nieuwe HR-medewerker. Noem hier geen basisvaardigheden die elke HR-medewerker in huis heeft, maar selecteer vaardigheden die echt jouw toegevoegde waarde voor de functie benadrukken. Maak het uniek, voeg context toe en noem zeker ook een aantal soft kills. 

Een HR-medewerker heeft een heel aantal zachte vaardigheden nodig om het werk goed te kunnen uitvoeren. Denk aan communicatieve vaardigheden, plannen en organiseren, nauwkeurig werken, etc. Laat zien wat voor een persoon en collega jij bent en waarin je uitblinkt. 

 • Ben jij empathisch als een medewerker gefrustreerd is over zijn onbegrijpelijke loonstrookje?
 • Kan je goed prioriteiten stellen?
 • Of kan je in simpele bewoordingen uitleggen wat de consequenties zijn van een cao-bepaling voor een medewerker?

Laat jouw competenties zien op je cv!

Competenties in cv, sollicitatiebrief en werksituaties
Gerelateerde artikelen
Competenties in cv, sollicitatiebrief en werksituaties

Wat zijn jouw competenties? Met competenties onderscheid je jezelf van andere sollicitanten en collega’s. Val positief op en laat je competenties zien op je cv, in je sollicitatiebrief en op de werkvloer.

Belangrijkste punten voor jouw cv als HR-medewerker:

 • Als HR-medewerker heb je communicatieve vaardigheden nodig om je werk effectief te kunnen doen. Diezelfde vaardigheden komen je goed van pas bij het afstemmen van je cv op de specifieke functievereisten en verwachtingen van je toekomstige werkgever.
 • Stem je cv af op de functie en optimaliseer je cv voor het ATS.
 • Op maat gemaakte cv’s moeten trefwoorden bevatten die ook in de functiebeschrijving staan.
 • Vermeld harde en zachte vaardigheden in je cv en benoem je belangrijkste persoonlijke eigenschappen in relatie tot de functie.

Bonustip:
Gebruik onze online cv-maker om snel en eenvoudig een goed cv te schrijven en je baankansen te vergroten. Onze sjablonen zijn afgestemd op de eisen en wensen van werkgevers en getest door recruiters. Met tekstsuggesties, spellingcontrole en een mooie opmaak heb je snel een goed cv in handen. 

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.8
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.745 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
750.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
60.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
570.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
35.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
240.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
160.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
61.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4.500 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
83.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
29.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.100.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren