1. Cv voorbeelden
 2. Recruiter
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Recruiter cv- voorbeeld & schrijfgids

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2024 te vinden. Kies dit Recruiter cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
4.2
Gemiddelde beoordeling
34 mensen die het al beoordeeld hebben
Recruiter cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Hoe schrijf je een Recruiter CV?

Als recruiter krijg je dagelijks vele cv's onder ogen. Je weet dus dat een goed, volledig en scanbaar cv een grote rol speelt bij de eerste indruk. 

Neem die wetenschap mee bij het opstellen van een overtuigend cv voor je volgende baan als recruiter. Deze guide laat je zien hoe je jouw recruiter cv opstelt. 

Gebruik zeker ook het recruiter voorbeeld cv ter inspiratie. Nog meer inspiratie nodig? Bekijk al onze cv-voorbeelden.

Profielschets voor recruiters: laat jouw enthousiasme spreken

Als recruiter weet je hoe belangrijk een goede profielschets is. Het is bij uitstek het cv-onderdeel waarin je de persoonlijkheid van een kandidaat kunt teruglezen. Bij gelijke geschiktheid qua opleiding en werkervaring, kan een aansprekend persoonlijk profiel de doorslag geven welke kandidaat je uitnodigt. 

Maar nu is het tijd om zélf uitgenodigd te worden. Een sprankelende profielschets gaat je daarbij helpen. Laat zien dat je de juiste persoon bent voor de job: hoe zorg jij voor een grote talentpool enerzijds en kennis van de werkgever, branche en functie-inhoud anderzijds? 

Je profiel van 3-5 zinnen is de plek om te pronken met deze vaardigheden en je prestaties uit het verleden.

Persoonlijke eigenschappen op je cv vermelden - tips & lijst
Gerelateerde artikelen
Persoonlijke eigenschappen op je cv vermelden - tips & lijst

Persoonlijke eigenschappen, ook wel karaktereigenschappen genoemd, zijn belangrijk op je cv: ze laten zien of jij de juiste persoon bent voor de functie. Maar wat zijn persoonlijke eigenschappen eigenlijk precies? Uitleg, tips en een lange lijst met voorbeelden voor op je cv.

Gebruik de onderstaande voorbeeldtekst als richtlijn voor het schrijven van je profielschets

Vernieuwer en verbinder. Een ervaren recruiter die organisaties helpt met het werven en selecteren van talent, het denken in nieuwe concepten en het verbinden van het juiste talent aan de organisatiedoelen. Bedreven in alle aspecten van wervingsondersteuning en -oplossingen. Meerdere jaren branche-ervaring en expertise op het gebied van het zoeken, screenen, interviewen en plaatsen van talent.

Gekopieerd!

Gebruik het ATS in jouw voordeel

Heb j gewerkt voor een bureau of HR-afdeling die een ATS gebruikte? Dan weet je hoe handig Applicant Tracking Systems zijn voor het invoeren en opvolgen van alles sollicitaties die je hebt ontvangen. Ze helpen je door de eerste sortering in het wervingsproces uit te voeren en zo je werk een beetje makkelijker te maken. 

Maar nu ben jij degene die gefilterd wordt door het ATS, dus zorg ervoor dat je met de juiste trefwoorden op de ja-stapel terecht komt. Gebruik trefwoorden uit de vacaturetekst en verwerk ze in je profielschets, werkervaring en lijst met vaardigheden. 

Expert tip

Probeer te achterhalen welk ATS het bedrijf waar je solliciteert gebruikt. Wellicht heb je er ervaring mee en kan je dat in je voordeel gebruiken.

Voorbeeld van hoe een ATS eruit ziet
Voorbeeld van hoe een ATS eruit ziet

Voorbeeld Werkervaring: de context van je prestaties

Je bent gewend om vacatures en posities in te vullen met gekwalificeerde personen, dus je weet hoe een match eruit ziet. 

De ideale recruiter is een sterke probleemoplosser, bedreven in het inschatten van behoeften en het creëren van resultaten. Dat kan jij, dat bén jij! Geweldig. Maar je moet het wel bewijzen met je werkervaring. 

Geef hier dus geen droge opsomming van taken en verantwoordelijkheden. Wat je wilt laten zien, zijn prestaties die bewijzen dat jij de juiste persoon op de juiste plek krijgt. 

Ga na welke stappen en acties jij onderneemt om geschikte kandidaten te vinden, selecteren en plaatsen. En ja, elke klus is anders. 

Solliciteer je naar een baan bij een gespecialiseerd wervingsbureau of als corporate recruiter en je hebt werkervaring in die sector Neem dat dan op in je werkervaring. De kennis en ervaring die je in dat geval bij je draagt, helpen jou om de branche van je potentiële werkgever snel te doorgronden en je hebt al een netwerk in die hoek. Een groot pluspunt dat je zeker mag uitlichten!

Hieronder een voorbeeld van werkervaring op je cv als recruiter 

Corporate recruiter BAM Bouw en Vastgoed Nederland, Bunnik
2017 - heden

 • Verantwoordelijk voor de invulling van alle vaste posities binnen de onderdelen BAM regio Noord-West, BAM Materieel, BAM Bouw en Vastgoed Service en Support.
 • Aansturen Campus Recruitment en Recruitment Assistent BAM Bouw & Vastgoed
 • Werving en selectie van generalistische en specialistische functies op mbo-, hbo- en wo-niveau en talentvolle kandidaten introduceren binnen de organisatie.
 • Het voeren van competentiegerichte sollicitatiegesprekken C
 • Creëren en managen van talentpools voor verschillende doelgroepen
 • Initiëren van recruitment activiteiten op basis van doelgroep analyses
 • Presenteren van storytelling concepten aan Innovation Board BAM Groep
 • Initiatiefnemer concept BAMstories @werkenbijBAM - Instagram - real careers, real stories
 • Implementatie Onboardingsprogamma BAM Bouw en Vastgoed

Consultant, Yacht, Amsterdam
2013 - 2017

Binnen Yacht Engineering verantwoordelijk voor:

 • Het accountmanagement van strategische klanten waaronder Tata Steel, Schiphol, KLM en defensie.
 • Werven en selecteren van kandidaten in de eindfase.
 • Matchen professionals en opdrachten.
 • Opstellen en uitvoeren accountplan.
 • Functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren met de 12 gedetacheerden die onder mijn verantwoordelijkheid vielen.
 • Organiseren van congressen en workshops voor kandidaten en klanten.
Gekopieerd!

Voorbeeld Opleidingen: pronk met je expertise

De meeste werkgevers willen dat HR-recruiters minimaal een bachelordiploma hebben. Afhankelijk van het type werving dat je doet, is de afstudeerrichting van belang. Met Bedrijfskunde of Human Resources Management zit je meestal goed, maar soms is het een bonus als je kennis hebt van de branche waarvoor je werft. Bijvoorbeeld als bouwkundige, zorgprofessional of ICT’er. 

Als je solliciteert op een branchespecifieke baan, is je opleiding een belangrijk onderdeel van je sollicitatie. Geef er de juiste aandacht aan.

Onderstaand voorbeeld laat zien hoe je opleidingen in je cv kunt vermelden 

Post-bachelor Strategic Sales & Accountmanagement, Avans Hogeschool Tilburg
2010-2011

Personeel & Arbeid, Hogeschool INHOLLAND
2005 – 2009

Afstudeerrichting: coaching

Gekopieerd!

Som je belangrijkste recruiter vaardigheden op 

Als recruiter weet je welke secties je als eerste scant in een cv. Dikke kans dat jij ook altijd direct de vaardigheden van een kandidaat scant. Dat geeft je namelijk niet alleen inzicht in welke vaardigheden een sollicitant heeft, maar ook in welke vaardigheden zij zelf het belangrijkst vinden voor de functie. 

Neem daarom ook zelf even de tijd en moeite om hier je belangrijkste harde en zachte vaardigheden op een rij te zetten. Zorg ervoor dat het lijstje vaardigheden past bij de functievereisten en de afgestemd is op de specifieke vacature. Zo voorkom je dat je cv binnen 6 seconden op de nee-stapel belandt. 

Aanpasbaar voorbeeld Vaardigheden 
 • Samenwerken
 • Daadkracht
 • Creativiteit
 • Integriteit
 • Talentbeoordeling en -acquisitie
 • Wervingstools voor sociale media
 • Onderhandelen
 • Overtuigen
 • Greenhouse
 • Taleo
 • LinkedIn Jobs
Gekopieerd!

Kies een overtuigende template voor je cv

Als recruiter heb je vast al eens cv’s onder ogen gekregen die met onze cv-maker zijn gemaakt. Onze tool heeft namelijk honderdduizenden gebruikers in Nederland en miljoenen wereldwijd

Nu kan je zelf aan de slag met onze cv-generator. Het is de perfecte tool om je sollicitatieproces te optimaliseren, overzicht te houden en tijd te besparen. 

Gebruik de cv-maker van CVster.nl en kies een van onze professionele (en door recruiters geteste!) cv-sjablonen. Er zijn talloze cv-templates om uit te kiezen en met onze handleiding cv maken schrijf je snel een overtuigend cv.

Professionele vaardigheden in je cv en sollicitatiebrief verwerken
Gerelateerde artikelen
Professionele vaardigheden in je cv en sollicitatiebrief verwerken

Ben je een kei in je vak? Prachtig. Maar het is niet genoeg. Een succesvolle professional is vakinhoudelijk sterk én bezit goede professionele vaardigheden. Lees hier welke professionele vaardigheden belangrijk zijn op de werkvloer en daarmee ook op je cv.

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.2
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.731 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
590.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
59.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
560.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.700 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
130.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
76.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
23.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
41.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren