1. Cv voorbeelden
 2. Randstad
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Randstad cv- voorbeeld & schrijfgids

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2024 te vinden. Kies dit Randstad cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
4.5
Gemiddelde beoordeling
37 mensen die het al beoordeeld hebben
Randstad cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Hoe schrijf je een cv voor een baan bij Randstad?

Randstad is een populaire werkgever waar ruim 4.500 mensen werken. Veel professionals startten ooit hun carrière met een baan via uitzendorganisatie Randstad. Een intercedent beoordeelde je cv en stelde je voor bij een opdrachtgever. Maar wat als je nu niet via Randstad maar bij Randstad wil solliciteren? Dan heb je een cv op maat voor Randstad nodig. 

Maak jouw Randstad cv extra onderscheidend

Op de kantoren van Randstad komen dagelijks duizenden cv’s binnen. Cv’s beoordelen is bij Randstad dagelijkse kost en met een cv vol clichés zal je sollicitatie al snel op de nee-stapel belanden. Om een goede kans te maken op een sollicitatiegesprek voor een baan bij één van de Randstad labels, moet je een onderscheidend cv maken dat op maat is voor de specifieke functie bij Randstad. 

Om een cv op maat te kunnen maken, doe je onderzoek. Lees je in en zorg ervoor dat je vertrouwd raakt met het merk Randstad. Bekijk de website en stel jezelf op de hoogte van de kernwaarden van Randstad. Zo weet je welke schrijfstijl je moet hanteren en met welke insteek je indruk kunt maken.

Als full-service HR-dienstverlener voor alle branches, heeft Randstad een breed pakket aan HR-diensten. Van uitzenden, werving & selectie en payroll solutions tot strategisch HR-consultancy en recruitment oplossingen.

De bouwstenen van een cv voor Randstad

Voordat je aan de slag gaat met je Randstad cv, is het goed om te weten dat elk cv een aantal vaste elementen hoort te bevatten. Bouw je cv op met deze 5 essentiële cv-onderdelen:

 • Een koptekst met je naam, functietitel en contactgegevens.
 • Een persoonlijk profiel waarin je jouw persoonlijkheid en motivaties laat zien.
 • Een onderdeel over je arbeidsverleden waarin je relevante werkervaringen belicht.
 • Een vaardighedensectie met jouw beste eigenschappen en vaardigheden erin.
 • Een opleidingsgedeelte dat laat zien welke kennis je bij je draagt

In de volgende hoofdstukken bespreken we hoe elk van deze essentiële cv-onderdelen moet worden geschreven en geven we voorbeelden uit ons aanpasbare Randstad cv-voorbeeld.

Expert tip

De eerste uitdaging: het Applicant Tracking System

Randstad is een grote werkgever. Grote werkgevers gebruiken vaak een Applicant Tracking Systems (ATS) gebruiken om het wervingsproces te stroomlijnen en cv's te automatisch te filteren voor een eerste selectie. De ATS software scant de cv’s op essentiële trefwoorden en gebruikt algoritmen om cv’s te rangschikken. Kandidaten met een cv dat hoog scoort, komen op het bureau van de selecteur terecht. Kandidaten met een cv dat in de ATS-selectie onvoldoende aanknopingspunten biedt, wijst het ATS automatisch af. 

Daarom is het belangrijk om de juiste trefwoorden in je cv te verwerken en de opmaak van je cv te optimaliseren voor het ATS. Want als het ATS de inhoud van jouw cv (deels) niet kan scannen (opmaakfouten, afbeelding met tekst), zal het laag scoren en kan je een afwijzing verwachten. 

Persoonlijk profiel voorbeeld: pitch jouw persoonlijkheid

Randstad wil impact hebben in de wereld van werk. Wil jij daaraan bijdragen, dan moet je eerst impact maken met je cv. Je persoonlijk profiel is een goede plek om persoonlijkheid toe te voegen aan je cv en te laten zien dat jij past binnen de bedrijfscultuur van Randstad. 

Medewerkers van Randstad zetten betekenisvol werk centraal, streven elke dag naar betere resultaten, blijven leren en experimenteren en kiezen voor samenwerken. Randstad recruiters willen uit jouw cv kunnen afleiden of jij jezelf kunt vinden in die zienswijze. 

Met een aantrekkelijk geschreven profielschets kun je laten zien dat jij matcht met de bedrijfscultuur van Randstad en wil meegroeien met de ambities van Randstad Groep Nederland. Laat je persoonlijkheid en creativiteit stralen door je rechtstreeks tot de recruiter te richten. Gebruik beschrijvende taal en actiewerkwoorden om te beschrijven wat jou drijft. 

Als je solliciteert naar een medior of senior functie, zorg er dan voor dat je eerdere prestaties benadrukt met cijfers en statistieken om je woorden kracht bij te zetten. Bovenal moet je persoonlijk profiel duidelijk maken waarom je voor Randstad wilt werken en wat je Randstad denkt te kunnen bieden als nieuwe collega. 

Onderstaande cv-tekst is een prima startpunt voor je eigen persoonlijk profiel.

Aanpasbaar voorbeeld persoonlijk profiel

Ervaren officemanager met ruime jaar ervaring in mensgerichte organisaties. Planmatige organisator die het overzicht behoudt en fungeert als sparringpartner van de directie. Ervaren in het coördineren van evenementen en congressen, het aansturen en begeleiden van ondersteunend personeel en een kei in alle facetten van zakelijke communicatie. Werkt nauw samen met de afdelingen sales, marketing, HRM en facility management. Sterke persoonlijkheid, initiatiefrijk, gestructureerd en resultaatgericht.

Gekopieerd!

Werkervaring voorbeeld: betekenisvolle werkervaring centraal zetten

Bij het cv-onderdeel Werkervaring zet je jouw carrièreverloop in de spotlight. Hoe je jouw werkervaring formuleert, hangt grotendeels af van de precieze functie waarop je solliciteert bij Randstad. 

Bij een startersfunctie heb je misschien als enige werkervaring een bijbaan of vrijwilligerswerk om over te vertellen. Zorg er dan voor dat je overdraagbare vaardigheden (soft skills) benadrukt bij het beschrijven van je prestaties in die bijbaan of je verdiensten als vrijwilliger. 

Heb je al meerdere banen gehad in het type functie waarop je nu bij Randstad solliciteert? Dan stel je je werkervaring samen als een trackrecord van jouw successen tot op heden.

Zoals je zult zien in ons Randstad cv-voorbeeld, noteer je jouw werkervaring in omgekeerd chronologische volgorde

Je meest recente werkervaring komt bovenaan, en vervolgens werk je terug in de tijd. Onder elke baan komen 3 tot 5 opsommingstekens om je functie samen te vatten in prestaties die ook meteen je vaardigheden benadrukken. Probeer daarbij zo goed mogelijk aan te sluiten op taken, verantwoordelijkheden en vaardigheden die in de functiebeschrijving staan genoemd. 

Concrete, meetbare informatie doet het altijd goed op een cv. Gebruik feiten en cijfers om je werkervaring inzichtelijk te maken. Vragen als ‘hoeveel, hoe vaak, voor wie en met welk resultaat?’ helpen je bij het concretiseren van je werkervaring. 

Kwantificeer je prestaties met cijfers en gebruik voorbeelden die aansluiten op de specifieke functie bij Randstad. Zo maak je je cv op maat en help je de selecteur zich voor te stellen hoe jij als nieuwe collega zal functioneren in de baan. 

Aanpasbaar voorbeeld werkervaring

Office manager, People United, Bilthoven
April 2018 - heden

 • Ondersteunde de directie: complex agendabeheer, e-mails opstellen, vergaderingen organiseren, voorbereiden en notuleren
 • Verbeterde diverse organisatorische processen en werkte nieuw personeel in op belangrijke administratieve procedures.
 • Coördineerde de communicatie met leden, leveranciers, interne en externe specialisten.
 • Stuurde de dagelijkse bureauwerkzaamheden aan, plande de activiteiten en hield actielijsten bij.
 • Fungeerde als projectmanager voor interne projecten op het vlak van marketing, bedrijfseconomisch onderzoek, inkoop- en arbeidsvoorwaardenbeleid.
 • Stuurde 10 professionals (7,5 fte) functioneel aan (secretarieel medewerkers en projectmanagers).

 

Secretaresse, RAS consultants, Utrecht 
Juli 2015- maart 2017

 • Ondersteunde de 8 consultants en beheerde hun drukke agenda’s.
 • Beheerde vragen en verzoeken van cliënten (> 425 berichten per week) met snelheid en precisie.
 • Organiseerde trainingen en boekte trainingslocaties (ca. 65 trainingen per jaar)
 • Notuleerde de MT-vergaderingen en volgde de actielijsten op.
 • Ondersteunde de marketing afdeling en organiseerde het jaarlijkse personeelsuitje.
Gekopieerd!

Vaardigheden sectie voorbeeld: de juiste eigenschappen

Benadruk jouw unieke set vaardigheden en laat je capaciteiten zien. Laat de vaardigheden zien die vereist zijn voor de baan bij Randstad. Maak het uniek, voeg context toe, noem zachte én harde vaardigheden en 1 tot 3 persoonlijke eigenschappen.

Bij het selecteren van de juiste mix aan vaardigheden neem je de functiebeschrijving van de vacature waarop je solliciteert als uitgangspunt. Bekijk welke vaardigheden en persoonlijke eigenschappen Randstad daarin noemt en laat die terugkomen in de lijst met vaardigheden op je cv. Zo geef je de selecteur de gelegenheid om in één oogopslag te zien in hoeverre jij gekwalificeerd bent voor de baan. 

Randstad zal speuren naar woorden als mensgericht, klantgericht, resultaatgericht, leergierig, adaptief, feedback geven en ontvangen, zelfreflectie, transparante communicatie, oprecht, samenwerken, sterke persoonlijkheid, zelfbewust en initiatiefrijk. Kijk welke van deze woorden (of synoniemen) je in de vacature ziet staan en verwerk die in je lijst met vaardigheden. 

De cv-voorbeeldtekst hieronder geeft je enkele ideeën voor de vaardighedensectie op je Randstad cv.

Aanpasbaar voorbeeld vaardigheden
 • Besluitvaardig en oplossingsgericht
 • Plannen en organiseren
 • Redactionele vaardigheden
 • Zakelijke correspondentie
 • Interne communicatie
 • Complex agendabeheer
 • Relatiebeheer
 • Projectmanagement
 • Positief en enthousiast
 • Sfeermaker
Gekopieerd!

Opleiding: persoonlijke ontwikkeling is de sleutel

Welke opleiding vereist is voor een baan bij Randstad, zal grotendeels afhangen van de exacte functie. Voor sommige functies stelt Randstad geen harde opleidingseisen en maakt het niet uit welke studie je hebt gedaan. Voor andere rollen is een specifieke opleiding noodzakelijk of vragen ze ‘hbo werk- en denkniveau’. 

Laat in deze cv-sectie zien welke basisopleiding je volgde en vermeld ook de eventuele extra cursussen en trainingen die je deed of certificaten die je hebt behaald. Wanneer je een hbo-bachelor diploma of hoger hebt, mag je je middelbare school weglaten in dit gedeelte.

Gebruik de onderstaande cv-voorbeeldtekst als inspiratie bij het opstellen van het cv-onderdeel opleidingen.

Aanpasbaar voorbeeld opleiding

HBO Bachelor Executive Officemanagement, Schoevers, Utrecht
September 2014 – juli 2017

Schoevers, Directiesecretaresse, Utrecht
2012 – 2015

Gekopieerd!
Buitenlandervaring op je cv zetten
Gerelateerde artikelen
Buitenlandervaring op je cv zetten

Een buitenlandervaring staat altijd goed op je cv. Maar hoe verwerk je jouw avonturen over de grens in je cv en onder welk kopje hoort het thuis? Je leest het in dit blogartikel.

Professionele cv-opmaak en design tips

Met een online cv-sjabloon maak je snel een professioneel en visueel aantrekkelijk Randstad cv. Alle informatie komt als vanzelf op de juiste plek en met een template vermijd je opmaakfouten. Bijkomend voordeel is dat je makkelijk kunt switchen tussen verschillende indelingen en opmaakstijlen. 

Onze sjablonen zijn afgestemd op de eisen en wensen van werkgevers en getest door recruiters. Bekijk onze collectie cv-templates en kies een cv dat past bij jou als persoon en de specifieke baan bij Randstad

Wil je liever nog wat extra informatie over cv’s opstellen doornemen voordat je aan de slag gaat? Bekijk dan onze uitgebreide handleiding Hoe maak je een cv? met info over elk aspect van een overtuigend cv. Daarnaast staan er in ons blog vele artikelen rond de thema’s carrière, cv’s, sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken voor je klaar.

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.5
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.731 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
590.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
59.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
560.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.700 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
130.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
76.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
23.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
41.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren