1. Cv voorbeelden
 2. Teamleider
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Teamleider cv- voorbeeld & schrijfgids

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2024 te vinden. Kies dit Teamleider cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
4.7
Gemiddelde beoordeling
58 mensen die het al beoordeeld hebben
Teamleider cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Hoe schrijf je een teamleider CV

Een teamleider cv schrijf je aan de hand van een vaste structuur. Deze cv-opbouw geeft houvast bij het schrijven en laat voldoende ruimte voor eigen inbreng. De elementen die je nodig hebt voor je cv als teamleider zijn de volgende:

 • koptekst / cv-header met je naam en contactgegevens
 • persoonlijk profiel (ook bekend als profielschets of professionele samenvatting)
 • cv-onderdeel werkervaring
 • cv-onderdeel vaardigheden
 • cv-onderdeel opleiding

Het is van groot belang dat je je teamleider cv afstemt op de werkgever en de specifieke functie. De rol van een teamleider in een warenhuis zal er anders uitzien dan de rol van teamleider in een accountantskantoor. 

Wanneer je solliciteert naar je volgende baan als teamleider, doe je daarom eerst grondig onderzoek naar het bedrijf. Wat zijn de producten of diensten? Welke klantengroep bedienen ze? Wat zijn de bedrijfswaarden en welke missie jagen ze na? Gebruik die info als input voor je cv.

De beste cv-indeling kiezen voor teamleiders

De regel is dat je je cv schrijft in omgekeerde chronologische volgorde. Dat formaat is vooral bepalend voor de indeling van het cv-onderdeel werkervaring. Wanneer je je gevolgde opleidingen en cursussen noemt, begin je met je meest recente opleiding bovenaan. Heb je weinig werkervaring? Geef dan extra aandacht aan de cv-onderdelen opleiding en vaardigheden.

Let erop dat je cv-indeling makkelijk leesbaar moet blijven. Recruiters geven een gemiddeld cv slechts 7 seconden aandacht. Val je in die paar tellen positief op? Dan zal je cv beter bekeken worden. Geef daarom prioriteit aan de belangrijkste informatie en laat je prestaties goed uit de verf komen. Neem een moment de tijd om te bepalen wat je toekomstige werkgever écht moet weten over jou. 

Persoonlijk profiel voorbeeld: jij neemt hier de leiding

Het persoonlijk profiel is waarschijnlijk het eerste dat een recruiter bekijkt. Deze aanbevelingstekst staat onder de koptekst van je teamleider cv en geeft de recruiter de belangrijkste punten over jou mee. 

Het persoonlijk profiel beslaat tussen de 4 en 6 zinnen met daarin de belangrijkste redenen waarom jij een goede teamleider bent voor het bedrijf. Wil je inspiratie opdoen om deze tekst naar topniveau te krijgen? Lees dan onze handleiding voor het schrijven van een persoonlijk profiel.

Aanpasbaar voorbeeld persoonlijk profiel

Effectieve en gemotiveerde teamleider met een bewezen staat van dienst in het aansturen van teams (> 20 fte). Expert in het bewaken van de voortgang om ervoor te zorgen dat het doel wordt bereikt. Bekwaam en ervaren in het ontwikkelen en implementeren van strategische en meetbare stappen om de gewenste operationele resultaten te bereiken.

Gekopieerd!

Werkervaring voorbeeld: vertel jouw verhaal

Begin dit cv-onderdeel met je meest recente werkervaring. Gebruik de omgekeerd chronologische volgorde bij het beschrijven van je ervaringen in eerdere banen. Zet je huidige of vorige baan bovenaan en werk zo terug in de tijd. Wees zuinig met je woorden en schrijf beknopt. 

Noem de functietitel en werkgever en som op wat de functie inhield en wat je in je rol bereikt hebt. Schrap het woordje ‘ik’ en begin elke zin met een actiewerkwoord. Kwantificeer waar mogelijk je ervaringen met cijfers of statistieken. Geef bijvoorbeeld aan dat je de omzet met 30% hebt verhoogd, of dat je leiding gaf aan 8 fte medewerkers. 

Bekijk het werkervaring cv-voorbeeld hieronder:

Aanpasbaar voorbeeld werkervaring

Teamleider, Emeritor Procurement Services B.V., Nieuwkoop
April 2015 — Heden

 • Managede een team van >20 fte en zorgde voor een omgeving waarin zowel de afdeling als geheel als de individuele medewerker zich kan ontwikkelen.
 • Zorgde voor een optimale bezetting op de diverse projecten en stroomlijnde
 • de verkoopactiviteiten van producten en diensten.
 • Vertaalde complexe inkoopvraagstukken naar concrete oplossingen voor organisaties.
 • Realiseerde een verkoopstijging van meer dan 30% in de loop van 8 jaren.

 

Teamleider, Rozema Technologies, Nieuwkoop
Oktober 2010 — Maart 2015

 • Creëerde een afdeling die interne en externe klanten excellente service bood.
 • Realiseerde een klanttevredenheid van 88% via creatieve, klantgerichte oplossingen voor uiteenlopende problemen en vraagstukken.
 • Rapporteerde over de prestaties via dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en kwartaalrapportages.
 • Vergrootte het klantenbestand met meer dan 25% in het eerste jaar.
Gekopieerd!

Vaardigheden sectie voorbeeld: laat je talenten zien

Het doel is om met een geweldig teamleider cv een uitnodiging voor een kennismaking in de wacht te slepen. Om dat belangrijke sollicitatiegesprek binnen te halen, moet je werkgevers laten zien dat je de perfecte mix hebt van zowel harde als zachte vaardigheden. 

Zorg ervoor dat je ook vaardigheden noemt die je hebt gemarkeerd in de vacaturetekst. 

Als het gaat om een ​​cv van een teamleider, zijn de zachte vaardigheden minstens zo belangrijk als de harde vaardigheden. Het is jouw taak om je team te inspireren en te motiveren. Om die reden zou je moeten bruisen van charisma en charme. 

Daarnaast is het nodig dat je thuis bent in managementprocessen, risicobeheer en het meten van prestaties. Uiteraard vertel je ook over je leiderschapsvaardigheden. Hieronder vind je het vaardighedengedeelte voor ons cv-voorbeeld voor teamleiders.

Aanpasbaar voorbeeld vaardigheden
 • AFAS CRM
 • NEVI 1
 • Prezi
 • Coachend leidinggeven
 • Timemanagement
 • Klantgericht werken
 • Communicatieve vaardigheden
 • Risicomanagement
 • Personeelsmanagement
Gekopieerd!

Opleiding teamleider cv voorbeeld

Teamleiders hebben vaak een bachelorsdiploma op zak, meestal in een economische of bedrijfskundige richting. Maar ook de mbo-opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement komt regelmatig voor op cv’s van teamleiders. 

Benoem in dit cv-onderdeel je opleidingen en gevolgde cursussen en trainingen. Dat laat je toekomstige werkgever zien dat je hebt geïnvesteerd in je carrière en persoonlijke ontwikkeling. Ook online cursussen op het vlak van management komen hiervoor in aanmerking. 

Begin met je hoogst genoten opleiding en noteer daaronder aanvullende cursussen en bedrijfstrainingen. Zijn het er veel, werk dan met opsommingstekens. 

Aanpasbaar voorbeeld opleiding

Commerciële economie, Hogeschool Leiden, Leiden
2006 — 2010

Gekopieerd!

Teamleider cv: lay-out en ontwerp: een goede eerste indruk maken

De inhoud van je cv is belangrijker dan de opmaak, maar toch kan een mooie uitstraling meer gewicht in de schaal leggen dan je denkt. Geef jouw teamleider cv een professionele uitstraling en een verzorgde opmaak, daarmee maak je een goede eerste indruk. 

Recruiters hebben weinig tijd per cv en geven daarom de voorkeur aan cv’s die ze snel kunnen beoordelen. Kies daarom altijd voor de lezersvriendelijke aanpak en gebruik voldoende witruimte om de verschillende cv-onderdelen te markeren. 

Belangrijkste punten voor jouw cv als teamleider:

 • Als teamleider heb je communicatieve vaardigheden nodig om je team aan te sturen. Diezelfde vaardigheden komen je goed van pas bij het afstemmen van je cv op de specifieke functievereisten en verwachtingen van je toekomstige werkgever.
 • Stem je cv af op de functie en optimaliseer je cv voor het ATS met trefwoorden die ook in de functiebeschrijving staan.
 • Vermeld belangrijke soft skills in je cv. Zachte vaardigheden en persoonlijke eigenschappen zijn essentieel voor een teamleider.
 • Gebruik professionele cv templates en profiteer van de extra tools in onze online cv-maker.

 

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.7
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.745 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
750.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
60.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
570.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
35.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
240.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
160.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
61.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4.500 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
83.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
28.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
51.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.100.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren