1. Cv voorbeelden
 2. Operationeel Manager
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Operationeel Manager cv- voorbeeld & schrijfgids

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2024 te vinden. Kies dit Operationeel Manager cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
4.4
Gemiddelde beoordeling
68 mensen die het al beoordeeld hebben
Operationeel Manager cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Hoe maak je een Operationeel Manager cv?

Er kan veel misgaan in het bedrijfsleven, vooral als het om producten, mensen en processen gaat. Een operations manager zorgt ervoor dat dit tot een minimum wordt beperkt. Wanneer een werkgever iemand de controle over zoveel onderdelen van het bedrijf toevertrouwt, wil hij iemand vinden die kalm, weloverwogen en procesgedreven is. 

Daarom moet jouw cv als Operationeel Manager daar blijk van geven. Presenteer jezelf als iemand die overtuigend besluiten neemt, heldere besluitvorming nastreeft en gedisciplineerd te werk gaat. Operations managers hebben oog voor detail en weten dat bijzaken soms als hoofdzaken behandeld moeten worden om de bedrijfsvoering toekomstbestendig te maken.

Profielschets Operationeel Manager voorbeeld

De meeste operationeel managers verrichten min of meer dezelfde basistaken. Er is niet veel ruimte voor innovatie. Wat jou onderscheidt, is hoe je de mensen om je heen helpt dagelijks een stapje beter te presteren en bedrijfsprocessen te optimaliseren. Die informatie kan je goed kwijt in je persoonlijk profiel. 

Daar waar de rest van je cv draait om welke operationele uitdagingen je in je loopbaan tegenkwam, kan je in de profielschets vertellen hoe je die uitdagingen overwint. Wat is jouw unieke werkwijze? Iedereen heeft een andere benadering voor het oplossen van problemen. En verschillende problemen en verschillende bedrijven vereisen een andere aanpak. 

Laat zien dat jij genoeg noten op je zang hebt om je werkwijze af te stemmen op specifieke situaties. Daarmee zet je een cruciale eerste stap op weg naar een succesvolle match. 

Aanpasbaar voorbeeld profielschets Operationeel Manager:

Ervaren en effectieve Operations Manager met waardevolle ervaring in de onderwijsbranche en een passie voor management. Resultaatgericht met een bewezen staat van dienst in het verbeteren van de bedrijfsprocessen binnen totale organisaties en specifieke afdelingen. Een analytisch denker die uitblinkt in strategische planning, leiderschap, people management en het bewaken en verbeteren van werkprocedures.

Gekopieerd!

Versla de software - optimaliseer je cv voor ATS

Om cv’s alvast grof te selecteren, gebruiken grotere werkgevers vaak Applicant Tracking Systems (ATS). Voor elke openstaande functie voert de selecteur de belangrijkste kwalificaties in en het ATS scant de cv’s vervolgens op deze essentiële trefwoorden. Sollicitatie die hier onvoldoende op scoren, wijst het systeem automatisch af. 

De belangrijkste trefwoorden vind je in de vacaturetekst. Let op de functie-eisen, cruciale kwalificaties en harde en zachte vaardigheden die in de vacature voor Manager Operations genoemd worden. Dat zijn de woorden die het ATS-programma zal gebruiken om je cv te rangschikken. Noem die keywords in je cv. 

Zo voorkom je dat je cv wordt afgewezen door software en maak je meer kans op een gesprek van mens tot mens. 

Voorbeeld Werkervaring

In je persoonlijk profiel heb je een stevige voorzet gegeven. Met je werkervaring moet je ‘m inkoppen. Dit is de plek waar je laat zien dat jij de problemen van je toekomstige werkgever kunt oplossen. 

Werkgevers nemen niet vaak een kijkje onder de operationele motorkap van hun bedrijf. Ze concentreren zich liever op de bedrijfsresultaten dan op de mechanica die het mogelijk maakt. 

Dit (soms schokkende) gebrek aan begrip maakt dat ze in het cv-onderdeel werkervaring vooral zullen speuren naar overeenkomsten. Welke ervaring heeft deze kandidaat al in mijn branche? En zijn er overeenkomsten tussen zijn ervaring en mijn bedrijfsprocessen? 

Deed je eerder soortgelijk werk, dan scoor je hier bonuspunten. Sluit je werkervaring minder goed aan, probeer dan je beschrijving zo goed mogelijk af te stemmen op wat de werkgever zoekt, de taakinhoud en de gestelde functie-eisen.

Aanpasbaar voorbeeld werkervaring Operationeel Manager:

Hoofd bedrijfsvoering, Departement Population Health Sciences, Faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht
September 2012 – heden

Eindverantwoordelijk voor alle bedrijfsvoeringstaken van het departement. Onder deze verantwoordelijkheid vallen o.a. de aandachtsgebieden financiën, HR, faciliteiten, externe samenwerking en de zorg voor het ondersteunende personeel binnen de verschillende departementen. 

 • Bevorderen van doelmatige en effectieve inzet van middelen (budget: € 30 miljoen, 285 fte)
 • Strategie voor de departementen vormen samen met de betreffende voorzitters, in lijn met de strategie voor de Faculteit Diergeneeskunde
 • Een sterke verbinding bouwen en bewaken tussen het onderwijs, onderzoek en de patiëntenzorg van de Faculteit.
 • KPI’s bepalen, monitoren en (laten) bijsturen waar nodig.
 • De afdelingsmanagers van financiën, HR, facilitair, communicatie, ICT, onderwijscoördinatie en het research support office aansturen en coachen.
Gekopieerd!

Voorbeeld Opleidingen: haal het beste naar boven!

Er zijn operations managers met een bachelor diploma in Operationeel Management. Zij hebben onder andere geleerd over ontwerp, inrichting, planning en besturing van operaties, operationsstrategie, voorraadmanagement en kwaliteitsmanagement op organisatieniveau. 

Andere operationeel managers hebben juist een specifieke vakopleiding gedaan en zijn vanuit de werkvloer doorgegroeid naar de rol van Operationeel manager. 

Wat je basisopleiding ook is, ook voor operations managers geldt dat een leven lang leren belangrijk is. Laat zien dat je ontwikkelingen volgt en bijblijft in je vakgebied. Vermeld eventuele certificeringen, nascholingen en verdiepende of verbredende cursussen.

Aanpasbaar voorbeeld opleiding Operationeel Manager:

Business School Nederland
MBA – executive MBA
2012 - 2016

Gekopieerd!

Vaardigheden voorbeeld 

Er zijn zoveel gebieden waarop een operationeel manager het verschil kan maken. Het is belangrijk om op je cv te laten zien dat je over een toolkit aan vaardigheden beschikt om elk gebied te dekken. 

De rol van operations manager is zo vaardigheidsafhankelijk dat je toekomstige werkgever bewijs wil zien van bijna elke vaardigheid die nodig is om de machine draaiende te houden. Het is volkomen acceptabel om je vaardigheden over je cv te verspreiden. 

Vaardigheden kan je goed toelichten bij het onderdeel werkervaring. Zorg ervoor dat de vaardigheden die de potentiële werkgever belangrijk vindt terugkomen in de beschrijvingen van je laatste functies. Daarnaast is er een apart onderdeel op je cv waar je 5 à 10 vaardigheden kunt opsommen: de sectie Vaardigheden

Aanpasbaar voorbeeld vaardigheden Operationeel Manager:
 • Mensgericht
 • Organisatiesensitief
 • Probleemoplossend vermogen
 • Resultaatgericht
 • Communicatief vaardig
 • Vertrouwenwekkend
 • Verbindend
 • Integrale blik
 • Omgevingsbewust
 • Projectmanagement
 • Lean coaching
Gekopieerd!

Kies een overtuigende template voor je cv

Als Operationeel manager heb je oog voor detail. Toch betekent dat niet dat je uren wilt besteden aan de indeling en opmaak van je cv. 

Een Operationeel Manager cv maak je snel en efficiënt met een cv-template van CVster.nl. Er zijn talloze cv-templates om uit te kiezen. Professioneel, modern, creatief en eenvoudig: er is voor iedereen een passend cv-ontwerp. En met onze handleiding cv maken helpen we je een steengoed cv te schrijven. 

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.4
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.670 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
720.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
570.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
530.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
32.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
340.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
920.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
220.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
480.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
190.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
49.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.200 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
90.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
61.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
13.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
17.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren