1. Cv voorbeelden
 2. Evenementenplanner
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Evenementenplanner cv- voorbeeld & schrijfgids

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2024 te vinden. Kies dit Evenementenplanner cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
4.6
Gemiddelde beoordeling
58 mensen die het al beoordeeld hebben
Evenementenplanner cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Evenementenplanner CV voorbeeld

Als evenementenplanner draag je ​​vele petten om je evenementen succesvol te organiseren. Concerten, festivals, congressen, productlanceringen, bedrijfsjubilea en brand events; voor een event planner is dat dagelijkse kost. 

Op het cv van een evenementenplanner moeten de mooiste momenten voor elke functie of elk project terugkomen. Natuurlijk is het leuk om te laten zien wat voor een soort evenementen je hebt georganiseerd, maar verlies de inhoud niet uit het oog. Uiteindelijk gaat het erom welke taken je in de vingers hebt en hoe je je werk uitvoert. 

Het houden van een evenement is een unieke kans om indruk te maken op zakelijke of particuliere klanten en opdrachtgevers. Maar je loopt ook het risico op een grote “off-brand” ramp. Werkgevers willen de zekerheid dat hun evenementenplanners topkwaliteit leveren en evenementen organiseren die tot in de puntjes geregeld zijn. Daarbij willen ze ook dat jij hun geweldige ideeën vertaalt in een spetterend event.

Gevoel voor creativiteit en een grote dosis aanpassingsvermogen is van belang voor evenementenplanners. Dat wil je absoluut overbrengen op je cv. Profileer jezelf als een Event Planner die flexibel is en snel handelt als de omstandigheden veranderen. Met zo’n evenementenplanner kan elke werkgever uit de voeten, wat zijn specifieke wensen voor het event ook mogen zijn!

Profielschets voorbeeld: ga voor de wow-factor

In je profielschets – ook wel persoonlijk profiel genoemd – wil je dat een aantal indrukwekkende evenementen die je organiseerde de boventoon voeren. Daarmee geef je je toekomstige werkgever het signaal: alles komt goed, het event is bij mij in goede handen. 

Alle eventplanners zullen zeggen dat ze communicatief sterk zijn, oplossingsgericht en met een scherp oog voor detail. Dat moet jij natuurlijk ook zeggen, maar bewaar die informatie voor de vaardighedensectie of meld het onder je werkervaring. 

In je profielschets wil je je richten op de prestaties die je hebt neergezet. De eerste klap is een daalder waard, dus begin je cv met een indrukwekkende cv-samenvatting vol overtuigende feiten. 

Baseer je profielschets op de functiebeschrijving

Als het bedrijf de moeite van jouw sollicitatie waard is, heeft de recruiter goed nagedacht over een aantrekkelijke functiebeschrijving. Alle elementen van je toekomstige baan staan er keurig in beschreven en je kan precies lezen welke eisen en wensen de werkgever heeft ten aanzien van de nieuwe event planner. 

Aan jou de taak om die informatie te vertalen naar je eigen cv. Gebruik woorden uit de vacaturetekst en laat zien dat je ervaring matcht met de gestelde eisen. 

Aanpasbaar voorbeeld Persoonlijk Profiel Evenementenplanner

Ik ben een energieke Event Planner met ruim tien jaar ervaring in het plannen, coördineren en aansturen van verschillende soorten evenementen. Bedreven in evenementenorganisatie van concept tot eindevaluatie. Ik organiseerde grote publieksevenementen zoals het Lowlands Festival, de Zwarte Cross, het NK Living Statues, de Airborne herdenking in Arnhem en de Doetinchemse Parkparade. Mijn ervaring in het ontwikkelen van sterke relaties met opdrachtgevers en leveranciers staan aan de basis van de vele succesvolle events die ik van a tot z organiseerde.

Gekopieerd!

Versla de software - optimaliseer je cv voor ATS

Nog een belangrijke reden om de vacaturetekst uit te pluizen is ATS-software. De meeste grotere werkgevers gebruiken Applicant Tracking Systems (ATS) om cv's te filteren. Deze software scant de cv’s op essentiële trefwoorden en wijst sollicitaties die hier onvoldoende op scoren automatisch af. 

De belangrijkste trefwoorden staan in de vacaturetekst, dus analyseer de functie-eisen, cruciale kwalificaties en harde en zachte vaardigheden die in de vacature voor evenementenplanner genoemd worden. Dat zijn de woorden die het ATS-programma zal gebruiken om je cv te rangschikken. 

Verwerk die woorden in je cv en voorkom je dat je cv onnodig wordt afgewezen door een ATS. 

Voorbeeld Werkervaring Evenementenplanner

Wanneer je een evenementenplanner bent, gaan dingen zelden perfect volgens plan. De maatstaf voor je bekwaamheid is hoe je omgaat met onverwachte tegenslagen. Die hoef je dus niet te schuwen in je cv. 

Evenementen plannen is geen eenvoudige bezigheid en hoe succesvol je bent hangt grotendeels af van je vaardigheid om problemen te tackelen. Heb je een evenement georganiseerd waarbij je flinke tegenslagen hebt gehad? Vertel wat er aan de hand was en hoe je het opgelost hebt, wedden dat je daarmee de nieuwsgierigheid van de recruiter wekt?

Aanpasbaar voorbeeld Werkervaring Evenementenplanner

Voorbeeld werkervaring

Senior Evenementenplanner, SOLIDUS SOLUTIONS, Zutphen
September 2018 – heden

 • Verantwoordelijk voor alle events van deze internationale marktleider in de massief karton- en verpakkingsindustrie met meer dan 1500 werknemers in 20 landen en een omzet van meer dan 400 miljoen euro.
 • De B2B-merkstrategie vertalen naar toonaangevende events in diverse Europese landen en daarvoor de evenementenkalender (online en offline events) opstellen.
 • Intensief samenwerken met de marketingmanager en het global PR-bureau.
 • Conceptmatig voorbereiden van nationale en internationale en deze mede-organiseren.
 • Het scouten en bezoeken van locaties.
 • Benchmarking, selectie en briefing van leveranciers.
 • Beheren van het productiebudget (variërend per event, 25.000 – 600.000 euro)
 • Productieplanning maken en het gehele productieproces begeleiden tot aan de debriefing.

 

Event planner, Plan X Events, Doetinchem
Juli 2015 - Augustus 2018

 • Klanten interviewen over hun wensen en behoeften rond het evenement.
 • Klantdossiers opmaken en eventdocumentatie nauwgezet organiseren.
 • Diverse events plannen en de uitvoering tot in detail regelen.
 • Sterke relaties ontwikkelen en onderhouden met verschillende leveranciers.
 • Budgetten opstellen en beheren.

 

Wedding planner, The Perfect Wedding, Lochem
Oktober 2014 – Mei 2015

 • Klanten adviseren over hun bruiloft en wensen rond hun trouwdag in kaart brengen.
 • Afspraken met leveranciers plannen, follow-ups afhandelen, diverse items bestellen en ophalen.
 • Samenwerken met andere professionals om een spetterend huwelijksfeest neer te zetten.
Gekopieerd!

Voorbeeld Opleidingen: 

Veel evenementen planners zullen een bachelor in sales of marketing hebben. Maar minstens net zoveel event organisators zullen vooral veel praktijkervaring als basis hebben. 

Zo lang je kunt aantonen dat je de ervaring en vaardigheden in huis hebt, is het geen probleem wanneer je geen relevante opleiding hebt, maar wél de nodige ervaring. 

Aanpasbaar voorbeeld Opleiding Evenementenplanner

Communicatie, Hogeschool Arnhem
September 2010 - Juni 2014

Havo, Kompaan College Vorden
September 2005 - Juni 2010

Gekopieerd!

Vaardigheden voorbeeld: 

Er zijn veel verschillende vaardigheden nodig om geweldige evenementen te organiseren. Succesvol zijn in de rol van evenementenplanner is sterk afhankelijk van deze vaardigheden. 

Daarom zal je toekomstige werkgever bewijs willen zien van belangrijke vaardigheden die bijdragen aan het organiseren van geweldige evenementen.

Je hebt op je cv te weinig ruimte om elke vaardigheid voor evenementenplanner te benadrukken. Plaats ze daarom in verschillende secties, in volgorde van belangrijkheid voor de baan waarvoor je solliciteert en je meest recente prestaties.

Aanpasbaar voorbeeld Vaardigheden Evenementenplanner
 • Zelfstarter
 • Initiatiefrijk
 • Timemanagement
 • Budgetbeheer
 • Klantgericht
 • Presenteren
 • Plannen
 • Organiseren
 • Illustrator en InDesign
Gekopieerd!

Kies een overtuigende template voor je cv

Cvster.nl heeft talloze cv-templates om snel een overtuigend cv als evenementenplanner te maken. En onze handleiding cv maken helpt je met het schrijven van de inhoud. 

Hoe maak je een inspirerend cv?
Gerelateerde artikelen
Hoe maak je een inspirerend cv?

Met een inspirerend cv val je op. Een inspirerend cv zorgt ervoor dat de selecteur denkt: ‘Die kandidaat wil ik spreken.’ Tips voor het maken van een inspirerend cv.

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.6
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.670 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
720.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
570.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
530.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
32.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
340.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
920.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
220.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
480.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
190.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
49.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.200 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
90.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
61.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
13.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
17.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren