Hoe schrijf je een cv voor Restaurantmanagers?
Een winnende cv van een Restaurantmanager laat zien dat een kandidaat alle werkzaamheden van een restaurant (inclusief zijn werknemers en bedrijfsactiviteiten) in goede banen kan leiden. Allereerst moet je cv een profieltekst bevatten, die jouw meerwaarde als manager van een restaurant beknopt samenvat. Zorg ervoor dat je alle informatie geeft die een potentiële werkgever verwacht in deze sectie. Vergeet niet om unieke details te benoemen waarmee je als kandidaat opvalt, evenals branchespecifieke vaardigheden en capaciteiten. Onder het kopje “werkervaring” noem je alle functies die je in de horeca of als manager hebt gehad, beginnende met je meest recente functie. Alhoewel je voor de meeste eetgelegenheden niet hoogopgeleid hoeft te zijn, zijn bepaalde restaurants wel op zoek naar iemand die bijvoorbeeld de Hogere Hotelschool heeft gedaan. Leg de focus op je sterkste vaardigheden. Toon aan dat je het in je hebt om een restaurant te managen en naar een hoger niveau te tillen. Je kunt het beste zowel relevante hard skills als soft skills noemen. Door dit stappenplan van CV ster te volgen, creëer je een sterk en indrukwekkend cv voor een Restaurantmanager.
Voorbeeld: profiel
Zet je meest opzienbarende vaardigheden, ervaringen en prestaties hier in de spotlight. Dit onderdeel van je cv moet een korte maar aantrekkelijke samenvatting zijn van de meerwaarde die je meeneemt als Restaurantmanager. Zie hieronder voor een voorbeeld.
Ervaren en doortastende Restaurantmanager, bedreven in alles wat bij het runnen van een succesvol restaurant komt kijken. Heeft enorm veel kennis en jarenlange ervaring in de horeca en het managen van personeel. Bezit bovendien ook diverse vaardigheden, waaronder teambuilding vaardigheden, wat leidt tot een positieve werksfeer en uitstekende klanttevredenheid. Is erg gemotiveerd om met alle opgedane ervaring een restaurant tot bloei te brengen.
Voorbeeld: werkervaring
Som hier al je werkervaring op. Leg de focus op de meest relevante en indrukwekkende functies die je hebt gehad. Vergeet niet om sterke actiewerkwoorden te gebruiken en bijzondere werkprestaties te vermelden. Zie het onderstaande voorbeeld.
- Coördineerde effectief en succesvol de dagelijkse gang van zaken in een restaurant.
- Verhoogde de productiviteit en het niveau van klanttevredenheid.
- Paste het menu aan op feedback van klanten en speelde in op het seizoensaanbod.
- Hield de ruimte goed in de gaten en paste de tafelzetting aan waar nodig.
- Gaf persoonlijk aandacht aan klanten en sprong in op de wensen van klanten.
- Nam de leiding over het werven van kandidaten en aannemen van sollicitanten.
- Ging in gesprek met het personeel over hun functioneren en gaf opbouwende kritiek om de productiviteit verder te verhogen.
Voorbeeld: opleiding
Maak een lijst van al je certificaten en diploma’s. Uitzonderlijke prestaties moeten hier ook vermeld worden. Als je een hoger diploma dan een bachelordiploma hebt, kun je je middelbareschooldiploma weglaten. Zie hieronder voor een voorbeeld:
- 2006-2010 NHL Stenden Hogeschool, Leeuwarden Hogere Hotelschool
- 2000-2006 Het Drachtster Lyceum, Drachten Atheneum-diploma
Voorbeeld: vaardigheden
Een indrukwekkend Restaurantmanager cv bevat precies de vaardigheden waar je potentiële werkgever naar op zoek is. Het beste kun je een mix van hard en soft skills noemen die het werk als Restaurantmanager ondersteunen. Zie het onderstaande voorbeeld.
- Kennis van de horecawereld
- Altijd servicegericht
- Sterke Leidinggevende kwaliteiten
- Veel kennis van bedrijfsontwikkeling en strategieën
- Effectieve managementtechnieken
- Strategische marketingvaardigheden
Wat doet een Restaurantmanager?
Restaurantmanagers zijn echte professionals die zonder problemen alles op zich nemen dat komt kijken bij het runnen van een restaurant. Vaak hebben restaurantmanagers veel verschillende taken: het werven en trainen van nieuw personeel, het managen van alle medewerkers, het bijhouden van de voorraden, het maken van roosters, en het netjes afhandelen van klachten van klanten. Een restaurantmanager kan ook de eigenaar zijn van het restaurant, maar dat is niet altijd zo. De belangrijkste drijfveer van een restaurantmanager is het garanderen van succes en een goede omzet door het optimaliseren van de dagelijkse gang van zaken. Vaak wordt een creatief oplossingsvermogen gevraagd om bepaalde kwesties het hoofd te bieden. Ook moeten Restaurantmanagers sterk zijn in marketing om trouwe klanten te behouden en nieuwe klanten aan te trekken.