1. Cv voorbeelden
 2. Chef
Geschreven door Natascha OssewaardeNatascha Ossewaarde

Chef cv- voorbeeld & schrijfgids

Ga je solliciteren als chef? En heb je hulp nodig bij het maken van je cv? Bekijk ons chef cv voorbeeld en de praktische schrijfgids vol tips!
4.3
Gemiddelde beoordeling
45 mensen die het al beoordeeld hebben
Chef cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Er bestaat een beruchte test onder koks: de omelet. Het lijkt een eenvoudig ontbijtgerecht, maar het vereist de juiste timing, temperatuur en vaardigheid om het precies goed te krijgen. Je chef cv lijkt veel op de omelettest. Voordat een restauranteigenaar je zijn duurste keukengereedschap en ingrediënten laat aanraken, wil hij bewijs zien van je vaardigheden en werkervaring.

Deze gids is jouw recept voor het samenstellen van een geweldig cv voor een chef. Met de tips en het bijbehorende chef cv voorbeeld van cvster.nl heb jij alle tools in handen om een succesvolle sollicitatie te schrijven. In onze online cv-maker vind je bovendien bewezen effectieve cv templates.

Hoe Schrijf Je Een Chef CV?

Heeft jouw cv voor een chef de juiste ingrediënten om je carrière naar een hoger niveau te tillen? Je chef cv zou de volgende elementen moeten bevatten:

 • Cv koptekst
 • Cv samenvatting (ook wel samenvatting genoemd)
 • Werkervaring sectie
 • Vaardigheden sectie
 • Opleiding sectie.

Het samenstellen van je cv is als het samenstellen van een nieuw gerecht. Het moet zowel een goede uitstraling hebben als een uitstekende inhoud.

 • Licht je werkervaring als kok of chef-kok toe aan de hand van concrete voorbeelden, cijfers en prestaties. Geen generieke voorbeelden.
 • Pas je cv chef aan op ieder restaurant waar je solliciteert. Iedere keuken kent immers zijn eigen specialiteiten.
 • Maak gebruik van een cv template voor een professionele uitstraling.

De Beste CV Indeling Kiezen voor een Chef-kok

Voor een chef is de meest gangbare cv indeling een prima optie: het omgekeerd chronologische cv. Zet je meest recente werkervaring bovenaan en werk zo terug in de tijd. Hetzelfde doe je in de opleidingsectie.

Heb je een achtergrond als zelfstandig chef? En werkte je vooral op opdrachtbasis? Dan kan je cv al snel overvol raken. In dat geval kun je beter kiezen voor een vaardigheden cv, waarbij de nadruk ligt op jouw vaardigheden als chef-kok.

Neem je contactgegevens op

De koptekst van je cv chef is als een visitekaartje. Het bevat overzichtelijk je contactgegevens. Zorg ervoor dat je in ieder geval de volgende gegevens opneemt:

 • Volledige naam + functietitel.
 • Een professioneel e-mailadres.
 • Je telefoonnummer.
 • Stad + land.
 • Een link naar je LinkedIn profiel, website of culinair portfolio.
Wel

Willem Truyens

Chef-kok

[email protected]

06-48662365

Geldrop, Nederland

Niet

Willem Truyens

Meester in de keuken

[email protected]

06-48662365

Maak gebruik van een samenvatting of persoonlijk profiel

Er is een reden dat het voorgerecht vóór het hoofdgerecht geserveerd wordt. Het maakt je hongerig en geeft een indruk van wat je kunt verwachten in de volgende gangen. Dit is precies wat de cv samenvatting doet voor de restauranteigenaar. Het moet je aantrekkelijkste vaardigheden en eventuele specialiteiten benadrukken, en een globaal beeld geven van je werkervaring. Als je op zoek bent naar een leidinggevende functie, zoals die van een chef, is het ook belangrijk om te vermelden waarom je gekwalificeerd bent om deze verantwoordelijkheid op je te nemen.

Wat het altijd goed doet in de samenvatting op je cv zijn cijfers. Het aantal jaren ervaring dat je hebt, prijzen die de restaurants waar je werkte hebben gewonnen, het aantal mensen dat je aanstuurde, of het aantal gerechten of menukaarten dat je hebt samengesteld.

Kun je wat inspiratie gebruiken en ben je op zoek naar voorbeelden van chef cv’s? Bekijk het cv voorbeeld chef in dit artikel, of één van deze gerelateerde cv voorbeelden:

Hieronder vind je cv samenvatting voorbeelden van chef-koks:

Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op instapniveau (kok)

Gedreven kok met een enorme passie voor smaak en kennis van de hygiënenormen. Gewend om onder grote (tijds)druk de heerlijkste gerechten te serveren. Ik heb in de afgelopen 2 jaar ruim 100 weekspecials bedacht als culinaire verrassing voor de gasten. Daarnaast denk ik pro-actief mee hoe de gang van zaken in de keuken efficiënter kan. Dit zodat collega’s onderling samenwerken als een geoliede machine.

Gekopieerd!
Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op medior niveau (souschef)

Gepassioneerde souschef met een specialisatie in de vegan keuken en food innovation. Ik help nieuwe gerechten en menu’s creëren en heb ervaring in voorraadbeheer en inkoop. In mijn loopbaan heb ik tevens zo’n twintig koks intern opgeleid waarvan enkelen inmiddels zijn doorgegroeid tot souschef. 

Gekopieerd!
Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op senior niveau (chefkok)

Ervaren en gepassioneerde chef met ervaring met verschillende soorten horecazaken die er altijd naar streeft om de heerlijkste gerechten te serveren. Erkend als een visionaire chef met kennis van voedingstrends en het vermogen om buiten de gebaande paden te wandelen bij het samenstellen van menukaarten. Heeft een diepgaande kennis van smaakcombinaties, resulterend in tongstrelende gerechten en aantrekkelijke menu’s.

Gekopieerd!

Schets je chef werkervaring: de kers op de taart

Er bestaat geen twijfel dat elke voorgaande functie je iets nieuws heeft geleerd en je chef vaardigheden heeft aangescherpt. Vermeld je werkervaring in omgekeerde chronologische volgorde, met de laatste functie bovenaan.

Als je een lange carrière achter de rug hebt als chef, kun je ervoor kiezen alleen de laatste jaren aan relevant werk op te nemen. Als je net begint als chefkok, heb je minimaal twee voorbeelden van werkervaring nodig om te laten zien hoe lang je in de keuken hebt doorgebracht. Beschrijf je taken concreet en waar mogelijk met feiten en cijfers. Enkele mogelijke voorbeelden van cijfers:

 • Aantal personeelsleden dat onder jouw verantwoordelijkheid viel
 • Hoeveel menu’s / gerechten je hebt samengesteld
 • Percentage voedselbesparing of kostenbesparing onder jouw leiding
 • Gewonnen prijzen
 • Aantal Michelinsterren of sterren in restaurantreviews.

Vergeet niet om je verantwoordelijkheden te noemen naast het koken. Was je verantwoordelijk voor het aannemen en opleiden van personeel? Heb je menu's samengesteld? Was je verantwoordelijk voor voorraad en inkopen? Laat zien dat je veelzijdig bent.  

Aanpasbare sectie werkervaring

Chef-kok, Capital B Amsterdam, Amsterdam 
April 2020 - Heden 

 • Ontwikkelen van aantrekkelijke menu’s en wijnlijsten.
 • Verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen in de keuken.
 • Leidinggeven aan meer dan 10 koks en keukenhulpen.
 • Aannemen en trainen van nieuw keukenpersoneel.
 • Kreeg een nominatie voor de Entree Awards in de categorie ‘Best Dine & Drink Concept > 150 Guests’.

 

Souschef, Restaurant Beaune, Rotterdam 
Maart 2018 - Maart 2020 

 • Ondersteunde bij het creëren van nieuwe recepten, met aandacht voor seizoensgebonden en lokale ingrediënten.
 • Assisteerde bij het trainen en begeleiden van keukenpersoneel.
 • Hielp bij het beheer van de keukenvoorraden, inclusief het bestellen van ingrediënten en het controleren van de voorraden.
 • Werkte nauw samen met de chef-kok om speciale evenementen te organiseren en culinaire concepten te ontwikkelen.
 • Leerde diverse complexe kooktechnieken aan.

 

Kok, Le Grand Café Eijck, Rotterdam 
April 2015 - Februari 2018 

 • Bereidde en presenteerde aantrekkelijke gerechten met aandacht voor smaak en presentatie.
 • Was verantwoordelijk voor het creëren van de weekly special.
 • Leerde werken in een snelle en dynamische keukenomgeving.
 • Onderhield een schone en georganiseerde keuken volgens de hygiënenormen.
 • Werkte nauw samen met het collega’s om de efficiëntie en kwaliteit van het eten te waarborgen.
Gekopieerd!

Hoe schrijf je een cv voor een chef zonder ervaring?

Als je chef wilt worden, moet je ervaring hebben in de keuken. Heb je nog nooit eerder als chef gewerkt, maar wel als souschef of kok? Noem dan niet alleen je eerdere werkervaring, maar ook de vaardigheden en eigenschappen die van jou een uitstekende chef zouden maken.

Bij eigenschappen kun je denken aan: gedrevenheid, zelfverzekerd, gedisciplineerd, punctueel en idealistisch.

Bij vaardigheden moet je denken aan: ambitie, denken in oplossingen, doorzettingsvermogen, creatief denken, leiderschap, motiveren, plannen, communicatieve vaardigheden, incasseringsvermogen en stressbestendigheid.

Neem de belangrijkste vaardigheden op voor een chef

Bij een chef zijn vaardigheden misschien nog wel belangrijker dan een opleiding. Bovendien moet je cv kok vaardigheden laten zien die een goede mix vormen tussen harde én zachte vaardigheden.

Harde vaardigheden zijn de vaardigheden die je nodig hebt om de heerlijkste gerechten te bereiden. Deze vaardigheden kun je eventueel opdelen in categorieën.

Laat echter ook je zachte vaardigheden zien. Onderschat niet hoe belangrijk deze zijn voor een chef! Enkele voorbeelden:

 • Klantvriendelijkheid. Heeft geen uitleg nodig, toch?
 • Communicatieve vaardigheden. Jij bent verantwoordelijk voor het aansturen van het keukenpersoneel. Hiervoor zijn uitstekende communicatieve vaardigheden nodig.
 • Stressbestendigheid. Werken als chef betekent werken onder tijdsdruk. Jij bent verantwoordelijk voor de keuken, dat alle collega’s soepel samenwerken en dat alle gerechten op tijd de keuken verlaten.
 • Een goede conditie. Je bent fysiek in staat om hele dagen op je benen te staan.
 • Creativiteit. Als chef bedenk je nieuwe gerechten en stel je tongstrelende menu’s samen. Dat vergt een flinke dosis creativiteit!

Spreek je meerdere talen? Neem dan zeker een kopje met talen op. Niet alleen is dit handig in de communicatie met gasten. Maar ook met internationale collega’s!

Aanpasbare sectie vaardigheden
 • HACCP
 • Leiderschap
 • Voorraadbeheer
 • Complexe kooktechnieken
 • Creativiteit
Gekopieerd!

Geef een gedetailleerd overzicht van je chef opleidingen & relevante certificaten

Er bestaat geen opleiding tot chef. Meestal groei je door vanuit een kok of souschef functie. Je wordt dus chef met een flinke dosis werkervaring in de keuken.

Toch zijn er wel degelijk opleidingen die opleiden voor een baan in de culinaire sector. Dit zijn meestal mbo-opleidingen, zoals Kok (niveau 2), Zelfstandig Werkend Kok (niveau 3) en Gespecialiseerd Kok/Leidinggevende Keuken (niveau 4).

Beschik je daarnaast over relevante certificaten of diploma’s voor de horeca? Vergeet deze dan niet op te nemen. Denk aan een SVH diploma, HACCP certificaat, Allergenen certificaat of een BHV diploma.

Aanpasbare sectie opleidingen

Hotelmanagent, Hotelschool The Hague, Den Haag 
September 2011 - Mei 2015

Gekopieerd!

Kies de Beste CV Lay-out en een Design Geschikt voor een Chef CV

Als chef weet je dat presentatie alles is. Behandel je cv chef zoals je keuken: schoon en georganiseerd. Hoe smaakvol je kookkunsten ook zijn, je zult niet worden aangenomen als je cv-opmaak de boodschap afgeeft dat je rommelig en onprofessioneel bent.

Enkele tips:

 • Zorg voor een duidelijke indeling, voldoende marges en tussenkopjes. Zo maak je het de lezer makkelijk om je cv te scannen.
 • Voor een chef cv is kleurgebruik af te raden. Houd het strak en zakelijk.
 • Beperk je cv voor een chef bij voorkeur tot 1 A4’tje.

Chef cv voorbeeld met alleen tekst

Volledig kopieerbaar CV voorbeeld

Profiel

Ervaren en gepassioneerde chef met ervaring met verschillende soorten horecazaken die er altijd naar streeft om de heerlijkste gerechten te serveren. Erkend als een visionaire chef met kennis van voedingstrends en het vermogen om buiten de gebaande paden te wandelen bij het samenstellen van menukaarten. Heeft een diepgaande kennis van smaakcombinaties, resulterend in tongstrelende gerechten en aantrekkelijke menu’s.


Werkervaring

Chef-kok, Capital B Amsterdam, Amsterdam 
April 2020 - Heden 

 • Ontwikkelen van aantrekkelijke menu’s en wijnlijsten.
 • Verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen in de keuken.
 • Leidinggeven aan meer dan 10 koks en keukenhulpen.
 • Aannemen en trainen van nieuw keukenpersoneel.
 • Kreeg een nominatie voor de Entree Awards in de categorie ‘Best Dine & Drink Concept > 150 Guests’.

 

Souschef, Restaurant Beaune, Rotterdam 
Maart 2018 - Maart 2020 

 • Ondersteunde bij het creëren van nieuwe recepten, met aandacht voor seizoensgebonden en lokale ingrediënten.
 • Assisteerde bij het trainen en begeleiden van keukenpersoneel.
 • Hielp bij het beheer van de keukenvoorraden, inclusief het bestellen van ingrediënten en het controleren van de voorraden.
 • Werkte nauw samen met de chef-kok om speciale evenementen te organiseren en culinaire concepten te ontwikkelen.
 • Leerde diverse complexe kooktechnieken aan.

 

Kok, Le Grand Café Eijck, Rotterdam 
April 2015 - Februari 2018 

 • Bereidde en presenteerde aantrekkelijke gerechten met aandacht voor smaak en presentatie.
 • Was verantwoordelijk voor het creëren van de weekly special.
 • Leerde werken in een snelle en dynamische keukenomgeving.
 • Onderhield een schone en georganiseerde keuken volgens de hygiënenormen.
 • Werkte nauw samen met het collega’s om de efficiëntie en kwaliteit van het eten te waarborgen.


Vaardigheden

 • HACCP
 • Leiderschap
 • Voorraadbeheer
 • Complexe kooktechnieken
 • Creativiteit


Opleiding

Hotelmanagent, Hotelschool The Hague, Den Haag 
September 2011 - Mei 2015

Gekopieerd!

Ben je beter in borden opmaken dan een cv chef-kok in PDF? Wij zijn er om je te helpen! Maak kennis met de professionele cv templates en cv-maker van cvster.nl. Hierin maak je jouw chef cv in een handomdraai! Succes met solliciteren!

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.3
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.703 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
720.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
580.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
57.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
550.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
350.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
930.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.400 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
70.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
19.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
31.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren