1. Cv voorbeelden
 2. Banketbakker
Geschreven door Anna MuckermanAnna Muckerman

Banketbakker cv- voorbeeld & schrijfgids

Banketbakker en op zoek naar een nieuwe baan? In deze handleiding lees je hoe je een banketbakker cv schrijft en opmaakt!
4.8
Gemiddelde beoordeling
24 mensen die het al beoordeeld hebben
Banketbakker cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Als het tijd is voor een nieuwe baan als banketbakker, moet je niet alleen vertrouwen op je zoete creaties. Je hebt ook een banketbakker cv nodig dat je carrièrepad, interesses en persoonlijkheid toont aan de recruiter. Gelukkig zijn wij hier om je te helpen.

Met verschillende cv-voorbeelden en schrijfgidsen is CVster.nl een bron van advies voor werkzoekenden in alle vakgebieden en met alle ervaringsniveaus. Deze gids en het bijbehorende banketbakker cv-voorbeeld laten zien hoe je:

 • De belangrijkste cv-onderdelen kiest, inclusief werkervaring, samenvatting en vaardigheden.
 • Het beste format voor een banketbakker cv kiest.
 • Een opmaak en design creërt dat de aandacht trekt en je aan de baan helpt!

Wat doet een banketbakker?

Banketbakkers maken gebak en nagerechten, doorgaans inclusief koekjes, snoepjes, taarten en andere zoetigheden. Ze werken in bakkerijen, gespecialiseerde winkels, restaurants, hotels of zelfstandig. Banketbakkers onderhouden hygiënische en georganiseerde keukens en bedienen machines en apparatuur tijdens hun productieprocessen. Ze verzamelen ingrediënten, volgen recepten en streven naar de hoogst mogelijke klanttevredenheid. Banketbakkers moeten de wetenschap van het bakken en maken van zoete gerechten begrijpen om het gewenste resultaat te bereiken. Ze moeten ook over een hoog niveau van artistieke vaardigheden beschikken, zodat ze innovatieve en aantrekkelijke ontwerpen kunnen creëren. Banketbakkers kunnen alleen werken of met andere keukenmedewerkers.

Hoe schrijf je een banketbakker cv?

Voor een goed banketbakker cv moet je de volgende secties opnemen:

 • De cv-header (cv-kop)
 • De cv-samenvatting (ook wel persoonlijk profiel)
 • De werkervaring sectie
 • De cv-vaardigheden sectie
 • De opleiding sectie

Een succesvol banketbakker cv moet duidelijk jouw vermogen om smakelijk gebak en nagerechten te maken overbrengen. Je cv moet een sterk profielonderdeel bevatten dat netjes en effectief je vaardigheden, talenten en ervaring met gebak en nagerechten samenvat. Het is belangrijk dat je dit profiel onderdeel beknopt houdt, terwijl je de meest indrukwekkende details van je professionele werk en de waarde die je toevoegt opneemt.

Je cv moet een goed gestructureerde werkervaring sectie hebben die functies in omgekeerd chronologische volgorde gerangschikt, met speciale nadruk op posities in de culinaire wereld. Zorg ervoor dat je krachtige actiewoorden gebruikt die de aandacht vestigen op je vaardigheden en capaciteiten. Je cv moet ook een doordachte vaardigheden sectie bevatten die een verleidelijke mix van zachte en harde vaardigheden gerelateerd aan banketwerk biedt. Het is altijd raadzaam om de functieomschrijving voor de functie waarop je solliciteert opnieuw te lezen en alle gewenste vaardigheden in je eigen cv op te nemen waar mogelijk.

Expert tip

Als je solliciteert bij een middelgroot of groot bedrijf, wil je ervoor zorgen dat je cv standhoudt onder druk van de ATS (Automated Tracking System). Deze cv-scanners zoeken op keywords gebaseerd op de functieomschrijving. Alleen de hoogst scorende cv's worden doorgestuurd ter beoordeling naar de recruiter. Zorg ervoor dat de jouwe het niet laat afweten. Hoe? door belangrijke taken en vaardigheden uit de functieomschrijving toe te voegen in de relevante cv-onderdelen.

Het beste cv-format voor banketbakkers 

De meeste banketbakkers met enige ervaring moeten kiezen voor de standaard omgekeerd chronologische opmaak. Deze structuur is gecentreerd rond een werkervaringsectie waar je je relevante functies kunt vermelden, te beginnen met de meest recente en terugwerkend over de afgelopen 10 jaar. Het omgekeerd chronologische cv-format is vaak de beste keuze omdat het de voorkeur heeft van recruiters en het makkelijkst te lezen is door de ATS.

Sommige kandidaten kunnen echter een cv-format nodig hebben dat iets meer flexibiliteit biedt. Voor leerlingen, studenten en zelfstandigen kan het functionele cv-formaat helpen om je relevante vaardigheden en ervaring te vermelden zonder een volledige werkervaringsectie te hoeven maken. Een hybride format, dat de omgekeerde chronologische en functionele structuur combineert, kan ook goed werken.

CV-samenvatting voorbeeld

De samenvatting op je cv is de plek om je beste vaardigheden te laten zien naast de persoonlijkheidseigenschappen die jou zo goed maken als banketbakker. Deze 3-5 zinnen moeten de recruiter een voorproefje geven van wat je te bieden hebt en hen aanmoedigen om de rest van de details op je cv te lezen. Door getallen en beschrijvende taal te gebruiken, kun je meteen vanaf de eerste regel opvallen.

Hier is de samenvatting van ons banketbakker cv-voorbeeld:

Aanpasbaar samenvatting voorbeeld

Bevlogen banketbakker met meer dan tien jaar ervaring in de branche, gespecialiseerd in het bereiden van fantasierijke desserts voor restaurants en cateraars. Deskundig in het maken van ambachtelijk brood, desserts, gebak en chocolade. Zet zowel klassieke als geavanceerde baktechnieken in en heeft veel kennis van voedselveiligheid.

Gekopieerd!

Werkervaring voorbeeld

Omdat het werkervaring onderdeel waarschijnlijk de focus van je cv zal zijn, wil je er zeker van zijn dat je alle vaardigheden en ervaringen overbrengt die je in huis hebt. Vermeld eerst je relevante ervaring, te beginnen met je meest recente functie. Vergeet niet de functietitel, werkgever, locatie en gewerkte periode te vermelden. Daaronder schrijf je 4-5 bullets die je sterke punten, taken en prestaties laten zien. Kwantificeer de impact die je had door getallen, statistieken en actiewoorden te noemen.

Hier is de werkervaring sectie van ons banketbakker cv-voorbeeld:

Aanpasbaar werkervaring voorbeeld

Chef de partie, Martin’s Catering & Events, Rotterdam 
November 2018 - Oktober 2023 

 • Bereidde wisselende en seizoensgebonden desserts voor evenementen.
 • Gaf leiding aan een team van vijf banketbakkers.
 • Integreerde thema’s en kunst in de patisserie voor een unieke klantbeleving.
 • Maakte gepersonaliseerde taarten voor bruiloften en andere evenementen.
 • Gaf workshops aan hobbyisten.
 • Streefde altijd naar optimale klanttevredenheid, wat resulteerde in een hoog aantal vaste klanten.

 

Banketbakker, Patisserie Christiaan, Amsterdam 
Oktober 2015 - September 2018 

 • Was verantwoordelijk voor de productie van het standaard assortiment.
 • Werkte nieuwe werknemers in.
 • Introduceerde maandelijks een nieuw dessert voor de verkoop.
 • Specialiseerde me in het maken van gastronomische taarten.
 • Caterde desserts voor speciale gelegenheden.
Gekopieerd!

Banketbakker cv opleiding voorbeeld

Hoewel een formele opleiding misschien niet vereist is, kan elke vorm van educatie of ieder diploma in je voordeel werken. Vermeld hier dus alle diploma's en certificaten. Eventuele onderscheidingen moeten hier ook genoteerd worden. Als je een bachelor-diploma hebt, kun je je middelbare school weglaten. Je kunt certificaten hier vermelden, of een aparte sectie maken om ze te benadrukken.

Bekijk de opmaak van de opleiding sectie in ons banketbakker cv-voorbeeld.

Aanpasbaar opleiding voorbeeld

Patissier (niveau 4), ROC van Amsterdam, Amsterdam 
September 2014 — Juli 2015 

 • Volgde de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).


Uitvoerend Bakker (niveau 2), ROC van Amsterdam, Amsterdam 
September 2012 - Juni 2014 

 • Volgde de beroepsopleidende leerweg (BOL).
Gekopieerd!

CV vaardigheden voorbeeld

Als banketbakker zijn je vaardigheden de kern van wat je doet. Dit cv onderdeel helpt je ze te benadrukken. Zorg ervoor dat je een representatief beeld schetst gebaseerd op de werkervaring sectie en de behoeften van de werkgever. Zorg voor een goede mix van zachte vaardigheden zoals creativiteit of netheid en harde vaardigheden zoals voedselveiligheid.

Hier is de vaardigheden sectie van ons cv-voorbeeld:

Aanpasbare vaardigheden voorbeeld
 • Creatief
 • Klantgericht
 • Leidinggeven
 • Complexe baktechnieken
 • Veilig en hygiënisch werken
 • Menu-ontwikkeling
Gekopieerd!

CV-opmaak en design

Net als een taart appetijtelijk is als hij bedekt is met mooie laag glazuur, is je cv aantrekkelijker als deze verpakt is in een geweldige opmaak en design. Je opmaak helpt een beeld te creëren van jou als een professionele kandidaat die je vak serieus neemt, en aangezien banketwerk een creatief beroep is, heb je het extra voordeel dat je je persoonlijke stijl kunt laten zien in je cv.

Een vleugje kleur en een aantrekkelijke header kunnen je cv al een heel eind op weg helpen om op te vallen. Zorg er wel voor dat je de huisstijl van de werkgever in overweging neemt. Een chic hotel vereist bijvoorbeeld een andere cv-opmaak dan een lokale supermarktketen. Je kunt de gok wegnemen, of zelfs meerdere ontwerpen maken voor meerdere vacatures, door een cv-template te gebruiken.

Wel
 • Houd je aan de standaard marge van 2,5 cm.
 • Laat je naam en contactinfo opvallen in de header.
 • Houd je lettergrootte tussen 10-12 punten.
Niet
 • Te veel tekst proppen op de pagina, wat het lastig leesbaar maakt.
 • Een cv indienen zonder eerst te proofreaden.
 • Meer dan 1-2 lettertypes of kleuren gebruiken in hetzelfde cv.

Belangrijke tips voor een banketbakker cv

 1. Hoewel het bewijs in het gebak zit, staat het ook op je cv. Dit is de beste plek om je prestaties en vaardigheden te benadrukken.
 2. Een energieke en creatieve samenvatting kan je onderscheiden van kandidaten met vergelijkbare vaardigheden.
 3. Vergeet niet je prestaties te kwantificeren in de werkervaring sectie.
 4. Bekijk ons banketbakker cv-voorbeeld voor meer opmaak- en design ideeën.
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.8
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.731 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
590.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
59.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
560.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.700 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
130.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
76.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
23.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
41.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren