1. Cv voorbeelden
 2. Bakker
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Bakker cv- voorbeeld & schrijfgids

Bakkers weten, voor de klant draait bakken om het eindproduct. Helaas zien klanten niet de liefde en toewijding die in het proces zit. Maar ze proeven het natuurlijk wel! Het cv van de bakker moet belangrijke carrièreprestaties benadrukken door die wow-factor van het bakken onder woorden te brengen. Lees hier hoe je dat doet. En bekijk het cv-voorbeeld, om snel jouw volgende baan voor 2023 te vinden.
4.1
Gemiddelde beoordeling
39 mensen die het al beoordeeld hebben
Bakker cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Hoe schrijf je een cv voor een baan als bakker? 

Hebben de fijne kneepjes van het bakkersvak geen geheimen voor jou? Ben je bedreven in de boulangerie, patisserie of chocolaterie. Of in alle drie? Tijd om jouw kwaliteiten te laten zien op je cv. 

Bakkers die op solliciteren op hun eerste baan of een nieuwe baan, hebben een overtuigend cv nodig. Maak jouw bakker-cv snel en makkelijk met onze handleiding cv schrijven voor bakkers. Met deze schrijfgids en het Bakker voorbeeld cv laat je jouw capaciteiten en persoonlijkheid stralen in een goed cv.

Jij bent klaar voor je volgende carrièrestap en CVster.nl is er om je te helpen!

Je vindt bij ons een online cv-maker, professioneel ontworpen cv-templates en dit bakker voorbeeld cv met schrijfgids.

In deze schrijfgids lees je over de volgende onderwerpen:

 • Hoe schrijf je een bakker cv?
 • Algemene schrijftips voor je cv (en je cv optimaliseren voor ATS)
 • Advies per cv-onderdeel: profielschets, werkervaring, opleiding en vaardigheden.
 • Professionele cv-opmaak en design tips
Expert tip

Bekijk voor diepgaand advies over cv’s maken onze uitgebreide handleiding Hoe maak je een cv? met info over elk aspect van een overtuigend cv. Daarnaast staan er in ons blog vele artikelen rond de thema’s carrière, cv’s, sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken voor je klaar. 

Opbouw cv bakker

Als bakker ken je het belang van het volgen van een recept. Heb je eenmaal de perfecte combinatie van ingrediënten in de juiste verhoudingen gevonden? Dan hoef je dat alleen maar nauwkeurig op te volgen voor een eindresultaat om je vingers bij af te likken. 

Hier delen wij ons cv-recept met jou. Zoals je in het bakker cv-voorbeeld kunt zien, zijn dit de vaste cv-onderdelen die in elk cv thuishoren:

 • De koptekst van je cv
 • Het persoonlijk profiel – ook wel profielschets genoemd
 • Werkervaring
 • Vaardigheden
 • Opleiding

Met deze 5 ingrediënten bak je een goed cv. Natuurlijk mag je creatief zijn en je cv naar eigen inzicht decoreren!

Voorbeelden over woorden die ruimte verspillen op je cv
Voorbeelden over woorden die ruimte verspillen op je cv

Algemene schrijftips voor jouw bakker cv

Als bakker stem je jouw bakkerijproducten af op de wensen van je klanten. Voor de zoetekauw zijn er eclairs, soesjes en tartelettes, voor de klant met een voedselintollerantie is er glutenvrijbrood van maismeel, boekweitmeel, havermeel en kastanjemeel en voor de milieubewuste hipster bak je vegan carrot cake of een vegan appelgebakje. 

In het bakkers-cv houd je ook rekening met je doelgroep. Je past de stijl, toon en boodschap van je cv af op de lezer van je cv: de werkgever waar je solliciteert. 

Verdiep je daarom in de organisatie, de medewerkers en de producten. Online is veel informatie te vinden, ook op sociale media. Probeer een goed beeld te krijgen van de bedrijfscultuur en de bedrijfsactiviteiten. 

Neem ook de functieomschrijving grondig door. 

 • Welke functievereisten springen eruit?
 • Welke taken zijn belangrijk in deze rol?
 • Wat verwacht de werkgever van een goede kandidaat?

Markeer of noteer alle belangrijke taken, eisen, wensen en vaardigheden. Die informatie gebruik je om jouw bakker-cv helemaal op maat te maken voor de specifieke functie waarop je solliciteert. 

Expert tip

Maak een uniek bakker-cv, op maat voor de functie

Met een taart op maat voor een geboorte of een verjaardag maak je meer indruk dan met een standaard slagroomtaart. Dat geldt ook voor een cv. 

Bak daarom een cv op maat voor de functie waarop je solliciteert. Elke functie is immers uniek en vereist specifieke kennis, ervaring en vaardigheden. 

Daarnaast wil je het cv optimaliseren voor een Applicant Tracking System (ATS). Solliciteer je bij een grote bakkerij, dan bestaat de kans dat de eerst cv-selectie door software wordt gedaan. Alleen cv's die de digitale selectieronde overleven, worden gelezen door een selecteur.

De eerste uitdaging: het Applicant Tracking System

De meeste grotere werkgevers gebruiken Applicant Tracking Systems (ATS) om cv's te filteren. De ATS software scant de cv’s op essentiële trefwoorden en gebruikt algoritmen om cv’s te rangschikken. Kandidaten met een cv dat hoog scoort, komen op het bureau van de selecteur terecht. Kandidaten met een cv dat in de ATS-selectie onvoldoende aanknopingspunten biedt, wijst het ATS automatisch af. 

Daarom is het belangrijk om de juiste trefwoorden in je cv te verwerken en de opmaak van je cv te optimaliseren voor het ATS. Want als het ATS de inhoud van jouw cv (deels) niet kan scannen (opmaakfouten, afbeelding met tekst), zal het laag scoren. 

Belangrijke trefwoorden vind je in de vacaturetekst. Bestudeer de functiebeschrijving om erachter te komen wat de werkgever belangrijk vindt en verwerk dat in je cv. Let daarbij vooral op de functie-eisen, cruciale kwalificaties en harde en zachte vaardigheden. Zo voorkom je dat je cv wordt afgewezen door software in plaats van door een mens. 

De beste cv-indeling voor een bakker kiezen

De meest gangbare cv-indeling is de omgekeerd chronologische cv-indeling. Selecteurs zijn gewend om dit type cv’s te beoordelen en vinden het vaak de prettigste indeling. Ze kunnen het makkelijk scannen om zich snel een beeld te vormen. Ook wanneer je je cv moet uploaden in een online formulier of ATS is deze cv-indeling vaak de standaard.

Bij de omgekeerd chronologische cv-indeling zet je bij het cv-onderdeel werkervaring je meest recente werkervaring bovenaan, daaronder je vorige job en zo verder. Ook bij het onderdeel Opleiding begin je met de laatst gevolgde opleiding of cursus en zo verder terug in de tijd. 

Een anti-chronologisch cv bestaat sowieso uit de 5 vaste cv-onderdelen: koptekst met contactgegevens, persoonlijk profiel, werkervaring, vaardigheden en opleidingen. Je kunt dit eventueel aanvullen met extra secties zoals bijvoorbeeld hobby’s en vrijwilligerswerk.

Soms is een vaardigheden-cv de betere keuze. Bijvoorbeeld wanneer je veel ruimte nodig hebt om specifieke vaardigheden te benadrukken. 

Voorbeeld Persoonlijk profiel bakker cv

In het persoonlijk profiel presenteer je jouw beste prestaties. 

 • Won jij ooit de Gouden Gard of de Dutch Pastry Award?
 • Ben je uitgeroepen tot ‘Beste patissier van Nederland’?
 • Of heb je een recept ontwikkeld en verkocht?

Dit is de plek om dergelijke prestaties te benadrukken. 

Gebruik sterke actiewerkwoorden en verwerk er trefwoorden in die ook in de functiebeschrijving staan. Leg een overtuigend verband tussen wat de werkgever zoekt en wat jij te bieden hebt. Het onderstaande voorbeeld persoonlijk profiel voor bakkers kun je kopiëren en aanpassen voor je eigen cv.

Aanpasbaar cv voorbeeld persoonlijk profiel bakker: 

Gepassioneerde bakker met meer dan 8 jaar ervaring als bakker in een professionele omgeving. Bekwaam in traditionele en moderne baktechnieken, het ontwikkelen van recepten en het perfect maken en afwerken van broden, koekjes, taarten, croissants, eclairs etc. Heeft een voorliefde voor bruidstaarten en tartelettes. Nachtdier met een zonnig humeur. Sfeermaker en taartmaker.

Gekopieerd!

Voorbeeld Werkervaring bakker cv

Een bakker bakt. Maar wat bak je allemaal? Heb je ervaring met koek (boterdegen), bladerdegen, cake, beslagsoorten, (chocolade) decoraties, schuim, gebak en taarten? Laat zien waar jij je hand niet voor omdraait. Van amandel-pistache biscuit en banketbakkersroom tot chocolade ganache en zuurdesembrood.

Heb je veel werkervaring? Kies dan zorgvuldig welke prestaties en ervaringen je benadrukt en welke je weglaat. Beschrijf alleen je meest relevante werkervaring als bakker. 

Probeer je werkervaring te omschrijven als een resultaatgerichte prestatie, in plaats van als een taak. Daarmee help je de werkgever om zich voor te stellen hoe jij dat straks in je nieuwe rol gaat doen. 

Concrete, meetbare informatie doet het altijd goed op een cv. Gebruik feiten en cijfers om je werkervaring inzichtelijk te maken. Vragen als ‘hoeveel, hoe vaak, voor wie en met welk resultaat?’ helpen je bij het concretiseren van je werkervaring.

Bekijk hieronder ter inspiratie de kopieerbare tekst van ons voorbeeld cv bakker: 

Aanpasbaar voorbeeld werkervaring cv bakker

Bakker, Bakkerij ’t Ooievaarsnest, Druten
Juli 2019 - Heden

 • Werkte samen met het bakkersteam aan ambachtelijke producten van hoge kwaliteit en consistentie.
 • Werkte met getoerde en ongetoerde gistdegen zoals croissants, Deens luxe, briochedegen en pâte levée.
 • Deed de deegberekeningen en paste de overige ingrediënten af.
 • Bereide vullingen en glazuren en ontwikkelde vegan patisserie.
 • Maakte wekelijks bruidstaarten of andere grote stapeltaarten voor bijzondere gelegenheden.

 

Bakker, Zacht & Zoet, Druten
Juni 2015 — Juni 2019

 • Creëerde bijzondere taarten en cupcakes voor bijzondere gelegenheden.
 • Ging in gesprek met klanten over hun wensen: smaak, vulling, uitstraling, dieet.
 • Maakte een strakke planning voor de dagelijkse en wekelijkse tijdlijn zodat klanten konden rekenen op onze stiptheid en topkwaliteit.
 • Verfijnde de vaardigheden rond speciale taarten: beslagberekeningen, werken met marsepein en fondant, vullen, samenstellen en decoreren.
 • Ontwikkelde een glutenvrije, koolhydraatarme taart die klanten zonder voedselintolerantie ook zeer smakelijk vinden.

 

 

Gekopieerd!

Voorbeelden Vaardigheden bakker cv

Wat voor jou vanzelfsprekend is, hoeft dat niet te zijn voor je toekomstige werkgever. Het onderdeel vaardigheden op je cv is de perfecte plek om je capaciteiten te benadrukken. 

Laat de vaardigheden zien die vereist zijn voor de functie en jouw toegevoegde waarde benadrukken. Maak het uniek, voeg context toe en noem zachte én harde vaardigheden.

Werk eventueel je vaardigheden uit met een beknopt voorbeeld:

 • Kennis van ingrediënten en receptuur
  Weet hoe de ingrediënten voor brood, gebak en banket gecombineerd en verwerkt moeten worden voor een perfect resultaat.
   
 • Technische vaardigheden
  Kneden, rijzen, bakken, dripmethodiek, decoratietechnieken (nougatine, meringue, chocoladedecoratie), spuiten, garneren, maskeren, suikertrekken en suikerblazen.
   
 • Creativiteit
  Bedenkt nieuwe recepten en moderne decoraties, experimenteert met verschillende smaken en texturen.
   
 • Nauwkeurig
  Werkt precies volgens het recept, bakken draait immers om precisie.
   
 • Hygiëne
  Voedselveiligheid staat voorop in mijn bakkerij.

Voorbeeld Opleidingen bakker cv

De meeste bakkers hebben een opleiding op mbo-niveau op zak, vaak behaald bij een ROC. Sommigen legden een andere weg af, bijvoorbeeld via de route voor carrièreswitchers naar het bakkersvak. 

Laat in het cv-onderdeel Opleidingen zien dat je over de juiste bagage beschikt voor het werk. Vermeld alle relevante opleidingen die je hebt gedaan met daarbij het jaartal, de naam van de opleiding en de locatie. 

Volgde je aanvullende cursussen in boulangerie, patisserie, viennoiserie of chocolaterie? Of juist in ondernemerschap, voedselveiligheid en hygiëne of EHBO? Vermeld ze hier dan ook. Als het een flinke lijst is, maak dan een aparte sectie voor Cursussen & Trainingen

Aanpasbaar cv voorbeeld opleiding

Leidinggevende bakkerij - mbo niveau 4, ROC Nijmegen, Nijmegen
2013 — 2015

Zelfstandig werkend bakker - mbo niveau 3, ROC Nijmegen, Nijmegen
2010 — 2013

Gekopieerd!

Professionele cv-opmaak en design tips

Het oog wil ook wat. Dat geldt voor een heerlijk taartje én voor je cv als bakker. Bak jouw verhaal af in een professionele cv-opmaak met een verzorgde uitstraling. Een visueel aantrekkelijke opmaak is de kers op de slagroomtaart. 

We hebben allerlei bakvormen voor je klaar staan in onze online cv-maker. Daarmee maak je snel een mooi cv, voorkom je opmaakfouten en giet je er een sausje naar keuze over ter decoratie.  

Onze sjablonen zijn afgestemd op de eisen en wensen van werkgevers en getest door recruiters. Je profiteert in onze cv-maker van tekstsuggesties, spellingcontrole en een ruime keuze uit mooie designs. 

Bekijk onze collectie cv-templates en kies een modern, professioneel of creatief cv dat past bij jou als persoon en de specifieke baan als bakker. 

Hoe maak je een inspirerend cv?
Gerelateerde artikelen
Hoe maak je een inspirerend cv?

Met een inspirerend cv val je op. Een inspirerend cv zorgt ervoor dat de selecteur denkt: ‘Die kandidaat wil ik spreken.’ Tips voor het maken van een inspirerend cv.

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.1
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.731 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
590.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
59.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
560.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.700 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
130.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
76.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
23.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
41.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren