1. Cv-voorbeelden
 2. Verkoopmedewerker

Verkoopmedewerker cv-voorbeeld

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2023 te vinden. Kies dit Verkoopmedewerker cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
4.7
Gemiddelde beoordeling
69 mensen die het al beoordeeld hebben
Verkoopmedewerker cv-voorbeeld
Bewerk dit cv

Hoe schrijf je een cv voor de functie van verkoopmedewerker?

Verkoopmedewerkers die op zoek zijn naar een nieuwe baan, hebben een overtuigend cv nodig. Een cv waaruit blijkt dat jij een kei bent in het opbouwen van klantrelaties en in elk klantcontact de verkoopdoelen voor ogen houdt.

Maak jouw cv snel en makkelijk met onze handleiding cv schrijven voor verkoopmedewerkers. Met deze schrijfgids en het verkoopmedewerker voorbeeld cv laat je jouw capaciteiten en persoonlijkheid stralen in een goed cv.

Jij bent klaar voor je volgende carrièrestap en CVster.nl is er om je te helpen!

Je vindt bij ons een online cv-maker, professioneel ontworpen cv-templates en dit Verkoopmedewerker voorbeeld cv met schrijfgids.

In deze schrijfgids lees je over de volgende onderwerpen:

 • Hoe schrijf je een verkoopmedewerker cv?
 • Algemene schrijftips voor je cv (en je cv optimaliseren voor ATS)
 • Advies per cv-onderdeel: profielschets, werkervaring, opleiding en vaardigheden.
 • Professionele cv-opmaak en design tips
Expert tip

Bekijk voor diepgaand advies over cv’s maken onze uitgebreide handleiding Hoe maak je een cv? met info over elk aspect van een overtuigend cv. Daarnaast staan er in ons blog vele artikelen rond de thema’s carrière, cv’s, sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken voor je klaar. 

Hoe schrijf je een verkoopmedewerker cv?

Cv’s zijn opgebouwd uit vaste cv-onderdelen die je cv structuur geven. Zoals je in het Verkoopmedewerker cv-voorbeeld kunt zien, zijn dit de vaste cv-onderdelen die in elk cv thuishoren:

 • De koptekst van je cv
 • Het persoonlijk profiel – ook wel profielschets genoemd
 • Werkervaring
 • Vaardigheden
 • Opleiding

Algemene schrijftips voor jouw Verkoopmedewerker cv

Weet jij de overeenkomst tussen een overtuigend cv voor verkoopmedewerkers en een succesvolle verkoopadvertentie? Dat is dat de stijl, toon en boodschap moeten zijn afgestemd op de persoon met wie je communiceert. Je doelgroep. In dit geval is dat de werkgever waar je solliciteert. 

Verdiep je daarom in de organisatie, de medewerkers en de producten en/of diensten. Online is veel informatie te vinden, ook op sociale media. Probeer een goed beeld te krijgen van de bedrijfscultuur en de bedrijfsactiviteiten. 

Neem ook de functieomschrijving grondig door. Welke functievereisten springen eruit? Welke taken zijn belangrijk in deze rol? Wat verwacht de werkgever van een goede kandidaat? 

Markeer of noteer alle belangrijke taken, eisen, wensen en vaardigheden. Die informatie gebruik je om jouw verkoopmedewerker cv helemaal op maat te maken voor de specifieke functie waarop je solliciteert. 

Expert tip

We kunnen niet genoeg benadrukken dat je voor elke sollicitatie je cv helemaal op maat voor de functie moet maken. Waarom? Ten eerste omdat elke functie als verkoopmedewerker uniek is en specifieke kennis, ervaring en vaardigheden vereist. Ten tweede omdat je trefwoorden uit de vacaturetekst wilt gebruiken in je cv. Dat zorgt ervoor dat je cv moeiteloos door de eerste selectie van een Applicant Tracking System (ATS) komt.

De eerste uitdaging: het Applicant Tracking System

De meeste grotere werkgevers gebruiken Applicant Tracking Systems (ATS) om cv's te filteren. De ATS software scant de cv’s op essentiële trefwoorden en gebruikt algoritmen om cv’s te rangschikken. Kandidaten met een cv dat hoog scoort, komen op het bureau van de selecteur terecht. Kandidaten met een cv dat in de ATS-selectie onvoldoende aanknopingspunten biedt, wijst het ATS automatisch af. 

Daarom is het belangrijk om de juiste trefwoorden in je cv te verwerken en de opmaak van je cv te optimaliseren voor het ATS. Want als het ATS de inhoud van jouw cv (deels) niet kan scannen (opmaakfouten, afbeelding met tekst), zal het laag scoren. 

Belangrijke trefwoorden vind je in de vacaturetekst. Bestudeer de functiebeschrijving om erachter te komen wat de werkgever belangrijk vindt en verwerk dat in je cv. Let daarbij vooral op de functie-eisen, cruciale kwalificaties en harde en zachte vaardigheden. Zo voorkom je dat je cv wordt afgewezen door software in plaats van door een mens. 

De beste cv-indeling voor een verkoopmedewerker kiezen

De meest gangbare cv-indeling is de omgekeerd chronologische cv-indeling. Recruiters zijn gewend om dit type cv’s te beoordelen en vinden het vaak de prettigste indeling. Ze kunnen het makkelijk scannen om zich snel een beeld te vormen. Ook wanneer je je cv moet uploaden in een online formulier of ATS is deze cv-indeling vaak de standaard.

Bij de omgekeerd chronologische cv-indeling zet je bij het cv-onderdeel werkervaring je meest recente werkervaring bovenaan, daaronder je vorige job en zo verder. Ook bij het onderdeel Opleiding begin je met de laatst gevolgde opleiding of cursus en zo verder terug in de tijd. 

Een anti-chronologisch cv bestaat sowieso uit de 5 vaste cv-onderdelen: koptekst met contactgegevens, persoonlijk profiel, werkervaring, vaardigheden en opleidingen. Je kunt dit eventueel aanvullen met extra secties zoals bijvoorbeeld hobby’s en vrijwilligerswerk.

Voorbeeld Persoonlijk profiel verkoopmedewerker cv

Gebruik de profielschets of het persoonlijk profiel om je menselijke kant als verkoopmedewerker te laten zien. In het dagelijks werk zorgt jouw toegankelijke persoonlijkheid voor een klik met de klant, in je cv wil je die klik óók maken. 

Met een curriculum vitae dat persoonlijkheid uitstraalt, val je makkelijker op in de stapel met sollicitanten. Jouw cv wordt onthouden! Benadruk in je persoonlijk profiel je belangrijkste kwalificatie en grootste prestatie. Deze beknopte samenvatting vertelt de lezer waarom jij een goede verkoopmedewerker bent en draagt bij aan de eerste indruk die je maakt. 

In het persoonlijk profiel gebruik je sterke actiewerkwoorden en verwerk je trefwoorden die ook in de functiebeschrijving staan. Leg een overtuigend verband tussen wat de werkgever zoekt en wat jij te bieden hebt. Het onderstaande voorbeeld persoonlijk profiel voor verkoopmedewerker kun je kopiëren en aanpassen voor je eigen cv.

Aanpasbaar cv voorbeeld persoonlijk profiel verkoopmedewerker: 

Ervaren en gemotiveerde verkoopmedewerker met meer dan drie jaar ervaring in snel veranderende verkoopomgevingen. Heeft de verkopen aantoonbaan omhoog gestuwd door te focussen op klanttevredenheid en herhalingsaankopen. Schakelt snel tussen taken, lost problemen op met een glimlach en geniet ervan producten te promoten. Gaat voortvarend aan de slag, neemt initiatief en draagt actief bij aan het vergroten van naamsbekendheid, een goede reputatie en enthousiaste klanten die graag terugkomen.

Gekopieerd!

Voorbeeld Werkervaring verkoopmedewerker cv

In het cv-onderdeel werkervaring stem je inhoud af op de functie waarop je solliciteert. Zoek de aansluiting tussen jouw werkervaring als verkoopmedewerker en wat er in de baan van je verwacht wordt. 

Heb je veel werkervaring? Kies dan zorgvuldig welke prestaties en ervaringen je benadrukt en welke je weglaat. Beschrijf alleen je meest relevante werkervaring als verkoopmedewerker. 

Probeer je werkervaring te omschrijven als een resultaatgerichte prestatie, in plaats van als een taak. Daarmee help je werkgevers of opdrachtgevers zich voor te stellen hoe jij dat straks in je nieuwe rol gaat doen. 

Concrete, meetbare informatie doet het altijd goed op een cv. Gebruik feiten en cijfers om je werkervaring inzichtelijk te maken. Vragen als ‘hoeveel, hoe vaak, voor wie en met welk resultaat?’ helpen je bij het concretiseren van je werkervaring.

Heb je nog weinig tot geen werkervaring als verkoopmedewerker? Focus je dan op het benoemen van ervaringen waarbij je belangrijke vaardigheden hebt ingezet die je in het werk als verkoopmedewerker ook van pas komen. 

Bekijk hieronder ter inspiratie de kopieerbare tekst van ons voorbeeld cv verkoopmedewerker: 

Aanpasbaar voorbeeld werkervaring cv verkoopmedewerker

Verkoopmedewerker kleding, Jola Mode, Westervoort
Juli 2021 — Heden

 • Behaalde en overtrof de verkoopdoelen door klanten een geweldige shopervaring te bieden.
 • Zorgde voor een perfecte presentatie van de kleding en hield de winkel keurig op orde.
 • Adviseerde klanten over maten, kleuren, combinaties en uitstraling.
 • Beheerde het socialmediakanaal van de winkel en verzon daar leuke acties voor.

 

Verkoopmedewerker, Klompenmakerij De Zaanse Schans, Zaandam
Mei 2019 — Juni 2021

 • Klompenmakerij De Zaanse Schans is één van de populairste toeristische attracties in Nederland met meer dan een miljoen bezoekers per jaar uit meer dan 100 landen.
 • Gaf demonstraties om te tonen hoe klompen tegenwoordig worden gemaakt. • Vulde de souvenirwinkel aan en zorgde voor een aantrekkelijke productpresentatie.
 • Nam leveranties in ontvangst en beheerde de winkelvoorraad.
Gekopieerd!

Voorbeeld Vaardigheden verkoopmedewerker cv

Het onderdeel vaardigheden op je cv is de perfecte plek om je capaciteiten te benadrukken. Het is een cv-onderdeel dat recruiters makkelijk kunnen scannen. Zo kunnen ze snel beoordelen of jij in huis hebt wat ze zoeken in een nieuwe verkoopmedewerker. 

Laat de vaardigheden zien die vereist zijn voor de functie en jouw toegevoegde waarde benadrukken. Maak het uniek, voeg context toe en noem zachte én harde vaardigheden.

Voorbeeld Opleidingen Verkoopmedewerker cv

Laat in het cv-onderdeel Opleidingen zien dat je over de juiste bagage beschikt voor het werk. Vermeld alle relevante opleidingen die je hebt gedaan met daarbij het jaartal, de naam van de opleiding en de locatie. 

Heb je tijdens het werk nog cursussen en trainingen gevolgd? Vermeld ze hier dan ook. Als het een flinke lijst is, maak dan een aparte sectie voor Cursussen & Trainingen. 

Aanpasbaar cv voorbeeld opleiding

MBO-Retailmanager, ROC, Amsterdam
2016 — 2019

Gekopieerd!

Professionele cv-opmaak en design tips

Zorg voor een professionele uitstraling en een visueel aantrekkelijke opmaak. Kies een design dat jouw verhaal ondersteunt en laat stralen. Zo val je positief op tussen de andere sollicitanten.

Een online cv-sjabloon is de snelste manier om een mooi cv te maken. Daarmee voorkom je veelgemaakte opmaakfouten en creëer je snel een perfect opgemaakt cv in een modern design. 

Wel
 • Houd de lettergrootte tussen de 10 en 12 punten.
 • Maak een opvallende koptekst met je naam en contactgegevens.
 • Kies een makkelijk leesbaar lettertype zoals Arial, Calibri of Roboto
Niet
 • De tekst als een samengepakte brei letters presenteren in een te klein lettertype met te smalle marges en een minimale regelafstand.
 • Een onprofessioneel lettertype kiezen, zoals Comic Sans.
 • Een afbeelding met belangrijke tekst toevoegen: dat kan de ATS niet scannen.

Onze sjablonen zijn afgestemd op de eisen en wensen van werkgevers en getest door recruiters. Je profiteert in onze cv-maker van tekstsuggesties, spellingcontrole en een ruime keuze uit mooie designs. 

Bekijk onze collectie cv-templates en kies een modern, professioneel of creatief cv dat past bij jou als persoon en de specifieke baan als Verkoopmedewerker. 

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.7
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.436 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
7.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
3.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
2.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
650.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
620.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
43.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
460.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
24.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
470.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
850.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
160.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
450.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
77.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
160.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
96.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
30.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
1.500 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
89 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
99 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren