1. Cv voorbeelden
 2. Verkoopmedewerker
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Verkoopmedewerker cv- voorbeeld & schrijfgids

Een goed cv voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2024 te vinden. Kies dit Verkoopmedewerker cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
4.7
Gemiddelde beoordeling
69 mensen die het al beoordeeld hebben
Verkoopmedewerker cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Verkoopmedewerkers die op zoek zijn naar een nieuwe baan, hebben een overtuigend cv nodig. Een cv waaruit blijkt dat jij een kei bent in het opbouwen van klantrelaties en in elk klantcontact de verkoopdoelen voor ogen houdt.

Maak jouw cv snel en makkelijk met onze handleiding cv schrijven voor verkoopmedewerkers en verkoopassistenten. Met deze schrijfgids en het verkoopmedewerker voorbeeld cv laat je jouw capaciteiten en persoonlijkheid stralen in een goed cv.

Jij bent klaar voor je volgende carrièrestap en CVster.nl is er om je te helpen! Je vindt bij ons een online cv-maker, professioneel ontworpen cv templates en vele voorbeeld cv's. 

Hoe Schrijf Je Een Verkoopmedewerker CV?

Cv’s zijn opgebouwd uit vaste cv-onderdelen die je cv structuur geven. Zoals je in het cv voorbeeld verkoopmedewerker hieronder kunt zien, zijn dit de vaste cv-onderdelen die in elk cv thuishoren:

 • De koptekst van je cv
 • Het persoonlijk profiel – ook wel profielschets genoemd
 • Werkervaring
 • Vaardigheden
 • Opleiding

Ken jij de overeenkomst tussen een overtuigend cv voor verkoopmedewerkers en een succesvolle verkoopadvertentie? Dat is dat de stijl, toon en boodschap moeten zijn afgestemd op de persoon met wie je communiceert. Als verkoopmedewerker speel je in op de wensen van klanten. Met je cv speel je in op de wensen van de recruiter. 

Verdiep je daarom in de organisatie, de medewerkers en de producten en/of diensten. Online is veel informatie te vinden, ook op sociale media. Probeer een goed beeld te krijgen van de bedrijfscultuur en de bedrijfsactiviteiten. 

Neem ook de functieomschrijving grondig door.

 • Welke functievereisten springen eruit?
 • Welke taken zijn belangrijk in deze rol?
 • Wat verwacht de werkgever van een goede kandidaat?

Markeer of noteer alle belangrijke taken, eisen, wensen en vaardigheden. Die informatie gebruik je om jouw verkoopmedewerker cv helemaal op maat te maken voor de specifieke functie waarop je solliciteert. 

Cv voorbeeld verkoopmedewerker

Gebruik dit cv
Expert tip

Optimaliseer voor ATS

De meeste grotere werkgevers gebruiken Applicant Tracking Systems (ATS) om cv's te filteren. De ATS software scant de cv’s op essentiële trefwoorden en gebruikt algoritmen om cv’s te rangschikken. Kandidaten met een cv dat hoog scoort, komen op het bureau van de selecteur terecht. Kandidaten met een cv dat in de ATS-selectie onvoldoende aanknopingspunten biedt, wijst het ATS automatisch af. 

Daarom is het belangrijk om de juiste trefwoorden in je cv te verwerken voor het ATS. Belangrijke trefwoorden vind je in de vacaturetekst. Bestudeer de functiebeschrijving om erachter te komen wat de werkgever belangrijk vindt en verwerk dat in je cv. Let daarbij vooral op de functie-eisen, cruciale kwalificaties en harde en zachte vaardigheden. Zo voorkom je dat je cv wordt afgewezen door software in plaats van door een mens. 

De Beste CV Indeling Kiezen Voor Een Verkoopmedewerker 

De meest gangbare cv-indeling - en dus ook voor een verkoopmedewerker cv - is de omgekeerd chronologische cv-indeling. Recruiters zijn gewend om dit type cv’s te beoordelen en vinden het vaak de prettigste indeling. Ze kunnen het makkelijk scannen om zich snel een beeld te vormen. 

Bij de omgekeerd chronologische cv-indeling zet je bij het cv-onderdeel 'werkervaring' je meest recente werkervaring bovenaan, daaronder je vorige baan en zo verder. Ook bij het onderdeel 'opleiding' begin je met de laatst gevolgde opleiding of cursus en zo verder terug in de tijd. Je kunt dit eventueel aanvullen met extra secties zoals bijvoorbeeld hobby’s, vrijwilligerswerk en talenkennis

Neem je contactgegevens op

De koptekst van je cv is als een visitekaartje en bevat dus je belangrijkste contactgegevens. Zorg ervoor dat je in ieder geval de volgende gegevens opneemt:

 • Volledige naam + functietitel.
 • Een professioneel e-mailadres.
 • Telefoonnummer.
 • Stad + land.
 • Optioneel: een linkje naar je LinkedIn profiel.

Tegenwoordig is het niet nodig om je geboortedatum of volledige adres op te nemen. Dit i.v.m. de AVG richtlijnen. 

Maak gebruik van een samenvatting of persoonlijk profiel 

Je cv is je persoonlijke verkooppraatje om jezelf te verkopen aan een nieuwe werkgever. Gebruik het om te pronken met je verkoopvaardigheden, maar laat ook je menselijke kant als verkoopmedewerker zien. Jij wordt namelijk het visitekaartje van het bedrijf. De profielschets is daarvoor de beste plek, omdat je daar geen opsommingstekens gebruikt maar in volle zinnen kunt schrijven. 

Het geeft je de kans om de selecteur een voorproefje te geven van je persoonlijkheid, verkoopervaring, prestaties en karaktereigenschappen. Vooral als je op zoek bent naar je eerste baan, kan je dit gedeelte wat uitbreiden om werkgevers wat meer over jezelf te vertellen en te benadrukken en waarom jij een geweldige medewerker zou zijn. Benadruk in je persoonlijk profiel je belangrijkste kwalificatie en grootste prestatie. Gebruik sterke actiewerkwoorden en verwerk trefwoorden die ook in de functiebeschrijving staan. Kortom: leg een overtuigend verband tussen wat de werkgever zoekt en wat jij te bieden hebt. 

Wil je inspiratie opdoen voor jouw persoonlijk profiel? Bekijk hieronder enkele van onze retail cv voorbeelden:

Schets je verkoopmedewerker werkervaring: jouw unieke salespitch

In deze sectie beschrijf je je eerdere werkervaring. Heb je nooit eerder in een winkel gestaan? Geen probleem! Je hebt vast vaardigheden die jou toch een goede verkoopmedewerker maken. 

Maak 3 à 4 opsommingstekens onder elke eerdere functie om je taken en prestaties te benoemen. Concrete, meetbare informatie doet het altijd goed op een cv. Gebruik feiten en cijfers om je werkervaring inzichtelijk te maken. Begin elk item met een krachtig actiewerkwoord. Begin meteen met het beschrijven van je prestaties. Laat zinnen weg die niets toevoegen aan je beschrijvingen, zoals "in deze baan heb ik". Je hebt immers beperkt ruimte op een cv van één of maximaal twee pagina’s,

Bekijk hieronder ter inspiratie de kopieerbare tekst van ons cv verkoopmedewerker voorbeeld: 

Aanpasbaar voorbeeld werkervaring cv verkoopmedewerker

Verkoopmedewerker kleding, Jola Mode, Westervoort
Juli 2021 — Heden

 • Behaalde en overtrof de verkoopdoelen door klanten een geweldige shopervaring te bieden.
 • Zorgde voor een perfecte presentatie van de kleding en hield de winkel keurig op orde.
 • Adviseerde klanten over maten, kleuren, combinaties en uitstraling.
 • Beheerde het socialmediakanaal van de winkel en verzon daar leuke acties voor.

 

Verkoopmedewerker, Klompenmakerij De Zaanse Schans, Zaandam
Mei 2019 — Juni 2021

 • Klompenmakerij De Zaanse Schans is één van de populairste toeristische attracties in Nederland met meer dan een miljoen bezoekers per jaar uit meer dan 100 landen.
 • Gaf demonstraties om te tonen hoe klompen tegenwoordig worden gemaakt. • Vulde de souvenirwinkel aan en zorgde voor een aantrekkelijke productpresentatie.
 • Nam leveranties in ontvangst en beheerde de winkelvoorraad.
Gekopieerd!

Hoe schrijf je een verkoopmedewerker cv zonder ervaring? 

Verkoopmedewerkers zijn er in verschillende soorten. Er zullen bedrijven of winkels zijn die verkoopmedewerkers zoeken met specialistische productkennis, maar bij andere bedrijven kun je ook zonder ervaring aan de slag. Iedere verkoopmedewerker is immers ooit ergens begonnen. Ook al heb je nooit eerder in een winkel gestaan, jij hebt ervaring uit eerdere banen, bijbaantjes, je opleiding of vrijwilligerswerk. 

Bedenk welke vaardigheden een ​​geweldige verkoopmedewerker nodig heeft en gebruik voorbeelden uit je carrière en opleiding om die vaardigheden te laten zien. Denk aan vriendelijkheid, communicatieve vaardigheden, verkoopvaardigheden en kassasystemen bedienen.

Neem je belangrijkste vaardigheden op voor een verkoopmedewerker

Het cv-onderdeel vaardigheden is een cruciale sectie om twee belangrijke redenen:

1. Het is een overzichtelijke versie van je beste kwalificaties dat recruiters makkelijk kunnen scannen om te peilen of je hebt wat ze zoeken in een nieuwe verkoopmedewerker.

2. Het is een snelle manier om je cv op maat te maken voor de functie en ervoor te zorgen dat je de allerbelangrijkste zoekwoorden voor de ATS in je cv verwerkt. 

Belangrijk voor de functie van verkoopmedewerker of verkoopassistent is een grondige kennis van het product of de dienst die je verkoopt. Je moet ook goed kunnen luisteren en geduld hebben met zowel klanten als collega's. 

Andere eigenschappen waar de recruiter naar op zoek zal zijn, zijn sterke communicatieve vaardigheden en kennis van marketingstrategieën. Zorg ervoor dat je functiespecifieke vaardigheden opneemt. Als je ze hebt, zorg er dan voor dat je ook belangrijke harde vaardigheden vermeldt in de functiebeschrijving, zoals de kassasystemen die je in de vingers hebt.

Maak het uniek, voeg context toe en noem zachte én harde vaardigheden. Zie ook ons cv voorbeeld verkoopmedewerker hieronder:

Voorbeeld Vaardigheden verkoopmedewerker cv

Klantenservice

Communicatieve vaardigheden

Multitasken

Marketing technieken

Winkelpresentatie

Kassasystemen bedienen

Probleemoplossend vermogen

Empathisch

Gekopieerd!

Maak een gedetailleerd overzicht van je opleidingen & relevante verkoopmedewerker certificaten

Op een verkoopmedewerker cv kan je het gedeelte met opleidingen kort houden. Vermeld simpelweg de opleidingen die je deed (zoals een retailopleiding of anders) en eventuele extra cursussen en certificaten die je hebt behaald (zoals een EHBO diploma). Zijn dat er veel, maak dan een apart kopje 'cursussen & trainingen. Laat zien dat je over de juiste bagage beschikt voor het werk als verkoopmedewerker. Zie hier de opleidingsectie uit ons verkoopmedewerker cv voorbeeld: 

Aanpasbaar cv voorbeeld opleiding

MBO-Retailmanager, ROC, Amsterdam
2016 — 2019

Gekopieerd!

Kies de Beste CV Lay-out en een Design Geschikt voor een Verkoopmedewerker CV 

Zorg voor een professionele uitstraling en een visueel aantrekkelijke opmaak. Net zoals een winkel er netjes uit moet zien, moet jouw cv die verzorgdheid ook uitstralen. Kies een design dat jouw verkoopverhaal ondersteunt en laat stralen. Zo val je positief op tussen de andere sollicitanten. Verkoopmedewerkers en verkoopassistenten zijn dé zichtbare medewerkers in het bedrijf. Laat in je cv zien dat je je toon en stijl kunt afstemmen op het bedrijfsimago.

Een online cv template is de snelste manier om een mooi cv te maken. Daarmee voorkom je veelgemaakte opmaakfouten en creëer je snel een perfect opgemaakt cv in een modern design. 

Wel
 • Houd de lettergrootte tussen de 10 en 12 punten.
 • Maak een opvallende koptekst met je naam en contactgegevens.
 • Kies een makkelijk leesbaar lettertype zoals Arial, Calibri of Roboto
Niet
 • De tekst als een samengepakte brei letters presenteren in een te klein lettertype met te smalle marges en een minimale regelafstand.
 • Een onprofessioneel lettertype kiezen, zoals Comic Sans.
 • Een afbeelding met belangrijke tekst toevoegen: dat kan de ATS niet scannen.

Gebruik onze online cv-maker om snel en eenvoudig een goed cv te schrijven. Onze sjablonen zijn afgestemd op de eisen en wensen van werkgevers en getest door recruiters. Met tekstsuggesties, spellingcontrole en een mooie opmaak heb je snel een goed cv in handen. Succes met solliciteren!

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.7
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.696 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
720.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
580.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
57.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
550.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
33.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
350.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
930.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.400 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
69.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
18.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
30.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren