1. Cv-voorbeelden
 2. Supermarktmedewerker

Supermarktmedewerker cv-voorbeeld

Val positief op bij de bedrijfsleider van de supermarkt. Hoe? Met een fantastisch supermarktmedewerker-cv. Deze handleiding cv schrijven voor supermarkt medewerkers helpt je bij het maken van een overtuigend cv.
4.5
Gemiddelde beoordeling
44 mensen die het al beoordeeld hebben
Supermarktmedewerker cv-voorbeeld
Bewerk dit cv

De beste cv’s voor supermarktmedewerkers doen hetzelfde als de bakken met aanbiedingen op de kop van het gangpad: ze trekken de aandacht en roepen verlangen op. En dat is wat je wilt. Je wil dat de bedrijfsleider jouw cv eruit pikt als ideale medewerker voor in zijn supermarkt. En daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. CVster.nl kan je helpen bij het samenstellen van je cv. Deze handleiding cv schrijven voor supermarktmedewerkers behandelt de volgende onderwerpen:

 • Hoe schrijf je een cv voor supermarktmedewerks? (Opbouw cv en tips)
 • Advies per cv-onderdeel: koptekst, profielschets, werkervaring, opleiding en vaardigheden.
 • Professionele cv-opmaak en design tips
Expert tip

Bekijk voor diepgaand advies over cv’s maken onze uitgebreide handleiding Hoe maak je een cv? met info over elk aspect van een overtuigend cv. Daarnaast staan er in ons blog vele artikelen rond de thema’s carrière, cv’s, sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken voor je klaar. 

Hoe schrijf je een supermarktmedewerker cv?

Voordat je aan de slag gaat met je supermarktmedewerker cv, moet je weten welke elementen er in je cv thuishoren. Bouw je cv op met de volgende essentiële cv-onderdelen:

 • Koptekst cv
 • Persoonlijk profiel
 • Werkervaring
 • Opleiding
 • Vaardigheden

Naast de juiste cv-onderdelen, is het belangrijk ook de juiste toon te kiezen. Een cv is niet de plek om bescheiden te zijn of te denken dat je takenpakket als supermarktmedewerker vanzelfsprekend en duidelijk is. Supermarktbanen zijn net zo gevarieerd als het productaanbod van de supermarkten.  Werknemers kunnen achter de kassa werken, vakken vullen of ervoor zorgen dat er geen producten met een vervallen houdbaarheidsdatum in het schap achterblijven. Medewerkers die in de winkel staan, hebben veel klantcontact. Zij helpen klanten bij het vinden van artikelen op hun boodschappenlijstje of bij het dragen van boodschappen naar de auto. In grotere supermarkten zijn er supermarktmedewerkers die bij de versproducten werken, denk aan kaas snijden, brood afbakken en inpakken of vleeswaren snijden. Uit je cv moet blijken met welke taken en verantwoordelijkheden je ervaring hebt. Zorg voor een professionele toon, overtuigende voorbeelden en controleer je cv op foutjes in de opmaak, spelling en grammatica. 

Expert tip

De ene supermarkt is de andere niet. Dat geldt ook voor vacatures bij supermarkten. De ene bedrijfsleider wil vooral dat je heel zorgvuldig kunt werken, in de andere supermarkt is klantvriendelijkheid juist weer heel belangrijk. Maak daarom je cv altijd op maat voor de baan waarop je solliciteert. Gebruik de vacaturetekst om te achterhalen welke kennis en vaardigheden belangrijk zijn en verwerk dat in je cv. 

Best cv-indeling voor een supermarktmedewerker

Voor het cv van een supermarktmedewerker geldt dat de traditionele cv-indeling het beste werkt: het omgekeerd chronologische cv. Deze cv-indeling wordt in grote mate bepaald door je werkervaring:

 • Je werkervaring geeft je vorige banen weer: de meest recente bovenaan en de oudste werkervaring staat onderaan (omgekeerd chronologisch).
 • De sectie werkervaring is het grootste en meest prominente onderdeel op je cv (qua ruimte en tekst).
 • Bij elke baan die je noemt, beschrijf je je taken, verantwoordelijkheden en prestaties in een lijst met opsommingstekens.

Profielschets cv supermarktmedewerker 

Waarom wil je bij een supermarkt werken, en waarom is je keuze op deze supermarkt gevallen? Waarom ben jij een goede kandidaat voor de baan? De profielschets, of het persoonlijk profiel, geeft je de kans om deze vragen te beantwoorden en meteen wat van jezelf te laten zien. Het persoonlijk profiel staat bovenaan de pagina en geeft de bedrijfsleider inzicht in jouw werkstijl en persoonlijkheid. Het is de plek waar je prestaties en eigenschappen kunt vermelden waarvan je denkt dat ze je een voorsprong geven in het sollicitatieproces. Het persoonlijk profiel is een cv-onderdeel dat goed gelezen wordt, dus neem de moeite een leuke tekst van 4 tot 6 zinnen over jezelf te schrijven. 

Aanpasbaar cv voorbeeld persoonlijk profiel

Ervaren en energieke supermarktmedewerker die dagelijks bijdraagt aan een winkel waar klanten graag komen voor hun boodschappen. Heeft een scherp oog voor details en zorgt ervoor dat de winkel er netjes uitziet. Heeft volop ervaring met kassasystemen, voorraden aanvullen, spiegelen, werkzaamheden aan de counter en winkelverzorging. Houd van gezelligheid en dropjes, tapt graag moppen in de pauze. Snapt dat we het als team samen moeten doen, dus springt altijd bij waar nodig.

Gekopieerd!

Werkervaring supermarktmedewerker: je taken en verantwoordelijkheden verduidelijken

Of je nu één of meerdere supermarktbanen hebt gehad. Gaandeweg heb je geleerd hoe je met tevreden en ontevreden klanten moet omgaan. Laat in het cv-onderdeel werkervaring zien welke groei je hebt doorgemaakt en welke kennis en ervaring je door de tijd heen hebt opgedaan. Gebruik elke bullet point om te laten zien welke toegevoegde waarde jij de supermarkt te bieden hebt en waar dat uit blijkt. Zet je meest recente werkervaring bovenaan. 

Aanpasbaar cv voorbeeld werkervaring

Supermarktmedewerker versafdeling, Jumbo, Almelo 
Juli 2021- heden

 • Elke ochtend om 07:00 uur broden afbakken en de bakken met broodjes opmaken.
 • Bestellingen van klanten opnemen en klaarzetten
 • Voorraadbeheer en bestellingen voor de broodafdeling doen bij afwezigheid van de bedrijfsleider.
 • Zorgen voor een schone en representatieve werkplek conform voedselveiligheidsprotocollen.

 

Supermarktmedewerker kassa en counter, Jumbo, Almelo
Jan 2015 – juni 2021

 • Snel en nauwkeurig klanten helpen aan de kassa.
 • Teamleider assisteren bij het opmaken van de kassa’s.
 • Uitleg geven over lopende acties en spaarprogramma’s
 • Aan de counter tabakswaren, tegoedbonnen, postzegels, bloemen en krasloten verkopen.
 • Retouren en klachten afhandelen
 • Pakketjes voor het PostNL pakketpunt in ontvangst nemen en uitgeven.

 

Vulploegmedewerker, Jumbo, Almelo
Oktober 2009 – December 2014

 • Begonnen op afdeling houdbaar en via de afdeling koeling geëindigd bij het aanvullen van groente en fruit.
 • Verantwoordelijk voor een nette productpresentatie en het verwijderen van producten die beschadigd of bijna over de houdbaarheidsdatum zijn.
 • Hand- en spandiensten: winkelwagens ophalen, de stoep vegen, reclameborden binnenhalen.
Gekopieerd!

Vaardigheden supermarktmedewerker cv

Het onderdeel vaardigheden op je cv is de perfecte plek om je capaciteiten te benadrukken. Het is een cv-onderdeel dat je toekomstige baas makkelijk kan scannen. Dat maakt het makkelijk om snel te beoordelen of jij in huis hebt wat ze zoeken in een nieuwe supermarktmedewerker. Bekijk welke vaardigheden in de vacaturetekst genoemd worden en of die op jou van toepassing zijn. Zo ja, verwerk ze in je cv en zorg voor een combinatie van harde en zachte vaardigheden

Denk bijvoorbeeld aan kassasystemen en voorraadsystemen waarmee je hebt leren werken, jouw rol in de periodieke voorraadcontroles en -tellingen, het opmaken van promotieschappen en klantgericht handelen achter de counter of bij de zelfscanners. 

Aanpasbaar cv voorbeeld vaardigheden
 • Communiceren met klanten
 • Nauwkeurig werken
 • Collegiaal
 • Voorraadbeheer
 • Kassasystemen
Gekopieerd!

Opleiding cv supermarktmedewerker

In het cv-onderdeel opleiding zet je al je afgeronde opleidingen onder elkaar. Heb je incompany trainingen of externe workshops gevolgd? Noem alle relevante opleidingen in dit cv-onderdeel. En als je een certificaat hebt in bijvoorbeeld bedrijfshulpverlening of eerste hulp bij ongelukken, dan is dat ook het vermelden waard!

Aanpasbaar cv voorbeeld opleiding

ROC Arnhem, MBO Smart Retail & Logistics
2013 - 2017

Erasmus pro, Almelo
2005 - 2009

Gekopieerd!

Belangrijkste punten:

 • Supermarktmedewerkers zijn vaak het visitekaartje van de winkel. Laat zien dat je klantgericht bent en stem je cv af op de betreffende supermarkt.
 • Je vriendelijkheid en communicatieve vaardigheden moeten blijken uit je cv.
 • Kies een toon en stijl die past bij de supermarkt waar je gaat solliciteren.
 • Gebruik onze online cv-maker om snel en eenvoudig een goed cv te schrijven
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.5
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.307 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
6.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
3.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
2.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
2.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
930.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
550.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
430.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
33.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
420.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
19.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
430.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
270.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
420.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
62.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
140.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
71.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
17.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
930.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren