1. Cv voorbeelden
 2. Kassamedewerker
Geschreven door Susan ShorSusan Shor

Kassamedewerker cv- voorbeeld & schrijfgids

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2024 te vinden. Kies dit Kassamedewerker cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
4.5
Gemiddelde beoordeling
62 mensen die het al beoordeeld hebben
Kassamedewerker cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Ga je solliciteren als kassamedewerker? Dan heb je een overtuigend cv nodig. Een cv waaruit blijkt dat jij klantvriendelijk bent, vlot in je werk en tegelijkertijd weinig (reken)fouten maakt. Maak snel en makkelijk jouw cv met deze handleiding cv schrijven voor kassamedewerkers en het bijbehorende kassamedewerker voorbeeld cv. 

Jij bent klaar voor je volgende carrièrestap en CVster.nl is er om je te helpen! Je vindt bij ons een online cv-maker, professioneel ontworpen cv templates en vele voorbeeld cv's. 

Hoe Schrijf Je Een Kassamedewerker CV?

De eerste stap bij het schrijven van je kassamedewerker cv is begrijpen welke onderdelen je moet opnemen. Je cv moet de volgende secties bevatten:

 • De cv koptekst
 • De cv samenvatting (ook wel persoonlijk profiel genoemd)
 • Een werkervaring sectie
 • Een vaardigheden sectie
 • Een opleiding sectie.

Het doel van een kassamedewerker cv is om helder te communiceren dat jij de nodige vaardigheden hebt voor het werk als caissière. Een ijzersterk kassamedewerker cv moet dus een indrukwekkende profielsectie hebben die aantoont dat jij klanten goed van dienst kan zijn tijdens het winkelen en afrekenen. 

 • Bij de werkervaring sectie moet je relevante functies vermelden. Benadruk vooral je voorgaande werkervaring als kassamedewerker. Als je nog geen werkervaring hebt, dan kun je het beste persoonlijke ervaringen, interessante hobby’s of lidmaatschappen bij organisaties of clubs verder toelichten.
 • Ook moet je cv een sectie “vaardigheden” bevatten. Zorg ervoor dat deze een sterke mix van hard skills en soft skills bevatten, die nodig zijn voor een kassamedewerker. Lees de vacature nauwkeurig en benoem de vaardigheden die je toekomstige werkgever het belangrijkst vindt. Een kassamedewerker cv moet laten zien dat je betrouwbaar, snel en nauwkeurig bent. Iemand die een echte bijdrage levert binnen de retailsector.
Expert tip

Optimaliseer voor ATS

De meeste grotere werkgevers gebruiken Applicant Tracking Systems (ATS) om cv's van sollicitanten te filteren. De software scant de cv’s op relevante trefwoorden en gebruikt algoritmen om cv’s te rangschikken. Kandidaten met een hoge cv score komen op het bureau van de recruiter terecht. De rest wordt automatisch afgewezen. 

Daarom is het belangrijk om de juiste trefwoorden in je cv te verwerken voor het ATS. Belangrijke trefwoorden vind je in de vacaturetekst. Bestudeer de functiebeschrijving om erachter te komen wat de werkgever belangrijk vindt en verwerk dat in je cv. Doe dat uiteraard op een natuurlijk manier en neem alleen trefwoorden op die op jou van toepassing zijn. 

De Beste CV Indeling Kiezen voor Kassamedewerkers 

Voor een kassamedewerker is de meest gangbare cv indeling prima te gebruiken. Ik heb het over de omgekeerd chronologische cv indeling. Recruiters zijn gewend om dit type cv te beoordelen en vinden het vaak de prettigste indeling omdat ze het snel kunnen scannen.  

Bij de omgekeerd chronologische cv-indeling zet je bij het cv onderdeel 'werkervaring' je meest recente werkervaring bovenaan, daaronder je vorige baan en zo verder. Ook bij het onderdeel 'opleiding' begin je met de laatst gevolgde opleiding of cursus en zo verder terug in de tijd. 

Neem je contactgegevens op

Helemaal bovenaan je cv staat de koptekst. Jouw 'visitekaartje' met je belangrijkste contactgegevens. Zorg ervoor dat je in ieder geval de volgende gegevens opneemt:

 • Volledige naam + functietitel.
 • Een professioneel e-mailadres.
 • Je telefoonnummer.
 • Stad + land.
 • Optioneel: een link naar je LinkedIn profiel.

Tegenwoordig is het niet nodig om je geboortedatum of volledige adres op te nemen. Dit i.v.m. AVG richtlijnen. 

Maak gebruik van een samenvatting of persoonlijk profiel 

Het profielgedeelte van je cv is een soort korte kennismaking met de recruiter voordat hij/zij jouw werkervaring, vaardigheden en opleiding bekijkt. In dit stukje tekst benadruk je je positieve eigenschappen en belangrijke prestaties. Leg de focus op de functies waar je trots op bent en trek de aandacht naar je talent als kassamedewerker en je meest indrukwekkende vaardigheden. 

Omdat het persoonlijk profiel nog boven de andere cv secties staat, wordt dit stukje tekst doorgaans goed gelezen door recruiters. Pak hier dus je moment om te stralen! Aangezien veel kassamedewerkers vergelijkbare werkervaring hebben, is dit de plek waar je jezelf kunt onderscheiden van andere sollicitanten.

Heb je inspiratie nodig? Bekijk ons kassamedewerker cv voorbeeld of één van onze andere detailhandel cv voorbeelden:

Som je kassamedewerker werkervaring op als een overzichtelijk bonnetje

In de sectie 'werkervaring' maak je een lijst van alle eerdere functies die je hebt gehad. Heb je kassa-ervaring? Neem deze banen dan zeker op! Maar ook andere functies kun je natuurlijk prima noemen. Probeer te zoeken naar taken die overeenkomen met de taken van een kassamedewerker. 

Gebruik onder iedere functie 4-5 opsommingstekens om kort en bondig je belangrijkste taken te beschrijven. Maak daarbij gebruik van krachtige actiewerkwoorden en toon aan dat je een zeer geschikte kandidaat bent voor de vacature. Kun je wat voorbeelden gebruiken? Zie het onderstaande voorbeeld.

Voorbeeld
 • Groette klanten met een glimlach en vroeg vriendelijk of ze alles hadden kunnen vinden.
 • Ging voorzichtig met de aankopen om en pakte alles netjes in.
 • Loste klachten altijd professioneel en beleefd op.
 • Wist altijd de actuele aanbiedingen en acties.
 • Voorkwam lange wachtrijen door snel en nauwkeurig de producten te scannen, waardoor   klanten nooit ongeduldig hoefden te worden.
 • Werkte nieuwe kassamedewerkers succesvol in.
 • Werkte extra diensten als dat nodig was.
 • Kwam altijd op tijd en bleef altijd professioneel.
Gekopieerd!

Hoe schrijf je een kassamedewerker cv zonder ervaring? 

Wat te doen als je nog geen kassa ervaring hebt? Dat je geen ervaring hebt als kassamedewerker is in de meeste gevallen geen probleem. Je wordt namelijk ingewerkt door een collega. Wat je in dat geval wilt doen, is zoeken naar taken uit eerdere functies of persoonlijke eigenschappen of vaardigheden die overeenkomen met die van een goede kassamedewerker. 

Ben je klantvriendelijk, snel en accuraat in je werk? Heb je een goed geheugen of ben je een kei in hoofdrekenen en terugtellen? Allemaal zaken die je kunt noemen op je kassamedewerker cv en die van jou alsnog een prima kandidaat maken!

Neem de belangrijkste vaardigheden op voor een kassamedewerker

Een uitstekend kassamedewerker cv bevat precies de vaardigheden waar werkgevers naar op zoek zijn. Zorg er daarom voor dat je de functieomschrijving goed doorneemt en zoveel mogelijk van de gevraagde vaardigheden meeneemt in je eigen cv. Hiermee versla je niet alleen de ATS, maar wek je ook de interesse van de recruiter. Vaardigheden vermeld je vervolgens kort en bondig, het liefst met bullets. Zie ook het onderstaande voorbeeld.

Voorbeeld
 • Goed organisatievermogen
 • Zeer klantgericht
 • Goed in hoofdrekenen en terugtellen
 • Een echte teamplayer
 • Sterk in multitasken
 • Eerlijk en betrouwbaar
Gekopieerd!

Maak een gedetailleerd overzicht van je opleidingen & relevante kassamedewerker certificaten

In het opleiding gedeelte van je cv maak je een lijst van je diploma's, certificaten en gevolgde cursussen. Heb je een opleiding gevolgd in detailhandel? Noem deze dan zeker! Net als relevante certificaten zoals een EHBO cursus. Heb je talen gestudeerd of een snelcursus Frans gedaan? Ook dat is goed om te vermelden, aangezien het als kassamedewerker altijd handig is als je meerdere talen spreekt. 

Voorbeeld
 • 2010-2015 Dollard College, Winschoten, HAVO-diploma
Gekopieerd!

Kies de Beste CV Lay-out en een Design Geschikt voor een kassamedewerker CV

Als kassamedewerker weet je dat een nette uitstraling belangrijk is. Zoals jij het visitekaartje van de winkel bent, zo is jouw cv jouw eigen visitekaartje. Zorg daarom voor een professionele uitstraling en een aantrekkelijke opmaak. Kies een design dat jouw persoonlijkheid laat stralen. Zo val je positief op tussen de andere sollicitanten. Wil je extra indruk maken? Stem het design van je cv dan af op de winkel, bijvoorbeeld met kleurgebruik.

Een online cv template is de snelste manier om een mooi cv te maken. Daarmee voorkom je veelgemaakte opmaakfouten en creëer je snel een perfect opgemaakt cv in een modern design. 

Gebruik onze online cv-maker om binnen 5 minuten een goed cv te schrijven. Onze sjablonen zijn afgestemd op de eisen en wensen van werkgevers én succesvol getest in de praktijk. Dankzij tekstsuggesties, spellingcontrole en een mooie opmaak heb je snel een goed cv in handen. Succes met solliciteren!

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.5
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.670 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
720.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
570.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
530.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
32.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
340.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
920.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
220.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
480.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
190.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
49.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.200 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
90.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
61.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
13.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
17.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren