1. Cv voorbeelden
 2. Verkoopassistent
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Verkoopassistent cv- voorbeeld & schrijfgids

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2024 te vinden. Kies dit Verkoopassistent cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
4.4
Gemiddelde beoordeling
69 mensen die het al beoordeeld hebben
Verkoopassistent cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Hoe schrijf je een cv voor de functie van Verkoopassistent?

Voordat je gaat solliciteren naar een nieuwe functie als verkoopassistent, moet je het speelveld begrijpen. Daarom geven wij je tips en een duwtje in de rug op weg naar je volgende baan. 

Als verkoopassistent speel je in op de wensen van klanten. Met je cv speel je in op de wensen van recruiters. 

Maar hoe krijg je jouw cv in hun handen en pak je de aandacht? Je eerste hobbel is het Applicant Tracking System. 

Versla het Applicant Tracking System 

ATS-programma's zijn de logische keuze voor drukke recruiters en (middel)grote werkgevers. Een ATS scant je cv op belangrijke trefwoorden, en brengt een grote stapel cv's terug naar een overzichtelijk stapeltje dat voldoet aan de eisen. 

Je wilt natuurlijk dat jouw cv op dat kleine stapeltje landt, want de recruiter leest alleen dat stapeltje. De rest wordt automatisch afgewezen. In ons blogartikel over Je cv optimaliseren voor ATS lees je hoe ATS-software werkt. Er staan volop tips in om je cv ATS-proof te maken. 

Opbouw verkoopassistent CV

Cv's zijn sterk opgemaakte documenten. De eigenheid zit hem in de tekst en vormgeving, niet in de structuur. Dat betekent dat je cv de volgende elementen moet bevatten:

 • koptekst / cv-header
 • persoonlijk profiel (ook bekend als profielschets of professionele samenvatting)
 • cv-onderdeel werkervaring
 • cv-onderdeel vaardigheden
 • cv-onderdeel opleiding

Wanneer je solliciteert bij een winkel, vermeld je de producten en de stijl van de winkel in je cv. Daarmee maak je je cv op maat voor de functie. Dat betekent dat je vooraf wat onderzoek moet doen, zodat je weet welke woorden, schrijfstijl en toon passend zijn voor deze specifieke sollicitatie. 

Je cv is bedoeld om deze vraag te beantwoorden: 

“Waarom zou ik jou aannemen?” 

Pronken met je kennis over de winkel en het assortiment laat de wervingsmanager weten dat jij een goede kandidaat bent. Doe dus dat beetje extra moeite en maak je cv op maat voor de baan.

De beste cv-indeling kiezen voor verkoopassistenten

Als dit je eerste baan is, kan je overwegen om eerst je vaardigheden en opleiding te vermelden en vervolgens de sectie werkervaring daaronder te plaatsen. Dan staan je vaardigheden meer in de etalage dan je werkervaring. 

Een cv maken als starter: zo sleep je je eerste baan binnen
Gerelateerde artikelen
Een cv maken als starter: zo sleep je je eerste baan binnen

Je studententijd zit erop en je bent klaar voor je eerste echte baan. Hoe maak je als starter op de arbeidsmarkt een overtuigend cv? Wijs op je potentieel en laat je persoonlijkheid schitteren.

Welke cv-indeling je ook kiest, gebruik in ieder geval de omgekeerde chronologische volgorde. Dat formaat is vooral bepalend voor de indeling van het cv-onderdeel werkervaring. Je rangschikt eerdere banen met de meest recente werkervaring bovenaan en vanaf daar ga je terug in de tijd. 

Als je nog geen werkervaring hebt, kun kiezen voor een hybride cv-indeling of een vaardigheden-cv. Die indelingen kunnen ook goed uitpakken wanneer je op zoek bent naar een bijbaan of deeltijdwerk, een carrièreswitch maakt of wanneer je na je pensioen solliciteert op een seniorenbaan

Persoonlijk profiel voorbeeld: je professionele persoonlijkheid

Je cv is je persoonlijke verkooppraatje om jezelf te verkopen aan een nieuwe werkgever. Gebruik het om te pronken met je verkoopvaardigheden. De profielschets is daarvoor de beste plek, omdat je daar geen opsommingstekens gebruikt maar vrijuit in volle zinnen kunt schrijven. 

Het geeft je de kans om de selecteur een voorproefje te geven van je persoonlijkheid, ervaring, prestaties en karaktereigenschappen. Vooral als je op zoek bent naar je eerste baan, kan je dit gedeelte wat uitbreiden om werkgevers wat meer over jezelf te vertellen en te benadrukken en waarom jij een geweldige medewerker zou zijn.

Onderstaande cv-tekst is een prima startpunt voor je eigen persoonlijk profiel.

Aanpasbaar voorbeeld persoonlijk profiel

Ervaren en gemotiveerde verkoopassistent met meer dan drie jaar ervaring in snel veranderende verkoopomgevingen. Bewezen staat van dienst in het verhogen van de verkoop door het behalen van hoge klanttevredenheidspercentages en tevreden terugkerende klanten. Bewezen vermogen om te multitasken, problemen op te lossen en producten en merken te promoten. Gemotiveerd en gedreven om de omzet van een bedrijf te helpen vergroten en tegelijkertijd de reputatie te verbeteren.

Gekopieerd!

Werkervaring voorbeeld: ervaring die ertoe doet

Het maakt niet uit wat voor soort werk je eerder deed. Zelfs als het vrijwilligerswerk was, geldt: je hebt ervaring die ertoe doet. Bedenk welke vaardigheden een ​​geweldige verkoopassistent nodig heeft en gebruik voorbeelden uit je carrière en opleiding om die vaardigheden te laten zien, zelfs als je ze niet in een winkelomgeving hebt ingezet. Denk aan vriendelijkheid, communicatieve vaardigheden, verkoopvaardigheden en kassasystemen bedienen.

Maak 3 à 4 opsommingstekens onder elke vorige functie om je taken en prestaties te benoemen. Begin elk item met een krachtig actiewerkwoord. Begin meteen met het beschrijven van je prestaties. Laat zinnen weg die niets toevoegen aan je beschrijvingen, zoals "in deze baan heb ik". Je hebt immers beperkt ruimte op een cv van één of maximaal twee pagina’s,

De onderstaande cv-voorbeeldtekst geeft je enkele ideeën voor het benoemen van je werkervaring.

Aanpasbaar voorbeeld werkervaring

Verkoopassistent, Viola’s bloemen en gifts, Grevenbircht
Juli 2019 — Heden

 • Registreerde en verwerkte de bloemenbestellingen op een overzichtelijke en ordelijke manier.
 • Adviseerde klanten en gaf informatie over de diverse bloemstukken en cadeauartikelen.
 • Beantwoorde de telefoon en plande de levering van bloemen bij particulieren in. • Ontwikkelde goede klantrelaties die resulteerden in een hoog klantrendement.

 

Verkoopassistent, Benja Mode, Sittard
Januari 2016 — Juni 2019

 • Stond klanten met een glimlach te woord en hielp hen bij het uitzoeken van outfits.
 • Handelde vragen, feedback en klachten professioneel af en loste geschillen op prettige wijze op.
 • Creëerde een aantrekkelijke presentatie van items in de winkel en hielde de voorraden bij.
 • Vergrootte de klantloyaliteit door een goede follow-up en oprechte aandacht voor onze klanten.
Gekopieerd!

Vaardigheden sectie voorbeeld: de juiste eigenschappen

Het cv-onderdeel vaardigheden is een cruciale sectie om twee belangrijke redenen:

1. Het is een overzichtelijke versie van je beste kwalificaties dat recruiters makkelijk kunnen scannen om te peilen of je hebt wat ze zoeken in een nieuwe verkoopassistent.

2. Het is een snelle manier om je cv op maat te maken voor de functie en ervoor te zorgen dat je de allerbelangrijkste zoekwoorden voor de ATS in je cv verwerkt. 

Belangrijk voor de functie van verkoopassistent is een grondige kennis van het product of de dienst die je verkoopt. Je moet ook goed kunnen luisteren en geduld hebben met zowel klanten als collega's. 

Andere eigenschappen waar de recruiter naar op zoek zal zijn, zijn sterke communicatieve vaardigheden en kennis van marketingstrategieën. Zorg ervoor dat je functiespecifieke vaardigheden opneemt. Als je ze hebt, zorg er dan voor dat je ook belangrijke harde vaardigheden vermeldt in de functiebeschrijving, zoals de kassasystemen die je in de vingers hebt.

De cv-voorbeeldtekst hieronder geeft je enkele ideeën voor de vaardighedensectie op je cv.

Aanpasbaar voorbeeld vaardigheden
 • Klantenservice
 • Communicatieve vaardigheden
 • Multitasken
 • Marketing technieken
 • Winkelpresentatie
 • Kassasystemen bedienen
 • Probleemoplossend vermogen
 • Empathisch
Gekopieerd!

Opleidingen, cursussen en trainingen op je cv

Op een verkoopassistent cv kan je het gedeelte met opleidingen kort houden. Vermeld simpelweg de opleidingen die je deed en eventuele extra cursussen en certificaten die je hebt behaald. 

Studeer je nog? Dan noem je je studie en de verwachte afstudeerdatum. Wanneer je een hbo-bachelor diploma of hoger hebt, mag je je middelbare school weglaten in dit gedeelte.

Gebruik de onderstaande cv-voorbeeldtekst als inspiratie bij het opstellen van het cv-onderdeel opleidingen.

Aanpasbaar voorbeeld opleiding

Medewerker detailhandel, ROC Westelijk Zuid-Limburg, Sittard
2012 — Mei 2016

Mavo, DaCapo College, Sittard
2008 — 2012

Gekopieerd!

Belangrijkste punten Verkoopassistent cv:

 • Verkoopassistenten zijn zichtbare medewerkers in het bedrijf. Laat in je cv zien dat je je toon en stijl kunt afstemmen op het bedrijfsimago.
 • Je vriendelijkheid en communicatieve vaardigheden moeten blijken uit je cv.
 • Stem je cv af op de functie en optimaliseer je cv voor het ATS.
 • Gebruik onze online cv-maker om snel en eenvoudig een goed cv te schrijven.
Kennismakingsgesprek: dit kan je verwachten
Gerelateerde artikelen
Kennismakingsgesprek: dit kan je verwachten

Je hebt gesolliciteerd en bent uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Wat kan je dan verwachten en hoe bereid je je het beste voor? Je leest het hier!

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.4
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.703 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
720.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
580.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
57.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
550.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
350.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
930.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.400 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
70.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
19.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
31.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren