1. Cv voorbeelden
 2. Verkoopmedewerker kledingzaak

Verkoopmedewerker kledingzaak cv- voorbeeld & schrijfgids

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2024 te vinden. Kies dit Verkoopmedewerker kledingzaak cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
5.0
Gemiddelde beoordeling
80 mensen die het al beoordeeld hebben
Verkoopmedewerker kledingzaak cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Miuccia Prada zei ooit: "Wat je draagt, is hoe je je aan de wereld presenteert, zeker in deze tijd, waarin menselijke contacten zo vluchtig zijn. Mode is directe taal." Zo kun je je cv voor een functie in een kledingzaak ook zien: je moet je aan je potentiële werkgever presenteren zoals jij gezien wilt worden. Welke rol wil jij in een kledingzaak spelen? 

CVster.nl kan je helpen met een kast vol hulpmiddelen, waaronder tientallen cv-voorbeelden op basis van onze intuïtieve cv-maker. In deze schrijfwijzer vind je een cv-voorbeeld voor functies in kledingzaken en leer je het volgende:

 • Een cv opstellen op basis waarvan recruiters jou zeker willen spreken
 • Een profiel opstellen waarin je je prestaties en je klantgerichte persoonlijkheid kunt etaleren
 • Voor elke vacature in een kledingzaak een speciaal cv op maat maken
 • Laten zien hoe modegevoelig je bent met een lay-out die aandacht trekt zonder af te leiden van de inhoud.

Hoe schrijf je een cv voor een functie in een kledingzaak?

Elk kledingstuk dat je draagt, speelt een rol in je look. Dat geldt ook voor de elementen van je cv voor een functie in een kledingzaak. Dit moet er in elk geval in je cv staan:

 • De koptekst van je cv
 • Persoonlijk profiel
 • Werkervaring
 • Vaardigheden
 • Opleiding

Wat voor werk kun je doen in een kledingzaak?

In een kledingzaak kun je allerlei functies uitoefenen: van kassa- of verkoopmedewerker tot verkoopadviseur, inkoper, magazijnmedewerker of manager. De meeste van deze functies hebben een aantal belangrijke elementen gemeen: je moet klantgericht zijn, gevoel voor mode hebben en aanvoelen wat verkoopt.

Een loopbaan in de detailhandel begin je meestal als bijvoorbeeld kassa- of magazijnmedewerker, waarna je misschien kunt doorstromen naar de functie van verkoopadviseur, inkoper of manager. Voor sommige van dit soort hogere posities kan een opleiding op het gebied van marketing of bedrijfskunde nodig zijn.

Voorbeeld persoonlijk profiel: een persoonlijk patroon

Elke baan in de detailhandel vereist enige charme en geduld, maar als je in een kledingzaak wil werken, heb je ook persoonlijke stijl nodig. Het persoonlijk profiel op je cv zou je kunnen zien als je persoonlijke catwalk. In dit tekstje van drie à vier zinnen kun je iets creatiever zijn dan in de rest van het document. Dit is dé plek om je eigen stijl te tonen en te laten zien wat je in huis hebt. 

Gebruik kleurrijke, modegerichte woorden om jezelf voor te stellen, je persoonlijke stijlgevoel te beschrijven, en te vertellen hoe jij op de hoogte blijft van de nieuwste trends en waarom je in de kledingbranche wilt werken. Vertel vervolgens iets over een hoogtepunt in je carrière, en sluit af met een zin waarin je uitlegt waarom jij in een kledingzaak wilt werken of waarom jij perfect in deze functie past.

Aanpasbaar voorbeeld persoonlijk profiel

Betrouwbare, gemotiveerde en benaderbare verkoopmedewerkster in de modebranche, die altijd garant staat voor een goede klantervaring. Kan klanten bijstaan in alle aspecten van de winkelervaring, van informatie bieden over verkoop en aanbiedingen tot het verzorgen van een soepele, accurate kassaprocedure.

Gekopieerd!

Voorbeeld werkervaring: een patroon van succes

Een cv moet meer zijn dan een lijst van eerdere werkgevers. Een goed cv laat een patroon van groei zien, waardoor jij op dit punt in je loopbaan bent terechtgekomen. Bij het opstellen van je werkervaringsoverzicht kun je jezelf het volgende afvragen:

 • Welke verantwoordelijkheden horen bij de functie die ik wil krijgen?
 • Welke gegevens kan ik gebruiken om te laten zien wat ik al bereikt heb?
 • Hoe kan ik met een voorbeeld van een taak een vaardigheid aantonen?

Voor je meest recente baan kun je het beste vier of vijf punten aangeven, voor eerdere banen zijn twee of drie punten genoeg. Herhaal liever geen verantwoordelijkheden; je hoeft bijvoorbeeld echt niet voor elke functie opnieuw te noemen dat je hielp met inventariseren. Hou het bondig; vergeet niet dat je cv bij voorkeur op één pagina moet passen (of twee als je veel ervaring hebt). Hieronder vind je een voorbeeld van een werkervaringsoverzicht, dat je zelf kunt aanpassen.

Aanpasbaar voorbeeld werkervaring

Verkoopmedewerkster, WE Fashion, Groningen
Januari 2020 - Mei 2023

 • Toonde voortdurend enthousiasme en passie voor uitzonderlijke klantenservice.
 • Assisteerde de bedrijfsleider bij het beheren van de inventaris en het inrichten van kledingrekken.
 • Streefde altijd naar een nette, visueel aantrekkelijke winkelomgeving.
 • Volgde altijd de procedures en protocollen van de winkel.
 • Assisteerde klanten bij alle aspecten van de winkelervaring.
 • Informeerde klanten over aanbiedingen en promotie-acties.

 

Verkoopmedewerkster, Xsasa Bruidsmode, Haren
September 2015 - December 2019

 • Enthousiast en toegewijd lid van het verkoopteam.
 • Probeerde toekomstige bruiden altijd een unieke winkelervaring te bieden.
 • Luisterde goed naar de wensen en ideeën van de klanten om ze geschikte opties te kunnen tonen.
 • Hield de paskamers netjes en hielp waar nodig bij het passen van jurken.
 • Plaatste orders, plande afspraken en handelde transacties op een veilige manier af.

 

Verkoopassistent, CoolCat, Groningen
November 2014 - Juni 2015

 • Part-time verkoopassistent.
 • Hielp bij het creëren van een prettige, soepele winkelervaring.
 • Bleef goed op de hoogte van nieuwe artikelen, sales en acties.
 • Volgde altijd de richtlijnen en procedures van de winkel.
Gekopieerd!
Expert tip

Je eerste baan

Ook als je nog geen werkervaring hebt, kunnen de bovenstaande tips handig voor je zijn. In dat geval kun je je in plaats van op professionele groei richten op persoonlijke groei, extracurriculaire activiteiten die je op school hebt gedaan, vrijwilligerswerk, of misschien al het organiseerwerk dat je als thuismoeder of -vader deed. Een heleboel van je vaardigheden zijn prima toepasbaar op werken in een kledingzaak.

Als je nog niet zoveel werkervaring op je cv kunt zetten, gebruik de extra ruimte die je over hebt dan om je persoonlijk profiel aan te scherpen.

Voorbeeld vaardigheden: een overzicht op maat

Recruiters hebben het hartstikke druk en ontvangen heel veel sollicitatiebrieven. Ze willen dan ook in een oogopslag kunnen zien of jij de juiste vaardigheden hebt. Daarom is het vaardighedenoverzicht op een cv voor de kledingbranche zo belangrijk.

Als medewerker van een kledingzaak heb jij natuurlijk allerlei talenten: van een feilloze kijk op mode tot het vermogen om snel producten te inventariseren. Maak een lijst van al deze vaardigheden, en kies vervolgens de drie tot vijf meest relevante voor de functie waar je op solliciteert. Vergeet vooral ook de sociale vaardigheden niet: ben je bijvoorbeeld een ster in advies geven over de perfecte outfit, of kun je goed met lastige klanten overweg? Hieronder vind je een voorbeeld van een vaardighedenoverzicht, dat je zelf kunt aanpassen.

Aanpasbaar voorbeeld vaardigheden
 • Flexibel
 • Goede teamspeler
 • Kennis van de retailbranche
 • Kennis van procedures
 • Uitstekende rekenvaardig- heid
 • Creatief probleemoplossend vermogen
 • Klantgerichtheid
Gekopieerd!
Expert tip

Zo kom je door het ATS

Met een op maat gemaakte tekst is de kans groter dat je cv daadwerkelijk door een mens gelezen wordt. Als je online solliciteert, wordt je cv beoordeeld door een zogeheten 'Applicant Tracking System', ofwel ATS, dat de tekst automatisch controleert op bepaalde trefwoorden en zinsneden. Lees de vacaturetekst goed door en probeer de woorden en zinsneden die daarin staan op een zo natuurlijk mogelijke manier in je cv te verwerken. Zo vergroot je de kans dat je cv door het ATS komt en laat je aan potentiële werkgevers zien dat je begrijpt wat zij nodig hebben.

Voorbeeld opleiding

Een onmisbaar onderdeel van je cv is natuurlijk het opleidingsoverzicht. Hier geef je een overzicht van alle relevante opleidingen die je hebt gevolgd. Als je in bezit bent van een hbo-diploma of hoger, dan kun je je middelbare school achterwege laten.

Als dit de eerste baan is waarvoor je solliciteert, kun je eventueel nog iets zeggen over bijvoorbeeld je eindscriptie of profielwerkstuk. Naarmate je meer werkervaring hebt, worden je schoolprestaties minder relevant. Hieronder vind je een voorbeeld van een opleidingsoverzicht, dat je zelf kunt aanpassen.

Aanpasbaar voorbeeld opleiding

Retailmedewerker, MBO Niveau 2, ROC Noorderpoort, Groningen
2011- 2015

VMBO-TL, CSG Kluiverboom, Groningen
2007 - 2011

Gekopieerd!

Het uiterlijk van je cv: de finishing touch

We begonnen dit artikel met een citaat van Miuccia Prada: wat je draagt, is hoe je je aan de wereld presenteert. En zo bepaalt de uitstraling van je cv ook hoe je je aan je potentiële werkgever presenteert. Je zit in een creatieve branche, dus de lay-out mag best iets losser. Maar houd je cv wel professioneel en leesbaar. Kijk goed naar het merk en het imago van de werkgever en zorg dat je cv hierbij aansluit.

Met de creatieve cv-templates van CVster.nl kun jij meteen beginnen je modegevoeligheid te showen, zonder gedoe met de opmaak. 

Dus: hoe schrijf je een cv voor een functie in een kledingzaak?

 1. In een cv voor een functie in een kledingzaak moet je laten zien dat je gevoel voor stijl hebt.
 2. In het persoonlijk profiel kun je je persoonlijkheid laten zien, terwijl de rest van het document een wat strakkere indeling moet volgen.
 3. Het mag best een beetje speels, probeer bijvoorbeeld woorden te gebruiken die met mode te maken hebben.
 4. Giet je cv in een opvallende, modieuze lay-out, maar zorg wel dat het goed leesbaar blijft.
 5. Met het cv-voorbeeld voor functies in kledingzaken ben je meteen een heel eind op weg met je sollicitatie.
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
5.0
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.670 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
720.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
570.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
530.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
32.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
340.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
920.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
220.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
480.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
190.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
49.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.200 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
90.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
61.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
13.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
17.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren