1. Cv voorbeelden
 2. Horecamedewerker
Geschreven door Anna MuckermanAnna Muckerman

Horecamedewerker cv- voorbeeld & schrijfgids

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2024 te vinden. Kies dit Horecamedewerker cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
4.4
Gemiddelde beoordeling
77 mensen die het al beoordeeld hebben
Horecamedewerker cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Wil jij werken in de horeca? Dan heb je uitstekende baankansen. Na de coronacrisis is het aantal vacatures nog altijd hoog. Dat komt deels omdat het (gelukkig) weer gezellig druk is in de horeca, maar ook omdat veel personeel van vóór de crisis in andere sectoren is gaan werken. Bovendien kampt de horeca steevast met een vrij hoog verloop van personeel omdat ze vooral werken met studenten en scholieren. Kortom: je hebt vele vacatures om uit te kiezen.

Hoe goed de baankansen in de horeca ook zijn, je hebt altijd een goed cv nodig om op gesprek te mogen komen. Juist in de horeca is het contact met de klant namelijk heel direct en ben jij het visitekaartje van het bedrijf. Weten hoe jij een succesvol horeca cv schrijft?

Bekijk het cv voorbeeld horeca van CVster.nl en deze handige schrijfgids. Kies vervolgens één van onze professionele cv templates en maak in onze online cv maker in een handomdraai je eigen horeca cv.  

Hoe Schrijf Je Een Horeca CV?

Een cv is opgebouwd uit vaste secties. Deze secties geven je cv structuur en zorgen ervoor dat een recruiter hem snel kan scannen. Zoals je in het horeca cv voorbeeld kunt zien, zijn dit de vaste cv-onderdelen die in elk cv thuishoren:

 • De koptekst van je cv
 • Het persoonlijk profiel
 • Werkervaring
 • Vaardigheden
 • Opleiding

Een goed horecamedewerker cv laat zien dat je de kwaliteiten hebt om eten en drinken op een professionele en prettige manier te serveren. Obers, serveersters en horecamedewerkers zetten klanttevredenheid altijd op nummer één en voelen zich op hun gemak in de horecawereld. Je cv moet laten zien dat je een vriendelijke en gastvrije werkhouding hebt. Een uitblinkend cv trekt de aandacht naar je talent voor multitasken en overzicht houden tijdens drukke en hectische momenten. 

In de sectie “werkervaring” beschrijf je de meest relevante en belangrijkste functies. Benadruk vooral je vorige banen in de horeca. Vergeet niet om een lijstje met referenties toe te voegen met contactgegevens van oude werkgevers of teamleiders die graag een goed woordje voor je doen. Door dit bewezen stappenplan van CVster.nl te volgen bouw je een perfect horecamedewerker cv. Daarmee ben je al halverwege een nieuwe baan als serveerder of serveerster!

Expert tip

Optimaliseer je cv voor ATS systemen

ATS staat voor 'Applicant Tracking Systems'. Grotere (horeca) werkgevers laten deze ATS-algoritmen de cv's van sollicitanten scannen op relevante trefwoorden (meestal overeenkomend met de functieomschrijving) en rangschikken. Alleen de cv's met de hoogste score worden doorgestuurd naar de bedrijfsleider. 

In de vacature voor een horecamedewerker worden bijvoorbeeld de volgende vereisten vermeld:

 • Gastvrij en servicegericht
 • Sociaal
 • Enthousiast
 • Teamspeler
 • Handig als je meerdere talen spreekt.

Volg dit eenvoudige plan om je kansen te vergroten:

 • Analyseer de vacaturetekst op belangrijke vaardigheden en eigenschappen die je potentiële werkgever zoekt.
 • Vergelijk die trefwoorden en zinnen met die in je eigen cv.
 • Pas je taalgebruik aan of voeg trefwoorden toe (mits op jou van toepassing).

De Beste CV Indeling Kiezen voor een horeca cv

Voor een horecamedewerker cv is de omgekeerd chronologische cv-indeling het meest gangbaar. Dit type cv legt de nadruk op je eerdere werkervaring, je opleiding en vaardigheden. Recruiters zijn gewend om dit type cv’s te beoordelen en vinden het vaak de prettigste indeling. Aangezien bedrijfsleiders in de horeca het altijd druk hebben, wil je dat zij je cv snel kunnen scannen op relevantie en niet hoeven zoeken naar informatie. Bij de omgekeerd chronologische cv indeling zet je bij het cv-onderdeel werkervaring je meest recente werkervaring bovenaan en werk je terug in de tijd. Dit doe je zo ook bij het onderdeel opleidingen.  

Neem je contactgegevens op

De koptekst van je cv is je visitekaartje. Niet alleen is dit visueel het meest opvallende deel van je cv, het bevat ook je belangrijke contactgegevens. Om ervoor te zorgen dat een bedrijfsleider snel contact met je kan opnemen, zorg ervoor dat je in ieder geval de volgende gegevens opneemt:

 • Volledige naam + functietitel.
 • Een professioneel e-mailadres.
 • Telefoonnummer.
 • Stad + land.
 • Optioneel: link naar je LinkedInprofiel.

Het is niet nodig om je geboortedatum of volledige adres te vermelden. Dit i.v.m. de AVG richtlijnen bij veel bedrijven. 

Maak gebruik van een samenvatting of persoonlijk profiel 

Naast je motivatiebrief kun je ook op je cv een stukje persoonlijkheid laten zien. Namelijk in de persoonlijke introductie! Een persoonlijk profiel op een cv bestaat uit 4 tot 6 zinnen waarin je vermeldt wat jou de ideale kandidaat maakt voor de baan. Vermeld bijvoorbeeld het aantal jaren horeca-ervaring dat je hebt, een voorbeeld waaruit je servicegerichtheid blijkt of vertel een pakkende horeca anekdote. Omdat deze persoonlijke introductie nog boven je werkervaring en vaardigheden staat, wordt dit korte stukje tekst vaak erg goed gelezen door recruiters!

Zoek je inspiratie voor het persoonlijk profiel van jouw horeca cv? Bekijk dan ook eens deze voorbeeld cv's horeca:

Presenteer je horeca werkervaring op een dienblaadje

Maak een overzichtelijke lijst van alle relevante horeca werkervaring die je hebt. Dat kunnen functies in de horeca zijn, maar ook andere banen waar bepaalde taken en vaardigheden overeenkomen met die van een horecamedewerker. Vergeet niet om krachtige actiewerkwoorden te gebruiken. Benoem de specifieke werkprestaties die aantonen dat jij de perfecte kandidaat bent. Zie het onderstaande cv horeca voorbeeld.

Voorbeeld
 • Luisterde aandachtig naar bestellingen voor eten en drinken. Serveerde het eten naar de wensen van de gasten volgens de hoogste hospitality standaarden.
 • Bleef voortdurend op de hoogte van het menu en wisselingen van tijdelijke seizoensgerechten.
 • Adviseerde gasten persoonlijk op basis van hun smaak.
 • Werkte als teamplayer samen met andere restaurantmedewerkers om klanttevredenheid te garanderen.
 • Ging hygiënisch en zorgvuldig met voedsel om.
Gekopieerd!

Neem je belangrijkste vaardigheden op voor een horecamedewerker

Een uitstekend horeca cv bevat enkele indrukwekkende vaardigheden waar elk café, hotel of restaurant naar op zoek is in een kandidaat. Een manager die op zoek is naar nieuwe horecamedewerkers wil hardwerkende mensen met relevante werkervaring en een fijne persoonlijkheid. Vergeet niet om jobspecifieke vaardigheden te vermelden! Zie hieronder ons horecamedewerker cv voorbeeld.

Voorbeeld
 • Uitstekende klantgerichtheid
 • Een expert in voedselveiligheid en HACCP
 • Een professional in communicatie
 • Vriendelijk en klantgericht
 • Een expert in multitasken
Gekopieerd!

Maak een gedetailleerd overzicht van je opleidingen & relevante horeca certificaten

Schrijf hier al je behaalde diploma’s en certificaten op. Denk aan een hospitality opleiding, een opleiding tot zelfstandig kok of een managementopleiding. Ben je student en wil je werken in de horeca? Dan kunnen dit natuurlijk ook hele andere opleidingen zijn. Als je een hoger diploma hebt dan een bachelordiploma hebt, kun je het diploma van je middelbare school weglaten. Heb je relevante horeca certificaten (zoals het SVH Diploma Sociale Hygiëne), benoem deze dan onder deze sectie. Zie het cv voorbeeld horecamedewerker hieronder. 

Voorbeeld
 • 2016-2020 Bachelor Graphic Design, ArtEZ, Zwolle
  Propedeuse cum laude afgerond
 • 2012-2016 HAVO-diploma, Meander College Zwolle, profiel Cultuur & Maatschappij
Gekopieerd!

Kies de Beste CV Lay-out en een Design Geschikt voor een horecamedewerker CV 

Naast de inhoud is ook de opmaak van je cv van groot belang. Het is immers de eerste indruk die je maakt. Kies een design dat jouw horecaverhaal en vooral je persoonlijkheid ondersteunt. Zo val je positief op tussen de andere sollicitanten die kiezen voor een zwart/wit cv.

Een online cv template is de snelste manier om een mooi cv te maken. Daarmee voorkom je veelgemaakte opmaakfouten en creëer je snel een perfect opgemaakt cv in een modern design. 

Onze cv templates zijn afgestemd op de eisen en wensen van werkgevers en getest door recruiters. Je profiteert in onze cv-maker van tekstsuggesties, spellingcontrole en een ruime keuze uit mooie designs. 

Bekijk onze collectie cv templates en kies een cv dat past bij jou als persoon en de baan die je ambieert in de horeca. 

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.4
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.731 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
590.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
59.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
560.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.700 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
130.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
76.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
23.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
41.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren