1. Cv voorbeelden
 2. Hotel Management
Geschreven door Anna MuckermanAnna Muckerman

Hotel Management cv- voorbeeld & schrijfgids

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2024 te vinden. Kies dit Hotel Management cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
4.6
Gemiddelde beoordeling
76 mensen die het al beoordeeld hebben
Hotel Management cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Of het nu het Krasnapolsky hotel in Amsterdam is, een Van der Valk hotel bij onze oosterburen, of een hotel in New York: hotelmanagement is nodig in alle uithoeken van de wereld. Een positie in hotelmanagement geeft je het beste van de hospitality industrie: de mogelijkheid om met interessante gasten te werken, een hardwerkend team aan te sturen en trots te zijn op een goed onderhouden hotel.

Maar een managementpositie in het hotel van je dromen zal niet zomaar in je schoot geworpen worden. Om een baan als deze te bemachtigen, heb je een top cv nodig, compleet met de juiste ervaring en vaardigheden. Gelukkig is dit hotel management cv voorbeeld er om je te helpen.

Bij CV-ster.nl hebben we een grote bibliotheek met cv voorbeelden en schrijfgidsen om jouw zoektocht naar een baan te ondersteunen. Ons hotel management cv voorbeeld, compleet met ons aanpasbaar cv voorbeeld, zal je laten zien hoe:

 • Je een hotel management cv schrijft die opvalt in een gewilde sector.
 • Veel grote hotelketens cv’s van kandidaten scannen en hoe jij door de selectie komt.
 • Je het beste cv format voor hotel management kiest en de belangrijkste cv onderdelen toevoegt die HR-managers zullen verwachten.
 • Je een hotel management cv voorbeeld als basis gebruikt voor een goede structuur en opmaak van je eigen cv.

Wat doet een hotel manager?

Hotel management professionals werken in allerlei logies, waaronder hotels, hostels, motels, bed & breakfasts, resorts, herbergen, campings en residentiële clubs.

Hotel managers zijn verantwoordelijk voor de veiligheid, organisatie, gastbeleving en het onderhoud binnen hun hotelgebouw. Enkele van de meest voorkomende taken zijn:

 • Financiële planning, budgetopstelling, boekhouding.
 • Personeel aannemen, trainen en het maken van personeelsroosters.
 • Coördineren van onderhoud, reparaties en renovaties.
 • Helpen van receptiepersoneel met wensen van gasten.
 • Afhandelen van klachten van gasten.
 • Toezicht houden op marketing en promotiemateriaal.

Hoe schrijf je een hotel management cv?

Hotel management personeel is tegelijk bezig met veiligheid, comfort, efficiëntie, netheid en klantenservice. Jouw vermogen om zoveel verschillende petten tegelijk te dragen moet meteen duidelijk worden uit je cv.

Dit hotel management cv voorbeeld is ontworpen om je te helpen de belangrijke secties op te nemen zonder ruimte te verspillen. Hier zijn de essentiële onderdelen van elk goed hotel management cv:

 • Een korte samenvatting die jou als persoon introduceert en die jouw ‘Unique Selling Points’ benadrukt.
 • Een sectie werkervaring die je carrièrepad beschrijft.
 • Een sectie vaardigheden met bullets van je sterke punten.
 • Een sectie opleiding die je professionele ontwikkeling beschrijft.

In het volgende hoofdstuk zullen we cv voorbeelden aanbieden voor elk van deze secties, maar laten we eerst kijken hoe de huidige arbeidsmarkt je sollicitatie beïnvloedt.

Vooruitzichten voor hotel management

Het is geen verrassing dat de Covid-periode een grote druk heeft gelegd op hotel managements, met een enorme daling in het aantal toeristen.

Echter, de laatste jaren is er een positieve wending gekomen. Het toerisme is weer in vorm. In 2022 bijvoorbeeld, reisden meer dan negen miljoen toeristen internationaal; het dubbele aantal in vergelijking met 2021. Dat is een gezonde 63% van het pre-pandemie gemiddelde, en experts verwachten dat 2023 het cijfer zal zien stijgen tot tussen de 80 en 95%.

Een toegenomen focus op klantenservice zal blijven, net als het leren van en aanpassen aan nieuwe technologieën en software. Daarbovenop zullen hotelmanagers veiligheid topprioriteit moeten maken en nieuwe strategieën moeten implementeren om potentiële virusuitbraken te identificeren en af te remmen. Door in je cv te laten zien dat je deze situaties onder de knie hebt, kun je aantonen dat je meegaat met de veranderingen in de sector in plaats van achter te blijven.

Hotel management samenvatting voorbeeld: een sterke start

Een goede hotel management samenvatting is één van de belangrijkste onderdelen van je cv. Beschouw het als de check-in. Een HR-manager evalueert je presentatie en woordkeuze om te beslissen hoe de rest van de ervaring zal zijn (en of ze überhaupt willen blijven!)

Je hotel management samenvatting biedt een mix van je persoonlijkheid, professionaliteit, ervaring, vaardigheden en zelfs opleiding. In 3-5 zinnen moet je je managementstijl beschrijven en je meest relevante prestaties benadrukken. Uit je samenvatting moet een HR-manager zich een beeld kunnen vormen van jouw glimlachende gezicht en charmante persoonlijkheid die hen begroet vanachter de receptie.

Expert tip

Bespaar ruimte door de woorden "ik heb" of "ik ben" weg te laten en in plaats daarvan voor een beschrijvend actiewoord te kiezen. Gebruik indien mogelijk een belangrijk getal zoals het aantal jaren ervaring of aantal medewerkers om de aandacht van een HR-manager te trekken. Raadpleeg het aanpasbare voorbeeld hieronder voor een idee van hoe je je eigen samenvatting het beste kunt optimaliseren.

Bekijk hieronder een cv voorbeeld voor de samenvatting.

Aanpasbare samenvatting cv voorbeeld

Ervaren hotelmanager, deskundig in het effectief managen van de dagelijkse bedrijfsvoering. Bedreven in het creëren en waarborgen van een eersteklas hotelomgeving voor gasten, resulterend in terugkerende bezoekers en uitstekende beoordelingen.

Gekopieerd!

Het ATS systeem verslaan

Hoewel je misschien nog steeds een hotel management baan kunt krijgen door een hotelgebouw binnen te lopen en je cv af te geven aan de receptie, is de kans groter dat je online solliciteert - en dus langs een ATS systeem gaat.

ATS of Applicant Tracking Systems zijn algoritmes die ingebouwd zijn in veel van de online wervingsportals van tegenwoordig. Zodra je je sollicitatie indient, zullen cv scanners je document doorzoeken op keywords en je rangschikken ten opzichte van andere kandidaten. Alleen de topselectie wordt doorgestuurd naar de HR-manager voor beoordeling. Helaas betekent dat dus dat je uren kunt besteden aan het perfectioneren van je cv, om vervolgens gefilterd te worden zelfs voordat jouw cv menselijke ogen bereikt.

Gelukkig hoeft dit niet het geval te zijn. Met de juiste stappen kun je de ATS systemen verslaan en je kansen op een gesprek vergroten. Hier zijn drie belangrijke stappen:

 1. Ken de meest gevraagde vaardigheden en ervaring voor hotel management functies.
 2. Lees de vacaturetekst zorgvuldig en noteer de benadrukte vereisten of taken.
 3. Zorg in je cv voor duidelijke sectie kopjes en een makkelijk leesbare lay-out.

Keywords (zoekwoorden) zijn één van de belangrijkste factoren om langs de ATS te komen. Een keyword kan elke vaardigheid zijn die herhaald wordt in de vacaturetekst, een benadrukte taak of zelfs de naam van het hotel. Als je je cv op de exacte functie hebt afgestemd, is de kans groot dat je al veel van de benodigde keywords op je cv hebt staan.

Wel
 • Neem keywords op een natuurlijke manier op in de bijbehorende sectie op je cv.
 • Besteed extra aandacht aan je samenvatting en vaardigheden sectie bij het plaatsen van keywords.
 • Gebruik de exacte bewoording en keywords uit de vacaturetekst.
Niet
 • Voeg keywords toe aan je cv die onwaar of onnatuurlijk zijn.
 • Wees niet ‘slim’ door keywords als witte tekst toe te voegen - HR-managers zullen het zien!
 • Herhaal keywords een onnodig aantal keren.

Werkervaring voorbeeld: de bouwstenen

Praktijkervaring is essentieel voor hotel management functies. Daarom gaat je werkervaring sectie cruciaal zijn in de beslissing van een HR-manager om je uit te nodigen voor een gesprek. Voor hotel management medewerkers is eerdere werkervaring een must, dus een chronologisch cv formaat is ook een must.

Begin met het vermelden van je huidige of meest recente functie, je titel, gewerkte periode en de locatie. Daaronder kun je in 3-5 bullets je taken en prestaties beschrijven. Probeer zoveel mogelijk unieke bullets te gebruiken om een scala aan vaardigheden en capaciteiten te laten zien.

Gebruik waar mogelijk krachtige actiewoorden en neem kerngetallen op om je prestaties te onderbouwen en impact te maken. Hier zijn enkele mogelijke bronnen van getallen voor je cv:

 • Aantal medewerkers in jouw team.
 • Aantal kamers in het hotel.
 • Aantal dagelijkse check-ins.
 • Aantal zitplaatsen in hotelrestaurants.
 • Vierkante meters vloeroppervlakte van het gebouw.
 • Aantal sterren van het hotel.
 • Aantal wekelijkse gasten.

Hieronder een basaal aanpasbaar cv voorbeeld van een werkervaring sectie voor hotel management.

Aanpasbare werkervaring cv voorbeeld

Hotelmanager, De Rozenboom, Amsterdam 
Oktober 2019 - Heden 

 • Gaf leiding aan een team van meer dan 200 werknemers.
 • Implementeerde door het management ontworpen strategieën op succesvolle wijze.
 • Promootte het hotel en diens faciliteiten.
 • Beheerde reserveringen en assisteerde gasten met speciale verzoeken.
 • Ontwikkelde databases en interne trackingsystemen om data beter te kunnen opslaan en analyseren.

 

Hotelmanager, Valk, Rotterdam 
Mei 2016 - September 2019 

 • Ontwikkelde en implementeerde programma's die de werknemersbetrokkenheid en productiviteit van het hotel verhoogden.
 • Ontwikkelde een gastenloyaliteitsprogramma dat resulteerde in een toename van terugkerende gasten.
 • Werkte nauw samen met de General Manager om campagnes op te zetten en uit te voeren.
 • Voerde dagelijkse managementtaken uit met veel enthousiasme en een scherp oog voor detail.
Gekopieerd!

Vaardigheden sectie voorbeeld: je belangrijkste capaciteiten

Bij hotel management staan je vaardigheden centraal in wat je doet en kunt. Omdat veel van je vaardigheden verwerkt kunnen worden in de bullets onder je werkervaring, is de vaardigheden sectie een uitstekende plek om voorbeelden te geven van technische vaardigheden, talen en concrete capaciteiten. Natuurlijk kun je, omdat de hospitality sector draait om klantenservice, ook enkele van je soft skills en eigenschappen noemen.

Hieronder vind je de vaardigheden sectie uit ons aanpasbare hotel management cv voorbeeld.

Aanpasbare vaardigheden sectie voorbeeld
 • Tijdsmanagement
 • Organiseren
 • Communiceren
 • Leiderschap
 • Flexibiliteit
 • Klantenservice
 • Multitasken
Gekopieerd!
" Vaardigheden om niet op je cv te zetten"
Vaardigheden om niet op je cv te zetten

Opleiding voorbeeld: een stap vooruit

Waar opleiding vroeger een kleine sectie was op een hotel management cv, wordt het steeds belangrijker nu de arbeidsmarkt krapper wordt. Hoewel veel van je vaardigheden in je loopbaan geleerd kunnen worden, kan een mbo of hbo diploma in hospitality, toerisme of management je kansen op een gesprek aanzienlijk vergroten. Als je een bachelor diploma of hoger hebt behaald, kun je je middelbare school in principe weglaten op je cv. Bekijk ons aanpasbare hotel management cv voorbeeld voor een model van de beste opleiding sectie opmaak.

Aanpasbaar opleiding voorbeeld

Bachelor Hospitaliy Management, Hotelschool The Hague, Den Haag 
September 2013 - Juni 2017 


Havodiploma, Beekdal Lyceum, Rotterdam 
September 2008 - Mei 2013

Gekopieerd!

Certificaten en verenigingen

Als je lid bent van meerdere verenigingen of aanvullende veiligheids- of management cursussen hebt voltooid, kun je een extra sectie ‘certificaten en verenigingen’ toevoegen die je toewijding aan de sector benadrukt. Als je maar één of twee zaken voor deze sectie hebt, of ruimte moet besparen, kun je deze informatie ook opnemen in de vorige sectie.

De juiste cv opmaak kiezen voor hotel management

Bij het kiezen van de beste cv opmaak voor jouw hotel management cv, stel je jezelf deze vraag: wat wil ik het meest benadrukken: mijn werkervaring of mijn vaardigheden? Als je werkervaring belangrijker is, dan is het omgekeerd chronologisch cv format waarschijnlijk jouw keuze. Het benadrukt de werkgevers waar je in het verleden voor hebt gewerkt en etaleert merknamen en belangrijke functies.

Eerlijk gezegd: voor de meeste hotel managers is dit de beste manier. De meeste managementgerichte rollen zijn gericht op werkervaring en hotel managers profiteren ook van een cv formaat dat hotelketens benadrukt (je weet vast beter dan wij hoe krachtig het tonen van merken op je cv kan zijn).

In sommige zeldzame gevallen kies je voor het vaardigheden cv dat je vaardighedenlijst op de eerste plaats zet, of het gecombineerde cv format dat deze twee combineert. Maar deze situaties komen zelden voor.

Wel
 • Kies een cv format dat je sterkste secties benadrukt.
 • Kies een cv format en design die aansluiten bij de branding en het imago van de hotelketen waar je solliciteert.
 • Maak een koptekst die opvalt maar die niet teveel ruimte op de pagina inneemt.
Niet
 • Gebruik ongebruikelijke of “creatieve” sectie titels die de ATS systemen en HR-managers kunnen verwarren.
 • Typ in meer dan 2 verschillende lettertypen.
 • Gebruik een lettergrootte kleiner dan 10 punten of groter dan 12 punten.

Als je geen tijd wilt verspillen aan het aanmodderen met tekstverwerkers en grafische ontwerp software, kan een template je helpen om in een paar klikken een aantrekkelijke cv-opmaak te creëren. Voor hotel management cv's raden we de bewezen effectieve cv templates van CV-ster.nl aan.

Voeg simpelweg je informatie toe (of pas ons aanpasbare hotel management cv voorbeeld aan), pas je kleurenschema aan en download een perfect cv in een paar minuten.

Belangrijke tips

 1. Een top cv is essentieel om je volgende hotel management functie te bemachtigen, zeker nu de sector steeds krapper wordt en banen competitiever worden.
 2. Vergroot je kansen om de functie te krijgen door te laten zien dat je op de hoogte bent van veranderingen in de sector.
 3. De samenvatting is één van de belangrijkste onderdelen voor een hotel management professional, omdat dit de beste plek is om je professionele persoonlijkheid te laten zien.
 4. Versla de ATS systemen door op een organische manier keywords door je hele cv te gebruiken, met speciale aandacht voor het gebruik van de exacte bewoording uit de vacaturetekst.
 5. De opmaak van je cv is waarschijnlijk het eerste wat een HR-manager opvalt. Twijfel je over jouw opmaak? Gebruik dan onze cv voorbeelden als inspiratie voor je eigen professionele cv.
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.6
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.670 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
720.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
570.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
530.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
32.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
340.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
920.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
220.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
480.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
190.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
49.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.200 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
90.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
61.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
13.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
17.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren