1. Cv voorbeelden
 2. Commercieel Medewerker Binnendienst
Geschreven door Natascha OssewaardeNatascha Ossewaarde

Commercieel Medewerker Binnendienst cv- voorbeeld & schrijfgids

Hulp nodig bij jouw cv voor een commercieel medewerker? Bekijk ons voorbeeld cv commercieel medewerker binnendienst en de praktische schrijfgids vol tips!
4.1
Gemiddelde beoordeling
28 mensen die het al beoordeeld hebben
Commercieel Medewerker Binnendienst cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Dat jij een kei bent in verkopen en het tevreden houden van klanten is natuurlijk geen geheim. Maar hoe bewijs je dat aan een potentiële werkgever? Het antwoord is simpel: met een ijzersterk commercieel medewerker binnendienst cv. Bij cvster.nl helpen we je graag. Met onze schrijfgidsen en cv voorbeelden heb jij alle tools in handen om een succesvolle sollicitatie te schrijven. In onze online cv-maker vind je bovendien kant-en-klare cv templates waarmee je binnen 5 minuten een cv maakt.

Hoe Schrijf Je Een Commercieel Medewerker Binnendienst CV?

Recruiters verwachten bepaalde onderdelen op je cv te zien. Op die manier kunnen ze eenvoudig scannen of je een geschikte kandidaat bent. De eerste stap bij het schrijven van een cv voor een commercieel medewerker is weten welke onderdelen absoluut niet mogen ontbreken:

 • De cv koptekst
 • De cv samenvatting (ook wel persoonlijk profiel)
 • De werkervaring sectie
 • De vaardigheden sectie
 • De opleiding sectie.

In jouw commercieel medewerker binnendienst cv leg je vooral de nadruk op je salestalent en je eventuele kennis van een product of dienst. De werkervaring- en opleidingsectie zijn daar zeer geschikt voor. Wat je echter wilt voorkomen is dat je enkel een droge opsomming maakt van ‘standaard vaardigheden’ voor een commercieel medewerker. Onthoud dat je concurrenten ook kunnen verkopen!

Leg in jouw cv daarom liever de nadruk op je eerdere prestaties. Feiten en cijfers helpen je daarbij. Dát is wat jou uniek maakt als verkoper. Een werkgever wil meestal ook weten wat voor type verkoper je bent. Het persoonlijk profiel en de vaardighedensectie (noem zowel je hardskills als softskills!) zijn de uitgelezen plaatsen om die kanten van jezelf te laten zien.

Expert tip

Je cv optimaliseren voor ATS systemen

ATS staat voor Applicant Tracking Systems. Deze software scant cv's op trefwoorden (meestal overeenkomend met de functieomschrijving) en rangschikt ze op relevante trefwoorden. Alleen de cv's met de hoogste ranking worden doorgestuurd naar een recruiter. De rest wordt automatisch afgewezen.

In de vacature voor commercieel medewerker binnendienst worden bijvoorbeeld de volgende vereisten vermeld:

 • “Minimaal MBO niveau”
 • “Passie voor het binnenhalen van nieuwe klanten”
 • “Doorzetter”
 • “Zelfstandig werken in een gezellig team”
 • “Goede communicatieve vaardigheden”

Volg dit eenvoudige plan om je kansen te vergroten:

 • Analyseer de vacaturetekst op belangrijke vaardigheden en eigenschappen die je potentiële werkgever zoekt.
 • Vergelijk die trefwoorden met die in je cv.
 • Pas je taalgebruik aan aan het bedrijf waar je solliciteert.
 • Voeg eventuele trefwoorden toe, mits op jou van toepassing.

De Beste CV Indeling Kiezen voor een Commercieel Medewerker Binnendienst

Voor een commercieel medewerker binnendienst zijn zowel werkervaring als vaardigheden essentieel voor het binnenhalen van een nieuwe baan. Jouw kwaliteiten komen het best tot hun recht in een omgekeerd chronologische cv-indeling.

Dit type cv legt de nadruk op je eerdere werkervaring, je opleiding en vaardigheden. Recruiters zijn bovendien gewend om dit type cv te beoordelen. Bij de omgekeerd chronologische cv indeling zet je bij het cv onderdeel ‘werkervaring’ je meest recente werkervaring bovenaan en werk je terug in de tijd. Dit doe je ook bij de opleidingsectie.

Neem je contactgegevens op

In jouw functie ben je gewend om veel te bellen en mailen. Daarom weet je als geen ander hoe fijn het is om overzichtelijk iemands contactgegevens bij de hand te hebben. Zorg ervoor dat je eigen cv op dit vlak ook in orde is. Zo kan een recruiter altijd snel contact met je opnemen. Vermeld:

 • Je volledige naam + functietitel.
 • Een professioneel e-mailadres.
 • Je telefoonnummer.
 • Stad + land.
 • Optioneel: een link naar je LinkedIn profiel.

Het is niet nodig om je geboortedatum of volledige adres op te nemen. Dit i.v.m. AVG richtlijnen.  

Wel

Bram van Vliet

Commercieel medewerker binnendienst

Rotterdam, Nederland

06-89623145

[email protected]

Niet

Bram van Vliet

Salestopper

06-89623145

[email protected]

Maak gebruik van een samenvatting of persoonlijk profiel

Verkopen kun je. Maar kun je ook jezelf verkopen? Dat zul je moeten bewijzen in de samenvatting (ook wel persoonlijk profiel) van je cv. Dit korte stukje tekst staat bovenaan je commercieel medewerker cv en wordt daarom goed gelezen door recruiters.

De vier tot zes zinnen in je cv samenvatting zijn jouw elevator pitch die de recruiter moet overtuigen om verder te lezen. Vertel hier dus niet waarom ze jou de baan moeten gunnen, maar vertel wat jij hen komt brengen. Noem voorbeelden (het liefst met cijfers) van indrukwekkende salesprestaties, vermeld je aantal jaren saleservaring of een veelzeggende anekdote over jouw manier van verkopen of klantcontact. Wat je wilt voorkomen is een standaard verhaaltje. Je wilt hier laten zien waarom jij dé kandidaat voor de baan bent.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk het voorbeeld cv commercieel medewerker binnendienst in dit artikel, of één van deze cv voorbeelden:

Hieronder vind je tevens aanpasbare samenvattingvoorbeelden voor een commercieel medewerker binnendienst:

 

Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op instapniveau

Recent afgestudeerde commercieel medewerker met een grote passie voor verkopen. Door mijn studentenbaan als verkoper van HelloFresh maaltijdboxen in winkelstraten weet ik als geen ander hoe ik ‘koud’ een product kan verkopen. Ik won de regioprijs voor de medewerker met de meeste verkochte maaltijdboxen. Dankzij mijn opleiding en stage bij Coolblue weet ik echter ook hoe ik langdurig contact met vaste klanten kan onderhouden. Ik sta te popelen om mezelf verder te ontwikkelen als professioneel medewerker binnendienst.

Gekopieerd!
Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op medior niveau

Commercieel medewerker met 5 jaar saleservaring in zowel B2B als B2C omgeving. Ik ben vast aanspreekpunt geweest van bijna 300 klanten. Door mijn uitstekende communicatieve vaardigheden kan ik snel tot de kern komen, maar ook een gezellige en vertrouwelijke band opbouwen met klanten. In mijn baan bij Alligator heeft mijn team 3x op rij de prijs gewonnen voor de meeste sales.

Gekopieerd!
Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op senior niveau

Commercieel medewerker binnendienst met ruim 15 jaar ervaring in B2B verkoop. In mijn vorige functie zorgde ik voor een gemiddelde maandomzet van ruim € 50.000,-. Ik weet hoe ik klanten tevreden kan houden, zorg ervoor dat mijn productkennis altijd up-to-date is zodat ik het best passende aanbod kan verzorgen. Dit heeft in het verleden geleid tot zeker 1500+ tevreden en terugkerende klanten.

Gekopieerd!

Toon je commerciële werkervaring: jouw perfect afgestemde verkooppraatje

Heb jij aantoonbare verkoopervaring? Of al eerder gewerkt als commercieel medewerker binnendienst? Laat het zien in de werkervaringsectie. Omdat je een omgekeerd chronologische cv indeling hebt gekozen, vermeld je je meest recente werkervaring bovenaan en werk je zo verder terug in de tijd.

Vermeld je functietitel, het bedrijf waar je werkte, het aantal jaren dat je er werkte en de plaatsnaam. Verder plaats je onder iedere werkgever een vijftal opsommingstekens waarin je je taken omschrijft. Ook hier wil je standaard voorbeelden vermijden. Leg liever de nadruk op je meest indrukwekkende taken of salesprestaties bij iedere werkgever.

Bekijk ter inspiratie de werkervaringsectie uit ons cv voorbeeld medewerker binnendienst.

Aanpasbare sectie werkervaring

Commercieel medewerker binnendienst, Social Deal, 's Hertogenbosch 
Januari 2021 - Heden 

 • Eindverantwoordelijk voor 500+ online Social Deals.
 • Vaste contactpersoon van 200+ partnerbedrijven.
 • Alle deals controleren op volledigheid.
 • Instellen van het reserveringssysteem.

 

Commercieel medewerker, Alligator, Rotterdam 
September 2019 - Januari 2021 

 • Vast aanspreekpunt voor 75+ klanten.
 • Leads bellen, offertes maken en opvolgen.
 • Klantadvies over maritieme producten.
Gekopieerd!

Hoe schrijf je een commercieel medewerker binnendienst cv zonder ervaring?

Ben je recent afgestudeerd of heb je nog geen ervaring als commercieel medewerker binnendienst? Het is afhankelijk van het bedrijf hoeveel ervaring zij verlangen van een nieuwe werknemer. Sommige bedrijven vragen één à twee jaar saleservaring. Andere bedrijven juist specifieke productkennis. De vacaturetekst geeft je een goede indicatie.  

Aangezien je het (nog) niet moet hebben van je werkervaringsectie, wil je de nadruk leggen op je vaardigheden. Misschien heb jij alle vaardigheden in huis om een uitstekende commercieel medewerker te worden! Denk aan communicatieve vaardigheden, klantvriendelijkheid, verkooptalent of een prettige telefoonstem. Laat je niet ontmoedigen. Iedereen is ergens begonnen.

Neem de belangrijkste vaardigheden op voor een commercieel medewerker binnendienst

Als commercieel medewerker binnendienst heb je zowel harde als zachte vaardigheden nodig om recruiters te overtuigen van jouw salestalent.

Voorbeelden harde vaardigheden:

 • Kennis over het product dat je verkoopt
 • Administratieve vaardigheden
 • Talenkennis.

Voorbeelden zachte vaardigheden:

 • Klantvriendelijk
 • Communicatieve vaardigheden
 • Overtuigingskracht
 • Collegiaal.
Aanpasbare sectie vaardigheden
 • Sales
 • Klantgericht
 • Communicatief vaardig
 • Teamplayer
 • Zelfstandig
Gekopieerd!

Hoe verwerk je je vaardigheden op je cv? Meestal met een lijstje opsommingstekens. Tip: de vaardighedensectie is de ideale sectie om relevante trefwoorden voor de ATS op te nemen!

Geef een gedetailleerd overzicht van je opleidingen & relevante commerciële certificaten

In de opleidingsectie van je cv vermeld je alle opleidingen die je hebt gevolgd, diploma’s die je hebt behaald en eventuele relevante cursussen of certificaten. Om commercieel medewerker binnendienst te worden, heb je meestal een mbo-opleiding nodig. Het liefst in een commerciële richting.

Heb je veel specialistische kennis over het product (of de dienst) dat verkocht moet worden? Bijvoorbeeld omdat je een cursus hebt gevolgd? Vermeld dat! Heb je een cursus Spaans gevolgd en spreek je dus meerdere talen? Ook dat is zeer geliefd op een salesafdeling!

Bekijk de opleidingsectie uit ons cv voorbeeld commercieel medewerker.

Aanpasbare sectie opleidingen

Commercieel medewerker, Zadkine, Rotterdam 
September 2017 - Augustus 2019

Gekopieerd!

Kies de Beste CV Lay-out en een Design Geschikt voor een Commercieel Medewerker Binnendienst CV

Naast de inhoud is ook de opmaak van je cv van groot belang. Het is immers de eerste indruk die telt!  Kies een design dat aansluit op jouw salesverhaal en je persoonlijkheid. Zo val je positief op tussen de andere sollicitanten die kiezen voor een zwart/wit cv.

Enkele opmaaktips:

 • Kleurgebruik in een cv is aan te raden, maar niet te veel. Beperk je tot 1 à 2 kleuren.
 • Zorg voor een prettig leesbare indeling, voldoende paginamarge en tussenkopjes. Zo maak je het de recruiter makkelijk om jouw cv te scannen.
 • Kies voor een zakelijk lettertype en lettergrootte 10 tot 12.
 • Beperk je cv bij voorkeur tot maximaal één A4’tje.

Een online cv template is de snelste manier om een mooi cv te maken. Daarmee voorkom je veelgemaakte opmaakfouten en creëer je snel een perfect opgemaakt cv.

Voorbeeld CV commercieel medewerker binnendienst met alleen tekst

Volledig kopieerbaar CV voorbeeld

Profiel

Commercieel medewerker met 5 jaar saleservaring in zowel B2B als B2C omgeving. Ik ben vast aanspreekpunt geweest van bijna 300 klanten. Door mijn uitstekende communicatieve vaardigheden kan ik snel tot de kern komen, maar ook een gezellige en vertrouwelijke band opbouwen met klanten. In mijn baan bij Alligator heeft mijn team 3x op rij de prijs gewonnen voor de meeste sales.


Werkervaring

Commercieel medewerker binnendienst, Social Deal, 's Hertogenbosch 
Januari 2021 - Heden 

 • Eindverantwoordelijk voor 500+ online Social Deals.
 • Vaste contactpersoon van 200+ partnerbedrijven.
 • Alle deals controleren op volledigheid.
 • Instellen van het reserveringssysteem.

 

Commercieel medewerker, Alligator, Rotterdam 
September 2019 - Januari 2021 

 • Vast aanspreekpunt voor 75+ klanten.
 • Leads bellen, offertes maken en opvolgen.
 • Klantadvies over maritieme producten.


Vaardigheden

 • Sales
 • Klantgericht
 • Communicatief vaardig
 • Teamplayer
 • Zelfstandig


Opleiding

Commercieel medewerker, Zadkine, Rotterdam 
September 2017 - Augustus 2019

Gekopieerd!

Kun jij wat hulp gebruiken bij de opmaak of indeling van jouw cv? Maak kennis met de cv templates van CVster.nl. In onze online cv-maker maak je vervolgens in 5 minuten een perfect opgemaakt cv. Succes met solliciteren.

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.1
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.703 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
720.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
580.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
57.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
550.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
350.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
930.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.400 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
70.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
19.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
31.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren