1. Cv voorbeelden
 2. Medewerker Buitendienst
Geschreven door Anna MuckermanAnna Muckerman

Medewerker Buitendienst cv- voorbeeld & schrijfgids

Solliciteren als buitendienstmedewerker? En heb je hulp nodig bij het maken van je cv? Bekijk ons cv medewerker buitendienst voorbeeld en de schrijfgids vol tips!
4.2
Gemiddelde beoordeling
78 mensen die het al beoordeeld hebben
Medewerker Buitendienst cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Jij bent expert in het maken van de perfecte salespitch. Maar kun je ook jezelf verkopen? Het doel van jouw medewerker buitendienst cv is de recruiter ervan overtuigen dat jij de persoon bent die nog mist in hun team.

Sluit jij de deal voor jouw droombaan? Met de tips in deze schrijfgids en het bijbehorende cv medewerker buitendienst voorbeeld van cvster.nl heb jij alle tools in handen om een succesvolle sollicitatie te schrijven. In onze online cv-maker maak je vervolgens in 5 minuten een professioneel cv met onze cv templates.

Hoe Schrijf Je Een Medewerker Buitendienst CV?

Een goed cv is opgebouwd uit een aantal vaste onderdelen. De volgende elementen zijn onmisbaar op een cv:

 • Koptekst
 • Samenvatting (ook wel persoonlijk profiel genoemd)
 • Werkervaring sectie
 • Vaardigheden sectie
 • Opleiding sectie.

Zodra je deze bouwstenen hebt gelegd, kun je iedere sectie uitwerken. Net als in je gesprekken met potentiële klanten, zul je ook in je cv moeten verkopen. Namelijk door te laten zien waarom jij in het bijzonder geschikt bent voor de functie.

Een medewerker buitendienst cv die jou je nieuwe carrièrestap gaat opleveren moet deze richtlijnen volgen:

 • Geeft je cv antwoord op de vraag “Waarom zou ik je aannemen?”?
 • Gebruik een cv template voor een sterke visuele indruk, aangezien dit de eerste indruk zal zijn die de recruiter van je krijgt.
 • Pas je cv aan voor elke vacature, zodat je een grote kans maakt om de ATS-systemen te verslaan.
Expert tip

Je medewerker buitendienst cv optimaliseren voor ATS systemen

ATS staat voor Applicant Tracking Systems. Deze software scant cv’s op relevante trefwoorden. Alleen de cv's met de hoogste ranking worden doorgestuurd naar de recruiter. De rest wordt automatisch afgewezen.

Volg dit eenvoudige stappenplan om je kansen te vergroten:

 • Analyseer de vacaturetekst op belangrijke vaardigheden, eigenschappen en zoekwoorden.
 • Vergelijk die zoekwoorden en zinnen met die in je cv.
 • Pas je taalgebruik aan aan het bedrijf.
 • Voeg missende vereisten toe (mits van toepassing).

De Beste CV Indeling Kiezen voor een Buitendienst Medewerker

Voor een medewerker buitendienst werkt het omgekeerd chronologische cv het best. Zet je meest recente werkervaring bovenaan en werk terug in de tijd. Hetzelfde doe je in de opleidingsectie.

Als je echter net de arbeidsmarkt betreedt en nog niet veel (relevante) werkervaring hebt, kun je ook kiezen voor het vaardigheden cv. In dit type cv ligt de nadruk op jouw (sales) vaardigheden.

Neem je contactgegevens op

De koptekst van je cv is als je visitekaartje. Zoals je ook kunt zien in ons cv voorbeeld medewerker buitendienst onderaan dit artikel. De kop bevat overzichtelijk je contactgegevens:

 • Volledige naam + functietitel.
 • Een professioneel e-mailadres.
 • Je telefoonnummer.
 • Stad + land.
 • Een link naar je LinkedIn-profiel.
Wel

Jesse de Wit

Medewerker buitendienst

[email protected]

06-84651277

Tilburg, Nederland

Niet

Jesse de Wit

Sales master

[email protected]

06-84651277

Tilburg, Nederland

Maak gebruik van een samenvatting of persoonlijk profiel

Je cv samenvatting is dé plek waar je een vleugje persoonlijkheid kan toevoegen aan je sales cv. Je hebt maar drie tot vijf zinnen de ruimte, dus licht hier je meest relevante salesprestaties en vaardigheden uit. Ben je gespecialiseerd in een bepaalde productgroep of dienst? Heb je uitmuntende salesprestaties gehaald? Jarenlange klantcontacten? Of een uitgebreid portfolio?

De samenvatting is tevens een goede plek om zoekwoorden uit de vacature te verwerken. Gebruik sterke actiewerkwoorden in je schrijven om wat charisma toe te voegen. Een eigenschap die onmisbaar is voor een goede buitendienst medewerker!

Kun je wat inspiratie gebruiken? Bekijk het voorbeeld cv buitendienstmedewerker in dit artikel, of dit gerelateerde cv voorbeeld:

Hieronder vind je tevens enkele voorbeelden van cv samenvattingen:

Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op instapniveau

Gedreven verkoper met een kersvers diploma Commerciële Economie op zak. Naast mijn bijbaan als deur-tot-deur verkoper van energiecontracten heb ik tevens stage gelopen bij VONQ waar ik strategieën bedacht om meer klanten te werven. Ik ben leergierig, ambitieus en draai mijn hand niet om voor uitdagende targets.

Gekopieerd!
Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op medior niveau

Gepassioneerd verkoper met een specialisatie in tuinmaterialen. Ik heb ruim 3 jaar saleservaring bij Tuinmaterialen.nl in zowel B2C als B2B verkoop. Ik streef naar duurzame klantrelaties en een uitstekende klantenservice. Ik maak er een sport van om altijd nét dat beetje extra te leveren.

Gekopieerd!
Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op senior niveau

Gedreven en resultaatgerichte finance professional met ruime ervaring in het analyseren en optimaliseren van financiële processen. Beschikt over sterke analytische vaardigheden en is in staat om complexe financiële vraagstukken op te lossen. Streeft naar het continu verbeteren van de financiële prestaties van de organisatie en het implementeren van kostenbesparende maatregelen.

Gekopieerd!

Schets je commerciële werkervaring: jouw ultieme salespitch

De werkervaringsectie zal het langste gedeelte van je cv zijn. Net zoals je de functies van een product in je verkooppraatje aan klanten vermeldt, moet jouw cv glashelder maken waarom jij de ideale kandidaat bent voor de functie van buitendienstmedewerker.

Doe dit door een subkopje te maken voor elk van je vorige functies. In dat kopje moet duidelijk de functietitel, werkgever, locatie en het aantal gewerkte jaren worden vermeld.

Voeg vervolgens onder iedere functie drie tot vijf bullets toe die je belangrijkste verantwoordelijkheden en prestaties beschrijven. Gebruik waar mogelijk specifieke voorbeelden die je vaardigheden en expertise aantonen. Verkoopcijfers en statistieken zijn een uitstekende manier om deze beweringen te ondersteunen.

Aanpasbare sectie werkervaring

Senior Financial Analyst, Philips N.V, Eindhoven 
November 2016 - Heden 

 • Analyseren van financiële gegevens en het identificeren van verbetermogelijkheden
 • Ontwikkelen en implementeren van kostenbesparende initiatieven
 • Ondersteunen van het management bij het nemen van strategische beslissingen
 • Bijdragen aan een kostenbesparing van €500.000 op jaarbasis

 

Financial Analyst, Unilever N.V., Rotterdam 
Juli 2018 - December 2021 

 • Assisteerde bij emissie-inspecties en hielp bij het uitvoeren van noodzakelijke reparaties.
 • Werkte als een positief en hardwerkend teamlid in een drukke autowerkplaats.
 • Verdiepte zich onophoudelijk in de nieuwste ontwikkelingen in de auto-industrie en de laatste automotive technologieën.
 • Gebruikte probleemoplossende en diagnostische vaardigheden om te helpen bij het onderhoud van auto's.
Gekopieerd!

Hoe schrijf je een medewerker buitendienst cv zonder ervaring?

Ben je recent afgestudeerd of heb je nog geen ervaring als medewerker buitendienst? Het is afhankelijk van het bedrijf hoeveel ervaring zij verlangen van een nieuwe collega. Sommige bedrijven vragen één à twee jaar saleservaring. Andere bedrijven juist specifieke productkennis.

Aangezien je het (nog) niet moet hebben van je werkervaring, wil je de nadruk leggen op je vaardigheden. Misschien heb jij alle vaardigheden in huis om een uitstekende sales professional te worden! Denk aan communicatieve vaardigheden, klantvriendelijkheid, verkooptalent of charisma.

Neem de belangrijkste vaardigheden op voor een medewerker buitendienst

Geen enkel cv voor een medewerker buitendienst is compleet zonder een lijst met vaardigheden. Het moet in één oogopslag een overzicht geven van je eigenschappen en capaciteiten. Stem dit gedeelte af op de vacature en scoor meteen extra punten in de ATS.

Kies je top 4-7 vaardigheden en maak een goede afwisseling tussen harde en zachte vaardigheden. Bij harde vaardigheden moet je denken aan bijvoorbeeld software skills. Maar als verkoper zijn het vooral je zachte vaardigheden die van jou een ware professional maken. Denk aan je communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht, doelgerichtheid, creativiteit, organisatorisch talent en motivatie.

Aanpasbaar cv voorbeeld vaardigheden
 • Sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden
 • Ervaring met financiële analyse en modellering
 • Kennis van IFRS en US GAAP
 • Vaardig in het gebruik van Microsoft Office (met name Excel) en SAP
Gekopieerd!

Geef een gedetailleerd overzicht van je opleidingen & relevante certificaten

Het onderwijsgedeelte van je cv buitendienst medewerker is het eenvoudigst om te schrijven. Je maakt simpelweg een lijst van je opleidingen, diploma’s en eventuele cursussen. En die zet je in omgekeerd chronologische volgorde.

Hoewel er geen specifieke opleiding is tot buitendienst medewerker, kan jouw opleiding de recruiter helpen begrijpen welk carrièretraject je doorloopt en ambieert. Misschien heb je een commerciële opleiding afgerond of juist een branchespecifieke. Dit is de plaats om het te vermelden.

Aanpasbare sectie opleidingen

Master in Finance & Investments, Erasmus Universiteit Rotterdam, Rotterdam 
2010 - 2012 


Bachelor in Bedrijfseconomie, Radboud Universiteit Nijmegen, Nijmegen 
September 2013 - Mei 2016

Gekopieerd!

Kies de Beste CV Lay-out en een Design Geschikt voor een Medewerker Buitendienst CV

Als professioneel verkoper weet je dat de eerste indruk telt. Naast de inhoud van je cv is de opmaak dus minstens net zo belangrijk. Kies voor een nette, gestroomlijnde opmaak met een vleugje ‘charisma’.

Een paar tips:

 • Zorg voor een duidelijke indeling, voldoende marges en tussenkopjes. Zo maak je het de recruiter makkelijk om je cv te scannen.
 • Een beetje kleurgebruik is leuk, maar overdrijf niet! Houd je cv strak en zakelijk.
 • Beperk je medewerker buitendienst cv bij voorkeur tot 1 A4’tje.
 • Gebruik voor het mooiste resultaat een professioneel cv template.

Cv medewerker buitendienst voorbeeld met alleen tekst

Volledig kopieerbaar CV voorbeeld

Profiel

Gedreven en resultaatgerichte finance professional met ruime ervaring in het analyseren en optimaliseren van financiële processen. Beschikt over sterke analytische vaardigheden en is in staat om complexe financiële vraagstukken op te lossen. Streeft naar het continu verbeteren van de financiële prestaties van de organisatie en het implementeren van kostenbesparende maatregelen.


Werkervaring

Senior Financial Analyst, Philips N.V, Eindhoven 
November 2016 - Heden 

 • Analyseren van financiële gegevens en het identificeren van verbetermogelijkheden
 • Ontwikkelen en implementeren van kostenbesparende initiatieven
 • Ondersteunen van het management bij het nemen van strategische beslissingen
 • Bijdragen aan een kostenbesparing van €500.000 op jaarbasis

 

Financial Analyst, Unilever N.V., Rotterdam 
Juli 2018 - December 2021 

 • Assisteerde bij emissie-inspecties en hielp bij het uitvoeren van noodzakelijke reparaties.
 • Werkte als een positief en hardwerkend teamlid in een drukke autowerkplaats.
 • Verdiepte zich onophoudelijk in de nieuwste ontwikkelingen in de auto-industrie en de laatste automotive technologieën.
 • Gebruikte probleemoplossende en diagnostische vaardigheden om te helpen bij het onderhoud van auto's.


Vaardigheden

 • Sterke analytische en probleemoplossende vaardigheden
 • Ervaring met financiële analyse en modellering
 • Kennis van IFRS en US GAAP
 • Vaardig in het gebruik van Microsoft Office (met name Excel) en SAP


Opleiding

Master in Finance & Investments, Erasmus Universiteit Rotterdam, Rotterdam 
2010 - 2012 


Bachelor in Bedrijfseconomie, Radboud Universiteit Nijmegen, Nijmegen 
September 2013 - Mei 2016

Gekopieerd!

Kun je hulp gebruiken bij het vormgeven van je buitendienst medewerker cv? Maak kennis met de gratis cv templates en de online cv-maker van cvster.nl. Hierin maak je jouw cv in een handomdraai! Succes met solliciteren!

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.2
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.703 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
720.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
580.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
57.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
550.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
350.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
930.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.400 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
70.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
19.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
31.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren