1. Cv voorbeelden
 2. Stage
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Stage cv-voorbeeld

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2024 te vinden. Kies dit Stage cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
4.9
Gemiddelde beoordeling
49 mensen die het al beoordeeld hebben
Stage cv-voorbeeld
Bewerk dit cv

Hoe schrijf je een cv voor een stageplaats?

Of je nu op de middelbare school of op de universiteit zit, een stage is een geweldige manier om je een voorsprong te geven in je beroepskeuze. Stageplaatsen geven je de kans om te ontdekken welke praktijksituatie bij jou past. Je ervaart in welke carrièrerichting jouw favoriete onderdelen uit je vakgebied het meest aan bod komen. Door duidelijkheid te krijgen over wat je het leukst vindt, kun je in de toekomst de juiste baan vinden. Ook kan je met een stage volop ervaringen opdoen, wat kan leiden tot waardevolle zakelijke contacten. 

Maar om een ​​stageplek te krijgen, moet je het aanpakken als een doorgewinterde professional. En dat begint met een uitstekend stage-cv.

Voorbeeld Persoonlijk profiel: pak meteen de aandacht!

Je persoonlijk profiel (ook wel profielschets of samenvatting genoemd) is de perfecte plek om te laten zien dat je de juiste combinatie van kennis, drive en persoonlijkheid hebt om te slagen in de stage. 

Je cv lijkt misschien op dat van veel andere sollicitanten, maar je persoonlijk profiel is alleen van jou. Het is jouw kans om creativiteit te tonen. Je geeft potentiële werkgevers inzicht in wie je bent en waarom jij de beste stagiair bent voor de stageplaats.

Voorbeeld van persoonlijk profiel

Hardwerkende en enthousiaste student Marketing (BSc) met een groot inlevingsvermogen. Op zoek naar een stageplaats waar ik mijn uitstekende kennis van social media marketing en mijn communicatieve vaardigheden kan inzetten. Toegewijd, breed inzetbaar en gemotiveerd om een ​​betrouwbaar en waardevol teamlid te worden.

Gekopieerd!

Denk aan de juiste trefwoorden voor het ATS

Als je het cv-voorbeeld Stage doorneemt, zal je zien dat we trefwoorden heel bewust gebruiken. Jouw eerste hindernis bij je sollicitatie is namelijk de Applicant Tracking Systems (ATS). Deze geautomatiseerde systemen scannen je cv op trefwoorden die werkgevers als het belangrijkst hebben gemarkeerd. Wordt er voor de stageplek geen ATS ingezet? Ook zonder ATS zal de werkgever bij het doornemen van je cv letten op bepaalde woorden, dus ‘voer’ hem de juiste keywords! Je persoonlijk profiel is een prima plek om de juiste trefwoorden in te verwerken.

Voorbeeld Werkervaring: je hebt meer ervaring dan je denkt

Als je solliciteert naar een stageplaats, heb je vaak nog niet veel werkervaring. Gelukkig houdt werkervaring meer in dan alleen relevante banen in je vakgebied. Je kunt hier ook (werk)ervaring noteren waarin je belangrijke vaardigheden hebt gebruikt. Denk daarbij aan cv-trefwoorden! Ook wanneer je als stagiair aan het begin van je carrière staat, heb je waarschijnlijk meer ervaring dan je denkt. Bijvoorbeeld door bijbanen, vrijwilligerswerk en praktijkopdrachten tijdens je opleiding. Daarnaast: werkgevers die een stageplaats willen invullen, zullen begrijpen dat een stagiair nog geen uitgebreide werkervaring heeft en die juist met een stage wil opdoen. 

Voorbeeld van werkervaring

Verkoopmedewerker bij De Bijenkorf Utrecht
september 2017 - mei 2020

 • Positieve klantcontacten onderhouden.
 • Klanten ondersteunen in hun aankoopproces.
 • Effectief de missie van ons merk communiceren.
 • Dagelijks ICT-vaardigheden gebruiken.
   

Administratief medewerker bij Tuindeco Houten
mei 2016 - augustus 2017

 • Ondersteunende administratieve werkzaamheden.
 • Werken volgens planning en een (geprioriteerde) takenlijst.
 • Werken met geavanceerde software voor interne communicatie.
 • Receptietaken professioneel en klantvriendelijk uitvoeren.
   

Assistent Hondentrainer bij De Groot Hondenkennel
augustus 2015 - april 2016

 • Honden helpen wennen aan hun nieuwe omgeving.
 • De dierenverblijven schoon en in optimale staat houden.
 • Honden verzorgen en medicatie toedienen volgens de juiste procedures.
 • Kennels voorbereiden op de komst van nieuwe honden.
 • Kennels bij vertrek van honden zeer grondig schoonmaken.
Gekopieerd!

Voorbeeld Opleiding: etaleer je vaardigheden

Tijdens je studie heb je theoretische kennis en praktijkervaring opgedaan in jouw vakgebied. Etaleer deze vaardigheden in je cv! 

Vermeld dus niet enkel de naam van de school of universiteit en je studierichting. Maar leg in de sectie opleiding uit hoe en waarom jouw opleiding je tot een geweldige kandidaat voor de stage maakt. 

Voorbeeld van opleiding

Bachelor of Marketing, Hogeschool Utrecht
augustus 2018 - heden

 • Vol passie bezig mijn Bachelor in de marketing te halen, mijn vaardigheden uit te breiden en mijn kennis en ervaring in de branche te vergroten.
   

Havo – Economie en Maatschappij, College Blaucapel, Utrecht
september 2013 - juni 2018

 • Prijs voor het beste profielwerkstuk 2018 over Citymarketing.
Gekopieerd!

Voorbeeld Vaardigheden: geef werkgevers wat ze zoeken

Je stemt deze sectie af op de stage die je wilt. Elke werkgever wil iets anders, dus zorg ervoor dat je cv dat weerspiegelt. 

Bij Werkervaring en Opleiding heb je je belangrijkste vaardigheden al in de tekst verwerkt. Maak nu een lijst van alle vaardigheden die je hebt. Schrijf alles op, ook al lijkt de vaardigheid niet relevant. Deze lange lijst is nu je hoofdlijst, je basislijst met al jouw kwaliteiten. Uit deze lijst kies je per sollicitatie de kwaliteiten uit die noemenswaardig zijn voor de specifieke stageplaats waarop je solliciteert. 

De meeste vaardigheden die een sociale of professionele context vereisen, worden ‘ soft skills’ genoemd. Soft skills zijn interpersoonlijke tools zoals communicatie, samenwerken en oplossingsgericht denken. Deze vaardigheden zijn minder gemakkelijk te kwantificeren, maar zeer waardevol voor werkgevers. 

Denk na over zacht vaardigheden die van pas kunnen komen tijdens jouw stage en licht die uit. 

Vaardigheden opsommen of uitleggen?

Meestal volstaat een opsomming van je vaardigheden, maar sommige vaardigheden vereisen uitleg. Zeker als ze heel belangrijk zijn voor je stageplaats. 

Zeggen dat je goed kunt communiceren, is niet erg informatief. Geef in plaats daarvan een voorbeeld op je cv: beschrijf een specifieke situatie waarin goede communicatieve vaardigheden van belang waren, hoe je dat aangepakt hebt en wat het resultaat van jouw goede communicatie was. Gebruik daarvoor de STARR-methode.

Voorbeeld van vaardigheden
 • Interpersoonlijke communicatie
 • Uitstekende werkhouding
 • Computervaardigheden
 • Samenwerken
 • Eerlijk
 • Integer
 • Gemotiveerd
 • Al 3 jaar een betrokken lid van Studievereniging S.v. Forum
Gekopieerd!

Het juiste cv-template of cv-sjabloon kiezen

Als het gaat om het kiezen van een cv-template of cv-sjabloon, wil je het strak en simpel houden. Uiteraard mét behoud van een mooi opgemaakt cv. 

Je hebt tijd en moeite gestoken in het schrijven van de tekst op je cv, dan wil je ook een makkelijk leesbaar cv als eindresultaat. Dat lukt met de juiste cv-template. Een format cv-indeling die automatisch zorgt voor een perfect opgemaakt cv. 

Gebruik onze tips voor je cv, bekijk ons Stage cv voorbeeld en kies een template van CVster.nl voor jouw sollicitatie naar een stageplaats. Uiteraard kan je ook inspiratie opdoen bij cv-voorbeelden voor andere beroepen bijvoorbeeld:

Daarnaast hebben we ook bijbehorende sollicitatiebrieven:

Leerdoelen stage: zo benut je jouw stageperiode optimaal
Gerelateerde artikelen
Leerdoelen stage: zo benut je jouw stageperiode optimaal

Ga jij binnenkort beginnen aan een stage? Met onze info over stage leerdoelen en persoonlijke leerdoelen haal jij het optimale uit je stage!

 

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.9
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.612 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
680.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
550.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
30.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
330.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
480.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
94.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
140.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
190.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
180.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
43.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
2.700 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
62.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
50.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
5.100 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren