1. Cv voorbeelden
 2. Sport
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Sport cv- voorbeeld & schrijfgids

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2023 te vinden. Kies dit Sport cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
4.7
Gemiddelde beoordeling
35 mensen die het al beoordeeld hebben
Sport cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Hoe schrijf je een cv voor een functie in de sport?

Sport is je passie en je hebt er je beroep van gemaakt. Nu ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging. Met een goed cv breng je jezelf in scoringspositie. 

Je onderscheidt jezelf van de concurrentie vanaf het startschot met een eersteklas sollicitatie. Dat moet ook, want je krijgt maar één kans om de wedstrijd te winnen.

Maak jouw cv snel en makkelijk met onze handleiding sport cv schrijven. Met deze schrijfgids en het Sport voorbeeld cv laat je jouw capaciteiten en persoonlijkheid stralen in een goed cv.

Jij bent klaar voor je volgende carrièrestap en CVster.nl is er om je te helpen!

Hoe schrijf je een sport cv?

Je vindt bij ons een online cv-maker, professioneel ontworpen cv-templates en dit Sport voorbeeld cv met schrijfgids over de volgende onderwerpen:

 • Hoe schrijf je een sport cv?
 • Algemene schrijftips voor je cv (en je cv optimaliseren voor ATS)
 • Advies per cv-onderdeel: profielschets, werkervaring, opleiding en vaardigheden.
 • Professionele cv-opmaak en design tips
Expert tip

Bekijk voor diepgaand advies over cv’s maken onze uitgebreide handleiding Hoe maak je een cv? met info over elk aspect van een overtuigend cv. Daarnaast staan er in ons blog vele artikelen rond de thema’s carrière, cv’s, sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken voor je klaar. 

Opbouw cv sport?

Cv’s zijn opgebouwd uit vaste cv-onderdelen die je cv structuur geven. Zoals je in het sport cv-voorbeeld kunt zien, zijn dit de vaste cv-onderdelen die in elk cv thuishoren:

 • De koptekst van je cv
 • Het persoonlijk profiel – ook wel profielschets genoemd
 • Werkervaring
 • Vaardigheden
 • Opleiding

Werken in de sport - wat doet een sportprofessional?

De sportbranche is breed en biedt plaats aan bijna elke functiecategorie. Van deelnemen tot coaching tot marketing en boekhouding. Er zijn genoeg banen in de sport voor woordkunstenaars, cijferfanaten en salestijgers. Waar je talent ook ligt, als je van sport houdt, is er een baan waarin je jouw vaardigheden kunt inzetten in een sportieve omgeving. 

Maar de meesten denken bij een sportprofessional vooral aan iemand die zelf actief is in een bepaalde sport, of aan iemand sporters begeleidt en coacht. Dat laatste type sportprofessional kom je op allerlei plekken en niveaus tegen. 

Bijvoorbeeld als docent lichamelijke opvoeding in het onderwijs, bij een sportvereniging of in de sportschool. Het is de taak van de sportprofessional om vaardigheden, technieken en strategieën aan te leren aan een individu of team dat een sport beoefent.

Algemene schrijftips voor jouw sport cv

Zie een goed sport cv als een peptalk aan je sporter: bij een peptalk voor de wedstrijd stem je je verhaal, stijl en toon af op de situatie en de sporter. Stem je cv en je professionele verhaal af op de werkgever waar je solliciteert. 

Verdiep je daarom in de organisatie, de medewerkers en hun visie op de sport. Bekijk de website van de organisatie, vereniging of club en lees de laatste updates up hun sociale media. Probeer een goed beeld te krijgen van de bedrijfscultuur en de bedrijfsactiviteiten. 

Neem ook de functieomschrijving grondig door. 

 • Welke functievereisten springen eruit?
 • Welke taken zijn belangrijk in deze rol?
 • Wat verwacht de werkgever van een goede kandidaat?

Markeer of noteer alle belangrijke taken, eisen, wensen en vaardigheden. Die informatie gebruik je om jouw sport cv helemaal op maat te maken voor de specifieke functie waarop je solliciteert. 

Expert tip

Maak een uniek sport cv, op maat voor de functie

We kunnen niet genoeg benadrukken dat je voor elke sollicitatie je cv helemaal op maat voor de functie moet maken. Waarom? Ten eerste omdat elke functie uniek is en specifieke kennis, ervaring en vaardigheden vereist. Ten tweede omdat je trefwoorden uit de vacaturetekst wilt gebruiken in je cv. Dat zorgt ervoor dat je cv moeiteloos door de eerste selectie van een Applicant Tracking System (ATS) komt.

Je eerste tegenstander: het Applicant Tracking System

Sportbanen zijn populair. Dat betekent dat een werkgever wel wat hulp kan gebruiken bij het beoordelen van de vele sollicitaties. doorzoeken. Ze gebruiken Applicant Tracking Systems (ATS) om cv's te filteren. 

De ATS software scant de cv’s op essentiële trefwoorden en gebruikt algoritmen om cv’s te rangschikken. Kandidaten met een cv dat hoog scoort, komen op het bureau van de selecteur terecht. Kandidaten met een cv dat in de ATS-selectie onvoldoende aanknopingspunten biedt, wijst het ATS automatisch af. 

Daarom is het belangrijk om de juiste trefwoorden in je cv te verwerken en de opmaak van je cv te optimaliseren voor het ATS. Want als het ATS de inhoud van jouw cv (deels) niet kan scannen (opmaakfouten, afbeelding met tekst), zal het laag scoren. 

Belangrijke trefwoorden vind je in de vacaturetekst. Bestudeer de functiebeschrijving om erachter te komen wat de werkgever belangrijk vindt en verwerk dat in je cv. Let daarbij vooral op de functie-eisen, cruciale kwalificaties en harde en zachte vaardigheden. Zo voorkom je dat je cv wordt afgewezen door software in plaats van door een mens. 

De beste cv-indeling voor een sport-cv kiezen

De meest gangbare cv-indeling is de omgekeerd chronologische cv-indeling. Dit type cv bestaat sowieso uit de 5 vaste cv-onderdelen: koptekst met contactgegevens, persoonlijk profiel, werkervaring, vaardigheden en opleidingen. Je kunt dit eventueel aanvullen met extra secties zoals bijvoorbeeld hobby’s, vrijwilligerswerk en buitenlandervaring. Heb je bijzondere sportprestaties achter je naam staan? Maak daar dan gerust een apart cv-onderdeel voor aan.

Soms is een vaardigheden-cv de betere keuze. Bijvoorbeeld wanneer je veel op projectbasis hebt gewerkt voor verschillende opdrachtgevers. Ook bij een carrièreswitch of voor starters op de arbeidsmarkt kan een vaardigheden-cv uitkomst bieden. 

Voorbeeld Persoonlijk profiel sport cv

Je wilt dat recruiters enthousiast over je zijn nadat ze je profiel hebben gelezen. Je persoonlijk profiel is je peptalk. Pak meteen een belangrijk punt door je belangrijkste prestatie te benadrukken en te laten zien hoe jij als sportprofessional in de wedstrijd zit. 

Wat typeert jouw aanpak? Gebruik de profielschets of het persoonlijk profiel om je menselijke kant te laten zien. Deze beknopte samenvatting vertelt de lezer waarom jij een goede kandidaat bent voor de sportbaan en draagt bij aan de eerste indruk die je maakt. 

In het persoonlijk profiel gebruik je sterke actiewerkwoorden en verwerk je trefwoorden die ook in de functiebeschrijving staan. Leg een overtuigend verband tussen wat de werkgever zoekt en wat jij te bieden hebt. Bekijk onderstaande voorbeeld persoonlijk profiel voor een baan in de sport. Je kunt het kopiëren en aanpassen voor je eigen cv.

Aanpasbaar cv voorbeeld persoonlijk profiel sport cv

De basis van een goede voetbaltechniek is bewegingscoördinatie. Snelheid, kracht, controle en wendbaarheid zijn immers essentieel voor een voetballer. Als gepassioneerde en professionele looptrainer implementeer ik deze visie in de trainingen. Ik werk nauw samen met de medische staf en de hoofdtrainer, sta voor de groep en coach individueel. Van de jongste talenten tot ervaren topvoetballers: mijn kennis en passie haalt het beste in de sporter naar boven.

Gekopieerd!

Voorbeeld Werkervaring sport cv

Je wilt bij het benoemen van je werkervaring geen belangrijke prestaties weglaten, maar je hoeft ook niet alles te zeggen wat je ooit hebt gedaan. 

Begin met je huidige baan en werk terug in de tijd. Beschrijf je prestaties en bijdragen voor elke functie. Heb je veel werkervaring? Kies dan zorgvuldig welke prestaties en ervaringen je benadrukt en welke je weglaat. 

Elk opsommingsteken moet een overwinning in je carrière of een positief resultaat aantonen, niet alleen een taakverantwoordelijkheid.

Bekijk hieronder ter inspiratie de kopieerbare tekst van ons voorbeeld cv Sport: 

Aanpasbaar voorbeeld werkervaring cv sport

Fysiek trainer jeugdopleiding, B.V. Vitesse, Arnhem
JUNI 2017 — HEDEN

 • Nam wekelijks fysieke testen af en verwerkte de resultaten in de trainingen zodat iedere speler aan zijn individuele doelen kon werken.
 • Verbeterde de bewegingsvaardigheden van de jeugdspelers met 28% over een periode van 9 maanden.
 • Leverde maatwerk voor (geblesseerde) spelers in de gym (functionele krachttraining) en op het veld (bewegingsscholing).
 • Onderzocht het geboortemaandeffect bij Nederlandse onder 14 teams in de JO14-competitie voor BVO’s. Focus: geboortemaand in relatie tot de prestatie, gedefinieerd naar de eindklassering, het aantal gescoorde doelpunten en het aantal tegendoelpunten.

 

Loop- / coördinatietrainer, FC Den Bosch, Den Bosch
MEI 2011 — MEI 2017

 • Vergrootte de souplesse, wendbaarheid, snelheid en het uithoudingsvermogen van het selectie elftal.
 • Verzorgde dagelijks looptrainingen afgestemd op de situatie: conditieverbetering, wedstrijdvoorbereiding of hersteltraining.
 • Zorgde samen met de medische staf voor een spoedig herstel van geblesseerde spelers.
 • Creëerde 5 modules voor de jeugdselectie-elftallen: loopcoördinatie, sprongcoördinatie, reactievermogen, proprioceptie, rompstabilisatie.
Gekopieerd!

Voorbeeld Vaardigheden sport cv

Sommige van je vaardigheden horen bij de sport die je beoefent en de sportieve functie die je bekleedt binnen die sport. Dat zijn harde vaardigheden. Noem maximaal 4 specifieke hard skills. 

De sport draait ook om collegiale samenwerking, dus ook mensenkennis is van groot belang. Communicatie, motiveren, coachen en luisteren zijn belangrijke soft skills, samen met andere zachte vaardigheden, zoals organiseren, plannen en timemanagement. 

Check ook hier weer de link tussen jouw skills en de functie-eisen. Laat de vaardigheden zien die vereist zijn voor de functie en jouw toegevoegde waarde benadrukken. Maak het uniek, voeg context toe en maak een mooie mix van zachte én harde vaardigheden en karaktereigenschappen

Voorbeeld Opleidingen Sport cv

Laat in het cv-onderdeel Opleidingen zien dat je over de juiste bagage beschikt voor het werk. Vermeld alle relevante opleidingen die je hebt gedaan met daarbij het jaartal, de naam van de opleiding en de locatie. 

Je kunt hier ook eventuele certificeringen noemen, zoals EHBO, trainerslicenties van jouw sportbond of een certificaat van de NOC*NSF Academie voor Sportkader.

Aanpasbaar cv voorbeeld opleiding sport

Bachelor Sportkunde - Talent Identification & Development, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
2011 — 2015

 • Minor: Sport Performance Enhancement.
 • Afstudeeronderzoek bij FC Den Bosch: de fysieke prestatie van Eerste Divisie spelers in relatie tot het balbezitpercentage.

 

Sport- en Bewegingscoördinator - niveau 4 Football, CIOS Arnhem
2007 — 2011

 • Hoofdvak: - Football (UEFA B - Trainer Coach II) Keuzevakken: - Conditietrainer A - Conditietrainer B - Golf
Gekopieerd!

Professionele cv-opmaak en design tips

Zorg voor een professionele uitstraling en een visueel aantrekkelijke opmaak. Kies een design dat jouw verhaal ondersteunt en laat stralen. Zo val je positief op tussen de andere sollicitanten.

Een online cv-sjabloon is de snelste manier om een mooi cv te maken. Daarmee voorkom je veelgemaakte opmaakfouten en creëer je snel een perfect opgemaakt cv in een modern design. 

Onze sjablonen zijn afgestemd op de eisen en wensen van werkgevers en getest door recruiters. Je profiteert in onze cv-maker van tekstsuggesties, spellingcontrole en een ruime keuze uit mooie designs. 

Bekijk onze collectie cv-templates en kies een modern, professioneel of creatief cv dat past bij jou als persoon en de specifieke baan als professional in de sport. 

Hoe maak je een inspirerend cv?
Gerelateerde artikelen
Hoe maak je een inspirerend cv?

Met een inspirerend cv val je op. Een inspirerend cv zorgt ervoor dat de selecteur denkt: ‘Die kandidaat wil ik spreken.’ Tips voor het maken van een inspirerend cv.

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.7
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.731 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
590.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
59.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
560.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.700 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
130.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
76.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
23.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
41.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren