1. Cv voorbeelden
 2. Voetbal
Geschreven door Eva JansenEva Jansen

Voetbal cv- voorbeeld & schrijfgids

Wil je solliciteren in de voetbalwereld? Deze schrijfgids en voetbal cv voorbeeld leggen stap voor stap uit hoe je een succesvol voetbal cv schrijft.
4.3
Gemiddelde beoordeling
28 mensen die het al beoordeeld hebben
Voetbal cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Miljoenen kinderen dromen ervan om ooit te werken als professioneel voetballer. Slechts een klein aantal van hen maakt die droom waar. Wanneer je een carrière als voetballer nastreeft, kan de weg tussen jou en die befaamde rol eindeloos lijken.  

Het zal meer vergen dan alleen passie voor de sport om op te vallen tussen de concurrentie en een plek te bemachtigen als betaald voetballer in een club naar keuze. Je moet een uitblinker zijn en ervoor zorgen dat de wervingsmanager, coach of scout daar geen enkele twijfel over heeft. Een sterk voetbal cv is een goed middel om je daarbij te helpen.

Bij CVster.nl weten we alles over het versterken van je professionele positie. Onze cv voorbeelden, cv templates en online cv maker hebben duizenden mensen geholpen om de baan van hun dromen te bemachtigen. Vandaag gaan we jou coachen in het perfectioneren van jouw voetbal cv. 

Hoe Schrijf Je Een Voetbal CV?

Als je een jonge sporter bent die de aandacht wil trekken van een club of scout, word je aangemoedigd om een ​​voetbal cv te schrijven. Hoewel veel van de secties lijken op die van een traditioneel cv, zijn er enkele extra elementen om rekening mee te houden.

Traditionele cv's zijn thematisch ingedeeld en moeten de volgende elementen bevatten:

 • De cv-koptekst
 • De cv-samenvatting (ook wel profiel of persoonlijke verklaring)
 • Een werkervaring sectie
 • Een vaardigheden sectie
 • Een opleiding sectie

Je koptekst en samenvatting volgen hetzelfde principe of je nu voetballer of accountant bent. Jouw werkervaringsectie zal er iets anders uitzien en een lijst bevatten van de clubs waarvoor je hebt gespeeld. 

Naast deze vaste elementen kun je een sectie aan je cv toevoegen om eventuele mediaberichten over jou te vermelden. Zelfs als je nog geen krantenkoppen haalt, is een videolink altijd een goed idee. Een hyperlink invoegen naar een compilatie van jouw spel is een geweldige manier om scouts en coaches te laten zien goed je werkelijk bent. Hopelijk overtuig je ze er zelfs van om je live te komen bekijken. We raden aan om deze link onderaan je samenvatting te plaatsen.

De Beste CV Indeling Kiezen voor Voetballers

De meerderheid van de mensen op zoek naar een baan zal kiezen voor het omgekeerd chronologische format. Dit is tevens het beste cv format voor de meeste voetballers. Het stelt je in staat de focus te leggen op je eerdere ervaring. Er zijn echter enkele uitzonderingen.

Als je nog nooit voor een club hebt gespeeld, is het vaardigheden cv misschien iets voor jou. Dit cv format geeft namelijk de prioriteit aan je vaardigheden. Vergeet echter niet dat elke tijd die je hebt doorgebracht met voetbal spelen - zelfs als het alleen voor het schoolteam was - je toewijding aan het spel laat zien. Iedereen moet ergens beginnen.

Neem je contactgegevens op

De koptekst van je cv is als een visitekaartje en bevat dus overzichtelijk je contactgegevens. Zorg ervoor dat je in ieder geval de volgende gegevens opneemt:

 • Volledige naam + functietitel.
 • Een professioneel e-mailadres.
 • Je telefoonnummer.
 • Stad + land.
 • Relevante links naar bijvoorbeeld je online portfolio.

Voor voetballers kan het tevens relevant zijn om je geboortedatum (leeftijd) te vermelden, je lengte, gewicht, met welk been je speelt en je positie op het veld.

Wel

Tom van de Berg

Voetballer 

Middenvelder, linksbenig

06-32863213

[email protected]

Geboortedatum: 24-12-2000

1.84 meter

84,7 kg

Niet

Tom van de Berg

Pro voetballer

06-32863213

[email protected]

Geboortedatum: 24-12-2000

1.84 meter

84,7 kg

Maak gebruik van een samenvatting of persoonlijk profiel 

Je cv samenvatting loopt door je verhaal als voetballer heen. Het is bovendien het eerste stuk cv-inhoud dat de lezer te zien krijgt, dus dit is dé plek om hun aandacht te trekken. Je samenvatting moet in drie of vier zinnen je belangrijkste eigenschappen, talenten en passie laten zien.

Het kan voelen alsof er veel druk ligt op dit korte stukje tekst. Er zijn echter een aantal tips die je kunt volgen om het meeste uit deze sectie te halen. Ten eerste, kwantificeer je prestaties waar mogelijk. Heb je prijzen of media-aandacht gekregen voor je spel? Neem de tijd om te bedenken welk van je successen het gezicht gaat worden van je cv. Dit voorbeeld moet natuurlijk laten zien waarom je een fantastische voetballer bent. Dit is geen tijd om bescheiden te zijn!

Een andere tip is om je beste beschrijvende taal te gebruiken. Krachtige actiewoorden kunnen een duidelijker beeld schetsen van waarom je een uitstekende voetballer bent. 

Aanpasbaar persoonlijk profiel cv-voorbeeld

Dynamische, gedreven professional die consistent successen behaalt door leiderschaps- en samenwerkingsvaardigheden in te zetten op het veld. Heeft het vermogen voor meer onderlinge betrokkenheid te zorgen, ambitieuze doelen te stellen en teamprestaties te bevorderen. Weet energie te kanaliseren en om te zetten in resultaten.

Gekopieerd!

Schets je voetbal werkervaring en scoor die baan!

De werkervaringsectie is wat je nodig hebt om de andere clubs en verenigingen te vermelden waar je hebt gevoetbald. Wanneer je het omgekeerd chronologische format gebruikt, zal dit het grootste deel van je cv innemen. Maak simpelweg een subkop voor elke club of vereniging met je functie, de naam van de club, de data waarop je er speelde en de locatie.

Onder iedere club of vereniging kun je een opsommingslijst opnemen van je belangrijkste hoogtepunten uit je tijd bij de club. Net als bij de cv samenvatting is dit een uitstekende kans om expressieve taal en belangrijke statistieken te noemen om je prestaties te laten opvallen. Scoorde je een recordaantal doelpunten? Of was je de jongste speler die werd gevraagd om in het team te spelen?

Er zijn oneindig veel prestaties die je kunt vertalen in snelle feiten om je waarde als speler te laten zien. Vergeet niet om ons voetbal cv voorbeeld te bekijken voor meer ideeën.

Aanpasbaar werkervaring cv-voorbeeld

Middenvelder, De Graafschap, Doetinchem 
Januari 2023 - Heden 

 • Levert consistente prestaties tijdens officiële competities en oefenwedstrijden.
 • Communiceert effectief met medespelers en coaching staff om strategieën te bespreken en te implementeren.
 • Behaalt sportieve doelstellingen en draag bij aan het succes van het team.
 • Is er als de-facto coach en mentor verantwoordelijk voor dat teamgenoten gemotiveerd blijven en optimaal presteren.

 

Coördinator, FC Doetinchem, Doetinchem 
Juni 2020 - September 2022 

 • Coördineerde en organiseerde trainingssessies en wedstrijden voor verschillende leeftijdsgroepen.
 • Begeleidde en ondersteunde coaches en assistenten om een effectieve en positieve leeromgeving te creëren.
 • Ontwikkelde trainingsprogramma's om de vaardigheden en prestaties van spelers te verbeteren.
 • Onderhield contact met spelers, ouders en andere belanghebbenden om informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden.
 • Hield toezicht op de algemene organisatie en logistiek van de clubactiviteite
Gekopieerd!

Neem de belangrijkste vaardigheden op voor een voetballer

De juiste vaardighedenlijst kan je voetbal cv net dat ene doelpunt bezorgen. Als je het vaardigheden format gebruikt, is dit zelfs de belangrijkste sectie. Om van dit cv onderdeel een succes te maken heb je een lijst met strategisch gekozen trefwoorden nodig die jouw belangrijkste vaardigheden beschrijven.

De beste aanpak is om de vacaturetekst zorgvuldig te bekijken en de trefwoorden te herkennen die het belangrijkst zijn. Het is echter waarschijnlijk dat je niet reageert op een oproep, maar juist probeert de interesse van een scout of club te wekken. Het is nog steeds van vitaal belang om de taal van de club te spiegelen in je cv. 

Kies woorden die overeenkomen met de manier waarop de club over zichzelf praat. Een eenvoudige manier om dit te doen is door te kijken hoe ze zichzelf beschrijven op hun website. Naast ervoor zorgen dat je de juiste toon gebruikt, gaat het er ook om te laten zien dat hun filosofie en/of benadering van het spel goed bij de jouwe past.

Tot slot, probeer een mix van zachte en harde vaardigheden op te nemen om de scout aan te spreken. Harde vaardigheden zijn aangeleerde technische vaardigheden. Aan de andere kant laten je soft skills zien hoe je taken en uitdagingen aangaat en hoe je bent als persoon en als teamspeler.

Enkele voorbeelden van voetballer vaardigheden, naast je speltechniek:

Aanpasbare vaardigheden cv-voorbeeld
 • Luistervaardigheid
 • Motivatie
 • Omgaan met tegenslagen
 • Stressbestendigheid
 • Analyseren
 • Teamspeler
 • Ambitie
 • Leergierigheid
Gekopieerd!

Geef een gedetailleerd overzicht van je opleidingen & relevante sport certificaten

Net als de werkervaring sectie, moet ook de onderwijssectie van je voetbal cv in omgekeerd chronologische volgorde staan. Vermeld de naam van het behaalde diploma, de naam van de onderwijsinstelling, het aantal jaren dat je gestudeerd hebt en de locatie.

Deze sectie verwijst meestal naar formeel onderwijs, maar als je extra accreditatie hebt of cursussen gerelateerd aan voetbal of sport hebt gevolgd, kun je een extra sectie toevoegen om dit weer te geven.

Aanpasbaar onderwijs cv-voorbeeld

Management en Leiderschap (HBO), Graafschap College 
Augustus 2020 - Mei 2021 

 • Vakgerichte cursus op hbo-nivea
Gekopieerd!

Kies de Beste CV Lay-out en een Design Geschikt voor een Voetbal CV 

Een slordig cv ontwerp is een directe rode kaart. De algehele uitstraling van het document zal de eerste indruk die de lezer van jou krijgt beïnvloeden. Een duidelijk leesbaar lettertype en eenvoudig kleurenschema zijn het belangrijkst. Net als voldoende witruimte zodat het je cv leesbaar blijft. 

Visuele communicatie maakt deel uit van je merk als voetballer. Je kunt een geweldige speler zijn, maar het vermogen om te communiceren is noodzakelijk om overweg te kunnen met teamgenoten, coaches, media en iedereen waarmee je te maken krijgt. Je moet genoeg tijd nemen om ervoor te zorgen dat je voetbal cv er verzorgd uitziet.

Als design niet je sterkste kant is, kun je overwegen om één van onze professionele cv templates te gebruiken. In onze online cv maker maak je vervolgens binnen 5 minuten een uitmuntend voetbal cv. Veel succes met solliciteren!

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.3
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.731 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
590.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
59.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
560.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.700 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
130.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
76.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
23.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
41.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren