1. Cv voorbeelden
 2. Politieagent
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Politieagent cv- voorbeeld & schrijfgids

Deze handleiding cv schrijven voor Politieagenten helpt je bij het maken van een cv waarin jouw werkervaring, vaardigheden en persoonlijkheid het stralende middelpunt zijn.
4.8
Gemiddelde beoordeling
36 mensen die het al beoordeeld hebben
Politieagent cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Politieagent CV voorbeeld & schrijfgids

Een overtuigend Politieagent cv helpt je snel richting jouw ideale baan. Maak een aansprekend cv waarmee je positief opvalt. 

Politieagenten houden zich bezig met handhaving, opsporing en hulpverlening. Ze kunnen goed omgaan met spannende en moeilijke situaties. Tijdens horecadiensten komen ze in aanraking met mensen die onder invloed zijn van verdovende middelen en bij de afhandeling van verkeersongevallen kunnen de emoties hoog oplopen.

Als politiemedewerker binnen het vakgebied Gebiedsgebonden Politie (GGP) houd je preventief en proactief toezicht en ben je er voor mensen die hulp nodig hebben. Een agent handelt volgens de kernwaarden van de politie: integer, betrouwbaar, moedig en verbindend

Wil je carrière maken als politieagent? Dan heb je een goed cv nodig. 

Hoe schrijf je een Politieagent cv?

In deze cv-schrijfgids voor Politieagenten vind je tips voor het opstellen van een overtuigend cv en een voorbeeld cv voor een baan bij de politie. 

Dit zijn de onderwerpen van deze cv-schrijfgids voor Politieagenten:

 • Hoe schrijf je een Politieagent cv? (structuur en richtlijnen)
 • Algemene schrijftips voor je cv
 • Advies per cv-onderdeel: koptekst, profielschets, werkervaring, opleiding en vaardigheden.
 • Professionele cv-opmaak, design tips en je cv optimaliseren voor ATS
Expert tip

Bekijk ook onze uitgebreide handleiding Hoe maak je een cv?. En in ons blog staan volop artikelen voor je klaar rond de thema’s carrière, cv’s, sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken.

Opbouw Politieagent cv

Voordat je aan de slag gaat met je cv, laten we je eerst zien welke structuur gangbaar is. Cv’s zijn namelijk opgebouwd uit vaste cv-onderdelen. Dit zijn ze:

 • De koptekst van je cv
 • Het persoonlijk profiel (profielschets)
 • Werkervaring
 • Opleiding
 • Vaardigheden

Algemene schrijftips voor jouw Politieagent cv

Solliciteer je naar een opleidingsplaats op de politieacademie? Of wil je intern doorgroeien naar een andere rol binnen de politie? In beide gevallen moet je cv afgestemd zijn op de functie. 

Bekijk de vacature en markeer alle belangrijke taken, eisen, wensen en vaardigheden in de functiebeschrijving. Die informatie gebruik je om jouw Politieagent cv helemaal op maat te maken voor de specifieke functie waarop je solliciteert. 

Schrijf je cv met deze succesformule in je achterhoofd:

 • Geef overtuigende voorbeelden en maak ze concreet met feiten en cijfers.
 • Zorg voor een professionele uitstraling en kies een visueel aantrekkelijke opmaak.
 • Voeg de juiste trefwoorden toe en optimaliseer je cv voor ATS-screeningssoftware.
 • Besteed aandacht aan spelling en grammatica. Zorg voor een foutloos cv.
Expert tip

Maak altijd een cv op maat voor de functie. Ten eerste omdat elke functie uniek is en specifieke kennis, ervaring en vaardigheden vereist. Ten tweede omdat je trefwoorden uit de vacaturetekst wilt gebruiken in je cv. Dan weet je zeker dat je cv moeiteloos door de eerste selectie van een Applicant Tracking System (ATS) komt.

De beste cv-indeling voor een Politieagent kiezen

De beste cv-indeling is de indeling die het lekkerst leest. En dat is de indeling die de recruiter gewend is te lezen. Recruiters zijn gewend om de omgekeerd chronologische cv-indeling onder ogen te krijgen. Omdat zij dit type cv vaak zien, kunnen ze het snel beoordelen en vinden ze het vaak de prettigste indeling. Ze kunnen het makkelijk scannen om zich snel een beeld te vormen. 

Bij deze cv-indeling volg je bij de cv-onderdelen werkervaring en opleiding de omgekeerd chronologische volgorde: je meest recente werkervaring staat netjes bovenaan, daaronder je vorige job en zo verder. De 5 vaste cv-onderdelen komen er sowieso in terug, eventueel aangevuld met extra secties zoals hobby’s en vrijwilligerswerk.

De cv koptekst 

In de koptekst staan je naam, functie en contactgegevens overzichtelijk bij elkaar op een logische plek. De recruiter van de politie kan zo eenvoudig doorpakken op je sollicitatie en je bellen of mailen voor een kennismaking.

Een mooie koptekst laat je cv ook opvallen. Gebruik bijvoorbeeld de kleur blauw van de politie en kies een mooi lettertype in een wat groter formaat dan de rest van je tekst.  

Persoonlijk profiel Politieagent cv

De profielschets of het persoonlijk profiel geeft wat persoonlijkheid aan je cv. Het is dé plek om te laten zien welke unieke kwaliteiten jij als politieagent bij je draagt. 

 • Was je vroeger zelf een boefje en kan je goed met jongeren omgaan?
 • Heb je een multiculturele achtergrond en spreek je meerdere talen?
 • Heb je in een vorige carrière ervaring opgedaan in de geestelijke gezondheidszorg?

Vertel in 4 tot 6 zinnen wat jouw toegevoegde waarde is als politiemedewerker en leg een link met de vacature.

Hieronder vind je een aanpasbaar voorbeeld van een profielschets voor Politieagenten. Kopieer het en pas het aan voor je eigen persoonlijk profiel. 

Persoonlijk profiel - zo schrijf je een profielschets voor op je cv
Gerelateerde artikelen
Persoonlijk profiel - zo schrijf je een profielschets voor op je cv

Jezelf profileren in 3 zinnen op je cv. Hoe doe je dat? Met een ijzersterke profielschets. Lees hoe je een perfecte profieltekst schrijft

Aanpasbaar cv voorbeeld persoonlijk profiel

Iedereen in Nederland moet zich veilig kunnen voelen. Ik draag daar al ruim 10 jaar dagelijks een steentje aan bij. Criminaliteit bestrijden, de openbare orde bewaken, hulp verlenen en strafbare feiten opsporen: het is mij op het lijf geschreven. Ik werk graag samen in multidisciplinaire teams en ben bedreven in interventietechnieken. Vanuit het taakaccent Huiselijk geweld en kindermishandeling onderhoud ik nauwe contacten met diverse instanties. Ik ben iemand die proactief, verbindend en integer handelt. Afreageren doe ik op de squash baan en afschakelen het liefst met een hengel langs de waterkant.

Gekopieerd!

Werkervaring Politieagent cv

Laat in dit cv-onderdeel zien welke ervaring jij al in je rugzak hebt. Werkte je als spotter, biker, jeugdagent of motoragent? Het is belangrijk om alles in je cv af te stemmen op het politiewerk waarop je solliciteert. 

Met ruim 63.000 politiecollega’s zou je kunnen denken dat de recruiter aan een half woord genoeg heeft. Maar binnen elke politie-eenheid zijn er elementen die eruit springen. Benoem ze. Vertel zeker ook over je taakaccenten. Dat laat ook zien waar je interesses liggen. 

Bekijk hieronder een voorbeeld van werkervaring op het cv van een Politieagent. 

Aanpasbaar cv voorbeeld werkervaring

Hoofdagent (Generalist GGP), Apeldoorn
Juni 2017 – heden

 • Als hoofdagent in de eenheid xx, basisteam xx voornamelijk werkzaam in de noodhulpdienst / incidentenafhandeling.
 • Verantwoordelijk voor de correcte afhandeling van diverse meldingen op het vlak van handhaving, opsporing en hulpverlening.
 • Uitgebreide ervaring met huiselijk geweld, verwarde personen, drugsproblematiek, geweldsincidenten, ordeverstoringen, overlastsituaties, (verkeers)ongevallen, eerste hulpverlening.
 • Preventief en proactief toezicht houden, controles uitvoeren, waar nodig handhavend, opsporingsgericht of hulpverlenend optreden.
 • Als binnencoördinator (samen met de operationeel coördinator) verantwoordelijk voor de werkverdeling en monitoring van de dienst.
 • Taakaccenten: Huiselijk geweld en kindermishandeling, Geweld Tegen Politieambtenaren (GTPA) en studentenbegeleiding.

 

Politieagent (Medewerker GGP), Apeldoorn
December 2014 – mei 2017

 • Incidentenafhandeling en horecadiensten
 • Multidisciplinair samenwerken tijdens operaties met reguliere agenten, hondengeleiders, beredenen, bikers en andere politiemedewerkers met een specifieke taak.
 • Politiebiker bij horecagebieden, evenementen en heterdaad aanhoudingen.

 

Aspirant politieagent, Apeldoorn
September 2012 – november 2014

Gekopieerd!

Opleiding Politieagent cv

Bij de politie kun je na de basisopleiding volop verdiepende cursussen en trainingen volgen. Via het Vakspecialistisch Politieonderwijs specialiseren politiemensen zich op het gebied van crisisbeheersing, handhaving, opsporing, intake & service, noodhulp en leiderschap. Denk aan verhoortechnieken, milieucriminaliteit of de opleiding tot familieagent. 

Heb jij op de Politieacademie trainingen gevolgd voor het verdiepen of verbreden van je vakbekwaamheid? Vermeld in dit cv-onderdeel alle relevante opleidingen, cursussen, trainingen en workshops. De meest recente komt bovenaan. 

Aanpasbaar cv voorbeeld opleiding

Afgeronde politieopleidingen aan de Politieacademie te Apeldoorn:

 • Huiselijk geweld, stalking, eergerelateerd geweld en kindermishandeling (2021)
 • Handelen in jeugdproblematiek (2019)
 • Politiebiker (2017)
 • Hoofdagent, Allround politiemedewerker (N4) (2014 - 2016)
 • Basis politiemedewerker (N3) (2012 - 2014)
Gekopieerd!

Vaardigheden Politieagent cv

In de noodhulpdienst – ook wel incidentenafhandeling – volgen politieagenten 112-meldingen op. Daarbij is het elke keer weer de vraag wat de agenten gaan tegenkomen. Flexibel zijn is dus een vereiste! Net als goed kunnen samenwerken, mensenkennis en kritisch kunnen denken en reflecteren op het eigen handelen. Laat in dit cv-onderdeel zien wat voor een persoon en collega jij bent en waarin je uitblinkt.

Noem hier geen basisvaardigheden die elke Politieagent in huis heeft. Elke agent heeft op de politieacademie aanhoudingstechnieken geleerd, een rijopleiding gehad, geoefend op zelfverdediging en natuurlijk schietwapens leren hanteren. 

Selecteer voor dit onderdeel de vaardigheden die echt jouw toegevoegde waarde voor de functie benadrukken:

 • Heb je veel ervaring met jeugdproblematiek of huiselijk geweld en kindermishandeling?
 • Heb je je gespecialiseerd in het opvangen van collega’s na heftige incidenten?

Wat het ook is, laat jouw unieke vaardigheden zien op je cv! 

Belangrijkste punten voor jouw cv als Politieagent:

 • Als Politieagent heb excellente communicatieve vaardigheden nodig. Gebruik die skills op je cv af te stemmen op de functievereisten en verwachtingen je toekomstige politie-eenheid.
 • Optimaliseer je cv voor het ATS met trefwoorden die ook in de functiebeschrijving staan.
 • Vermeld soft skills en hard skills in je cv om jouw expertise een te tonen.

Bonustip:
Gebruik onze online cv-maker om snel en eenvoudig een goed cv te schrijven en je baankansen te vergroten. Onze sjablonen zijn afgestemd op de eisen en wensen van werkgevers en getest door recruiters. Met tekstsuggesties, spellingcontrole en een mooie opmaak heb je snel een goed cv in handen. 

Hoe maak je een inspirerend cv?
Gerelateerde artikelen
Hoe maak je een inspirerend cv?

Met een inspirerend cv val je op. Een inspirerend cv zorgt ervoor dat de selecteur denkt: ‘Die kandidaat wil ik spreken.’ Tips voor het maken van een inspirerend cv.

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.8
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.664 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
720.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
570.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
55.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
530.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
32.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
340.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
920.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
220.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
480.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
190.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
48.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.100 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
87.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
60.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
12.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
15.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren