1. Cv voorbeelden
 2. Bpost
Geschreven door Natascha OssewaardeNatascha Ossewaarde

Bpost cv- voorbeeld & schrijfgids

Wil jij werken bij hét postbedrijf van België? Dan zul je met een goed cv over de brug moeten komen. Want in een bedrijf waar niet alleen pakketjes maar ook brieven aan de orde van de dag zijn, moet jouw cv er natuurlijk tussenuit springen! Gelukkig ben je bij CVster aan het juiste adres! Ons bpost cv-voorbeeld en deze schrijfgids helpen je om jouw nieuwe job bij bpost binnen te halen!
4.2
Gemiddelde beoordeling
42 mensen die het al beoordeeld hebben
Bpost cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Weet jij van aanpakken en kom je graag onder de mensen? Dan is een job als pakjesbezorger bij bpost iets voor jou! In deze flexibele baan is geen werkdag hetzelfde. Je begint je dag in het sorteercentrum waar jij samen met je collega’s de pakjes sorteert. Daarna stapel jij de pakketten in je bus en vertrek je op ronde. Bij iedere voordeur waar jij aanbelt, tover je een glimlach op het gezicht van de klant. Niet alleen omdat jij hun pakketje op tijd hebt geleverd, maar ook omdat jij met je stralende persoonlijkheid het visitekaartje bent van bpost.  

bpost is vrijwel altijd op zoek naar nieuw personeel. Toch hebben postbedrijven het moeilijk. Dat komt vooral door de sterke daling van het aantal brieven dat wordt verstuurd. Gelukkig vangt het toenemende aantal pakketjes dat verlies deels op. Om winst te kunnen blijven maken, moeten bedrijven zoals bpost flink bezuinigen, waaronder op hun hoeveelheid personeel. Des te meer reden dus om een goed cv te maken, zodat jij die leuke baan bij bpost binnenhaalt!

Gelukkig ben je bij CVster.nl aan het juiste adres. Hier vind je namelijk alle tools en tips om een top bpost cv te schrijven.

In deze schrijfgids voor het opstellen van een cv voor bpost vind je de volgende onderwerpen:

 • Welke banen zijn er zoal bij bpost?
 • Wat is het salaris van een bpost pakjesbezorger?
 • Hoe schrijf je een cv voor bpost (opbouw + tips)?
 • Advies per cv-onderdeel. Denk aan de kop, jouw persoonlijke profiel, werkervaring, opleiding en vaardigheden.
 • Enkele cv-opmaak en designtips.

Welke banen zijn er bij bpost?

bpost is hét nationale postbedrijf van België. Maar ze doen meer dan dat! Zo werkt bpost inmiddels ook over de grens en bieden ze bank- en verzekeringsproducten aan. Denk je aan werken bij bpost, dan denk je in eerste instantie aan een pakjesbezorger. Toch vragen zij ook commercieel medewerkers, bank en verzekeringen agents en een bankmanager. En dat allemaal in verschillende Vlaamse regio’s.

Wat verdient een pakjesbezorger bij bpost?

Op het moment van schrijven bedraagt het fulltime salaris van een bpost pakjesbezorger € 2.063,- bruto per maand.

Daarnaast ontvang je:

 • Een maaltijdcheque van € 8,- netto per gewerkte dag
 • Een woon-werkverkeervergoeding (tussenkomst)
 • Een ARAB-toelage voor buitenwerk van 5u24 tot 7u00
 • Een veiligheidstoelage voor het uitblijven van ongevallen.

Hoe schrijf je een cv voor bpost?

Hangen je vingers al enthousiast boven je toetsenbord om jouw cv voor bpost te typen? Het is belangrijk om eerst de verschillende elementen en de volgorde van jouw bpost cv te bepalen. Hieronder enkele voorbeelden van veelvoorkomende cv-onderdelen:

 • De koptekst van je cv
 • Een persoonlijke introductie
 • Je werkervaring
 • Je opleiding
 • Je talen & vaardigheden

Verder is het belangrijk dat je voor ogen houdt op welke functie je solliciteert. Een cv voor een bank- en verzekeringsagent bij bpost ziet er anders uit dan een cv van een pakjesbezorger. In deze handleiding maken we een bpost cv voor een pakjesbezorger.

De beste cv-indeling voor jouw bpost cv

Ga je solliciteren als pakjesbezorger bij bpost? Dan heb je in principe geen vooropleiding nodig. Hoewel een opleiding in de richting van transport en logistiek altijd mooi is meegenomen! Wel heb je een flinke dosis motivatie nodig en natuurlijk een rijbewijs B waarmee je een bestelbus mag besturen.

Omdat vaardigheden voor een pakjesbezorger minstens net zo belangrijk zijn als je werkervaring, is een gecombineerd cv een uitstekende keuze! Hierop kun je zowel je relevante werkervaring en eventuele opleidingen als jouw vaardigheden kwijt. Heb je (nog) geen werkervaring? Dan kun je ook kiezen voor een vaardigheden cv waarop je uitsluitend jouw vaardigheden in de schijnwerpers zet.

Aanhef op een cv voor bpost

Ik heb goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat de meeste recruiters geen tijd hebben om ieder cv van A tot Z te lezen. Het goede nieuws is dat recruiters jouw cv dus scannen. En dat als jij weet op welke punten je moet opvallen, je direct een voorsprong hebt op je concurrentie.

De aanhef op je bpost cv is zo’n plek om de schijnwerper te pakken. Een opvallende cv aanhef omschrijft in een paar steekwoorden wie jij bent en wat je bpost te bieden hebt. Bijvoorbeeld:

‘Gemotiveerde pakjesbezorger die er een sport van maakt om pakjes op tijd te leveren!’

Vergeet vooral niet je personalia bovenaan je cv voor bpost te zetten. Noteer in ieder geval je naam, contactgegevens en welk rijbewijs je hebt! Zo kan een recruiter snel contact met je opnemen.

Persoonlijke intro op je bpost cv

Ben je één van vele kandidaten, dan scannen recruiters vaak eerst je cv. Is jouw cv goed genoeg? Pas dan zullen zij je motivatiebrief lezen. Maar, wees niet getreurd! Ook op je cv heb je de ruimte om in het kort jouw motivatie te schrijven. Namelijk in de persoonlijke introductie. Een persoonlijke introductie op een cv bestaat uit 4 tot 6 zinnen waarin je kunt vermelden wat jou de ideale kandidaat maakt voor de baan.

Dit is bovendien het enige stukje op je cv waar je je persoonlijkheid kunt laten zien. Omdat de introductie nog boven je werkervaring en vaardigheden staat, wordt dit korte stukje tekst vaak erg goed gelezen door recruiters!

Aanpasbaar CV voorbeeld persoonlijk profiel

Als ervaren pakjesbezorger ken ik de kneepjes maar ook de uitdagingen van het werk. In een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk pakketjes bezorgen: ik heb er voor mezelf een sport van gemaakt. Ik steek mijn handen graag uit de mouwen, ben sportief en haal veel voldoening uit de contactmomentjes met klanten. Wat ik het allerleukst vind aan mijn werk als pakjesbezorger? Dat geen dag hetzelfde is!

Gekopieerd!

Voorbeelden van werkervaring

Heb jij al eerder als pakjesbezorger gewerkt? Of was je koerier voor een bedrijf? Dan kun je deze informatie kwijt onder het kopje ‘werkervaring’. Wil je extra bonuspunten scoren? Vermeld dan niet alleen waar je hebt gewerkt en wanneer. Benoem ook vooral de taken en verantwoordelijkheden die je had.

Belangrijk: zet altijd je meest recente werkervaring bovenaan.

Aanpasbaar CV voorbeeld werkervaring

Pakketbezorger PostNL
Januari 2022 - heden

 • Sorteren van pakketten in het sorteercentrum van PostNL.
 • Pakketten in de bestelbus laden.
 • Zo’n 25 pakketten bezorgen per uur.

 

Koerier bij Coolblue
Februari 2021 - januari 2022

 • Om 05:00 uur inladen van de bestelbus.
 • Witgoed lossen en naar binnen tillen bij de klant.
 • Witgoed apparatuur aansluiten.
Gekopieerd!

Bpost cv: opleiding informatie

Zoals al eerder genoemd, is een vooropleiding niet verplicht om als pakjesbezorger aan de slag te kunnen bij bpost. Toch is het altijd slim om je opleidingen te vermelden. Heb je een opleiding gedaan in de richting van transport of logistiek? Dan scoor je daar wellicht bonuspunten mee. Ook je secundair onderwijs (voorgezet onderwijs) is altijd goed om te benoemen.

Heb je een Nederlandse achtergrond en ga je werken voor bpost in België? Houd er dan rekening mee dat de opleidingsniveaus in België een andere benaming hebben.

BSO (Beroepssecundair Onderwijs) = VMBO – T of MBO niveau 4
TSO (Technisch Secundair Onderwijs) = HAVO
ASO (Algemeen Secundair Onderwijs) of KSO (Kunst Secundair Onderwijs) = VWO

Hoger Onderwijs of Hogeschool staat gelijk aan het Nederlandse HBO. De universiteit is in Nederland en België vergelijkbaar.  

Aanpasbaar CV voorbeeld opleiding

Thomas More Antwerpen, Graduaat Transport & Logistiek
September 2022 - heden


De Nassau Breda - HAVO (vergelijkbaar met TSO)
2017 – 2022

Gekopieerd!

Vaardigheden op je cv voor bpost

Omdat een opleiding niet noodzakelijk is om pakjesbezorger te worden, zijn je vaardigheden des te belangrijker! Welke vaardigheden zijn essentieel om te noemen op jouw cv voor bpost?

 • Klantvriendelijkheid. In een baan als pakjesbezorger heb je dagelijks contact met de klant: de mensen aan wie jij pakketjes bezorgt!
 • Flexibiliteit. Een dagje werken in het weekend vind jij helemaal niet erg. En af en toe ’s avonds werken vind je ook geen probleem.
 • Een goede conditie. Je bent fysiek in staat om pakjes in en uit jouw bestelbus te laden.
 • Stressbestendigheid. Alle pakketjes op tijd bezorgen kan een uitdaging zijn. Jij houdt je hoofd koel, ook als het erg druk is.

Daarnaast verlangt bpost van hun werknemers dat zij Nederlands spreken. Spreek je meerdere talen? Dan is dat altijd slim om te vermelden op jouw bpost cv!

Aanpasbaar CV voorbeeld vaardigheden

Talen

 • Nederlands
 • Engels
   

Overige vaardigheden

 • Flexibel
 • Planning & organisatie
 • Stressbestendig
 • Sportief
Gekopieerd!

De lay-out van jouw cv voor bpost: zo val je op!

Naast een ijzersterke inhoud, is ook het design van je bpost cv belangrijk. Hier heb je namelijk de kans om jouw cv er visueel uit te laten springen tussen de eenvoudige witte cv’s van je concurrenten!

Enkele tips:

 • Kleurgebruik in een cv is aan te raden. Hiermee val je namelijk direct op tussen standaard zwart/wit cv’s. Maak van je cv echter geen kleurencocktail en beperk je tot 1 à 2 kleuren. Wat dacht je van enkele accenten in bpost-rood?
 • Zorg voor een duidelijke indeling en tussenkopjes. Zo maak je het de recruiter makkelijk om jouw cv te scannen.
 • Beperk je cv voor bpost bij voorkeur tot 1 A4’tje.

Wil jij een professionele cv lay-out? Maak kennis met de cv templates van CV-ster.nl. Hier maak je jouw bpost cv in een handomdraai in geteste cv-sjablonen!

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.2
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.703 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
720.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
580.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
57.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
550.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
350.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
930.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.400 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
70.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
19.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
31.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren