1. Cv voorbeelden
 2. Fabrieksarbeider
Geschreven door Karl KahlerKarl Kahler

Fabrieksarbeider cv- voorbeeld & schrijfgids

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2024 te vinden. Kies dit Fabrieksarbeider cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
4.9
Gemiddelde beoordeling
58 mensen die het al beoordeeld hebben
Fabrieksarbeider cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Als je op zoek bent naar een baan in een fabriek, vraag je je misschien af of een CV wel noodzakelijk is, gezien het feit dat het bedrijf een sollicitatieformulier aanbiedt om in te vullen. Maar het feit is dat als je wel een CV indient, het je een voorsprong kan geven op concurrenten voor dezelfde baan die niet dachten dat het nodig was. In bijna geen enkel vakgebied ontmoedigen werkgevers sollicitanten om een CV in te dienen, en in veel vakgebieden is het een basisvereiste. Dus het voorbereiden van een CV voor een fabrieksarbeider is eigenlijk een zeer goed idee dat je ernst en professionaliteit aantoont.

Deze schrijfgids voor fabrieksarbeiders en de bijbehorende CV-voorbeelden zullen alles behandelen wat je moet weten over het voorbereiden van dit sollicitatiedocument, inclusief:

 • Wat doet een fabrieksarbeider?
 • Hoe schrijf je een CV voor een fabrieksarbeider?
 • Hoe slaag je voor de elektronische ATS-test die wordt gebruikt om CV's te filteren?
 • De vijf essentiële elementen van een CV-voorbeeld en hoe je ze schrijft
 • Het kiezen van de beste indeling voor een CV voor een fabrieksarbeider.

Fabrieksarbeiders kunnen verantwoordelijk zijn voor elk aspect van een onderneming die zich bezighoudt met productie, assemblage en verpakking. De meeste fabrieken vertrouwen tegenwoordig op automatisering en machines om producten in bulk te vervaardigen, maar tenzij cyborgs op een dag de wereld overnemen, zullen machines menselijke fabrieksarbeiders nooit overbodig maken.

Fabrieksarbeiders zijn nodig om al die machines te bedienen, te bewaken en te onderhouden, om onderdelen en producten te monteren, om defecte producten te identificeren, om producten in te pakken voor verzending en levering, om vorkheftrucks te bedienen en om schone, veilige en soms steriele werkomgevingen te onderhouden.

Statistisch overzicht

Fabrieksarbeiders verdienen gemiddeld $13,48 per uur in de VS, volgens Indeed. Salary.com zet het mediane loon voor assemblagelijnwerkers op $18 per uur, waarbij de lonen meestal liggen tussen $16 en $21. Volgens Glassdoor is het gemiddelde jaarloon $32.763.

Hoe schrijf je een CV voor een fabrieksarbeider?

Als je een redelijke hoeveelheid relevante ervaring hebt, kan het schrijven van een CV voor een fabrieksarbeider een tamelijk eenvoudige taak zijn. In bijna elk vakgebied zijn ervaring en de bijbehorende vaardigheden de belangrijkste dingen waar werkgevers naar op zoek zijn.

Maar fabriekswerk is vaak een startersfunctie, dus als je weinig of geen ervaring hebt, is dat zeker geen dealbreaker. Gebruik je CV om je opleiding of beroepsopleiding, je vaardigheden en je passie voor snel en nauwkeurig werk te benadrukken. Gebruik je CV om aan te tonen dat je kunt schrijven en om te bewijzen dat je de aandacht voor detail hebt om ten minste één goed, afgewerkt, foutloos product te produceren - dit CV.

Een CV-voorbeeld voor een fabrieksarbeider moet slechts één pagina bevatten, en hier zijn de vijf elementen die het moet bevatten:

 • CV-kop met contactinformatie
 • Samenvatting/profiel
 • Werkervaring
 • Opleiding
 • Vaardigheden
Expert tip

Optimaliseer je CV voor ATS

Applicant Tracking Systems (ATS) zijn elektronische poortwachters die veel grotere werkgevers gebruiken om CV's te verwerken op basis van het al dan niet bevatten van essentiële trefwoorden. Deze trefwoorden zijn noodzakelijke functiekwalificaties die in de ATS-software worden ingevoerd, die vervolgens inkomende CV's doorzoekt op deze specifieke termen. Als een fabriek op zoek is naar expertise in "gereedschappen en matrijzen" en je CV vermeldt geen gereedschappen en matrijzen, kan het worden afgewezen voordat het zelfs door een mens wordt beoordeeld.

Daarom is het belangrijk om vacatures nauwkeurig te bekijken om precies te zien waarnaar een werkgever op zoek is, en om je CV dienovereenkomstig aan te passen.

Kiezen van het beste formaat voor een CV voor een fabrieksarbeider

Formaat, indeling en ontwerp zijn belangrijke overwegingen bij het maken van je CV. Het moet goed geschreven zijn, maar het moet er ook op het eerste gezicht goed uitzien, wat suggereert dat je oog hebt voor detail en ontwerp.

Goed CV-ontwerp houdt rekening met lettertypekeuze, lettergrootte, marges, een evenwichtige indeling en een passend gebruik van witruimte die helemaal niets bevat. Voor fabrieksarbeiders raden we een eenvoudig, maar aantrekkelijk ontwerp aan dat de belangrijke informatie overbrengt zonder te veel kleuren of visuele elementen te gebruiken.

CV-kop: Hoe je te bereiken

De CV-kop is de ruimte bovenaan de pagina waar je je naam, beroep, adres, telefoonnummer en e-mail vermeldt. Hoewel al deze info om voor de hand liggende redenen cruciaal is, moet de kop ook een ontwerpdoel dienen om je CV een visueel aantrekkelijke, professionele uitstraling te geven.

Een geweldige kop kan het verschil maken in of een personeelsmanager de tijd neemt om de rest van je CV te lezen. Als je vaardigheden hebt in paginavormgeving, kun je je eigen CV maken, inclusief die lastige kop die de pagina moet beginnen met een visuele knal. Zo niet, dan wil je misschien beginnen met een vooraf ontworpen CV-sjabloon om een deel van de stress uit het proces te halen.

Samenvatting van het CV voor een fabrieksarbeider: Maak je punt

De CV-samenvatting moet een kort maar goed geschreven tekstblok zijn onder je kop dat je primaire verkooppraatje bevat. Wat je belangrijkste kwalificaties voor de baan ook zijn, of het nu gaat om ervaring, opleiding of je bereidheid om hard werken te omarmen, hier hoort het thuis.

Terwijl de rest van het CV vrij strak is geformatteerd, geeft de samenvatting/profiel je veel vrijheid om je punt te maken in je eigen woorden, alsof je rechtstreeks tegen een personeelsmanager spreekt over waarom jij de juiste persoon bent voor de baan. Bekijk hoe dit wordt gedaan in ons CV-voorbeeld voor een fabrieksarbeider hieronder.

kopieerbaar voorbeeld samenvatting

Taakgerichte fabrieksarbeider met een sterke vaardigheid op het gebied van multitasken, accuratesse en precisie. Ik voel me thuis in industriële omgevingen waar producten worden gemaakt en verwerkt, en leef alle geldende veiligheidsregels zorgvuldig na.

Gekopieerd!

Werkervaring voorbeeld: Expertise op het werk

In de sectie werkervaring van je CV, wil je je vorige banen in omgekeerde chronologische volgorde vermelden, met je huidige of laatste baan eerst en je eerste

baan als laatste. Geef de naam en locatie van de werkgever op, je functietitel en de periode waarin je daar hebt gewerkt.

Voeg ook bullet points toe onder elke werkgever waarin je uitlegt wat je daar hebt gedaan. Wees specifiek en gebruik waar mogelijk feiten en cijfers. Als je ooit bent benoemd tot "Medewerker van de Maand" of andere erkenning op het werk hebt ontvangen, vermeld dit dan ook.

Hier is het gedeelte werkervaring uit ons voorbeeld CV voor een fabrieksmedewerker:

kopieerbaar voorbeeld werkervaring

Fabrieksarbeider, Koninklijke Ten Cate B.V., Almelo 
Oktober 2018 - Heden 

 • Controleerde dagelijkse productieschema's en zorgde ervoor dat opdrachten voor de deadline voltooid waren.
 • Zorgde dat pallets veilig werden geladen en gelost.
 • Leverde de juiste materialen tijdig aan elke productielijn.
 • Selecteerde materialen en inspecteerde de kwaliteit hiervan.
 • Zorgde voor accurate metingen om de juiste maten te garanderen.
 • Benaderde elke klus met oog voor detail, kwaliteit en productiviteit om zodoende aan de verwachtingen te voldoen en deze meestal zelfs te overtreffen.

 

Productiemedewerker , Home Made Chocolate, Coevorden 
Augustus 2016 - September 2018 

 • Bediende alle apparatuur en machines overeenkomstig de geldende instructies.
 • Woonde teamvergaderingen en bedrijfsbrede bijeenkomsten bij en volgde veiligheidstrainingen
 • Communiceerde met andere productiemedewerkers, teamleiders
 • Hield de hygiënenormen nauwgezet in het oog.
 • Hield de visie en missie van het merk altijd hoog in het vaandel.
Gekopieerd!

Onderwijs Voorbeeld: Jouw Schooling

Hoewel fabrieksmedewerkers meestal alleen een middelbare schooldiploma of een equivalent daarvan nodig hebben, is het belangrijk om dit in het onderwijsgedeelte van je CV te vermelden. Als je een beroepsopleiding of certificering hebt, hoort dit ook hier. Als je academische prestaties echt opmerkelijk zijn, zoals een uitstekend gemiddeld cijfer, kun je dat hier ook vermelden. Het onderwijs gedeelte uit ons voorbeeld CV voor een fabrieksmedewerker kan je een idee geven van hoe je dit gedeelte moet vormgeven.

kopieerbaar voorbeeld onderwijs

MBO Medewerker productietechniek, ROC van Twente, Almelo 
September 2012 - Juni 2016 


VMBO, Scholengemeenschap De Waerdenborch, Holten 
September 2008 - Juni 2012

Gekopieerd!

Fabrieksmedewerker CV vaardigheden: Waar je goed in bent

Werkgevers zijn op zoek naar aantoonbare, functiegerelateerde vaardigheden, dus je moet een lijst van de jouwe op je CV opnemen. Het vaardigheden gedeelte op een CV is meestal een mix van harde vaardigheden, dit zijn technische capaciteiten die nodig zijn om de job uit te voeren, en zachte vaardigheden, dit zijn sociale vaardigheden die je in staat stellen om goed samen te werken met anderen. Bekijk het vaardigheden gedeelte uit ons voorbeeld CV voor een fabrieksmedewerker hieronder.

Kernpunten

 1. Als je op zoek bent naar een baan als fabrieksmedewerker, kan een goed geschreven en goed ontworpen CV je een voorsprong geven op iedereen die dat niet heeft.
 2. Het optimaliseren van je CV voor ATS-software kan je helpen het risico van automatische afwijzing te vermijden.
 3. Zorg ervoor dat je de vijf essentiële elementen van elk CV opneemt om er zeker van te zijn dat je alles hebt opgenomen wat nodig is en niets wat je niet nodig hebt.
 4. Ontwerp is belangrijk, dus zorg ervoor dat je CV een schoon en aantrekkelijk ontwerp heeft - bij voorkeur door gebruik te maken van een professioneel CV-sjabloon.
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.9
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.696 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
720.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
580.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
57.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
550.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
33.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
350.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
930.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.400 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
69.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
18.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
30.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren