1. Cv voorbeelden
 2. Social Media Manager
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Social Media Manager cv- voorbeeld & schrijfgids

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2024 te vinden. Kies dit Social Media Manager cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
4.9
Gemiddelde beoordeling
77 mensen die het al beoordeeld hebben
Social Media Manager cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Als social media manager ben jij de stem van jouw bedrijf in de online wereld. Jij bepaalt wat er op de diverse sociale media kanalen gezegd wordt en ook hoe, waar en wanneer.

Daarom moet het cv van een sociale media manager extra aandacht geven aan communicatieve vaardigheden. Als je jouw toegevoegde waarde niet helder op je cv kunt vermelden, zal een ​​potentiële werkgever zich afvragen of je wel een beknopte tweet of een krachtige Facebook-update kunt schrijven.

Schrijf een overtuigend Social Media Manager cv

CVster.nl is onderdeel van Resume.io en internationaal toonaangevend op het gebied van cv’s maken, sollicitatiebrieven schrijven en succesvol solliciteren. Wij helpen je een overtuigend cv te schrijven en brengen je dichter bij je volgende carrièrestap.

Profielschets voorbeeld voor Social Media Managers 

Gebruik de profielschets van je cv om je menselijke kant te laten zien. Uiteraard neem je daarin de nodige keywords op. Maar net zomin als een lijstje zoekwoorden viraal zou gaan op sociale media, wordt de recruiter warm van een kil persoonlijk profiel. Aan jou de taak om je potentiële werkgever te raken. Laat je persoonlijkheid zien, maak de selecteur enthousiast en overtuig met klinkende prestaties. De bedoeling is dat je potentiële werkgever iets gaat voelen bij jouw sollicitatie. En nogmaals, als je dat niet kunt bereiken in die eerste paar zinnen op je cv, hoe maak je dan wel social media content die zich onderscheidt van de massa? De beste social media managers zijn niet bang om de menselijke kant van hun merk te tonen. Doe hetzelfde in de profielschets op je cv.

Aanpasbaar voorbeeld profielschets Social Media Manager

Enthousiaste Social Media Manager met ruime ervaring in het creëren van content en het beheren van de online aanwezigheid van bedrijven en merken. Heeft volop ervaring met ontwikkelen en beheren van trendbewuste social media accounts op verschillende platformen, met als resultaat een actieve groep van trouwe volgers. Bouwde en managede meerdere boeiende campagnes die resulteerden in hogere (+47%)  bezoekersaantallen en 83% meer online zichtbaarheid.

Gekopieerd!

Versla de software - optimaliseer je cv voor ATS

De meeste grotere werkgevers gebruiken Applicant Tracking Systems (ATS) om cv's te filteren. Software scant de cv’s op essentiële trefwoorden en wijst sollicitaties die hier onvoldoende op scoren automatisch af. 

Neem daarom de moeite om de belangrijkste trefwoorden in de vacaturetekst op te sporen. Let op de functie-eisen, cruciale kwalificaties en harde en zachte vaardigheden die in de vacature voor Social Media Manager genoemd worden. Dat zijn de woorden die het ATS-programma zal gebruiken om je cv te rangschikken. Verwerk ze in je cv om te voorkomen dat je cv wordt afgewezen door software in plaats van door een mens. 

Voorbeeld Werkervaring: de context van je prestaties

In het cv-onderdeel werkervaring van je cv als social media manager krijgen je ideeën, projecten en bijdragen de aandacht. Plaats je werkervaring en prestaties in een context en voeg cijfers en feiten toe om het concreet te maken. 

Wellicht zijn niet al je eerdere banen en projecten relevant voor de functie waarnaar je solliciteert. Noem werkervaring die aansluit op de vereisten van de specifieke functie waarop je solliciteert. Recruiters willen de link kunnen leggen tussen de ervaringen die jij hebt en de projecten en uitdagingen die de werkgever heeft liggen. Zien ze aansluiting, dan is de kans groot dat je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Aanpasbaar voorbeeld werkervaring Social Media Manager

Social Media Manager, Brouwerij Bosch, Maastricht
September 2017 – heden

 • Proeflokaalevenementen bedacht, uitgewerkt en gecoördineerd via social media.
 • Verschillende sociale accounts beheerd om de naamsbekendheid te vergroten en contact met de doelgroep te onderhouden.
 • Toezicht op nieuwe productshoots voor instagramposts.
 • Verantwoordelijk voor alle online interacties met klanten, medewerkers en leveranciers.
 • Dagelijks bezig met het vergroten van het productbewustzijn, het aantrekken van nieuwe klanten, en het behouden van bestaande klanten.

 

Social Media Manager, Nuanced Media, Geleen
Augustus 2016 - Augustus 2017

 • Sociale accounts ontwikkelen en contentkalenders opzetten voor nieuwe klanten.
 • Gegevens over websiteverkeer analyseren en gebruikersfeedback bijhouden.
 • Assisteren bij het beheer van social media accounts van klanten op verschillende sociale mediaplatforms.
 • Infographics en afbeeldingen maken voor blogs en Facebook accounts van klanten.
Gekopieerd!

Voorbeeld Opleidingen: 

De meeste social media managers hebben een bachelor diploma. Is het je hoogst genoten opleiding, dan zet je hem boven aan de lijst met opleidingen. 

Vul de lijst aan met beroepsgerichte cursussen, trainingen en workshops die je (uiteraard) volgde om bij te blijven in je vakgebied. Een leven lang leren geldt zeker ook voor social media managers en je toekomstige werkgever zal aandachtig kijken naar hoe jij je kennis op peil houdt. 

Kies de belangrijkste cursussen uit en zorg ervoor dat daaruit een trend valt af te lezen die een houding van ontplooiing en ontwikkeling aantoont. Werkgevers willen vooral zien dat je kennis en vaardigheden constant worden aangevuld. Spits het waar mogelijk toe op de functie, want kleine details zoals deze maken het verschil.

Aanpasbaar voorbeeld Opleidingen Social Media Manager

MBO-4 - Marketing & communication specialist, Gilde, Roermond
September 2013 - Juni 2016

Mavo, Trevanium Scholengroep Sittard
September 2009 - Juni 2013

Gekopieerd!

Vaardigheden voorbeeld: 

We kunnen niet genoeg benadrukken dat je een sociale media manager cv voor elke sollicitatie opnieuw moet afstemmen op de baan en de werkgever. 

Laat in elk geval de vaardigheden zien die vereist zijn voor elke specifieke rol. Op social media geldt: je bent zo goed als je laatste campagne. Elke sociale campagne is anders en hetzelfde geldt voor elke baan als social media manager. 

Sommigen zien het beheer van sociale media misschien als een praktische taak. De beste socialmediamanagers zijn echter in staat om hun zachtere gedragskenmerken, zoals beïnvloeding en creativiteit, te combineren met de meer technische functie-eisen. 

Het is gemakkelijk om een ​​ standaardlijst met vaardigheden en persoonlijke eigenschappen op je cv te zetten, maar als je aansluit bij je eigen praktijk én bij de vacature, springt je cv er echt uit.

Aanpasbaar voorbeeld Vaardigheden Social Media Manager
 • Content research
 • Content development
 • Social Media management
 • Adobe Creative Suite
 • Photoshop
 • Nauwkeurig
 • Leergierig
 • Enthousiast
 • Verbindend
Gekopieerd!

Kies een overtuigende template voor je cv

Zoek je de perfecte tool om je sollicitatieproces te optimaliseren, overzicht te houden en tijd te besparen? Gebruik dan de cv-maker van CVster.nl en kies een van onze professionele en door recruiters geteste cv-sjablonen. 

Er zijn talloze cv-templates om uit te kiezen en met onze handleiding cv maken schrijf je snel een overtuigend cv.

Hoe maak je een inspirerend cv?
Gerelateerde artikelen
Hoe maak je een inspirerend cv?

Met een inspirerend cv val je op. Een inspirerend cv zorgt ervoor dat de selecteur denkt: ‘Die kandidaat wil ik spreken.’ Tips voor het maken van een inspirerend cv.

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.9
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.745 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
750.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
60.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
570.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
35.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
240.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
160.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
61.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4.500 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
83.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
29.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.100.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren