1. Cv voorbeelden
 2. Digital Marketing
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Digital Marketing cv- voorbeeld & schrijfgids

Een goed cv-voorbeeld, speciaal voor het soort baan waarnaar jij op zoek bent, om snel jouw volgende baan voor 2024 te vinden. Kies dit Digital Marketing cv-voorbeeld om het te bewerken met jouw gegevens. Zo kom je snel uit de startblokken en maak je binnen een paar minuten een perfect cv. Vul gewoon je gegevens in, download je nieuwe cv en solliciteer vandaag nog!
4.3
Gemiddelde beoordeling
67 mensen die het al beoordeeld hebben
Digital Marketing cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Hoe schrijf je een cv voor een Digital Marketing functie?

Als professional in digital marketing heb je een voorsprong bij het maken van je cv. Alle kennis en ervaring die je in je carrière hebt opgedaan kun je direct toepassen op dit persoonlijke marketing project: een cv dat inhoudelijk staat als een huis, stijl ademt en jouw kennis en kunde op een presenteerblaadje aanreikt aan de selecteur. 

Wedden dat je 3 cruciale onderdelen van een overtuigend cv al in de vingers hebt?

 1. Onderzoek
  Normaal gesproken doe je als digital marketeer research naar klanten of andere stakeholders. In dit geval is de werkgever je doelgroep. Zoek alles op wat er online en offline te vinden valt over de organisatie en de baan waarop je solliciteert. Probeer een compleet beeld te krijgen over de werkplek, de medewerkers, de personeelsmanager of corporate recruiter, de bedrijfscultuur en het merk.
   
 2. Op maat
  De uitkomsten van je onderzoek vormen de basis voor een cv op maat. Je stemt de inhoud, stijl en toon af op je bevindingen en maakt zo een digital marketing cv dat perfect aansluit op de vacature en de organisatie. Natuurlijk maak je voor elke sollicitatie een nieuw, uniek cv. Een cv dat je toespitst op de functie-inhoud en branche. Zo solliciteer je altijd doelgericht met een cv vol relevante informatie.
   
 3. Optimaliseren voor ATS
  Als Digital Marketing expert begrijp je als geen ander welke rol e-algoritmen spelen wanneer recruiters online content doorzoeken en selecteren. De meeste grotere werkgevers gebruiken Applicant Tracking Systems (ATS) om cv's te filteren. Software scant de cv’s op essentiële trefwoorden en wijst sollicitaties die hier onvoldoende op scoren automatisch af. Jouw kennis van SEO en keywords is hier goud waard. Gekoppeld aan de verworven inzichten van stap stap 1 en 2 hierboven kom je er moeiteloos mee langs het ATS.

De 5 onderdelen van een Digital Marketing cv

Op een cv voor Digital Marketing functies krijg je zeker de kans om jouw kwaliteiten te benadrukken. Help de recruiter bij het beoordelen van je cv: maak een makkelijk leesbaar en scanbaar cv. 

Bouw je cv op met deze 5 basisonderdelen, en vul aan naar behoefte (hobby's, talenkennis, referenties, publicaties, buitenlandervaring):

 • koptekst / cv-header
 • persoonlijk profiel (ook bekend als profielschets of professionele samenvatting)
 • cv-onderdeel werkervaring
 • cv-onderdeel vaardigheden
 • cv-onderdeel opleiding

Profielschets voorbeeld: 

Je persoonlijk profiel - soms ook profielschets of cv-samenvatting genoemd – is je persoonlijke pitch. Het vereist een invalshoek die is afgestemd op de lezer (recruiter) en met een overtuigende toon waarmee je jezelf in een positief daglicht stelt. 

Jij bent het merk en de behoeften van de "koper" zijn die van de werkgever. Voor marketingprofessionals zou het een tweede natuur moeten zijn om het gezicht, de stem en de persoonlijkheid van een organisatie of merk over te nemen. Zo resoneert je boodschap bij de doelgroep. Je focust op wat klanten nodig hebben en stelt dat in een positief daglicht.

Aanpasbaar voorbeeld profielschets Digital Marketing

Digital Marketing Manager met 5 jaar ervaring in het ontwikkelen en aansturen van high-impact digitale marketingstrategieën. Bedreven in het toezicht houden op webstrategie en -ontwikkeling, digitale betrokkenheid en consumentgerichte tools. Bouwt graag aan strategische relaties en houdt daarbij de bedrijfsdoelen scherp in het oog. Speurt naar kansen, pakt uitdagingen met beide handen aan en zoekt elke dag naar een lach- en een leermoment.

Gekopieerd!

Voorbeeld Werkervaring: 

Bestaat je carrière uit een consistente reeks functies in de digitale marketing en werkte je telkens in loondienst? Dan is de conventionele cv-structuur een geschikte indeling. Deze begint met je werkervaring, in omgekeerde chronologische volgorde

Werkte je op projectbasis of als freelancer aan uiteenlopende korte en lange projecten? Dan past een vaardigheden-cv waarschijnlijk beter.

Gebruik het onderdeel werkervaring om je ervaring met bepaalde taken aan te tonen, prestaties te benadrukken en te laten zien welke verantwoordelijkheden je had. Cijfers maken zaken concreet en geven de werkgever meer inzicht: was je marketingbudget 50.000 euro of 5 miljoen? 

Aanpasbaar voorbeeld werkervaring Digital Marketing

Digital Marketing Specialist, Greenhouse, Eindhoven
September 2016 – heden

 • Praktisch en inhoudelijk adviseren over alle facetten van het digital marketing vak.
 • Samen met klanten, externe partners en het in-house expert team bouwen aan geslaagde campagnes en fantastische online resultaten.
 • Verantwoordelijk voor de budgetverdeling van grote klanten zoals CV, Volkswagen en Vodafoon.
 • Voortgang campagnes monitoren, doormeten en bijsturen zodat de doelstelling wordt behaald.
 • Strategische mediaplannen opstellen, campagnes bedenken, initiëren en presenteren bij de klant.
   

Digital Marketeer, Fresh Fruit, Eindhoven
Juli 2015 - Augustus 2016

 • Ondersteunen van interne campagne teams met het plaatsen van marketing tags en campagne metingen;
 • SEA-campagnes genereren, optimaliseren en analyseren.
 • SEA-strategie bewaken en uitvoeren;
 • Verantwoordelijkheid voor het budgetbeheer;
 • Rapportages opstellen en communiceren naar klanten (Kruidvat, Unilever, Randstad)
Gekopieerd!

Voorbeeld Opleidingen: 

Wanneer een werkgever een opleidingseis stelt, gaat dat meestal om een bachelor in marketing, communicatie of grafisch ontwerpen. HEAO Commerciële Economie is bijvoorbeeld een typische basisopleiding voor digital marketing specialisten. 

Daarnaast kunnen speciale certificeringen vereist zijn, denk aan NIMA Register Marketeer of Google Ads. Of een masterdiploma voor hogere managementfuncties.

Bij opleidingen noem je als eerste je hoogst genoten opleiding en dan werk je in omgekeerd chronologische volgorde terug. Noem alle relevante opleidingen en cursussen waarmee je jezelf profileert in de digitale marketing sector. 

Zit je krap in de ruimte, noem dan alleen je hoogste opleiding en belangrijkste certificaten. Heb je plek genoeg, dan kan je nog uitweiden over speciale prestaties, afstudeercijfers of onderscheidingen. 

Aanpasbaar voorbeeld opleidingen Digital Marketing

Commerciële economie, Hogeschool Fontys, Eindhoven
September 2011 - Juni 2015

Gekopieerd!

Vaardigheden voorbeeld: 

In dit belangrijke cv-onderdeel breng je jouw vaardigheden onder de aandacht. Je toont ermee aan welke skill set jij meeneemt als specialist in digitale marketing. 

Vergeet niet om ook vaardigheden te verwerken in je persoonlijk profiel en werkervaring. 

Aanpasbaar voorbeeld vaardigheden Digital Marketing 

Microsoft Advertising Certified Professional
Toegekend: oktober 2020

Google Analytics Individual Qualification
Toegekend: juli 2018

Google Ads Search-certificering
Toegekend: oktober 2021. Verloopt: oktober 2022

Adobe Photoshop & Illustrator
Detex opleidingen
Toegekend: mei 2017

Facebook Certified Media Buying Professional
Toegekend: juni 2020

Gekopieerd!

Kies een overtuigende template voor je cv

Je hebt als digital marketing specialist ongetwijfeld kaas gegeten van doelgroepgerichte content. Een inhoudelijk sterk cv maken is voor jou een eitje. Maar vervolgens wil je geen uren besteden aan de indeling en opmaak van je cv. 

Als je snel en efficiënt een Digital Marketing cv wilt maken, is een cv-template van CVster.nl een slimme optie. Cvster.nl heeft talloze cv-templates om uit te kiezen in vier hoofdcategorieën: professioneel, modern, creatief en eenvoudig. Kies de mooiste uit en maak in een handomdraai een geweldig cv!

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.3
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.745 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
750.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
60.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
570.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
35.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
240.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
160.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
61.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4.500 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
83.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
28.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
51.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.100.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren