1. Cv voorbeelden
 2. Subsidieschrijver
Geschreven door Susan ShorSusan Shor

Subsidieschrijver cv- voorbeeld & schrijfgids

Meer opdrachten binnenhalen als subsidieschrijver? Dat doe je met een overtuigend cv! Bekijk ons subsidieschrijver cv voorbeeld en de praktische schrijfgids vol tips!
4.4
Gemiddelde beoordeling
24 mensen die het al beoordeeld hebben
Subsidieschrijver cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Een professioneel cv voor subsidieschrijvers doet precies wat een overtuigende subsidieaanvraag doet. Alleen overtuig je nu niet de subsidieverstrekker, maar de recruiter of klant. En wel dat jij de juiste persoon bent voor het binnenhalen van subsidies voor hun project of doel!

Met de tips in deze schrijfgids en het bijbehorende subsidieschrijver cv voorbeeld van cvster.nl heb jij alle tools in handen om een succesvolle sollicitatie te schrijven. In onze online cv-maker vind je bovendien professionele cv templates.

Hoe Schrijf Je Een Subsidieschrijver CV?

Net als een subsidieaanvraag is een cv van een subsidieschrijver een gestructureerd document. Een succesvol subsidieschrijver cv is opgebouwd uit een aantal vaste onderdelen. Je cv zou de volgende elementen moeten bevatten:

 • Cv koptekst
 • Cv samenvatting (ook wel persoonlijk profiel genoemd)
 • Werkervaring sectie
 • Vaardigheden sectie
 • Opleiding sectie.

Voordat je een subsidie​​aanvraag schrijft, doe je onderzoek. Datzelfde principe pas je ook toe als je je subsidieschrijver cv gaat opstellen. Onderzoek de organisatie (of persoon) waarvoor je wilt schrijven. Ontdek hun filosofie, hoe ze in het verleden aan hun geld kwamen en hoe ze het uitgeven. Deze informatie helpt je om je boodschap te schrijven in een toon en stijl die past bij de organisatie. Bovenal moet jouw subsidieschrijver cv de vraag beantwoorden: waarom zou ik jou aannemen als subsidieschrijver?

Expert tip

Je cv optimaliseren voor ATS systemen

Grotere organisaties maken steeds vaker gebruik van ATS (Applicant Tracking Systems). Deze software scant cv’s van sollicitanten op relevante trefwoorden. Deze trefwoorden komen vaak overeen met de functieomschrijving. Alleen de cv's met de hoogste ranking worden doorgestuurd naar de recruiter. De rest wordt automatisch afgewezen.

Volg dit eenvoudige stappenplan om je kansen te vergroten:

 • Analyseer de vacaturetekst op belangrijke vaardigheden, eigenschappen en trefwoorden.
 • Vergelijk de trefwoorden en zinnen met die in je cv.
 • Pas je taalgebruik aan aan het bedrijf of de persoon waarvoor je wilt schrijven.
 • Voeg vereisten toe, mits op jou van toepassing.

De Beste CV Indeling Kiezen voor een Subsidieschrijver

De beste cv-indeling voor een subsidieschrijver cv is het omgekeerd chronologische cv. Dit type cv legt de nadruk op je eerdere werkervaring. Zet je meest recente functie bovenaan en werk zo terug in de tijd. Doe hetzelfde in de opleidingsectie.

Heb je met name als freelance subsidieschrijver gewerkt? En zou je cv twintig pagina’s lang worden als je al je opdrachtgevers moet vermelden? Dan kun je ook kiezen voor een vaardigheden cv, waarbij de nadruk ligt op jouw (schrijf) vaardigheden.

Neem je contactgegevens op

De koptekst van je cv is als een visitekaartje. Het bevat overzichtelijk je contactgegevens. Zorg ervoor dat je in ieder geval de volgende gegevens opneemt:

 • Volledige naam + functietitel.
 • Een professioneel e-mailadres.
 • Je telefoonnummer.
 • Stad + land.
 • Een link naar je LinkedIn, website of portfolio.
Wel

Stefan Buursma

Subsidieschrijver

[email protected]

06-84651277

Zwolle, Nederland

Niet

Stefan Buursma

Ster in subsidies schrijven

[email protected]

06-84651277

Zwolle, Nederland

Maak gebruik van een samenvatting of persoonlijk profiel

Een cv bestaat voornamelijk uit ‘droge’ lijstjes met opsommingstekens. Je cv samenvatting daarentegen geeft je de kans om te pronken met je overtuigende schrijfvaardigheden. In deze 3-5 zinnen kun je uitleggen waarom jij de subsidieschrijver bent die de financiering rond krijgt die de organisatie zo hard nodig heeft.

Je wilt in deze korte alinea dus overtuigen. Benoem een eerder succesvol subsidievoorstel in detail, waaronder het project dat ermee is gefinancierd, hoeveel geld je hebt verkregen en hoe je de subsidiemogelijkheid hebt ontdekt.

Vergeet niet je eventuele specialisatie te noemen en waarom je er zo gepassioneerd over bent. Een goede samenvatting van een subsidieschrijver vormt een aanvulling op de rest van het cv zonder deze te herhalen. 

Kun je wat inspiratie gebruiken? Bekijk het cv voorbeeld subsidieschrijver onderaan dit artikel, of één van deze gerelateerde cv voorbeelden:

Hieronder vind je tevens enkele uitgeschreven voorbeelden van cv samenvattingen:

Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op instapniveau

Gedreven subsidieschrijver met ruim 1,5 jaar ervaring. In mijn werk als subsidieschrijver bij de Johan Cruyff Foundation heb ik ruim € 90.000,- opgehaald met succesvolle subsidieaanvragen. Ik vind afwisseling geweldig en werk daarom nu als freelance subsidieschrijver. Ik bijt me vast in de materie, netwerk met subsidieverstrekkers en schrijf overtuigende subsidieaanvragen van A tot Z.

Gekopieerd!
Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op medior niveau

Gedreven schrijver met een bewezen staat van dienst in werven van fondsen voor non-profitorganisaties en maatschappelijke projecten. Uitgebreide ervaring in het identificeren van financieringsmogelijkheden, het schrijven van overtuigende subsidieaanvragen en het onderhouden van relaties met subsidieverstrekkers. Resultaatgericht en creatief, met een passie voor het maken van een positieve impact door middel van fondsenwerving.

Gekopieerd!
Aanpasbare cv samenvatting/profielvoorbeeld op senior niveau

Ervaren subsidieschrijver met een specialisatie in fondsen werven en subsidies aanvragen voor muzikanten. Van de financiering voor een live optreden tot extra financiële ondersteuning voor studio-opnames. Ik schrijf een subsidieaanvraag waarin jouw muzikale plan tot in de puntjes uitgewerkt is én aan alle eisen voldoet. In de 8 jaar dat ik werkzaam ben als subsidieschrijver heb ik in totaal ruim € 350.000,- aan subsidies geworven voor muzikanten.  

Gekopieerd!

Schets je subsidieschrijver werkervaring: de weg naar meer inkomsten

Hoe goed je ook bent in het schijven van subsidieaanvragen, voor recruiters of klanten zit het echte bewijs ‘m in wat je eerder hebt gedaan en bereikt. Die ervaring laat je zien in de werkervaringsectie op je cv.

Zet je meest recente functie bovenaan en werk terug in de tijd. Som onder iedere functie op wat je precies hebt gedaan en vooral: wat je hebt bereikt! Hoeveel geld heb je opgehaald? Resultaten overtuigen een recruiter of klant dat jij succesvolle subsidieaanvragen kunt schrijven. Je wilt dat de boodschap van je werkervaring sectie is: 'Kijk, ik begrijp je financiële uitdaging en hier zijn voorbeelden van hoe ik voor soortgelijke uitdagingen subsidies en fondsen heb geworven!”.

Aanpasbare sectie werkervaring

Subsidieschrijver, Wo=Men, Amsterdam 
April 2021 - April 2024 

 • Identificeerde subsidiemogelijkheden en ontwikkelde strategieën voor fondsenwerving.
 • Schreef en redigeerde subsidieaanvragen en rapporten met een gemiddeld slagingspercentage van 65%.
 • Onderhield contacten met subsidieverstrekkers en stakeholders om kansen te benutten en de impact van financiering te vergroten.

 

Junior Subsidieschrijver, Prinses Margriet Foundation, Utrecht 
Januari 2018 - Maart 2021 

 • Assisteerde bij het schrijven en vertalen van subsidieaanvragen voor diverse projecten.
 • Coördineerde fondsenwervingscampagnes en evenementen om financiering te vergaren voor maatschappelijke initiatieven.
 • Werkte samen met het marketingteam samen om nieuwe strategieën voor fondsenwerving te bedenken.
 • Verzamelde gegevens en statistieken ter ondersteuning van subsidieaanvragen en rapportage.
Gekopieerd!

Neem de belangrijkste vaardigheden op voor een subsidieschrijver

Welke vaardigheden heb jij in huis die van jou een ​​succesvolle subsidieschrijver maken? Dat is de vraag die je beantwoordt in het vaardighedengedeelte van je cv. Deze sectie stem je bij voorkeur af op de werkgever en zal je ook helpen om de ATS te verslaan. Dit is namelijk de ideale sectie om trefwoorden in te verwerken.

Noem 4-7 vaardigheden die jou onderscheiden van andere schrijvers. Probeer harde vaardigheden, zoals je vakkennis, te combineren met zachte vaardigheden, zoals je vermogen om met meerdere subsidievoorstellen tegelijk te jongleren.

Dit zijn de enkele belangrijkste vaardigheden voor een professionele subsidieschrijver:

 • Goed en gepassioneerd schrijven
 • Kennis over subsidieaanvragen
 • Duidelijkheid en beknoptheid
 • Jargon kunnen vertalen naar begrijpelijke taal
 • Analytisch
 • Goed kunnen luisteren
 • Onderzoeksvaardigheden
 • Beheer van het gehele subsidietraject
 • Relatiebeheer en netwerken
 • Communicatie vaardigheden.
Aanpasbaar cv voorbeeld vaardigheden
 • Overtuigend schrijven
 • Fondsenwervingstrategieën ontwikkelen
 • Analytisch denkvermogen
 • Relatiebeheer
 • Onderzoeksvaardigheden
 • Onderzoeksvaardigheden
 • Vertalen (NL - EN - DE)
Gekopieerd!

Geef een gedetailleerd overzicht van je opleidingen & relevante certificaten

In het onderwijsgedeelte van je cv vermeld je al je diploma's. Er zijn overigens geen formele diplomavereisten voor subsidieschrijvers. Toch hebben de meeste subsidieschrijvers een achtergrond in de journalistiek of Nederlandse taal. Maar ook in sociale wetenschappen.

Heb je relevante certificaten behaald? Dan kun je deze onder een apart kopje noemen in de onderwijssectie.

Aanpasbare sectie opleidingen

Bachelor Sociale Wetenschappen, Universiteit Utrecht, Utrecht 
September 2014 - Juni 2017

Gekopieerd!

Kies de Beste CV Lay-out en een Design Geschikt voor een CV Subsidieschrijver

Niet alleen de inhoud van je subsidieschrijver cv moet ijzersterk zijn. Het oog wil ook wat. Je cv is de eerste indruk die recruiters of klanten van je krijgen. Zorg ervoor dat het telt!

Hoewel schrijver een creatief beroep is, ben je als subsidieschrijver altijd bezig met het opstellen van officiële subsidieaanvragen en documenten. Daarom wil je het ontwerp van je cv zakelijk houden. Enkele tips:

 • Een vleugje kleurgebruik kan, maar overdrijf niet!
 • Zorg voor een duidelijke indeling, voldoende marges en tussenkopjes. Zo maak je het de lezer makkelijk om je cv te scannen.
 • Beperk je subsidieschrijver cv bij voorkeur tot 1 A4’tje.
 • Gebruik voor het mooiste resultaat een cv template.

Subsidieschrijver cv voorbeeld met alleen tekst

Volledig kopieerbaar CV voorbeeld

Profiel

Gedreven schrijver met een bewezen staat van dienst in werven van fondsen voor non-profitorganisaties en maatschappelijke projecten. Uitgebreide ervaring in het identificeren van financieringsmogelijkheden, het schrijven van overtuigende subsidieaanvragen en het onderhouden van relaties met subsidieverstrekkers. Resultaatgericht en creatief, met een passie voor het maken van een positieve impact door middel van fondsenwerving.


Werkervaring

Subsidieschrijver, Wo=Men, Amsterdam 
April 2021 - April 2024 

 • Identificeerde subsidiemogelijkheden en ontwikkelde strategieën voor fondsenwerving.
 • Schreef en redigeerde subsidieaanvragen en rapporten met een gemiddeld slagingspercentage van 65%.
 • Onderhield contacten met subsidieverstrekkers en stakeholders om kansen te benutten en de impact van financiering te vergroten.

 

Junior Subsidieschrijver, Prinses Margriet Foundation, Utrecht 
Januari 2018 - Maart 2021 

 • Assisteerde bij het schrijven en vertalen van subsidieaanvragen voor diverse projecten.
 • Coördineerde fondsenwervingscampagnes en evenementen om financiering te vergaren voor maatschappelijke initiatieven.
 • Werkte samen met het marketingteam samen om nieuwe strategieën voor fondsenwerving te bedenken.
 • Verzamelde gegevens en statistieken ter ondersteuning van subsidieaanvragen en rapportage.


Vaardigheden

 • Overtuigend schrijven
 • Fondsenwervingstrategieën ontwikkelen
 • Analytisch denkvermogen
 • Relatiebeheer
 • Onderzoeksvaardigheden
 • Onderzoeksvaardigheden
 • Vertalen (NL - EN - DE)


Opleiding

Bachelor Sociale Wetenschappen, Universiteit Utrecht, Utrecht 
September 2014 - Juni 2017

Gekopieerd!

Kun je wat hulp gebruiken bij het vormgeven van je cv voor subsidieschrijvers? Maak kennis met de gratis cv templates en cv-maker van cvster.nl. Hierin maak je jouw subsidieschrijver cv in een handomdraai!

Succes met solliciteren!

Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.4
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.703 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
730.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
720.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
580.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
57.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
550.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
34.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
510.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
350.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
930.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
230.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
490.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3.400 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
110.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
70.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
19.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
31.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren