1. Cv-voorbeelden
 2. Zorg

Zorg cv-voorbeeld

Werken in de zorg is een breed begrip. De gezondheidszorg is een uitgebreide categorie beroepen die zich richten op het behouden of verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de mens. Wij laten je zien hoe je een cv maakt voor een baan in de zorg.
4.4
Gemiddelde beoordeling
33 mensen die het al beoordeeld hebben
Zorg cv-voorbeeld
Bewerk dit cv

Werken in de zorg draait om mensen en hoe zij hun gezondheid kunnen behouden of verbeteren. In dat licht kun je denken aan geneeskunde, tandheelkunde, farmacie, verloskunde en verpleging, maar ook optometrie, audiologie, psychologie, fysiotherapie, chiropractie etc. etc. De lijst is lang en veelzijdig. Vanuit dat perspectief moet jouw zorg cv laten zien aan welke verwachtingen van de werkgever jij kunt voldoen. CVster.nl kan je helpen bij het samenstellen van je cv. Deze handleiding cv schrijven voor een baan in de zorg behandelt de volgende onderwerpen:

 • Hoe schrijf je een zorg cv? (structuur en richtlijnen)
 • Advies per cv-onderdeel: koptekst, profielschets, werkervaring, opleiding en vaardigheden.
 • Professionele cv-opmaak, design tips en je cv optimaliseren voor ATS
Expert tip

Bekijk voor diepgaand advies over cv’s maken onze uitgebreide handleiding Hoe maak je een cv ? met info over elk aspect van een overtuigend cv. Daarnaast staan er in ons blog vele artikelen rond de thema’s carrière, cv’s, sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken voor je klaar. 

Hoe schrijf je een [naam beroep] cv?

Voor elk cv – dus ook voor een zorg cv - geldt een aantal standaarden. Vaste cv-onderdelen die in elk cv thuishoren. Zoals je in het cv-voorbeeld kunt zien, bevat een cv een structuur met de volgende essentiële componenten:

 • Koptekst cv
 • Persoonlijk profiel
 • Werkervaring
 • Opleiding
 • Vaardigheden

Een belangrijk cv-onderdeel is de koptekst (header) van je cv. Met een mooi ontwerp val je positief op en kan de selecteur in één oogopslag belangrijke informatie zien: je naam, beroep en contactgegevens. Naast de juiste cv-onderdelen, is het belangrijk ook de juiste toon te kiezen. Als zorgprofessional heb je goede communicatieve skills nodig en moet je je toon en aanpak telkens afstemmen op de patiënt of cliënt. Doe dat ook in je cv. Zorg voor een professionele toon, overtuigende voorbeelden en een foutloos cv. 

Expert tip

We kunnen niet genoeg benadrukken dat je voor elke sollicitatie je cv helemaal op maat voor de functie moet maken. De vacaturetekst is de beste bron om te bepalen hoe je dat moet doen. Waarom? Ten eerste omdat elke functie uniek is en specifieke kennis, ervaring en vaardigheden vereist. Ten tweede omdat je trefwoorden uit de vacaturetekst wilt gebruiken in je cv zodat je cv moeiteloos door de eerste selectie van een a komt.

Maak je cv op maat voor de vacature en het ATS

Waarom zou je als zorgprofessional een cv op maat maken? Het simpele antwoord is dat elke baan anders is. Als zorgprofessional wil je in je cv aantonen dat jouw kennis en ervaring aansluiten op de vacature én dat je de communicatiestijl van de organisatie of instelling begrijpt.  En er is nog een reden om je cv af te stemmen op de specifieke vacature: Applicant Tracking Systems (ATS). Dat zijn recruitmentsystemen waarmee werkgevers hun wervingsproces kunnen stroomlijnen. Personeelsafdelingen gebruiken het om sollicitaties te scannen. Zo kunnen ze snel kandidaten selecteren, uitnodigen en afwijzen. Dat gebeurt met een algoritme dat cv’s rangschikt op basis van trefwoorden en woordgroepen die per vacature zijn getagd. Uitsluitend de cv’s die hoog scoren in het ATS, komen uiteindelijk bij de recruiter op het bureau terecht. De rest wordt automatisch afgewezen. Daarom is het van groot belang dat je trefwoorden en woordgroepen uit de vacaturetekst gebruikt in je cv (indien van toepassing natuurlijk). 

Best cv-indeling voor een zorg cv

Ook voor een cv voor een zorgbaan geldt dat de traditionele cv-indeling het beste werkt: het omgekeerd chronologische cv. Deze cv-indeling wordt in grote mate bepaald door je werkervaring:

 • Je werkervaring geeft je vorige banen weer: de meest recente bovenaan en de oudste werkervaring staat onderaan (omgekeerd chronologisch).
 • De sectie werkervaring is het grootste en meest prominente onderdeel op je cv (qua ruimte en tekst).
 • Bij elke baan die je noemt, beschrijf je je taken, verantwoordelijkheden en prestaties in een lijst met opsommingstekens.

Ben je starter op de arbeidsmarkt en wordt dit je eerste of tweede baan? Overweeg dan een vaardigheden-cv, daarin kun je jouw talenten en vaardigheden goed benadrukken en spelen jaartalen geen rol. 

Profielschets zorg cv – verbinding maken met de recruiter

De profielschets op je cv biedt je de kans om je zorgzame karakter en kwalificaties voor de functie uit te lichten. De details volgen dan in de cv-onderdelen daaronder. In je persoonlijk profiel kan je in ca. 5 zinnen vrijuit schrijven en contact maken met de recruiter. Gebruik sterke woorden om je persoonlijkheid en belangrijkste vaardigheden voor een baan in de gezondheidszorg te beschrijven. 

Aanpasbaar cv voorbeeld persoonlijk profiel

Toegewijde zorgadministrateur met ervaring in zowel het ziekenhuis als kleinere zorginstellingen. Streeft naar het hoogste niveau van functionaliteit en productiviteit en volgt daarbij de AO/IC en relevante richtlijnen. Bedreven in het werken met patiëntendossiers, medische facturatie en alle aspecten van zorgadministratie in een hectische omgeving. Werkt secuur, behoudt het overzicht en signaleert afwijkingen vroegtijdig.

Gekopieerd!

Arbeidsprestaties laten zien in je werkervaring

In het cv-onderdeel werkervaring beschrijf je je taken, verantwoordelijkheden en prestaties bij eerdere werkgevers. Wees selectief en denk goed na over details die je wilt toevoegen of juist wilt weglaten. Soms moet je uitgebreid aantonen wat je specialisatie is, soms is het passender de vertaalslag te maken naar overdraagbare vaardigheden die je meeneemt in je nieuwe rol. Je vermeldt eerdere werkervaringen door van elke werkgever (naam organisatie en locatie) op te sommen welke functie je er had en in welke periode je er werkte, met de meest recente ervaring bovenaan. Wat je beroep in de gezondheidszorg ook is en ongeacht je werkervaring, pas altijd deze universele richtlijn voor cv’s schrijven toe: om indruk te maken op de selecteur, is het zaak dat je uitzoekt wat deze werkgever nodig heeft en vervolgens laat je in je cv zien dat jij dat kunt leveren. Richt je op relevante prestaties en sluit aan op de vacaturetekst. Werkgevers willen zich goed kunnen voorstellen hoe jij als toekomstige werknemer kan bijdragen aan hun doelstellingen. 

Aanpasbaar cv voorbeeld werkervaring

Zorgadministrateur, Rijnstate Ziekenhuis, Arnhem
Juli 2021- heden

 • Voorafgaand aan het facturatieproces signaleren, analyseren en adviseren op registratieprocessen.
 • Project ‘First time right’ geleid: registratiefouten monitoren via controletools en dashboards, analyseren en terugkoppelen aan de betreffende afdeling.
 • Facturatie- en verantwoordingsproces optimaliseren, werkinstructies voor de zorgadministratie opstellen.

 

Zorgadministrateur, GasthuizenGroep De Driesprong, Arnhem
April 2019 - Juni 2021

 • Zorgadministratie voeren en controleren volgens de geldende procedures en wet- en regelreving.
 • Financieringsstromen bewaken (Wlz, Zvw, Wmo en onderaanneming).
 • Samenwerken met finance & control collega’s, zorgmedewerkers en externe partijen zoals zorgverzekeraars, verwijzers en gemeenten.

 

Medewerker Zorgadministratie, Expertise- en Behandelcentrum voor Autisme, Nijmegen
Augustus 2018 - Maart 2019

 • Gegevens invoeren in EPD/zorgregistratiesystemen en geldende termijnen bewaken.
 • Hulpverleners aanspreken op ontbrekende documenten en info voor de EPD-administratie.
 • Samenwerken met behandelaren, collega zorgadministrateurs en receptie.
Gekopieerd!

Opleiding cv voorbeeld

In het cv-onderdeel opleiding zet je al je afgeronde opleidingen onder elkaar. Voor veel beroepen in de gezondheidszorg is de juiste opleiding van vitaal belang. Naast mbo, hbo en/of universitaire opleidingen, kunnen er professionele certificeringen vereist zijn. Afhankelijk van je functie, noteer je die in deze sectie op je cv. Vaak weet je als zorgprofessional precies welke opleidingseisen er gelden voor een bepaalde functie. Wil je voorbeelden bekijken en inspiratie opdoen? Bekijk dan zeker even de voorbeeld cv’s die we maakten voor verpleegkundige , fysiotherapeut , psycholoog , medisch secretaresse , doktersassistent , arts en dokter

Aanpasbaar cv voorbeeld opleiding

Post-hbo zorgadministratie, Walters People 
Januari 2019 – Juni 2019

 • Het zorgveld
 • Registratie en administratie
 • Processen in de zorg
 • Verandermanagement in relatie tot declaratie en facturatie
 • Interne beheersing (control en interne controle)

HBO Finance & Control (Bedrijfseconomie), HAN, Arnhem
September 2014 - Juni 2018

Gekopieerd!

Vaardigheden in het cv van een callcenter medewerker

Selectief zijn is een vaardigheid op zich bij het maken van een lijst met vaardigheden voor op je cv. Zeker wanneer je in de zorg werkt. Je lijst is al snel langer dan de beschikbare ruimte toelaat, dus zit er weinig anders op dan er een aantal te schrappen. Gebruik in dat proces de functie-eisen uit de vacaturetekst als leidraad. In de functiebeschrijving staat vaak duidelijk beschreven welke vaardigheden een werkgever graag wil zien bij een goede kandidaat. Sluit aan op wat de werkgever verwacht en gebruik exact dezelfde woorden zodat je cv meteen ATS-proof is. Streef naar een mix van relevante harde en zachte vaardigheden op je cv. Vaardigheden die aansluiten op een baan in de zorg. Vooral in banen waarbij je veel interactie met cliënten, patiënten en hun dierbaren hebt, zijn communicatie skills en interpersoonlijke vaardigheden van belang. Probeer weg te blijven bij clichés en vakjargon. Geef je eigen draai aan vage termen of veelgebruikte zinnen. Beschrijf het gedrag dat je laat zien, zodat daaruit blijkt dat je een bepaalde vaardigheid onder de knie hebt. Dat maakt dat de werkgever zich makkelijker kan voorstellen hoe jij in een bepaalde situatie reageert en handelt. 

Aanpasbaar cv voorbeeld vaardigheden
 • XmCare
 • Vecozo
 • HIX
 • procesoptimalisatie
 • controlesystemen inrichten
 • collegiaal
 • integer
 • analytisch
Gekopieerd!

Belangrijkste punten:

 • Er zijn volop vacatures in de zorg. Met een professioneel cv val je op en maak je meer kans op een mooie baan als zorgprofessional.
 • Onderzoek wat de toekomstige werkgever belangrijk vindt en stem je cv daarop af.
 • Gebruik relevante zoekwoorden in je tekst en optimaliseer je cv voor het ATS.
 • Gebruik onze online cv-maker om snel en eenvoudig een goed cv te schrijven dat er ook nog eens oogstrelend mooi uitziet.
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.4
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.307 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
6.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
3.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
1.700.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
1.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
2.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
2.400.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.200.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
930.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
550.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
430.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
33.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
420.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
19.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
430.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
270.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
420.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
62.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
140.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
71.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
17.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
930.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren