1. Cv voorbeelden
 2. Zorg
Geschreven door Marlijn van der BokMarlijn van der Bok

Zorg cv- voorbeeld & schrijfgids

Werken in de zorg is een breed begrip. De gezondheidszorg is een uitgebreide categorie beroepen die zich richten op het behouden of verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de mens. Wij laten je zien hoe je een cv maakt voor een baan in de zorg.
4.4
Gemiddelde beoordeling
33 mensen die het al beoordeeld hebben
Zorg cv- voorbeeld & schrijfgids
Bewerk dit cv

Een cv voor een baan in de zorg schrijven

Werken in de zorg draait om mensen en hoe zij hun gezondheid kunnen behouden of verbeteren. In dat licht kun je denken aan geneeskunde, tandheelkunde, farmacie, verloskunde en verpleging, maar ook optometrie, audiologie, psychologie, fysiotherapie, chiropractie etc. etc. De lijst is lang en veelzijdig. 

Vanuit dat perspectief moet jouw zorg cv laten zien aan welke verwachtingen jij kunt voldoen. Dit voorbeeld cv zorg met handleiding zorg cv schrijven helpt je daarbij:

 • Hoe schrijf je een zorg cv? (structuur en richtlijnen)
 • Advies per cv-onderdeel
 • Tips voor een professionele cv-opmaak en je cv optimaliseren voor ATS
Expert tip

Bekijk ook de uitgebreide handleiding Hoe maak je een cv? en lees volop artikelen over carrière, cv’s, sollicitatiebrieven en sollicitatiegesprekken. 

De 5 bouwstenen van een goed zorg cv

Zoals je in het cv zorg voorbeeld kunt zien, is het cv opgebouwd uit diverse cv-onderdelen en volgt het een overzichtelijke cv-indeling:

 • Koptekst zorg cv
 • Persoonlijk profiel zorg cv
 • Werkervaring zorg cv
 • Opleiding zorg cv
 • Vaardigheden zorg cv

Je contactgegevens komen in de koptekst (header) van je zorg cv, samen met je naam en functietitel. 

Naast de juiste cv-onderdelen, is het belangrijk ook de juiste toon te kiezen. Als zorgprofessional heb je goede communicatieve skills nodig en moet je je toon en aanpak telkens afstemmen op de patiënt of cliënt. 

Doe dat ook in je cv. Zorg voor een professionele toon, afgestemd op de zorginstelling waar je solliciteert.

Maak je zorg cv op maat en optimaliseer voor ATS

Waarom zou je als zorgprofessional een cv op maat maken? Het simpele antwoord is dat elke baan anders is. Als zorgprofessional wil je in je cv aantonen dat jouw kennis en ervaring aansluiten op de vacature én dat je de communicatiestijl van de organisatie of instelling begrijpt. 

Een andere reden om je zorg cv af te stemmen op de specifieke vacature is het Applicant Tracking Systems (ATS). Dat zijn recruitmentsystemen die werkgevers gebruiken om hun wervingsproces te stroomlijnen en om sollicitaties te scannen. Zo kunnen ze snel kandidaten selecteren, uitnodigen en afwijzen. 

Het algoritme rangschikt cv's op basis van trefwoorden en woordgroepen die per vacature zijn getagd. Cv’s die hoog scoren in het ATS, komen uiteindelijk bij de recruiter op het bureau terecht. De rest wordt automatisch afgewezen. 

Gebruik de vacaturetekst om trefwoorden te vinden voor jouw volgende baan in de gezondheidszorg. Met de juiste trefwoorden overleeft jouw zorg cv de eerste selectie van een Applicant Tracking Systems (ATS).

Profielschets cv zorg voorbeeld – verbinding maken met de recruiter

De profielschets op je cv biedt je de kans om je zorgzame karakter en kwalificaties voor de functie uit te lichten. Je kan in 3 tot 5 zinnen vrijuit schrijven en je persoonlijkheid laten zien. Gebruik sterke actiewerkwoorden en noem je belangrijkste vaardigheden voor een baan in de zorg. 

Persoonlijke eigenschappen op je cv vermelden - tips & lijst
Gerelateerde artikelen
Persoonlijke eigenschappen op je cv vermelden - tips & lijst

Persoonlijke eigenschappen, ook wel karaktereigenschappen genoemd, zijn belangrijk op je cv: ze laten zien of jij de juiste persoon bent voor de functie. Maar wat zijn persoonlijke eigenschappen eigenlijk precies? Uitleg, tips en een lange lijst met voorbeelden voor op je cv.

Aanpasbaar cv voorbeeld zorg - persoonlijk profiel

Toegewijde zorgadministrateur met ervaring in zowel het ziekenhuis als kleinere zorginstellingen. Streeft naar het hoogste niveau van functionaliteit en productiviteit en volgt daarbij de AO/IC en relevante richtlijnen. Bedreven in het werken met patiëntendossiers, medische facturatie en alle aspecten van zorgadministratie in een hectische omgeving. Werkt secuur, behoudt het overzicht en signaleert afwijkingen vroegtijdig.

Gekopieerd!

Werkervaring cv voorbeeld zorg - laat je arbeidsprestaties zien

In het cv-onderdeel werkervaring beschrijf je je taken, verantwoordelijkheden en prestaties bij eerdere werkgevers. Wees selectief en denk goed na over details die je wilt toevoegen of juist wilt weglaten. Soms moet je uitgebreid aantonen wat je specialisatie is, soms is het passender de vertaalslag te maken naar overdraagbare vaardigheden die je meeneemt in je nieuwe rol. 

Je vermeldt eerdere werkervaringen door de naam en locatie van elke werkgever te noemen, de functietitel en in welke periode je er werkte. De meest recente ervaring komt boven aan je zorg cv. Houd daarbij in gedachten wat deze werkgever nodig heeft en laat je in je cv zien dat jij dat kunt leveren. Zorg ervoor dat de werkgevers zich kan voorstellen hoe jij zou kunnen bijdragen aan hun doelstellingen. Zie ook ons voorbeeld cv zorg hieronder. 

Aanpasbaar cv zorg voorbeeld werkervaring

Zorgadministrateur, Rijnstate Ziekenhuis, Arnhem
Juli 2021- heden

 • Voorafgaand aan het facturatieproces signaleren, analyseren en adviseren op registratieprocessen.
 • Project ‘First time right’ geleid: registratiefouten monitoren via controletools en dashboards, analyseren en terugkoppelen aan de betreffende afdeling.
 • Facturatie- en verantwoordingsproces optimaliseren, werkinstructies voor de zorgadministratie opstellen.

 

Zorgadministrateur, GasthuizenGroep De Driesprong, Arnhem
April 2019 - Juni 2021

 • Zorgadministratie voeren en controleren volgens de geldende procedures en wet- en regelreving.
 • Financieringsstromen bewaken (Wlz, Zvw, Wmo en onderaanneming).
 • Samenwerken met finance & control collega’s, zorgmedewerkers en externe partijen zoals zorgverzekeraars, verwijzers en gemeenten.

 

Medewerker Zorgadministratie, Expertise- en Behandelcentrum voor Autisme, Nijmegen
Augustus 2018 - Maart 2019

 • Gegevens invoeren in EPD/zorgregistratiesystemen en geldende termijnen bewaken.
 • Hulpverleners aanspreken op ontbrekende documenten en info voor de EPD-administratie.
 • Samenwerken met behandelaren, collega zorgadministrateurs en receptie.
Gekopieerd!

Opleiding cv voorbeeld zorg

Voor veel beroepen in de gezondheidszorg is de juiste opleiding van vitaal belang. Naast mbo, hbo en/of universitaire opleidingen, kunnen er professionele certificeringen vereist zijn. 

Noteer de opleidingen en cursussen die belangrijk zijn voor deze zorgbaan. Vaak weet je als zorgprofessional precies welke opleidingseisen er gelden voor een bepaalde functie. Wil je voorbeelden bekijken en inspiratie opdoen? Bekijk dan zeker even de voorbeeld cv’s die we maakten voor verpleegkundige, fysiotherapeut, psycholoog, medisch secretaresse, doktersassistent, arts en dokter. Of ons algemene zorg cv voorbeeld hieronder.

Aanpasbaar zorg cv voorbeeld opleiding

Post-hbo zorgadministratie, Walters People 
Januari 2019 – Juni 2019

 • Het zorgveld
 • Registratie en administratie
 • Processen in de zorg
 • Verandermanagement in relatie tot declaratie en facturatie
 • Interne beheersing (control en interne controle)

HBO Finance & Control (Bedrijfseconomie), HAN, Arnhem
September 2014 - Juni 2018

Gekopieerd!

Vaardigheden zorg cv voorbeeld

Welke vaardigheden noem je op een zorg cv? De functiebeschrijving is een goed startpunt. Gebruik de functie-eisen uit de vacaturetekst als leidraad. Daarin staat vaak duidelijk beschreven welke vaardigheden een werkgever graag wil zien bij een goede kandidaat. 

Sluit aan op wat de werkgever verwacht en gebruik exact dezelfde woorden zodat je cv meteen ATS-proof is. Streef naar een mix van relevante harde en zachte vaardigheden op je cv. Vaardigheden die aansluiten op een baan in de zorg. 

Vooral in banen waarbij je veel interactie met cliënten, patiënten en hun dierbaren hebt, zijn communicatie skills en interpersoonlijke vaardigheden van belang. Competenties als samenwerken, flexibel zijn, verantwoordelijkheid nemen en empathisch luisteren doen het goed in de zorg. Heb je wat inspiratie nodig? Bekijk dan ons voorbeeld cv zorg hieronder.

Aanpasbaar cv voorbeeld vaardigheden
 • XmCare
 • Vecozo
 • HIX
 • procesoptimalisatie
 • controlesystemen inrichten
 • collegiaal
 • integer
 • analytisch
 • zorgzaam
 • behulpzaam
Gekopieerd!

Belangrijkste punten:

 • Onderzoek wat de toekomstige werkgever belangrijk vindt en stem je cv daarop af.
 • Gebruik relevante zoekwoorden en optimaliseer je cv voor het ATS.
 • Gebruik onze online cv-maker om snel en eenvoudig een goed zorg cv te schrijven.
Maak je cv in 15 minuten
Maak je cv in 15 minuten
Gebruik onze professionele cv-templates. Ontworpen door specialisten, getest door recruiters en wereldwijd gebruikt door miljoenen sollicitanten. Een krachtig cv maken was nog nooit zo eenvoudig!
Maak nu je cv
4.4
Bewerk dit cv
Deel dit artikel

De beste templates voor jouw curriculum vitae

Overtuig werkgevers en recruiters met een prachtig en professioneel cv. Er zijn 25+ cv-templates, ontworpen door experts en gratis te gebruiken voor jouw sollicitatie. Klaar? Download je cv naar Word of pdf.
4.5 van 5
gebaseerd op 6.745 beoordelingen op Trustpilot
Gebruik deze templateStockholm resume template
Stockholm
8.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateNew York resume template
New York
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateWenen resume template
Wenen
2.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSydney resume template
Sydney
2.000.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLondon resume template
London
3.900.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateDublin resume template
Dublin
4.100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMoskou resume template
Moskou
750.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAmsterdam resume template
Amsterdam
1.800.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMadrid resume template
Madrid
1.600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSantiago resume template
Santiago
1.300.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateSingapore resume template
Singapore
740.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateOslo resume template
Oslo
600.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCape Town resume template
Cape Town
60.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateParijs resume template
Parijs
570.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBerlin resume template
Berlin
1.500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateGenève resume template
Genève
35.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateVancouver resume template
Vancouver
520.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateTokio resume template
Tokio
360.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateMilan resume template
Milan
940.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateLissabon resume template
Lissabon
240.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBarcelona resume template
Barcelona
500.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateCopenhagen resume template
Copenhagen
100.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateChicago resume template
Chicago
160.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRio resume template
Rio
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRome resume template
Rome
210.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBoston resume template
Boston
120.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateRirekisho resume template
Rirekisho
61.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4.500 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateAthens resume template
Athens
150.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateBrussels resume template
Brussels
83.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templatePrague resume template
Prague
29.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateShanghai resume template
Shanghai
52.000 gebruikers kozen deze template
Gebruik deze templateToronto resume template
Toronto
2.100.000 gebruikers kozen deze template
Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en om analyses en marketing uit te voeren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met alle cookies in overeenstemming met onze Cookiebeleid en Privacybeleid .
Cookies accepteren